ΟχιΑυτό που λες νομίζω για συνεργασία με τη Hammond, είναι της Arturia.
ΟΚ επειδή τα έχω ακούσει και τα δύο (απλά μπέρδεψα τις εταιρείες) και της Arturia και της IK, συνεχίζω να προτιμώ και να γράφω με το παλιό μου CX-3 μέσα από ένα Ventilator.και είναι ΠΟΛΥ ψαγμένο λόγω πατέντας με suzuki
Ποιον "φίλο μου" εννοείς, και ποια σύγκριση?Καλά ΟΚ ας μην το κάνουμε λύσσα αυτό, ασχολούμαι πλέον καμιά 30αριά χρόνια με τρία τέσσερα διαφoρετικά όργανα όντας και gearhead, οπότε η σύγκριση με τον φίλο σου μάλλον είναι λίγο άκυρη. Εγώ ακούω Χ εσύ ακούς Ψ, that simple.
Η οποία είναι?Το έχω ακούσει και το IK και η άποψή μου παραμένει.
Το ΙΚ είναι ένα software φτιαγμένο με την βοήθεια της ίδιας της Hammond, το CX3 είναι ένας hardware Hammond κλώνος. Οπότε δεν μπορεί να γίνει ουδεμία σύγκριση, παρά μόνο αν ακούσουμε και τα δύο εντελώς στεγνά από οποιοδήποτε εφέ που ενσωματώνουν και μέσα από το ίδιο σύστημα ήχου. Αν ποτέ γίνει αυτή η σύγκριση και αν βέβαια μπορεί να γίνει, το CX3 δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα.και το IK και το CX3 μέσα από τα ίδια studio monitors και μέσα από το ίδιο studio PA. Κι ο ενισχυτής του Farfisa δεν είναι και κάνα θηρίο...
Δεν υπάρχει καμία τέτοια "γενική αντίληψη" για το CX3. Το όργανο αυτό ήταν ο καλύτερος Hammond clone σε μια εποχή που η ίδια η Hammond δεν είχε βρει ακόμα την "περπατησιά" της. Όλα αυτά άλλαξαν όπως σου είπα το 2003, βάζοντας ξανά την Hammond στο παιχνίδι, ένα παιχνίδι στο οποίο ακόμα και σήμερα παραμένει o leader.αν θες ήχο Hammond, δεν πας να πάρεις το CX3. Συγκαταλέγεται μεν στα Hammond clones, αλλά η γενική αντίληψη είναι πως το CX3 το παίρνεις αν θες CX3.
... to Kill??Εγω λεω ποιο εχει το license
... to Kill??
Μ'αρέσει που απαντάς κιόλας.? Πλάκα κάνω ωρέ Dim.?να χρησιμοποιεί τα λογότυπα και τα brand names
Ποιον "φίλο μου" εννοείς, και ποια σύγκριση?
Κάτι παρόμοιο έχω ακούσει από φίλο πριν πολλά χρόνια, για ένα live (σε βίντεο) των Deep Purple και ιδιαίτερα για τον Jon lord. Ο φίλος μου είχε εντυπωσιαστεί με το παίξιμο του Lord, και μου είχε πει το απίστευτο "τεράστιος πληκτράς ο τύπος, και ιδιαίτερα αν σκεφτείς τι ηχάρα έβγαζε από κείνο το παμπάλαιο αρμόνιο".
Αντικειμενικά είναι μόνο τα null tests και οι φασματογράφοι. Όχι το αυτί, το δικό σου ή όποιου άλλου.Επίσης τι θα πει "Εγώ ακούω Χ εσύ ακούς Ψ"? Εδώ μιλάμε για αντικειμενικά κριτήρια και καταστάσεις.
Ποιο αντικείμενο παίζεις κατ' αρχάς; Κάποιο vintage Hammond? Kάποιον ψηφιακό κλώνο; Το ΙΚ? Επίσης, έχω το CX3 καμιά 25αριά χρόνια και ξεκίνησα ως αποκλειστικά οργανίστας. Ακόμη και αν έχεις πολλαπλάσια εμπειρία στο θέμα από μένα, και η δική μου νομίζω αρκεί. Αλίμονο δηλαδή αν περίμενα κάποιον τρίτο μετά από δυόμιση δεκαετίες να μου πει τί ακούω.Να σου πω επίσης ότι ασχολούμαι αρκετά παραπάνω χρόνια από σένα με το αντικείμενο, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια παίζω κιόλας με το "αντικείμενο", οπότε επέτρεψε μου να ξέρω το θέμα Hammond πολύ πολύ καλά.
Η οποία είναι?
ΟΚ επειδή τα έχω ακούσει και τα δύο (απλά μπέρδεψα τις εταιρείες) και της Arturia και της IK, συνεχίζω να προτιμώ και να γράφω με το παλιό μου CX-3 μέσα από ένα Ventilator.
Οπότε δεν μπορεί να γίνει ουδεμία σύγκριση, παρά μόνο αν ακούσουμε και τα δύο εντελώς στεγνά από οποιοδήποτε εφέ που ενσωματώνουν και μέσα από το ίδιο σύστημα ήχου. Αν ποτέ γίνει αυτή η σύγκριση και αν βέβαια μπορεί να γίνει, το CX3 δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα.
Εδώ που τα λέμε το παρουσιάζεις σχεδόν σαν κάποιον άθλο το να έχει κάποιος ένα CX3 κι ένα midi keyboard και να τα συγκρίνει στο ίδιο σύστημα χωρίς εφέ. Δεν είναι.Το έχω ακούσει και το IK και η άποψή μου παραμένει. Btw, και το IK και το CX3 μέσα από τα ίδια studio monitors και μέσα από το ίδιο studio PA. Κι ο ενισχυτής του Farfisa δεν είναι και κάνα θηρίο...
Το "Κι ο ενισχυτής του Farfisa δεν είναι και κάνα θηρίο" δεν καταλαβαίνω που κολλάει στη συζήτηση.
Το Farfisa που έπαιξες ίσως το άκουσες στον δικό του ενσωματωμένο παλιό ενισχυτή, ή συνδεδεμένο σε κάποιον τρίτο ενισχυτή ή περασμένο κι εγώ δεν ξέρω από που. Δεν γίνονται έτσι οι συγκρίσεις.
Άλλα βλέπω εγώ και άλλα εσύ απ' ότι φαίνεται στα organ και clonewheel fora.Δεν υπάρχει καμία τέτοια "γενική αντίληψη" για το CX3.
Εδω ενα γ@μημενο overdrive, που ειναι ενα κυκλωματακι ξεφτιλα, και τσακωνονται μεχρι θανατου για αν το ταδε πεταλακι ειναι καλυτερο απο το αλλο, ποσο μαλλον να πουμε για ψηφιακη εξομοιωση του πεταλιου. Και θα βρεθει ακρη σε τοσο περιπλοκοτερο πραγμα;
Το θεμα ειναι αν ειναι good enough η ψηφιακη εξομοιωση, ή το plug in. Για μενα ειναι, για αλλον δεν ειναι και παμε παρακατω.
Ναι κοίτα γενικά στη φαση ιθαγενών που χορεύουν γύρω απ' το βουντού νομίζω πάει:
drummers>guitarists>keyboardists>bass players...?
Σοφή απόφαση. Με βγάζεις από τον κόπο να σου απαντήσω. Αλλά παράλληλα με αναγκάζεις να χαλάσω περισσότερα λεφτά σε τζιν-τόνικς, μια και θα κατέβω παραλία νωρίτερα απ'ότι περίμενα.Δε μ' ενδιαφέρει λοιπόν να το συνεχίσω άλλο αυτό. Καλή συνέχεια...