Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Πατάς το ΟΝ, ανοίγει το synth και αρχίζεις να παίζεις.

Δηλαδή, μια και τα λέμε ωραία και όμορφα, εσύ δεν χρησιμοποιείς DAW; Καθότι, ναι, παίζεις, αλλά πως κρατάς αυτό που παίζεις; Πως το διορθώνεις; Πως το διανέμεις αν θέλεις, σε άλλους μουσικούς ή πως το στέλνεις για μίξη από κάποιον επαγγελματία ή πως το στέλνεις για mastering;

Σοβαρά ρωτάω, διότι και εγώ απαρνήθηκα το DAW (Θα εξηγήσω κάποια στιγμή το γιατί), αλλά εγώ δεν ασχολούμαι σοβαρά εδώ και χρόνια.

Η πείναι που έχει πέσει δεν έχει προηγούμενο και θα κλιμακώνεται η ακρίβεια.

Θα ακριβαίνουν αντίστοιχα τα μουσικά όργανα.

θα πεθαίνουμε

Τώρα με άγχωσες ρε γμτ, και άνοιξα μπύρα.

Δηλαδή, μια και τα λέμε ωραία και όμορφα, εσύ δεν χρησιμοποιείς DAW;
Έχω εγκατεστημένο το Cubase και δεν το ανοίγω καν. Δεν ξέρω ακόμα να το χειρίζομαι. Παλιότερα έγραφα στο Tascam DP32 SD αλλά το πούλησα, Οι τελευταίες ηχογραφήσεις που έκανα ήταν κατευθείαν στο Audacity, το γνωστό free sound editor. Απλά και γρήγορα. 

9325388.jpg

Δηλαδή, μια και τα λέμε ωραία και όμορφα, εσύ δεν χρησιμοποιείς DAW; Καθότι, ναι, παίζεις, αλλά πως κρατάς αυτό που παίζεις; Πως το διορθώνεις; Πως το διανέμεις αν θέλεις, σε άλλους μουσικούς ή πως το στέλνεις για μίξη από κάποιον επαγγελματία ή πως το στέλνεις για mastering;

Σοβαρά ρωτάω, διότι και εγώ απαρνήθηκα το DAW (Θα εξηγήσω κάποια στιγμή το γιατί), αλλά εγώ δεν ασχολούμαι σοβαρά εδώ και χρόνια.
Ανοιγει το μανητοφωνο

Ε, αφού κατέχεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, τι άλλο να σου πω εγώ? Δεν χρειάζεται καν να σχολιάζω. Θα σου πω μόνο ότι, Αν και Όποτε αποκτήσεις ένα MODX/Montage, που στο εύχομαι, και διαβάσεις παράλληλα και κάνα manual, τότε θα καταλάβεις γιατί η συγκεκριμένη sample-based engine είναι μακράν ό,τι καλύτερο στο είδος αυτό. 

Αν και θα έπρεπε δηλαδή ήδη να έχεις καταλάβει από τα λίγα που έχω γράψει εδώ αλλά....

Εδώ θα μου πεις δεν έχουν καταλάβει οι μισοί+ κάτοχοι των Montage/MODX, μια και το EDIT button δεν το έχουν δει ούτε ζωγραφιστό, οπότε εσύ -εν μέρει- δικαιολογείσαι.Προβολή συνημμένου 39593
Μάλλον δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα να παραθέσεις συγκρίνοντας ακόμα και με κόπυ πάστε από τα manual της korg και των άλλων για να αποδείξεις την ανωτερότητα σε σχέση με τις "rompler μηχανές" των άλλων.

Άσε τι ξέρω εγώ και τι μπορώ να κάνω.

Δεν πείθεις κανέναν πως είμαι άσχετος, πίστεψέ με, όσο και να προσπαθήσεις.

Από εσένα δε  για αυτά δεν μπορώ να μάθω τίποτα, ούτε ξεχάσω αυτά που ξέρω. ?

Μάλλον δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα να παραθέσεις
Cos, λάθος θρεντ διαβάζεις, πάρτ΄το απ'την αρχή. 

Το ότι είσαι άσχετος γύρω από τα  Yamaha synths είναι πασιφανές. Δεν είναι κακό, κακό είναι να μην ακούς κάποιους που αποδεδειγμένα ξέρουν και να το παίζεις expert. Δεν είσαι, πίστεψε με, όχι τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα. 

Τώρα με άγχωσες ρε γμτ, και άνοιξα μπύρα.
θα πιω και εγώ μια γιατί συγκινήθηκα που μαθαίνω καινούργια πράγματα εδώ για όργανα σαν το montage, συνειδητοποίησα σήμερα πως είμαι πολύ πίσω, δεν έχω τις γνώσεις να τα εκμεταλλευτώ, είναι δύσκολα πολύ.

Μεταξύ μας πάντως, πέραν από την πλάκα, το MONTAGE είναι για εμένα ΑΣΤΕΙΟ στο χειρισμό και μπορώ να εκμεταλλευτώ ότι μπορεί να κάνει για πλάκα τελείως. Δυο μέρες θα ήθελα να συνηθίσω τα μενού και το manual θα το είχα μόνο για να δω καμιά συντόμευση, για το πως κάνω update που στην εποχή μας τα κάνεις αυτά με ένα google search. Είναι αστεία πραγματικά τα μενού τους. Ιδιαίτερα αν έχεις τις γνώσεις για να φτιάξεις ήχους, πάντα αστεία μου φαίνονταν σε πληροφορώ. Ιδιαίτερα όσο αφορά το θέμα του sampling και του editing αυτού.

Ιδιαίτερα στις τελευταίες γενιές με τις μεγαλύτερες οθόνες και το πιο εξελιγμένο layout ο προγραμματισμός τους είναι αστείος ιδιαίτερα για έναν πληκτρά που έχει δουλέψει σε παλιότερα. Τα παλιότερα ήταν πιο παίδεμα., Τα σύγχρονα είναι ΑΣΤΕΙΑ. Έτσι επειδή είσαι δικός μου, να το ξέρεις να μην ψαρώνεις?

Από μαγνητόφωνο; Αποκλείεται.
Γιατί αποκλείεται? Σου φαίνομαι για 20χρονος?? Είπαμε, έχω καβατζώσει τον μισό αιώνα+, με βινύλια και κασσέτες μεγάλωσα.

Cos, λάθος θρεντ διαβάζεις, πάρτ΄το απ'την αρχή. 

Το ότι είσαι άσχετος γύρω από τα  Yamaha synths είναι πασιφανές. Δεν είναι κακό, κακό είναι να μην ακούς κάποιους που αποδεδειγμένα ξέρουν και να το παίζεις expert. Δεν είσαι, πίστεψε με, όχι τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα. 
Σου είπα, κανέναν δεν πείθεις.

Γράφε εσύ και όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν ποιος ξέρει τι και τι μπορεί να κάνει.

Σου φαίνομαι για 20χρονος?
Όχι, αλλά την περίοδο που ήσουν 20χρονος (και υποθέτωντας πως ασχολιόσουν τότε με ηχογραφήσεις), μαγνητόφωνα επιβίωναν μόνο μέσα σε επαγγελματικά στούντιο ηχογραφήσεων και στα σπίτια κάποιων μερακλήδων που τους άρεσε να ακούνε "ταινία" αντί για βινύλιο.

ΟΚ, όμως, αφού το λες... μαγνητόφωνον.

Σου είπα, κανέναν δεν πείθεις
Χέστηκα ρε Cos. Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω απ΄το να προσπαθώ να πείσω έναν κολλημένο. 

ΟΚ, όμως, αφού το λες... μαγνητόφωνον.
Κασετόφωνο ρε troley, boombox, πως τα έλεγαν τότε? Δεν είναι τόσο παλια, είχαν βγει και με CD player τότε κάπου στα 90s νομίζω. Τεσπα, άλλες εποχες.

Χέστηκα ρε Cos. Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω απ΄το να προσπαθώ να πείσω έναν κολλημένο. 
Γιατί να με πείσεις?

Για την ανωτερώτητα της rompler engine της yamaha? ?

Για τα yamaha έχω εκφράσει τις απόψεις μου στο forum, για τις προηγούμενες γενιές πολλάκις.

Και τα ξέρω, και τα έχω παίξει και ας μην τα κατέχω γιατί έπαιρνα άλλα (γιατί άραγε, γιατί δεν ήξερα να πατήσω το edit, γιατί δεν ήξερα τις ανάγκες μου  ή γιατί δεν ήξερα τι είναι καλύτερο για τι και ποιο είναι το καλύτερο overall και καλύτερο για εμένα ιδιαίτερα γιατί είμαι άσχετος? Ρητορική η ερώτηση?)

Για τη νεότερη γενιά έχω γράφει πολλά, ακόμα και την μεγάλη περίοδο που σε είχαν κάνει ban, σε ΕΔΙΩΞΑΝ χαχαχαχαχαχαχαχα? κακώς βέβαια γιατί είμαι από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει ηχηρά και σε όλους τους τόνους την προσφορά σου στο forum και τώρα που επανήλθες πήρε πάλι ΦΩΤΙΑ η κατηγορία και αυτό είναι θεάρεστο.

Στα άπειρά μου γραφόμενα αλλά και στις έμπρακτες παραθέσεις μου με ήχο και βίντεο,  φαίνεται τι ξέρω και τι δεν ξέρω και το ξέρουν όλοι. ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ?

Δεν πείθεις γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να πεισεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ δεν είμαι κολλημένος.

Είμαι απλά ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

Ενω εγω ε?
Δεν φαντάζομαι να παρεξηγήθηκες. Είναι γνωστό ότι είσαι κάπως μεγαλύτερός μας ηλικιακά και λάτρης του αναλογικού σύμπαντος. Ουδέν μεμπτόν.

Δεν φαντάζομαι να παρεξηγήθηκες. Είναι γνωστό ότι είσαι κάπως μεγαλύτερός μας ηλικιακά και λάτρης του αναλογικού σύμπαντος. Ουδέν μεμπτόν.
Λατρης του καθε παλαιου που λειτουργει ακομα.

Δεν παρεξηγουμαι ευκολα.

Αλλα...εδω δεν παρεξηγιεται ο cos...σιγα τωρα.

Αλλο λεω.

Ειδες πως ειπα 

Μανητοφωνο...

Αλλα...εδω δεν παρεξηγιεται ο cos...σιγα τωρα.
Εγώ παρεξηγούμαι και όποτε το νιώθω γίνομαι τοξικός και  βγάζω ΧΟΛΗ

χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχααχ?

Εγώ παρεξηγούμαι και όποτε το νιώθω γίνομαι τοξικός και  βγάζω ΧΟΛΗ

χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχααχ?
Εσυ παιδι μου εισαι χονΔροπετσος...με λαμψη ομως.

Ενας εσυ κι ο μακαριτης ο Φώσκολος 

Trending...

Νέα θέματα

Back