Οπωσδηποτε ετσι ειναι, το vst θα κοψει πολλες πωλησεις, και ειδικα απο μια φτηνη modx- style εκδοση.
δεν ξέρω τελικά αν στην εποχή μας θα έκοβε πωλήσεις.
Είναι συνειδητοποιημένοι οι αγοραστές.
Ένας που έχει ανάγκη την hardware έκδοση θα πάρει το hardware
To hardware είναι πιο προτιμώμενο στους περισσότερους γιατί γουστάρουν να δουλεύουν με hardware αισθητικά και το θεωρούν και πιο λειτουργικό λόγω ακριβώς τις αμεσότητας στη διαχείριση των λειτουργιών. Και είναι και πιο cool
Ένα παράδειγμα.
Για ένα διάστημα είχα το παλιό το KORG Μ1 και έχω και το software.
Το softare ήταν πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ, εμένα με τρέλαινε η πιστότητα και η ακρίβεια με το κανονικό
¨Ομως πραγματικά το να παίζεις το πραγματικό όργανο δεν συγκρίνεται σε αίσθηση ιδιαίτερα για το M1 που θεωρώ πως ήταν ότι καλύτερο σε αίσθηση έχω παίξει ποτέ μου όσο αφορά τα πλήκτρα. Πραγματικά απίστευτο clavie που πραγματικά έβγαινε η κλάση μου στο παίξιμο, θα το πω και ας περιαυτολογώ, με ενέπνεε.
Και πως να το πω, νιώθεις και αλλιώς τους ήχους. Είναι ξεκάθαρο.
Όσο και να μου αρέσουν και να κολακεύω τα VST η αίσθηση είναι άλλη σε ένα πραγματικό όργανο.
Και το συγκεκριμένο μετανιώνω καμιά φορά που το έδωσα αλλά ήθελα να ξεφορτωθώ πράγματα τότε, με είχε πιάσει, έπρεπε να το κρατήσω γιατί τέτοια ποιότητα clavier σε όσα έχω δοκιμάσει δεν έχω ξανανιώσει.
Και ανα καιρούς περνάω από τις εκθέσεις.
Σαν το M1 και τα παλαιότερα ρε παιδιά, κανένα.
Μπορεί να μην είναι και έτσι αλλά εμένα αυτό μου έχει εντυπωθεί
Σύμφωνοι, αλλά το vst, όπως και κάθε vst, δεν έχει σκευομορφικά και εργονομικά την ιδανική επιφάνεια ελέγχου. Επαφίεται στον χρήστη να έχει όσα σάτζαλα και μάντζαλα χρειάζεται, για να έχει τα 8 scenes σε μπουτον, και τα 2 κουμπιά παραλλαγών, και ribbon controller (ποτς
, και super knob, και high resolution encoders και faders, και πολυφωνικό άφτερτατς, και διάφορα άλλα που υπάρχουν στο πακετίνο.
Οπότε σου λέει η εταιρία, θες να δουλέψεις απροβλημάτιστα; πάρε το πακετίνο. Θες να έχεις πρόσβαση στη μηχανή και να Μακγκαϊβερήσεις ό,τι μπορείς; Πάρε το Βιεστίνο. Δε νομίζω να μείνει αποκλειστικότητα των Μονταζάδων. Η διατύπωση "free for all registered montage m owners" αφήνει ανοιχτό, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι οι ΜΗ-έχοντες το μονταζ, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλαγκ έναντι αντιτίμου. Είναι λίγο νεφελώδης η διατύπωση περι του πλαγκ, αλλά οκ, το πλαγκ είναι δευτερεύων. Το βασικό είναι το ίδιο το μονταζ.
Το έχω επισημάνει και εγώ αυτό πολλές φορές για το hardware σε παλαιότερα πόστ μου.
Εγώ αν λέω κάτι και ας με βαράνε, το προσωποποιώ στην εξέλιξη της κουβέντας λόγω των σημερινών μου αναγκών.
όπως είπα και πιο πάνω και το δήλωσα, άλλο με το layout, τα μενού και γενικά τα στοιχεία ελέγχου του οργάνου που είναι σχεδιασμένα, μελετημένα για το ίδιο το όργανο και τις λειτουργίες του. Έχεις την πλατφόρμα πάνω έτοιμη χωρίς να χρειάζεσαι εσύ να κάνεις ότι κάνουμε στα VST μέσω DAW με τις καστομιές μας στους controllers
Μετά θα μιλήσω για το θέμα του audio interface που ενημερώθηκα για κάποια πράγματα και κατάλαβα τι γίνεται.
Θα κάνω μια αναφορά.