Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Δεν ξέρω πολλά, αλλά εδώ μάλλον διαφωνώ.

Το να αφήσεις όλη την πληροφορία (audio και midi) στο usb, μου φαίνεται ότι θα αυξάνει το latency.

Νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα την κλασσική 5 pin midi οδό.

Δε χρειαζεται να εχεις και το audio μεσω του USB καλα και ντε. Μπορεις να παρεις μονο το MIDI, και τοτε θα εχεις ( potentially ) χαμηλοτερο latency απο το κλασσικο MIDI, διοτι το κλασσικο MIDI ειναι ενα μπουρδελο απο τη δεκαετια του 80, αν πας να περασεις πολλαπλα καναλια με polyphonic aftertouch περιεχομενο κλαψε απο τωρα ?

Υπαρχει βεβαια και το κλασσικο MIDI

Δε μου λέτε εσείς οι MIDάδες, επειδή βλέπω ότι λένε high resolution encoders και faders κτπ. Αυτά θα βγαίνουν και high res στο MIDI μπλεγμένα σε κοτσιδάρες NRPN;;; Ή θα είναι απλά θνητά CC 0-127 και το high res θα είναι ας πούμε "local" του πλήκτρου;

Δε μου λέτε εσείς οι MIDάδες, επειδή βλέπω ότι λένε high resolution encoders και faders κτπ. Αυτά θα βγαίνουν και high res στο MIDI μπλεγμένα σε κοτσιδάρες NRPN;;; Ή θα είναι απλά θνητά CC 0-127 και το high res θα είναι ας πούμε "local" του πλήκτρου;

Η λογικη λεει οτι θα βγαινουν οι κοτσιδαρες, και αν πας να περασεις τις κοτσιδαρες απο το MIDI DIN θα βγαινουν και καπνοι απο το 5 pin βισμα ?

Σιγουρα θα μπορεις να στειλεις και κλασσικα 127αρια CCs για γενικοτερες εφαρμογες, αλλα αν μιλαμε για τις παραμετρους της synth μηχανης του montage, και την επικοινωνια π.χ. με το vst editor/ librarian, δεν θα μπορει να γινει αλλιως.

Ο wizard supreme @Μανώλης Χναράκης θα ξερει με 100% σιγουρια τι ακριβως παιζει.

Υ.Γ. ? Στο MIDI 2.0 προβλεπεται μεγαλυτερη αναλυση για τους controllers, το τι γινεται βεβαια με αυτην την ιστορια δεν εχω καταλαβει ακομα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε χρειαζεται να εγκαταστησεις τιποτα, για απλη midi over usb λειτουργια αυτα ολα ειναι class compliant.
Μπορεί, αλλά θα βρίσκει διαρκώς την "μη-εγκατεστημένη" κάρτα ήχου, και θα νιαουρίζει. Τουλάχιστον, αν όντως είναι class-compliant, θα λειτουργεί και με Linux.

Μπορεί, αλλά θα βρίσκει διαρκώς την "μη-εγκατεστημένη" κάρτα ήχου, και θα νιαουρίζει.

Χμ, interesting. Να σου πω, δεν ξερω με το συγκεκριμενο το montage τι παιζει. Με καποιες αλλες usb συσκευες παντως, που δουλευαν μονο στο ενα λειτουργικο στη φαση του dual boot, αμα τις εκανα disable επαυαν να νιαουριζουν, και χωρις να βαλω drivers και τετοια.

Αν παντως καλυπτεται καποιος με τα MIDI DIN προχωραει ετσι και τελειωσε.

Στο MIDI 2.0 προβλεπεται μεγαλυτερη αναλυση για τους controllers, το τι γινεται βεβαια με αυτην την ιστορια δεν εχω καταλαβει ακομα.
Ούτε εγώ, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει, θα είναι κάπως abstract η φάση. Δηλαδή θα λέει η συσκευή της άλλης συσκευής τι στέλνει, οπότε πιστεύω ότι για τα DAW ιδιαίτερα, δε θα είναι αυτό το κλασικό "πάμε τώρα στο CC87 που ελέγχει το resonance του τάδε φίλτρου να γράψουμε από 0-127", αλλά "πάμε κατευθείαν στο resonance και γράφουμε στο εύρος που έχει το ίδιο ενημερώσει ότι είναι διαθέσιμο". Κάπως σαν vst παράμετροι δηλαδή, αλλά και μεταξύ συσκευών. Τώρα πώς θα είναι αυτό στην πράξη, ούτε καν μπορώ να φανταστώ.

Μια αλλη παραμετρος ειναι αν θελεις να ελεγχεις εκτος απο τα vst και το DAW. Αυτο για να γινει, υποτιθεται οτι μεσω του USB παιρνεις πολλαπλα MIDI ports, οποτε εχεις ξερω γω το ενα port για να ελεγχεις τα instruments, το αλλο port για να ελεγχεις το transport και τα faders του DAW, αλλο port για να συνδεσεις μια τριτη συσκευη στα DIN MIDI in/out κλπ.

Ειναι καλη φαση η φαση ? αξιζει να βαλεις τους drivers αν χρειαζεται δηλαδη.

Κι αυτά από USB τα θέλεις ασούμε?

Προβολή συνημμένου 39563

Ρε πάγαινε στο shelterthread να δεις πράμα που σαλεύει.
ακουσέ με?

Εμένα και παλιά με εξίταρε και με ιντρίγκαρε η δυνατότητα του audio interface ενσωματωμένη στο Synth και το integration με το DAW, τουλάχιστο αν είναι να πάρω ένα τέτοιο όργανο και να δώσω πάλι στη ζωή μου λεφτά ιδιαίτερα τώρα που πεινάμε. Και αν δεν πάρω το MONTAGE υπάρχει και το μικρότερο, το MODX που δεν με ενδιαφέρουν οι internal sequencing λειτουργίες πλέον, εκει που κερδίζουν και τα KORG και τα άλλα με τους audio και midi sequencers, καταλαβαίνεις??

αυτό δίνει έμφαση στις συνθεσάιζερ δυνατότητες και στο control και όταν κάνεις εγγραφή τόσο πολύπλοκων πραγμάτων και sequencers και θες να γράψεις πολύπλοκα patterns είτε έτοιμα του οργάνου είτε δικά σου σε βολεύει να γράφονται τα parts τους σε ξεχωριστά κανάλια κατευθείαν μέσω audio stream από το USB σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα του DAW.

Αυτό είναι το workflow και θέλω να το ξεκαθαρίσω αλλιώς δεν "πετάω λεφτά" για κάτι που το θέλω προσωπικά για παραγωγή στο σπίτι και όχι για performance. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εργαλείο για PERFORMANCE αλλά το πλασάρουν και σαν ιδανικό για STUDIO δουλειά και τα θέλω όλα απο αυτό? ΟΛΑ. ΑΚΟΥΤΕ?? ΟΛΑ ΑΠΟ USB και μέσω του audio interface του. Τίποτε άλλο.

Και το midi και όλα. Για να κάνουμε δουλειά και να γράψω κομματάρες. Επειδή δεν γράφω συχνά τελευταία και τίποτα πιο δύσκολο νομίζετε ότι δεν μπορώ. αχαχαχαχαχ δεν είναι έτσι. αχχαχαχαχαχαχαχ?

ιδιαίτερα τώρα που πεινάμε.

Μα γι' αυτό στα λέω αυτά, να πας να δεις παραδίπλα τι χαμός γίνεται με τα πεϊνιρλί.

Όλο το noiz δουλεύει για σένα.

καταλαβαίνεις??

Εννοείται ... :classic_tongue:

Cos μάς έχεις μπερδέψει ρε φίλε. Τελικά πεινάς ή όχι?? MODX ή Montage M?? 

Αν αποφασίσεις να γίνεις μέλος της οικογένειας, οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται στο παρακάτω λινκ. Ο guru Badmister θα σε κατατοπίσει για όλα όσα αφορούν τα Montage/MODX/MODX+ και όχι μόνο. Υπάρχουν άπειρα και κατατοπιστικότατα βίντεο για τα πάντα.

https://www.yamahasynth.com

Αυτά θα βγαίνουν και high res στο MIDI μπλεγμένα σε κοτσιδάρες NRPN;;; Ή θα είναι απλά θνητά CC 0-127 και το high res θα είναι ας πούμε "local" του πλήκτρου;
Εάν κατάλαβα τον σκοπό της ερώτησής σου η απάντηση είναι και τα δύο.

Δηλαδή, μπορεί να στέλνει μέσω Midi Out πληροφορίες MIDI 2 αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αναιρεί τις πληροφορίες σε MIDI 1 που θα του στείλεις μέσω Midi In.

Όσον αφορά το Midi γενικότερα, αν στείλεις έναν υπεράριθμο όγκο πληροφοριών μέσω Midi DIN μπορεί/ίσως να κλωτσίσουν κάποιες πληροφορίες λόγω της ταχύτητάς του μέσω αυτής της σύνδεσης. Όμως μέσω USB (Midi Over USB) τα δεδομένα κυλάνε πολύ πιό άνετα λόγω της ταχύτητας του USB.

Να προσθέσω πως όσον αφορά τους drivers για Windows, οι μεγάλοι κατασκευαστές είναι registered με την Microsoft οπότε δεν χρειάζεται να γίνει από τον χρήστη κάποια εγκατάσταση. Το αναλαμβάνουν αυτό τα Windows αυτόματα με την σύνδεση του μηχανήματος, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο internet. Μιλάω για Windows 10/11.

Η λογικη λεει οτι θα βγαινουν οι κοτσιδαρες, και αν πας να περασεις τις κοτσιδαρες απο το MIDI DIN θα βγαινουν και καπνοι απο το 5 pin βισμα ?
Εάν λόγω υπεράριθμου όγκου MIDI πληροφοριών "κλωτσίσουν" μέσω MIDI DIN τότε υπάρχει και το USB. Λέω εάν.

Σιγουρα θα μπορεις να στειλεις και κλασσικα 127αρια CCs για γενικοτερες εφαρμογες, αλλα αν μιλαμε για τις παραμετρους της synth μηχανης του montage, και την επικοινωνια π.χ. με το vst editor/ librarian, δεν θα μπορει να γινει αλλιως.
Και αυτές θα μπορείς. Η Yamaha απ'ότι θυμάμαι δίνει Midi Implementation γι'αυτά τα πράγματα.

Cos μάς έχεις μπερδέψει ρε φίλε. Τελικά πεινάς ή όχι?? MODX ή Montage M?? 

Αν αποφασίσεις να γίνεις μέλος της οικογένειας, οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται στο παρακάτω λινκ. Ο guru Badmister θα σε κατατοπίσει για όλα όσα αφορούν τα Montage/MODX/MODX+ και όχι μόνο. Υπάρχουν άπειρα και κατατοπιστικότατα βίντεο για τα πάντα.

https://www.yamahasynth.com
Βρήκα και ένα άλλο εχθές που δείχνει step by step τις ρυθμίσεις του audio interface και το γράψιμο των tracks αλλα δεν πρόκαμα να το δω . Πεινάω τώρα, αργότερα βλέπουμε. Δεν βιάζομαι. Κακό να ξέρω όμως δεν είναι. Να το ξεκαθαρίσω. Να ξέρουμε τι μας γίνεται χαχαχσχσχα ?

Το ξέρουμε ...
Είδα ένα διπλό χάμπουργκερ που πουλάει ένα μαγαζί στο σύνταγμα με 12,50 € 

Με 12.50 € παίρνεις ΤΡΙΑ USB 3.2 stick των 64GB 

Διαλύθηκε ο μέσος μισθωτός και ο συνταξιουχος που θέλει το 65% του μισθού του για ενοίκιο και να χρεώσει και την πιστωτική του για να φάει. Montage θα πάρει? 

Ούτε οι influencers δεν μπορούν να το πάρουν, οι περισσότεροι στην πείνα είναι και ας το παίζουν φραγκατοι. Ακόμα και ένας πρωθυπουργός που έχει 68 ακίνητα θα το σκεφτόταν να το πάρει, ακριβό είναι θα έλεγε, το modx θα κοιτούσε κι αυτός πιο πολύ για να μην τον πιάσει και το πόθεν έσχες ???? Χαχαχαχαχα ?

Να μην τρως σκουπίδια.

Μιλάω και για τα USB.

Γκουχ, γκουχ...

Τα οποια θεωρήτικά μπορεί να είναι USB 3.2 αλλά αν εσύ δείς ποτέ write πάνω απο 10MB/s write και 40ΜΒ/s read (και ειμαι και κιμπαρης εδω), θα βάλω τον Βρα να σου χορέψει τον χορό των 7 πέπλων assούμε...

Αιντε, πήγαινε να φας τώρα, να μεγαλώσει το συνθάκι σου...?

Trending...

Νέα θέματα

Back