Evilnye είπε:
μου είναι πάρα πολύ λογικό και κατανοητό το ότι δεν είναι εφικτή η επικοινωνία όλων με όλους σε ζητήματα που δεν αφορούν ή δεν ενδιαφέρουν όλους, οπότε και το επιχείρημα “δεν καταλαβαίνεις” είναι απόλυτα αποδεκτό για εμένα.
Με συγχωρεις, αλλα αυτο ειναι τελειως λαθος.
Διοτι δεν δημιουργει καποιος, ειδικα στο σινεμα, για να τον δουν 50 δικοι του φιλοι, αλλα ενα σωρο κοσμος.
Συνεπως "οφειλει" εφοσον τον ενδιαφερει η αποδοχη του κοσμου, να ειναι γενικως οσο πιο κατανοητος γινεται.
Δευτερον λογω της εφαρμογης αυτου που λες ομως, εχουμε φτασει σε ενα σημειο ελιτισμου, οπου κανω εγω μια ταινια η ενα θεατρικο, εισπρακτικα παει πατος και ομως η "ελιτ" των δικων μας κριτικων γραφουν διθυραμβους για την προσεγγιση, αν ειναι διασκευασμενο, η για τον τροπο δημιουργιας αν ειναι πρωτοτυπο.Ο κοσμος που το βλεπει, ειναι συχνα αδιαφορος κι ομως, οταν ξεμενουν απο επιχειρηματα, τοτε ερχεται το οτι "δεν καταλαβαινεις", "δεν μπορεις να το πιασεις", "ειναι κατι νεωτεριστικο, γι'αυτο σε ξενιζει"... και αλλα παρομοια.
Και αυτο σ'το λεω εγω, που εχω σπουδασει 3d, κατεληξα σε επιπλεον σπουδες για μονταζ και εχω δουλεψει στο χωρο σε εταιρειες παραγωγης και εχω ακουσει παρομοιες "δικαιολογιες" κριτικων η "δημιουργων", δε φανταζεσαι (μα δε φανταζεσαι ειλικρινα) ποσες φορες!!!
Δεν ειμαστε στο 1932 που ενα καρο κοσμου ηταν αναλφαβητοι η σε μορφωτικο επιπεδο χαμηλο, ωστε να στεκουν αυτα τα επιχειρηματα.
Και στην τελικη καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν υπαρχει επιχειρημα τυπου "κανουμε τεχνη για την τεχνη" και πως ομοιως δεν υπαρχει τεχνη για λιγους.
Αλλο να προοριζεται για ενα κοινο με το ταδε γουστο και αλλο να φτιαξω κατι που εξαρχης γνωριζω οτι θα αρεσει σε 5-10 φιλους κριτικους που θα με εκθειασουν μετα.
Το ασχημο με τον Κυνοδοντα συγκεκριμενα, ηταν οτι σε καποια σημεια, εκανε αστοχα επιδειξη τεχνικης, αλλα τοσο κραυγαλεα, που οταν το εβλεπα σκεφτομουν, για ποιο λογο?
Δεν βλεπουν οτι ειναι καρμπον με αυτο που εκανε ο ταδε?
Ναι μεν ενα σωρο κοσμος δεν τα το θυμαται η δεν θα το ξερει, αλλα θα σε δουν και επισης αλλοι τοσοι που ξερουν.
Γι'αυτο επισης δεν στεκει αυτο που υπογραμμισα απο το κειμενο σου.
Το ασχημο ειναι οτι καποιους τετοιους ομως, τους πληρωνουμε εμεις, μεσω του κεντρου κινηματογραφου και αλλων μεσων επιχορηγησης.
Για να κανουν τι?
Ταινιες που, συμφωνα με τους ιδιους παντα, δεν μπορουμε να τις καταλαβουμε?
Λιγο ειρωνικο δεν ειναι?