Καλή ιδέα!
Να ξεκινήσω:
DiMarzio Model J (DP123)
Χρησιμοποιήθηκαν στο Squier Vintage Modified Jazz Bass μου αντικαθιστώντας τους στοκ. Είναι passive, humcancelling jazz μαγνήτες με μεγαλύτερο output απ'το συνηθισμένο. Σαν ήχος έχει τα στοιχεία του κλασικού j ήχου, αλλά πιο 'τουμπανιασμένα' αν με νοείτε. Ο neck δίνει έναν πολύ ωραίο "ξερό" precision-ish τόνο, ενώ ο bridge ακούγεται σαφώς πιο jazzy αλλά με πολύ punch (στα όρια ενός πιο αδύναμου humbucker). Μαζί δίνουν έναν πιο ροκ-"αλήτικο" ήχο απ'τον κλασικό jazz bass, με τόνους growl. Ελαφρώς πιο μπάσος επίσης απ'το συνηθισμένο. Καλό definition ακόμα και με αρκετά μπάσα (ή αρκετά πρίμα κομμένα), ανταποκρίνονται πολύ καλά στις δυναμικές επίσης - παίζοντας smoothly δεν θα πάρεις τον πολύ κλασικό "καραμουζάτο" ήχο, αλλά έναν λίγο πιο ξερό, ωραίο πάραυτα, αλλά η αποκάλυψη είναι όταν το 'σκάβεις', εκεί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ανταποκρίνονται εξαιρετικά στην πένα, με υπέροχη ατάκα. Προτείνονται για πιο ροκ καταστάσεις γενικότερα.
Overall 9.5/10
Fender N3 Noisless Jazz Bass pickups
Τους δοκίμασα όχι ως replacement αλλά ως στοκ σε american deluxe j bass (active preamp). Passive, humcancelling και αυτοί, αλλά.. προσωπικά δεν μου είπαν τίποτα. Ο ήχος τους δεν είχε κανένα χαρακτήρα, τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης είτε έπαιζες με τον neck, είτε με τον bridge είτε και με τους 2, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Ισως επειδή είχα συνηθίσει τον έντονο χαρακτήρα των ντιμαρτζιων. Όσο κι αν κοπάνησα τις χορδές, punchy ήχο δεν μου δώσανε. Με πένα η ατάκα ήταν καλή αλλά και πάλι ο ήχος τίποτα το ιδιαίτερο. Ίσως να είμαι πολύ περίεργος πάλι.
Overall 5/10
παρεπιπτόντως μιλάω πάντα για 4άρια μπάσα. Η 5η, όποτε έπαιξα με τέτοιο, για κάποιο λόγο μου προκαλεί αλλεργίες ;D. Αλλά είπαμε είμαι πολύ περίεργος.