Αλλαγή χορδών _ βέργα

jazzmaster

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδιά να ρωτήσω κάτι.. Έβαλα στην κιθάρα μου 11ρες χορδές από 10άρες που είχα. Πρέπει να πειράξω την βέργα? και αν ναι, πως ακριβώς, γιατί ποτέ δεν έχω ξανακάνει τέτοιες ρυθμίσεις.

Ευχαριστώ.

Ειναι πιθανόν λόγω της μεγαλύτερης τάσης που ασκούν οι 11ρες στο μπράτσο, αυτο να χρειαστεί ρύθμιση από την βέργα... αλλά αφού δεν το έχεις ξανακάνει και δεν ξέρεις πως γίνεται, καλύτερα να το αφήσεις για καποιον που είναι σίγουρος για τις ικανότητες του. Δεν είναι μόνο που μπορεί να γίνει ζημιά αν δεν προσέξεις, είναι που θα ταλαιπωρηθείς αν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...!

Οι ρυθμίσεις όμως θα είναι σχετικά μικρές καθώς άλλαξε 1 νούμερο χορδές. Οπότε δε θα είναι και κάτι πολύ τραγικό

Εξαρταται απο την κιθαρα και το παχος του μπρατσου,συνηθως τα παχια μπρατσα επιρεαζονται λιγοτερο,αλλα και παλι παιζει...

Στο intonation & στο action θα υπαρχουν ομως μεγαλες διαφορες.

Ουτως η αλλως οταν αλλαζεις χορδες, ακομα και με ιδιο gauge, πρεπει να τσεκαρεις Intonation.

Σιγουρα τα χοντρα μανικια δε μασανε και πολυ.

Προσφατα εβαλα 12αρες στη Strat μου, αλλα το Boat μανικι (Warmoth) δεν καταλαβε τιποτα.

Αλλα ΟΛΕΣ οι ρυθμισεις αλλαξαν...

Εγω θα προτεινα να δοκιμασει μονος να σεταρει το οργανο γιατι δεν γινεται μια ζωη να πηγαινει σε μαστορα καθε φορα που αλλαζει χορδες.

Η αληθεια ειναι πως και εγω ακολουθωντας αυτη την τακτικη ταλαιπορηθηκα καποια στιγμη λογω των λανθασμενων ρυθμισεων που εκανα αλλα αφου μαθεις λιγακι μετα δεν εχεις προβλημα.

Να ρωτησω ομως κατι αλλο, η κιθαρα σου φιλε ειχε πριν απο τις δεκαρες παλι δεκαρες? Το λεω επειδη συνηθως οι κιθαρες ερχονται με εννιαρες οποτε αν ειχες ακομη παλιοτερα εννιαρες και μετα πηγες σε δεκαρες και τωρα στις εντεκαρες... σιγουρα πρεπει να φτιαξεις βεργα γεφυρα saddles κλπ κλπ....

Ουτως η αλλως οταν αλλαζεις χορδες' date=' ακομα και με ιδιο gauge, πρεπει να τσεκαρεις Intonation.

Προσφατα εβαλα 12αρες στη Strat μου, αλλα το Boat μανικι (Warmoth) δεν καταλαβε τιποτα.

Αλλα ΟΛΕΣ οι ρυθμισεις αλλαξαν...[/quote']

Δωδεκάρες κουρδισμένες σε ΜΙ;;

1)Δεν τράβηξε το μανίκι;; :!:

2)Πώς παίζεις;;; :D

Ουτως η αλλως οταν αλλαζεις χορδες' date=' ακομα και με ιδιο gauge, πρεπει να τσεκαρεις Intonation.

ενα τονο κατω παιζει αυτος ασ'τον ειναι περιπτωση 8) :D :wink:

ενα τονο κατω παιζει αυτος ασ'τον ειναι περιπτωση 8) :D :wink:
χεχε... σωστα!

κατι ηξερε ο Jimi, οποτε εδω και χρονια ακολουθω τη "συνταγη" του...

αλλος ηχος!

O Jimmy κουρδιζε μισο τονο κατω (και χρησιμοποιουσε πολυ ΕΛΑΦΡΙΕΣ χορδες,το κλασσικο Rock N Roll set της Fender δηλ. 010, .013, .015, .026, .032, .038, κατι σαν τωρινο hybrid set απο δεκαρες στα καντινια με οχταρες στις τυλιχτες για αυτο αλλωστε ο καθαρος ηχος του διατηρουσε τονους twang) :wink:

οποτε μαλλον η κιθαρα του επαιζε "βιλουδο"... :lol: :lol:

O Jimmy κουρδιζε μισο τονο κατω (και χρησιμοποιουσε πολυ ΕΛΑΦΡΙΕΣ χορδες' date='το κλασσικο Rock N Roll set της Fender δηλ. 010, .013, .015, .026, .032, .038, κατι σαν τωρινο hybrid set απο δεκαρες στα καντινια με οχταρες στις τυλιχτες για αυτο αλλωστε ο καθαρος ηχος του διατηρουσε τονους twang) :wink: [/quote']

ολα τα ξερεις ρε μπαγασα.... :wink:

ειμαι σιγουρος οτι στο σχολειο ελεγες παντα πρωτος μαθημα... :lol: :lol: :lol:

μισο τονο κατω κουρδιζω κι εγω.

Τις μεγαλες χορδες τις εβαλα για να δω τι καταλαβαινε ο SRV.

(pls, μη μου πεις οτι εβαζε και 13αρες, το ξερω...)

α, και ειναι Jimi και οχι Jimmy (εκτος αν λες για τον Page...)

α' date=' και ειναι Jimi και οχι Jimmy (εκτος αν λες για τον Page...)[/quote']
Σπασικλάκια και τα δυό!!! :D :D :D :D :D :D
πες' τα ρε frunobulax...

μας χρειαζεται ;)

anyway, πλακιτσα κανουμε. ελπιζω να μην αρπαζεται κανεις.

ετσι superfunk?

O Jimmy κουρδιζε μισο τονο κατω (και χρησιμοποιουσε πολυ ΕΛΑΦΡΙΕΣ χορδες' date='το κλασσικο Rock N Roll set της Fender δηλ. 010, .013, .015, .026, .032, .038, κατι σαν τωρινο hybrid set απο δεκαρες στα καντινια με οχταρες στις τυλιχτες για αυτο αλλωστε ο καθαρος ηχος του διατηρουσε τονους twang) :wink:
οποτε μαλλον η κιθαρα του επαιζε "βιλουδο"... :lol: :lol:[/quote']

Kαλλό...που βρίσκουμε τέτοιες χορδές(εννοώ ποιες εταιριες εκτος fender έχουν τέτοια σετάκια)?

που βρίσκουμε τέτοιες χορδές(εννοώ ποιες εταιριες εκτος fender έχουν τέτοια σετάκια)?
πανε στο: http://www.sobstrings.net/

ο Dean μπορει να σου φτιαξει οτι custom set θες.

κατ'εμε (και πολλων αλλων) οι κορυφαιες χορδες!

(χρησιμοποιω χρονια το original nickel set)

φυσικα χειροποιητες.

O Jimmy κουρδιζε μισο τονο κατω (και χρησιμοποιουσε πολυ ΕΛΑΦΡΙΕΣ χορδες' date='το κλασσικο Rock N Roll set της Fender δηλ. 010, .013, .015, .026, .032, .038, κατι σαν τωρινο hybrid set απο δεκαρες στα καντινια με οχταρες στις τυλιχτες για αυτο αλλωστε ο καθαρος ηχος του διατηρουσε τονους twang) :wink:
οποτε μαλλον η κιθαρα του επαιζε "βιλουδο"... :lol: :lol:[/quote']

Kαλλό...που βρίσκουμε τέτοιες χορδές(εννοώ ποιες εταιριες εκτος fender έχουν τέτοια σετάκια)?
εκτος απο Fender βγαινουν και οι GHS Boomers GBLXL (.010-.038) & οι Dean Markley F150 ... :wink:

επισης μπορεις να παρεις 10αρια και 8αρια σετ και να κανεις συνδιασμο (κρατωντας τα καντινια απο τις 8αρες για dental floss... :lol: )

Παιδες μολις μεταπηδησα απο 10αρες Ερνι Σε κουρδισμα Ε σε 12αρες Ερνι σε C κουρδισμα..

Παιζει να υπαρξει κανενα προβλημα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back