D
Dr. No
Guest
Κάνε τώρα κι έναν υπολογισμό με βάση εσένα ?Άρα ... συμφέρει λέμε
Κάνε τώρα κι έναν υπολογισμό με βάση εσένα ?Άρα ... συμφέρει λέμε
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Ας το πάω λοιπόν λίγο πιο πέρα.
Αν αλλάζει χορδές κάθε εβδομάδα, αλλάζει 52 φορές τον χρόνο.
Άρα σε 15 χρόνια, αλλάζει χορδές 780 φορές.
Άρα το κόστος του ανά αλλαγή χορδών, είναι 7 ευρώ / 780 φορές.
Δηλαδή, του έρχεται 0,0089 ευρώ για κάθε αλλαγή.
Λιγότερο από 0,01.
Άρα ... συμφέρει λέμε.
Κοιταξε, στο λεω κι εγω που δεν χρησιμοποιω γκατζετακια, παρα μονο εργαλεια, πρεπει να καταλαβεις οτι στο συγκεκριμενο θεμα, το μανιβελακι δεν ειναι ... γκατζετακι, ειναι εργαλειο.Υπάρχουν πολυτέλειες και πολυτέλειες. Αλλά και μιά "ζυγαριά" κόστους-οφέλους, τιμής-αξίας.
Τα 7€ του winder αξίζουν τον κόπο; Τόσο... "βαρύ κι ασήκωτο" σού πέφτει να στρίψεις ένα κλειδάκι; Ή... 6 for that matter;... ?
Αγόρασε κι ένα αυτόματο χέρι να παίζει για 'σένα! ?
Ή ένα ρομπότ να τοποθετεί τη κιθάρα πίσω στη θέση της όταν τελειώσεις.
Έχω ένα ιδεολογικό θέμα με τα κάθε λογής gadgetάκια που πλασάρονται ώς... "απαραίτητα" ενώ είναι τελείως περιττά.
Ας το πάω λοιπόν λίγο πιο πέρα.
Αν αλλάζει χορδές κάθε εβδομάδα(...)
Άρα ... συμφέρει λέμε.
Αν άλλαζα κάθε 13 ώρες, (...)
Πάλι οικονομικά είναι.
Λοιπον ας πουμε αλλαζω με αυτον τον ρυθμο χορδες (...)
ΑΡΑ ΓΛΥΤΩΝΩ 58.500 ΛΕΠΤΑ... (...)
Βαλε και καμμια 5αρα χιλιαρικα χειρουργειο και φυσικοθεραπειες για τενοντιτιδα που γλυτωνω.....
Καταλαβαίνω τί λές κι είναι πολύ σωστή κι εύστοχη η σκέψη σου.στο συγκεκριμενο θεμα, το μανιβελακι δεν ειναι...γκατζετακι, ειναι εργαλειο.(...)
γιατι τοση μιζερια?
ότι ελαφρώς αλλοιώθηκε ελαφρώς το χρώμα της και ποιός ξέρει τί άλλο μπορεί να συμβεί σε 30 χρόνια με εβδομαδιαίες αλλαγές χορδών με μανιβέλα)
σαν να πέρασε απ'τη μάχη του Στάλινγκραντ;![]()
Δε με λες ΚΑΤΣΑΒΊΔΙ χρησιμοποιείς
ΣΦΥΡΙ;
![]()
![]()
Όπως έγραψα το πρώτο μου μανιβελάκι, το πήρα κάπου στα μέσα των 80's και το έχω ακόμα.2ον: βασίζεται στην υπόθεση ότι το φτηνό winder των 7€ (κι όχι το ακριβό κι ίσως μεγαλύτερης αντοχής) θα αντέξει την εβδομαδιαία καταπόνηση για πάνω από 6 μήνες, πολλώ δε μάλλον για 30 χρόνια...
ΦιλωΟυς ισε καπιταλα.
![]()
3.5 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά έχει.
Ελπίζω να σου βγαίνουν στα μαθηματικά, και βάση της δική σου χρήσης κατω από 0.1 λεπτό.
το winderαπλώς γυρίζει τα κλειδιά for crying out loudεπιτρεπει την εξαιρετικα ΓΡΗΓΟΡΗ αλλαγη χορδων εξοικονομώντας ΠΟΛΥΤΙΜΟ χρονο,ο οποιος ως γνωστον ΕΙΝΑΙ χρημα! Κάτι που ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. ειναι δε οπως ΟΛΑ τα εργαλεια ή gadget που εφηύρε ο ανθρωπος για να κανει τη ζωη του πιο ΕΥΚΟΛΗ... οπως το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (αντι για το ΜΟΥΛΑΡΙ) ,τι ηλεΧτρικο ρευμα (αντι για το λαδι φαλαινας) ,τα μαχαιροπηρουνα (αντι για τα...δΑΧτΥλα που μας εδωσε ο ΘΕΟΣ) και πολλα αλλα...
θέλει πολλές στροφές και το αριστερό χέρι ...τον πίνει κανονικά.
bassicaly πρέπει να λάβεις υπόψη ότι αρκετοί από τους συνομιλούντες ειναι
α. επαγγελματίες
β. σοβαρότατοι χομπύστες ή κάποτε επαγγελματίες και τους έμεινε κουσούρι
γ. κάτοχοι πολλών κιθαρώνε και μπάσων
δ. συχνοί ..εναλλάκτες χορδώνε
Από την στιγμή που σχεδόν όλοι έχουμε πάνω από 3 - 4 κιθάρες ο καθένας, και συζητάμε να πάρουμε κι άλλες, ενώ δεν χρειαζόμαστε πολλές από αυτές στην πραγματικότητα.
Και οι κιθάρες κοστίζουν, δεν κάνουν 4 και 5 ευρώ ...
Άλλοι έχουν 4 - 5 ενισχυτές και ψάχνονται να πάρουν κι άλλους.
Αμ αυτά τα πετάλια?
Κι ας μην χρησιμοποιούν κάποια από αυτά.
Έχουμε πένες πολύ περισσότερες από όσες χρησιμοποιούμε
Άλλοι έχουν 4 - 5 slide κι ας μην παίζουν καν με slide.
Θα κολλήσουμε σε μια παπαρίτσα που κάνει όσο 4 πένες, και μας διευκολύνει την ζωή?
Αλλά το έχω, όπως έχω κιθάρες που δεν μου χρειάζονται (αλλά τις χρησιμοποιώ), όπως έχω πένες που δεν μου χρειάζονται (αλλά μου αρέσουν σαν αντικείμενα), κλπ.
Ποιός μουσικός χρειάζεται 5 ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ κιθάρες;
Στο μουσικό μάλλον αρκεί μία κιθάρα για κάθε χρήση, ανάλογα με το είδος των μαγνητών, τη διάταξή τους, το πάχος της ταστιέρας, το σχήμα του σώματος, κλπ. Ίσως 3-4 διαφορετικές κιθάρες max, δεν ξέρω.
Όμως, δεν υπολόγιζα ότι μιλούσα με χομπίστες και συλλέκτες. Αυτή η κατηγορία υποθέτω πως έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και προτεραιοτήτων, ίσως διαφορετική από κάποιον μουσικό και καλλιτέχνη...
...το οποίο σχόλιο συμπληρώνεται από τη φωτογραφία του @Superfunk που μάς έδειξε 5 κιθάρες telecaster ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες (σε μαγνήτες, υλικά κατασκευής, κλπ). ΤΟΣΟ ίδιες που ο ήχος τους είναι ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ πανομοιότυπος. ΤΟΣΟ πανομοιότυπος, που το μόνο που κάνει τη μία κιθάρα να διαφέρει ακουστικά από την άλλη είναι άν έχει μία χορδή που έπαιξε για ΜΙΑ ώρα παραπάνω απ' το 10ωρο!
Ποιός μουσικός χρειάζεται 5 ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ κιθάρες;
Αυτός που έχει 5 ακριβώς ίδιες κιθάρες είναι ένας συλλέκτης.
Κι όμως όχι.Κι ομως, οι 5 tele και ακουγονται διαφορετικα
Δεν γνωριζω καποιον χομπιστα/συλλεκτη, που να μην ειναι πρωτιστως μουσικος και καλλιτεχνη, στο νοιζ.
Σίγουρα.Να συμπληρωσω οτι μουσικος και καλλιτεχνης δε σημαινει, απαραιτητα, οτι βιοποριζεται απο τη μουσικη του ιδιοτητα/ικανοτητα.
Αυτός δεν έχει 100 κιθάρες επειδή τίς χρειάζεται, προφανώς.
Και, με τόσα χρόνια επιτυχίας και πλούτου, τόν παίρνει να είναι συλλέκτης.
Επομένως, μ' εκείνο το ποστ του, καταλάβαμε ότι όλες οι παράμετροι (κιθάρες, μαγνήτες, χορδές, κλπ) είναι ολόιδιες κι απαράλλακτες και η μόνη διαφορά στον ήχο είναι όταν κάποια χορδή ξεπεράσει τη 10η ώρα.