Αίσθηση χορδών & αναλογία κουρδίσματος

Πολύ extreme μου ακούγεται αλλά οκ, σίγουρα δε κάνει apply σε μένα με τσαπατσούλικο practice σε κλίμακες ?

, σίγουρα δε κάνει apply σε μένα με τσαπατσούλικο practice σε κλίμακες

σου ειπα σε αυτη την περιπτωση δεν σε νοιαζει ο ΗΧΟΣ...οποτε ασε τις απανω για χρονια (βεβαια μετα απο 15-20 ωρες παει και το intonation για βρουβες αλλα δεν πειραζει intonation is highly overated anyhow ? )

σου ειπα σε αυτη την περιπτωση δεν σε νοιαζει ο ΗΧΟΣ...οποτε ασε τις απανω για χρονια (βεβαια μετα απο 15-20 ωρες παει και το intonation για βρουβες αλλα δεν πειραζει intonation is highly overated anyhow ? )

Ναι διάβασα το edit που έκανες, makes sense.
Εγώ με Evertune ευτυχώς ψιλοξεχνάω το intonation και tuning μετά το σετάρισμα. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για σετάρισμα κάθε φορά βέβαια... Από την άλλη, να πω την αλήθεια δε το βρίσκω τοοοοοσο δα χρήσιμο.

Το intonation δεν επηρεαζεται σε καμια κιθαρα μου. Ουτε το εαν κρατα κουρδισμαή οχι.

Αυτο που επηρεαζεται ειναι το μπαζ σε μεμονομενες χορδες (μετα τις 100+ ωρες πρεπει να σηκωνει λιγο το action), και το οτι καποιες φορες ο ηχος της χορδης στα ταστα 8-12 πιανει παραξενες αρμονικες, σαν να βαζω chorus. Αυτοι ειναι και οι λογοι που αλλαζω χορδες.

Σιγουρα, ο ηχος χανεται (κυριως στις τυλιχτες χορδες), αλλα δεν με ενοχλει, καθως ποτε δεν παιζω με clean ηχο.

Εννοειται πως εαν θα ηθελα τα μεγιστα, ηχητικα, θα αλλαζα καθε βδομαδα χορδες...

οχι βεβαια.

Είπαμε αΦτα ινε για ΚΑΘΑΡΌ παίξιμο, εσύ την τελευταία φορά που έκλεισες το ντιστορΣιο και το gain στο τέρμα ήταν το 1981 μια μέρα που έπεσε το ρεβΜα  ?

Εξαρταται για ποια χρηση μιλαμε. Συμφωνω με SF Αν μιλαμε για ηχογραφηση σε στουντιο με ακουστική καλό ειναι να αλλαζουν το συντομοτερο. Δεν ισχυει το ίδιο αν εχεις live.Kαλο θα ηταν να αλλαζες πριν καθε live αλλα και δυο και τρια live με τις ίδιες χορδές να παιξεις δεν τρεχει καστανο... Με κομπτεσορες και εφφέ και...  δε συμμαζευεται που χρησιμοποιουμε οι περισσοτεροι μικρη έως καμια διαφορα εχει. Για practice αυξανονται πολυ παραπανω οι ώρες.Δεν εχω παρατηρησει να χανεται κανενα intonation μετα απο 12 ώρες παιξιματος...και παρ οτι Συμφωνώ με τον SF οτι ναι μεν ειναι overrated για την κιθαρα (που απο μονη της ειναι ενα οργανο που δεν είναι πιανο και δεν μπορείς να εχεις το τελειο ΙΝΤΟΝΕ'ΙΣΟ ΠΑΝΤΟΥ) απο την αλλη θα προτιμούσα anyday  μια κιθαρα με κομπλε intonation και παλιες χορδες  (ώστε να μην καταστρεφει τα ακορντα κι ας ακουγεται "μουντα")  απο μια με ολοκαινουριες χορδες και κακο intonation.... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλα εδω τους σκουριαζουν οι nikel και οι stainless steel που μηλαμε για υλικα τα οποια τα χρησημοποιουμε γιατι ΔΕΝ σκουριαζουν,δεν θα χαλασουν με 10 ωρες παιξήματος..;;??

απο μια με ολοκαινουριες χορδες και κακο intonation..

Ετσι πως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι οι ολοκαινουργιες χορδες δεν εχουν καλο intonation, αντιθετως εχουν το καλυτερο δυνατο Intonation (αν χρησιμοποιήσεις strobe tuner θα το διαπιστωσεις)

Ξανα-λεω οτι μιλαμε για τον καλυτερο δυνατο ΗΧΟ απο τις χορδες ,όχι για το τι πρεπει να κανει καποιος ,ο καθενας κανει οτι θελει (φτανει να μην ερθει να παιξει στο live ή  στον δισκο ΜΟΥ ? με χορδες 3 ετων)

Ετσι πως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι οι ολοκαινουργιες χορδες δεν εχουν καλο intonation, αντιθετως εχουν το καλυτερο δυνατο Intonation (αν χρησιμοποιήσεις strobe tuner θα το διαπιστωσεις)
"Αν είχα να επιλεξω". Ειναι υποθετική η απάντηση που εδωσα. Σχετικα με τη διαρκεια του καλού intonation ομως λέω κατηγορηματικα οτι ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ μετα απο δωδεκα ωρες παιξιματος! Το brightness και το ringing ναι.... Το  intonation οχι. Μπορει να χάνεται πιο μετα δεν ξερω... Οταν πια οι χορδες παραγινονται μουντες και αρχίζουν και σκουριαζουν (ποτε δε φτανω σε αυτο το σημείο και δεν ξερω)  αλλα αυτο δε γινεται στις 12 ώρες... 

Το  intonation οχι.

Μολις το μετρησα στην καινουργια μου tele  (πριν αλλαξω χορδες,ειχαν περιπου 10 ωρες χρηση)  .

Gone....with the wind ? ενα 15% στις τυλιχτες ,ενα 5% στις plain. Σιγουρα ΔΕΝ το ΑΚΟΥΓΑ αλλα το...ηκΣερα... ?

Εβαλα καινουργιες...spot on again.

Ηχητικα τωρα  η low E πεθαινει πρωτη και  οι Α & D  ζουν λιγες ωρες παραπανω...οι plain πανε και 20  ωρες αλλα δεν υπαρχει ζωη χωρις Low E & TWANG οποτε why bother? ?

Μολις το μετρησα στην καινουργια μου tele  (πριν αλλαξω χορδες,ειχαν περιπου 10 ωρες χρηση)  .

Gone....with the wind ? ενα 15% στις τυλιχτες ,ενα 5% στις plain. Σιγουρα ΔΕΝ το ΑΚΟΥΓΑ αλλα το...ηκΣερα... ?

Εβαλα καινουργιες...spot on again.

Ηχητικα τωρα  η low E πεθαινει πρωτη και  οι Α & D  ζουν λιγες ωρες παραπανω...οι plain πανε και 20  ωρες αλλα δεν υπαρχει ζωη χωρις Low E & TWANG οποτε why bother? ?
Eνταξει ρε Νικο νομιζω υπερβαλλουμε τωρα  ?. Θεωρητικα...και τα καινουρια λαστιχα του αυτοκινητου ειναι πιο φθαρμένα αφοτου τα έβαλα  και πήγα στη δουλεια και γυρισα... Αλλά δεν καταλαβα την αισθηση. Το ηξερα ομως! Αν τα εχω για το καθημερινο μου αμαξι δεν τρεχει καστανο... Εναν οδηγο φορμουλα 1 ομως θα τον... Έκοπτε!!! Ειναι πολλές οι φορες που η πραξη λεει go fuck στη θεωρια. Δεν αντιλεγω οτι το κουρδιστηρι σου εδειξε αυτα που ειπες αλλά ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ (5% Ιntonation!!!!!!)  που αναφερεις για το intonation (που εν τελει ρυθμιζεται με FINE TUNING) μπορει καλλιστα να ειναι η διαφορα θερμοκρασιας που ειχες τοτε με τωρα η η κλιση του μπρατσου κατα το κουρδισμα και χιλια δυο αλλά... 

(5% Ιntonation!!!!!!)

αυτες δεν με ενδιαφερουν (σπανια κανω "σολα" στις plain χορδες προτιμω τις wound) αλλα στις wound το 15% ειναι...θεματακι σε  full clean chords....

αλλα και παλι το intonation ειναι overrated  ....

o ΗΧΟΣ ομως οχι...καθε φορα που βαρΩ την low E και αντι για TWANG καΜνει "THOCK" κατι ΠΕΘΑΙΝΕΙ μεσα μου ?

Νομίζω ότι έχουμε προκαλέσει ένα χάος στο μυαλό του OP.

Πράγματι αν ηχογραφείς ή παίζεις λάηβ είναι ωραίο να έχεις φρέσκιες χορδές.

Από το manual μιας Jackson μου λένε για αλλαγή χορδών ανά 20 ώρες.

Μιλάμε - το τονίζω - για manual κατασκευαστή.

Από κει και έπειτα, έστω ότι τις αφήνεις, τι κακό θα γίνει;

Επειδή η φθορά είναι σταδιακή δεν την καταλαβαίνεις. Επειδή σπάνια έχει κάποιος perfect pitch δεν καταλαβαίνει το αν εχει φύγει το intonation. Άρα δεν καταλαβαίνεις τις αλλαγές.

ΟΜΩΣ υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα, όταν τα καντίνια πάψουν να είναι λεία από κάτω τότε αρχίζουν και φθείρουν τα τάστα, για μένα όταν δεν ηχογραφώ αυτό είναι το σημάδι για να αλλάξω χορδές.

Πρόσφατα άλλαξα χορδές σε δύο κιθάρες στη μία που έχω για πιο "επίσημη" και τώρα τελευταία μελετάω fingerstyle σε εκείνη και στην άλλη που μελετάω καθημερινα με πένα (βλ τόπικ με stylus pick), εντάξει οτι και να πούμε είναι πολύ ωραία η αίσθηση της καινούργιας χορδής και στα δάχτυλα και στη πένα (γλυστράει πιο ωραία).

Μιλάμε - το τονίζω - για manual κατασκευαστή.

κατασκευαστη JACKSON ?

uFpBYhm6QB5qB9ZNqNMs34-320-80.jpg

εξω απο την πλακα 20 ωρες ειναι ενας τιμΓιος συμβιβαΖμΟς

αν ομως θες τετΓιον ηχο...max 6 hours......

Παιδες να επανέλθουμε στο θεμα παρακαλω.... Ο ανθρωπος ρωτάει για scale/gauge/tension/tuning .

Παιδες να επανέλθουμε στο θεμα παρακαλω.... Ο ανθρωπος ρωτάει για scale/gauge/tension/tuning .
Του έχουμε απαντήσει απο το πρώτο ποστ, χρησιμοποιεί το σαητ της Daddario βάζοντας παχος, scale και κούρδισμα και υπολογίζει τάση = αίσθηση ?

Εγώ είμαι καλυμμένος παιδιά!
Τώρα απ'ότι κατάλαβα προσπαθούμε να καταλάβουμε αν επιρρεάζει και η θέση στα αστέρια...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back