- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 993
Πολύ extreme μου ακούγεται αλλά οκ, σίγουρα δε κάνει apply σε μένα με τσαπατσούλικο practice σε κλίμακες ?
, σίγουρα δε κάνει apply σε μένα με τσαπατσούλικο practice σε κλίμακες
σου ειπα σε αυτη την περιπτωση δεν σε νοιαζει ο ΗΧΟΣ...οποτε ασε τις απανω για χρονια (βεβαια μετα απο 15-20 ωρες παει και το intonation για βρουβες αλλα δεν πειραζει intonation is highly overated anyhow ? )
Όντως η "ζωή" των χορδών είναι 12 ώρες πριν αρχίζουν να φθίνουν?
οχι βεβαια.
απο μια με ολοκαινουριες χορδες και κακο intonation..
"Αν είχα να επιλεξω". Ειναι υποθετική η απάντηση που εδωσα. Σχετικα με τη διαρκεια του καλού intonation ομως λέω κατηγορηματικα οτι ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ μετα απο δωδεκα ωρες παιξιματος! Το brightness και το ringing ναι.... Το intonation οχι. Μπορει να χάνεται πιο μετα δεν ξερω... Οταν πια οι χορδες παραγινονται μουντες και αρχίζουν και σκουριαζουν (ποτε δε φτανω σε αυτο το σημείο και δεν ξερω) αλλα αυτο δε γινεται στις 12 ώρες...Ετσι πως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι οι ολοκαινουργιες χορδες δεν εχουν καλο intonation, αντιθετως εχουν το καλυτερο δυνατο Intonation (αν χρησιμοποιήσεις strobe tuner θα το διαπιστωσεις)
Το intonation οχι.
Eνταξει ρε Νικο νομιζω υπερβαλλουμε τωρα ?. Θεωρητικα...και τα καινουρια λαστιχα του αυτοκινητου ειναι πιο φθαρμένα αφοτου τα έβαλα και πήγα στη δουλεια και γυρισα... Αλλά δεν καταλαβα την αισθηση. Το ηξερα ομως! Αν τα εχω για το καθημερινο μου αμαξι δεν τρεχει καστανο... Εναν οδηγο φορμουλα 1 ομως θα τον... Έκοπτε!!! Ειναι πολλές οι φορες που η πραξη λεει go fuck στη θεωρια. Δεν αντιλεγω οτι το κουρδιστηρι σου εδειξε αυτα που ειπες αλλά ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ (5% Ιntonation!!!!!!) που αναφερεις για το intonation (που εν τελει ρυθμιζεται με FINE TUNING) μπορει καλλιστα να ειναι η διαφορα θερμοκρασιας που ειχες τοτε με τωρα η η κλιση του μπρατσου κατα το κουρδισμα και χιλια δυο αλλά...Μολις το μετρησα στην καινουργια μου tele (πριν αλλαξω χορδες,ειχαν περιπου 10 ωρες χρηση) .
Gone....with the wind ? ενα 15% στις τυλιχτες ,ενα 5% στις plain. Σιγουρα ΔΕΝ το ΑΚΟΥΓΑ αλλα το...ηκΣερα... ?
Εβαλα καινουργιες...spot on again.
Ηχητικα τωρα η low E πεθαινει πρωτη και οι Α & D ζουν λιγες ωρες παραπανω...οι plain πανε και 20 ωρες αλλα δεν υπαρχει ζωη χωρις Low E & TWANG οποτε why bother? ?
(5% Ιntonation!!!!!!)
Κλάμα!!!!!καθε φορα που βαρΩ την low E και αντι για TWANG καΜνει "THOCK" κατι ΠΕΘΑΙΝΕΙ μεσα μου ?
Μιλάμε - το τονίζω - για manual κατασκευαστή.
Του έχουμε απαντήσει απο το πρώτο ποστ, χρησιμοποιεί το σαητ της Daddario βάζοντας παχος, scale και κούρδισμα και υπολογίζει τάση = αίσθηση ?Παιδες να επανέλθουμε στο θεμα παρακαλω.... Ο ανθρωπος ρωτάει για scale/gauge/tension/tuning .