335 κατασκευές

Αν και ακομα δεν εχει τελειωσει το project, ειλικρινα συγχαρητηρια για το κουραγιο, την αφοσιωση και το μερακι σου!

Εισαι φοβερος!

Αναφερθηκε καποια εκθεση στις 30 Ιουνιου. Σορυ για την αγνοια μου, αλλα περι τινος προκειται?

marmelaki είπε:
Αν και ακομα δεν εχει τελειωσει το project, ειλικρινα συγχαρητηρια για το κουραγιο, την αφοσιωση και το μερακι σου!

Εισαι φοβερος!

Αναφερθηκε καποια εκθεση στις 30 Ιουνιου. Σορυ για την αγνοια μου, αλλα περι τινος προκειται?
Ομοιως ;τι και που θα γινει ακριβως.Το λεω μηπως κατεβασω κανενα Rhodes .

pericles είπε:
Ομοιως ;τι και που θα γινει ακριβως.Το λεω μηπως κατεβασω κανενα Rhodes .
Συγνώμη για την μπέρδεμα που προκαλέσαμε με αυτή την αναφορά.

Αφορά τυχόν συνάντηση που προγραμματίζουμε στο φόρουμ των ερασιτεχνών οργανοποιών, όπου πολλοί συνάδελφοι φτιάχνουν παραδοσιακά κυρίως όργανα καί λιγότεροι ηλεκτρικά, αν σας ενδιαφέρει δείτε εδώ:

http://www.luthier.gr/index.php?topic=513.45

να συμπληρωσω οτι θα ειναι εκθεση ερασιτεχνων οργανοποιων και οποιος θελει να συμετασχει μπορει να το δηλωσει  στην διευθυνση που εγραψε ο nasokosm.

ειναι 30 ιουνιου. για χωρο δεν εχουμε κατι συγκεκριμενο ακομα, οταν κλεισει θα ενημερωσω.

Ετοιμο και το πάνω καπάκι :D

Κάτι λεπτομέρειες να λεπτύνει ομοιόμορφα και προχωράμε.

DSC_0066.JPG

DSC_0108.JPG

Αυτό το επίπεδο περιθώριο στην ακρη των καπακιών ήταν αναπόφευκτο?

shelter είπε:
Αυτό το επίπεδο περιθώριο στην ακρη των καπακιών ήταν αναπόφευκτο?
Ναι γιατι το μαδερι του ξυλου που ξεκινησα ηταν περιπου ισο με το ξυλο που χρειαζοταν, αλλα δεν υπαρχει ανησυχια θα καλυφθει απο το binding.

O.κ.

Ωραία δουλειά στο μπράτσο πάντως. Όταν είδα τα abalone inlays στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν θα ταιριάζουν χρωματικά, αλλα τελικά έγινε πολύ ωραίο. Και σου υπενθυμίζω ότι όταν την τελειώσεις πρέπει να την δούμε απο κοντά. ;D

Θα βάλεις σταθερή γέφυρα ή χορδιέρα και μετακινούμενο καβαλάρη σαν τον E.G?

shelter είπε:
O.κ.

Ωραία δουλειά στο μπράτσο πάντως. Όταν είδα τα abalone inlays στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν θα ταιριάζουν χρωματικά, αλλα τελικά έγινε πολύ ωραίο. Και σου υπενθυμίζω ότι όταν την τελειώσεις πρέπει να την δούμε απο κοντά. ;D

Θα βάλεις σταθερή γέφυρα ή χορδιέρα και μετακινούμενο καβαλάρη σαν τον E.G?
Οκ με το καλό να τη δούμε απο κοντά!

Για τη χορδιέρα δεν το έχω μελετήσει ακόμα αλλά σίγουρα θα βάλω μεταλική γέφυρα γιατι θέλω καλοκουρδισμένο όργανο σε όλες τις θέσεις!

Το ίδιο έκανα σε μια epiphone joe pass που έχω και μαζί με το neck μαγνήτη που άλλαξε σε gibson paf μιλάμε για άλλο όργανο!

Συνέχεια στο πρότζεκτ με κατασκευή των φιλέτων που κολλιούνται απο μέσα για να μεγαλώσουν την επιφάνεια επαφής- κόλησης των πλαινών με τα καπάκια στο σώμα.

Κολάμε τα φιλέτα αφού έχουμε ισιώσει τα πλαινά να έρχονται ακριβώς στο επίπεδο του center block.

DSC_0111.JPG

DSC_0112.JPG

nasok

Ερωτηση - αυτα τα φιλετα τα φτιαχνεις εσυ ? ή υπαρχουν ετοιμα ? και απο τι ξυλο ειναι ?

επισης αν ειναι ετοιμα ποσο κοστιζουν στο περιπου ?

Μια χαρα προχωραει το προτζεκτ και με σταθερα βηματα  ;)

Μην ξεχνιωμαστε ετσι ? την "παλιά" σου την θελω εγω  ;D

messalion είπε:
nasok

Ερωτηση - αυτα τα φιλετα τα φτιαχνεις εσυ ? ή υπαρχουν ετοιμα ? και απο τι ξυλο ειναι ?

επισης αν ειναι ετοιμα ποσο κοστιζουν στο περιπου ?

Μια χαρα προχωραει το προτζεκτ και με σταθερα βηματα  ;)

Μην ξεχνιωμαστε ετσι ? την "παλιά" σου την θελω εγω  ;D
Αυτά τα φιλέτα υπάρχουν στο εμπόριο συνήθως στους προμηθευτές για είδη οργανοποιίας και είναι απο έλατο ή μαόνι ή basswood ή απο κάποιο άλλο μαλακό ξύλο.

Εγώ τα φτιάχνω μονος μου απο έλατο κόβοντας ξύλο που το κάνω τριγωνικού προφίλ με ροκάνι ή ρούτερ και το χαράζω με το σύστημα της ανάποδης σέγας που παραθέτω..

ΠΡΟΣΟΧΗ στη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων τα δακτυλάκια μας τα θέλουμε όλα..

Οσο για τη παλιά μου θα μπείς και συ στη σειρά..

DSC_0109.JPG

nasokosm είπε:
Αυτά τα φιλέτα υπάρχουν στο εμπόριο συνήθως στους προμηθευτές για είδη οργανοποιίας και είναι απο έλατο ή μαόνι ή basswood ή απο κάποιο άλλο μαλακό ξύλο.

Εγώ τα φτιάχνω μονος μου απο έλατο κόβοντας ξύλο που το κάνω τριγωνικού προφίλ με ροκάνι ή ρούτερ και το χαράζω με το σύστημα της ανάποδης σέγας που παραθέτω..

ΠΡΟΣΟΧΗ στη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων τα δακτυλάκια μας τα θέλουμε όλα..

Οσο για τη παλιά μου θα μπείς και συ στη σειρά..
Απλό και ωραίο!!! Μπράβο! Δίνεις ωραίες ιδέες!!  :D :D :D

Τη βλέπω να γίνεται δυναμίτης !!

Συνέχεια στο πρότζεκτ με το σώμα της κιθάρας έτοιμο να δεχτεί τα καπάκια πάνω και κάτω (χρειάζονται ακόμα μερικές ψιλοδουλειές-πρέπει να σκαφτεί το main block για να περάσουν αργότερα τα pots) φτιάχτηκαν και οι σχετικοί σφηκτήρες που θα χρησιμέψουν αργότερα στο δέσιμο του σώματος :D

DSC_0114.JPG

τούς σφιχτήρες πως τους έφτιαξες?  βασικά αυτό τ στρογγυλά τ είναι ξύλο ? 

Trending...

Νέα θέματα

Back