335 κατασκευές

Mάλλον θα κρατήσω το thread σου για tutorial και με βλέπω Ιουλιο να ξεκινάω και γω για ES!

argytar είπε:
Mάλλον θα κρατήσω το thread σου για tutorial και με βλέπω Ιουλιο να ξεκινάω και γω για ES!
Ξεκίνα εσυ ES να ξεκινήσω εγω les paul special :D

είστε τσακάλια  ;D  ;) ! στη 3 φωτογραφία τ πατέντες έκανες πάλι ?

Εφτιαξα ενα σύστημα παρόμοιο με αυτό που παραθέτω για το κόψιμο καναλιών με ακρίβεια όταν το καπάκι δεν ειναι κάθετο με τα πλαινά

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Tools_for_Binding/TrueChannel_Jig_Replacement_Parts.html?tab=Pictures

Εχω πιο πολλές φωτο σε παλιότερο ποστ που περιγράφω την κατασκευή μιας ακουστικής κιθάρας

http://www.noiz.gr/index.php?topic=191207.10

πλεον το εχω και εγω. το κακο ειναι οτι οταν εφτιαχνα την es335 δεν το ειχα και ανοιξα το καναλι με το χερι με σκαρπελο, ασε

E.G. είπε:
πλεον το εχω και εγω. το κακο ειναι οτι οταν εφτιαχνα την es335 δεν το ειχα και ανοιξα το καναλι με το χερι με σκαρπελο, ασε
Με το σκαρπέλο? ψιλοκόλαση!

Η Αλήθεια  είναι οτι δεν χρησιμοποίησα μόνο αυτό,στην περιοχή που δένει το μπράτσο στο μπρός και το πίσω καπάκι επειδή το σήκωμα εκεί ειναι λίγο απότομο χρειάζεται αλλη

διάταξη  το ρούτερ ή σκαρπέλο.

Συνεχίζουμε μετά απο καιρό κολλώντας το κρέμ πλαστικό binding γύρω γύρω με κυανοακρυλική.

Αφού κολλήσει ξύνουμε με τη ξύστρα αυτό που περισσεύει και τώρα περιμένουμε να γίνει σωστό το αντίστοιχο κομμάτι του μπράτσου για την πολυπόθητη ένωση μπράτσου - σώματος.

DSC_0184a.JPG

DSC_0194a.JPG

Συνεχίζουμε.

Φτιάχτηκε μετα κόπων και βασάνων το αντίστοιχο σημείο του μπράτσου που θα κοληθεί στο σώμα.

Κατάλαβα οτι κακώς είχα κολήσει ήδη τη ταστιέρα, ειναι πολύ πιο εύκολο να σχηματοποιήσεις το ξύλο χωρίς αυτή επάνω ;D

χρειάζεται όμως για να υπολογίσεις τη γωνία.

Τελος καλό , κολλήθηκε το μπράτσο και τώρα μετράω ήδη για το σκάψιμο των μαγνητών.

DSC_0202.JPG

DSC_0203.JPG

DSC_0207.JPG

DSC_0209.JPG

Σκάφτηκε για τους μαγνήτες και για γέφυρα- χορδοστάτη , σε λίγο περνάμε χορδές :D

DSC_0215b.JPG

DSC_0217b.JPG

Πολύ ωραίο το τζιγκ για σκάψιμο πάνω σε καρβαρισμένο καπάκι.

Πώς και δεν έσκαψες τους μαγνήτες όταν ήταν φλατ το καπάκι?? Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να γνωρίζουμε? Πχ εμποδίζει τον τρόπο που θα γίνει η γωνία με το μπράτσο ή κάτι τέτοιο??

Η κιθάρα φαίνεται λαχταριστή και με έχεις μπριζώσει κανονικότατα να πάω να πάρω απλά σφενδάμια και να αρχίσω και γω μία.

Εξαιρετική δουλειά! Περιμένουμε το ηχητικό αποτέλεσμα... εκείνον τον ήχο στις πρώτες νότες του 'I woke up this morning' των ten years after...

argytar είπε:
Πολύ ωραίο το τζιγκ για σκάψιμο πάνω σε καρβαρισμένο καπάκι.

Πώς και δεν έσκαψες τους μαγνήτες όταν ήταν φλατ το καπάκι?? Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να γνωρίζουμε? Πχ εμποδίζει τον τρόπο που θα γίνει η γωνία με το μπράτσο ή κάτι τέτοιο??
Δεν το έχω σκεφτεί να σκάψω απο πρίν...

Αλλο ειναι να δίνεις καμπύλη σε ενα ξύλο και άλλο σε ξύλο με .. τρύπες  :D

Επίσης στη σύνδεση του μπράτσου δεν ξέρεις οτι θα πέσει ακριβώς κέντρο μπορεί να φύγει και λίγο εκτός και να σου μεινουν οι τρύπες λάθος, να καταλάβεις προσέχω πολύ τις τρύπες της γέφυρας θέλω να πέσει ομοιόμορφα υπολογίζω ακόμα και το πάχος της Μι μπάσο ;D

Για να στηριχτούν τα τεμπλειτς τα βίδωσα στη μια άκρη εκεί που πέφτουν τα κενά για τους μαγνήτες για να μή φαίνεται η τρύπα :D

Σήμερα ήμουν Σαλονίκη αλλά δεν έπαιζε καποιο τηλ να σε πάρω.

nasokosm είπε:
Δεν το έχω σκεφτεί να σκάψω απο πρίν...

Αλλο ειναι να δίνεις καμπύλη σε ενα ξύλο και άλλο σε ξύλο με .. τρύπες  :D

Επίσης στη σύνδεση του μπράτσου δεν ξέρεις οτι θα πέσει ακριβώς κέντρο μπορεί να φύγει και λίγο εκτός και να σου μεινουν οι τρύπες λάθος, να καταλάβεις προσέχω πολύ τις τρύπες της γέφυρας θέλω να πέσει ομοιόμορφα υπολογίζω ακόμα και το πάχος της Μι μπάσο ;D

Για να στηριχτούν τα τεμπλειτς τα βίδωσα στη μια άκρη εκεί που πέφτουν τα κενά για τους μαγνήτες για να μή φαίνεται η τρύπα :D

Σήμερα ήμουν Σαλονίκη αλλά δεν έπαιζε καποιο τηλ να σε πάρω.
Είσαι ακόμα?? Πμ

Συνέχεια στο πρότζεκτ με φωτογραφικό κουίζ για το χρώμα :D

Ποιό χρώμα?

αριστερά το κόκκινο, δεξιά πάνω και κάτω οι διάφορες αποχρώσεις του βυσινί.

Ακούω γνώμες  :D

Στο μεταξύ τα κλειδιά που παρήγγειλα-schaller ήρθαν τα τρία χωρίς βίδες  ;D

DSC_0297.JPG

DSC_0299.JPG

DSC_0302.JPG

DSC_0296.JPG

Γουστάρω κρεμ πλαίσια και binding στις f-holes, μοιάζει στην tokai μου.

Κάποιο translucent σκούρο βυσσινί ή και καφετί τύπου 345 θα ήταν ωραίο.

Όχι άλλο cherry σε 335, το 'σχάθκε το μάτι μας :D

Είναι θεά.

Εκτός από natural (το αγαπημένο μου), θα μπορούσες να πρωτοτυπήσεις με μωβ (που να ροζίζει, όχι το πεθαμένο) και σκούρο βυσσινί burst (εννοώ να χρησιμοποιήσεις και τα δύο αυτά χρώματα που το ένα να "σβήνει" μέσα στο άλλο).

Πάντως ότι κι αν κάνεις με το βάψιμο, το χρώμα να είναι οπωσδήποτε transparent, να φαίνονται τα νερά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νασο ειναι κουκλα και χωρις τιποτα (που λεει ο λογος)

Ο Στρατος μαλλον εννοει κατι τετοιο

normal_1997_Les_Paul_Classic_Premium_Plus_Custom_Shop_Purple.JPG

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back