Hollow Body κατασκευές

Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!

Ίσως οι ενισχυτές (και γενικότερα οι συνθήκες ηχογράφησης να αδικούν την κιθαρα).

Οι σκληρές μεσαίο-υψηλές που θέλεις να διορθώσεις, ναι ακούγονται...

Περιμένουμε και άλλες ηχογραφήσεις...

Ζηλεύω, προςφερει τεράστια ικανοποίηση η "δημιουργία"!!! :P

Και πάλι Μπραβο!!!

nklshp είπε:
Ίσως οι ενισχυτές (και γενικότερα οι συνθήκες ηχογράφησης να αδικούν την κιθαρα).
Στο λέω σίγουρα!

Οι σκληρές μεσαίο-υψηλές που θέλεις να διορθώσεις, ναι ακούγονται...
Ένα χαρακτηριστικό της κιθάρας είναι ότι το χέρι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Μπορεί ο Νάσος να είπε ότι την χούφτωνα, όμως στο δικό μου παίξιμο (ρώτησέ τον) δεν υπήρχαν μεσαιο-ψιλές.

Μόνο ένας ζεστός μεσαιο-μπάσος ήχος (και σου μιλάω και για παίξιμο εκτός ενισχυτή).

Στράτο δεν τη δοκίμασες σε ενισχυτή-γι αυτό και δεν εισαι σε βίντεο :D  απλά έπαιζες απαλά

Ναι οι ενισχυτές ιδιαίτερα ο μικρος crate ειχαν αρκετες υψηλομεσαιες αλλά και η κιθάρα η ίδια εχει αυτή τη χροιά

Άλλαξα καβαλάρη -όλος απο έβενο-και οι μεσαίες κατέβηκαν σε συντονισμό πιο χαμηλα αλλά συνεχίζουν να ειναι έντονες το όργανο χρειάζεται ακόμη δουλειά  πρέπει να συντονιστουν λίγο ακόμα τα καπάκια να αποκτήσει καλύτερα μπάσα λιγότερες μεσαίες αυτή τη στιγμή συντονίζει ολόκληρη σε Α#-Α

Update

Κουρδίστηκαν τα καπάκια,το πάνω με αρκετό re-curve  το κάτω πιο πολύ για να δώσει ομοιόμορφο ήχο δεξιά και αριστερά και με αρκετή ακαμψία για να αποφύγω τους μικροφωνισμούς με μαγνήτη, εχω και βιντεο:

[flash=200,200]

Εδώ να πω οτι ειχα στη διάθεση μου μια υπέροχη χειροποίητη του THEOD για σύγκριση side to side που με βοήθησε πολύ να καταλάβω τα ξύλα και τις διαφορές τους- Θοδωρή ευχαριστώ!

Βάφτηκε με καθαρό νίτρο και ελάχιστο πορτοκαλί χρώμα στο βερνίκι για να ροδίσει λίγο ;D

5-6 χέρια

Φτιάχτηκε εβένινο μικρό pick-guard

Προσαρμόστηκε μαγνήτης Gibson 490 (γιατι ο 57ρης παρέδωσε ) αλλά την επόμενη μέρα αλλάχτηκε με τον υπέροχο Ibanez Super 58 που ειναι στις φωτο :D

Ο super 58 πάει καλύτερα στη συγκεκριμένη κιθάρα έχει λιγότερες υψηλομεσαίες, λιγότερο output και ειναι λιγότερο ευαίσθητος σε μικροφωνισμούς  :D

Χωρίς καπάκι truss rod, χωρις pots (θελω να βάλω μινι κάτω απο το pick-guard )

index.php

enjoy

DSC_2085b.jpg

DSC_2087b.jpg

DSC_2088b.jpg

DSC_2090b.jpg

DSC_2091b.jpg

DSC_2094b.jpg

DSC_2095b.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το κακό έχει παραγίνει.......ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Nasokosm, αλλά και τ'άλλα παιδιά (Hellfire, Fidelis, Argytar που είσαι βρε γιατρέ..., e.t.c.), με τις δημιουργίες σας μας κολάζετε τέτοιες δύσκολες εποχές..... >:(    ;) ;D 

Nasokosm ίσως η πιο όμορφη κιθάρα (για τα γούστα μου και χωρίς "παρεξήγηση" από τ'άλλα παιδιά.... ::)), που έχω δει εδώ, από εσάς τους μάγους-Μάστορες......Εύγε!

RayDTutto είπε:
Περιμένουμε ήχο τώρα...
Έτσι...!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ειναι απλα ομορφη,κατι παραπανω.

Οντως απο τις πιο ωραιες που εχουμε δει.

Μπραβο ρε φιλε!

Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ω ρε μάνα μου πώς θα λαλάει ο κέδρος!!!!!

Νάσο είσαι master luthier.

Πω πω...δεν έχω λόγια. Πανέμορφη. Νάσο, αν παίζει και τόσο

όμορφα...πω πω..! Μπράβο!!! :)

cigaret13 είπε:
Το κακό έχει παραγίνει.......ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Nasokosm, αλλά και τ'άλλα παιδιά (Hellfire, Fidelis, Argytar που είσαι βρε γιατρέ..., e.t.c.), με τις δημιουργίες σας μας κολάζετε τέτοιες δύσκολες εποχές..... >:(    ;) ;D

Nasokosm ίσως η πιο όμορφη κιθάρα (για τα γούστα μου και χωρίς "παρεξήγηση" από τ'άλλα παιδιά.... ::)), που έχω δει εδώ, από εσάς τους μάγους-Μάστορες......Εύγε!

Έτσι...!
+1000

Μπραβο Νασο!!! :D

cigaret13 είπε:
Το κακό έχει παραγίνει.......ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Nasokosm, αλλά και τ'άλλα παιδιά (Hellfire, Fidelis, Argytar που είσαι βρε γιατρέ..., e.t.c.), με τις δημιουργίες σας μας κολάζετε τέτοιες δύσκολες εποχές..... >:(    ;) ;D 

Πες το ψέματα αν είσαι από την άλλη πλευρά αυτές οι κιθάρες ειναι δέλεαρ και γω παθαίνω με τις κιθάρες των άλλων, μου κάνουν κλικ και πάω στην επόμενη ;D

Ευχαριστώ άπαντες!

για ήχο θα επανέλθω να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη πρώτα ;D

Μπράβο Νάσο, απίστευτη φαίνεται η κιθάρα!!!

Πολύ ωραίο το 3piece neck και τα ebony bridge, pickguard και tailpiece!

Η συγκεκριμένη γέφυρα, αν πρόκειται για την Γερμανική, πιστεύω είναι ότι καλύτερο!

Πως στήριξες τον humbucker; στο pickguard; γιατί δεν βλέπω pickup ring...

Ανυπομονώ κι εγώ να την ακούσω!!!

Ω ρε μάνα μου. Μπράβο ρε παιδιά για το μεράκι και την ικανότητά σας. Θεσπέσια.

makam είπε:
Μπράβο Νάσο, απίστευτη φαίνεται η κιθάρα!!!

Πολύ ωραίο το 3piece neck και τα ebony bridge, pickguard και tailpiece!

Η συγκεκριμένη γέφυρα, αν πρόκειται για την Γερμανική, πιστεύω είναι ότι καλύτερο!

Πως στήριξες τον humbucker; στο pickguard; γιατί δεν βλέπω pickup ring...

Ανυπομονώ κι εγώ να την ακούσω!!!
Για τη γέφυρα από αυτές που υπάρχουν στο νετ πιστεύω ειναι η καλύτερη, αργότερα θα φτιάξω μια μονοκόμματη χωρίς βίδες γιατί ο καβαλάρης δίνει αρκετό ακουστικό τόνο στο όργανο :D

Επειδή δεν έχω καταλήξει σε μαγνήτη θέλω να βάλω και τον PAF 57 επάνω,τον έχω κολλήσει με αυτοκόλλητο διπλής όψης :D

Για να γίνει αυτό σε κάθε μαγνήτη που βάζω επάνω αλλάζω την μεταλλική πλάκα από κάτω με μια που της έχω κόψει τα αυτάκια και τις έξι βίδες με άλλες κοντύτερες για να χωράει χωρίς να ακουμπάει στο καπάκι ;)

Ο Benedetto floating που είχε πάνω της η κιθάρα του Θοδωρή κατασκευής Λουκάκη (πολύ ωραίο όργανο!)είχε ψηλό dc resistance και χαμηλό output  προφανώς για να κόψει μικροφωνισμούς

Ήδη έχω κόψει τέσσερα μανίκια 3ply από flame maple καί άλλαξα γωνία-14 μοίρες- και σχήμα headstock μήπως και βρώ κάποιο να μ αρέσει

Τα λέμε !

Ευχαριστώ παίδες!

Έτσι...!

Δύσκολες εποχές ε? Το λέμε από το 2010... Πού να ήξερες τι έρχεται το 2019!!!

Τέλος πάντων το thread μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο Νάσο αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back