- Πόντοι
- 2,148
εδώ και αρκετό καιρό με τριγυρίζει...
έχοντας υλοποιήσει αρκετές κατασκευές στο παρελθόν με βάση το ξύλο (κυρίως ηχεία) και έχοντας αρκετό εξοπλισμό πχ ρούτερ, σέγα, δράπανα, dremel, τριβεία, σφιγκτήρες κλπ άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες.
Να το τολμήσω?
Που μπορώ να σκαλώσω σοβαρά και να f... up το σχέδιο...?
πχ δυσκολίες και απορίες εξ αρχής είναι οι εξής:
1. από που και πως προμηθευόμαστε υλικό (ξύλο για σώμα και μπράτσο - προφανώς μιλάω για bolt on)
2. Πως κόβουμε σώμα και μπράτσο? (προφανώς δεν έχω κορδέλα). Αρκεί μια σέγα?
3. Εχω μια απέχθεια και άγνοια για βερνίκια και χρώματα συν έλλειψη εξοπλισμού. Μπορώ να έχω άβαφη κιθάρα?
4. Με τάστα τι κάνουμε?
5. Με τη βέργα τί κάνουμε?
6. Χρειάζεται να αγοράσω από εξοπλισμό κάτι που είναι απαγορευτικό?
δεν θα με πείραζε να φτιάξω μια βλακεία, ούτε περιμένω να γίνω luthier (απλά έχω ελεύθερο χρόνο-και δεν χρειάζεται να αγοράσω τουλάχιστον όλα τα εργαλεία), αλλά με γαργαλάει
ή μήπως καλύτερα να το ξεχάσω? :
στα πολύ σκούρα είναι διατεθειμένος κάποιος να δώσει τα φώτα του?
έχοντας υλοποιήσει αρκετές κατασκευές στο παρελθόν με βάση το ξύλο (κυρίως ηχεία) και έχοντας αρκετό εξοπλισμό πχ ρούτερ, σέγα, δράπανα, dremel, τριβεία, σφιγκτήρες κλπ άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες.
Να το τολμήσω?
Που μπορώ να σκαλώσω σοβαρά και να f... up το σχέδιο...?
πχ δυσκολίες και απορίες εξ αρχής είναι οι εξής:
1. από που και πως προμηθευόμαστε υλικό (ξύλο για σώμα και μπράτσο - προφανώς μιλάω για bolt on)
2. Πως κόβουμε σώμα και μπράτσο? (προφανώς δεν έχω κορδέλα). Αρκεί μια σέγα?
3. Εχω μια απέχθεια και άγνοια για βερνίκια και χρώματα συν έλλειψη εξοπλισμού. Μπορώ να έχω άβαφη κιθάρα?
4. Με τάστα τι κάνουμε?
5. Με τη βέργα τί κάνουμε?
6. Χρειάζεται να αγοράσω από εξοπλισμό κάτι που είναι απαγορευτικό?
δεν θα με πείραζε να φτιάξω μια βλακεία, ούτε περιμένω να γίνω luthier (απλά έχω ελεύθερο χρόνο-και δεν χρειάζεται να αγοράσω τουλάχιστον όλα τα εργαλεία), αλλά με γαργαλάει
ή μήπως καλύτερα να το ξεχάσω? :

στα πολύ σκούρα είναι διατεθειμένος κάποιος να δώσει τα φώτα του?