335 κατασκευές

E.G. είπε:
Νασο εισαι ωραιος, μου θυμιζεις τα παλια καλα σκαψιματα  ;D . θελω να προσθεσω οτι με το να κολληθει στο center block δεν γινεται chambered. ετσι γινεται η κατασκευη της. υπαρχει μια ακομα "προταση" που απλα το center block δεν φτανει μεχρι το πισω μερος (μετα τη γεφυρα και μεχρι το strap button ειναι κουφια)
Σωστός Ηλία το είδα και εγώ να κυκλοφορει σε σχέδια , άραγε στις παλιές ES 335 ποιό από τα δύο εφήρμοζαν????

NASO είσαι ωραίος μαν χαρά στο κουράγιο σου!! Τέλειωσέ το και παίρνω και εγώ σειρά...  ;)

Ηλία, Αργύρη ναι υπάρχει αυτο το σχέδιο που σταματάει το center block έως κάτω απο τη γέφυρα ειναι και αυτό στα υπόψιν, απλά παλιότερα είχε πέσει στα χέρια μου μια es 335 πολύ παλιό μοντέλο, τότε δεν ήμουν τόσο ψαγμένος, που το πάνω καπάκι δεν ακουμπούσε σε όλη του την επιφάνεια στο center block αλλά σε πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κιθάρα να έχει λίγο παραπάνω ακουστικό ήχο.Δυστηχώς δεν υπάρχει τρόπος να την ερευνήσουμε γιατι πουλήθηκε και ο νέος κάτοχος ειναι εκτός Αθηνών.

Εχω σκεφτεί ήδη εναν τρόπο αλλα σειρα έχει τώρα η standard έκδοση  ;D

Νασο ξεχασα να σου πω οταν σκαψεις και τα δυο καπακια μεχρι να τα τοποθετησεις θα πρεπει να τα σφιξεις το ενα πανω στο αλλο γιατι οταν αφαιρεις ξυλο εχουν την ταση να σκευρωνουν. σου παραθετω φωτο απο τα καπακια που ειχα φτιαξει.

eskapakia.jpg

E.G. είπε:
Νασο ξεχασα να σου πω οταν σκαψεις και τα δυο καπακια μεχρι να τα τοποθετησεις θα πρεπει να τα σφιξεις το ενα πανω στο αλλο γιατι οταν αφαιρεις ξυλο εχουν την ταση να σκευρωνουν. σου παραθετω φωτο απο τα καπακια που ειχα φτιαξει.
Οκ κατάλαβα, τι πάχος έχουν περίπου τα καπάκια? οταν παίζεις σε δυνατές εντάσεις με καποιο πετάλι overdrive συντονίζει καθόλου το σύστημα?

εγω τα εφτιαξα γυρω στα 5-6μμ. απο την στιγμη που την εφτιαξα την εδωσα στον δασκαλο μου να μου πει την γνωμη του αλλα την εχει ερωτευτει και ηχογραφει με αυτην. ετσι δεν την εχω ξαναδει απο τοτε

E.G. είπε:
εγω τα εφτιαξα γυρω στα 5-6μμ. απο την στιγμη που την εφτιαξα την εδωσα στον δασκαλο μου να μου πει την γνωμη του αλλα την εχει ερωτευτει και ηχογραφει με αυτην. ετσι δεν την εχω ξαναδει απο τοτε
Σε βλέπω να φτιάχνεις άλλη :D

Συνεχίζουμε με το μπράτσο, κόβουμε και με ρούτερ και template ξεγυρίζουμε γύρω γύρω τα χοντρά και σκάβουμε το κανάλι για τη βέργα.

DSC_0029c.JPG

DSC_0033b.JPG

DSC_0034b.JPG

Κολάμε τα αυτάκια για το headstock , τα διαμορφώνουμε στο σωστό ύψος και με τη βοήθεια άλλου template, αφού κόψουμε τα χοντρά με τη σέγα, με το ρούτερ δίνουμε τη τελική διαμόρφωση :D

Στη τελευταία φωτο με τη ταστιέρα τοποθετημένη και όχι κολημένη στο μπράτσο ;D

DSC_0036b.JPG

DSC_0039b.JPG

DSC_0041b.JPG

DSC_0043b.JPG

Ξεχασα να δώσω δυο φωτο απο τον αφανή ήρωα.. το ρούτερ, ειδικά για τον Αργύρη-Argytar  :D

Vintage  Makita  με αλλαγμένο το πλαστικό της βάσης σε διαφανές plexiglas για καλύτερη ορατότητα ;D

DSC_0030.JPG

DSC_0031.JPG

Αν εσυ δεν εισαι καλλιτεχνης τοτε δεν ειναι κανενας αλλος .Μπραβο ρε φιλε οχι μονο για την δουλεια που κανεις αλλα και για το χρονο που ξοδευεις τραβωντας φωτο και ανεβαζοντας τις στο forum.Eισαι μαστοραρα.

pericles είπε:
Αν εσυ δεν εισαι καλλιτεχνης τοτε δεν ειναι κανενας αλλος .Μπραβο ρε φιλε οχι μονο για την δουλεια που κανεις αλλα και για το χρονο που ξοδευεις τραβωντας φωτο και ανεβαζοντας τις στο forum.Eισαι μαστοραρα.
Thanks Περικλή και συ δεν πας πίσω με τις αναπαλαιώσεις των Rhodes :D

Οταν βαρεθώ τις κιθάρες θα δοκιμάσω και κανα ταμπούρο, έπαιζα και τύμπανα κάποτε..

Συνεχίζουμε το μπράτσο, κολάμε ενα κομμάτι παλίσανδρο-rosewood στο headstock και ανοίγουμε κανάλι για το πλαστικό που θα κολήσουμε γύρω γύρω πριν βέβαια απ αυτ'ο έχουμε ισιώσει το headstock πάνω και κάτω και το έχουμε φέρει στο επιθυμητό πάχος 13 χιλ περίπου.

Μετά προετοιμάζουμε τη τοποθέτηση του logo σημειώνοντας τη θέση που θα σκάψουμε με το dremel.

Σκάβουμε πολύ προσεκτικά τοποθετούμε , κολάμε με super glue gel και τρίβουμε να κλείσουν τα κενά .

Τοποθετούμε τα πλαινά τα κολάμε με την ίδια κόλα , ξύνουμε με τη ξύστρα και έτοιμο το headstock :D

DSC_0044b.JPG

DSC_0045b.JPG

DSC_0046b.JPG

DSC_0047b.JPG

DSC_0049b.JPG

Για  να τελειώσει η δουλειά πρέπει να κάνουμε και τις τρύπες για τα κλειδιά, αποφάσισα λοιπόν να κάνω οσο καλύτερη δουλειά μπορώ για να αποφύγω τα σπασίματα του ξύλου στις άκρες.

Σημαδευτηκαν οι θέσεις, ανοίχτηκαν τρύπες οδηγοί με ψιλό τρυπάνι και μετά με κόντρα ξύλο απο κάτω και κεντράρισμα και σφίξιμο στη θέση ανοίχτηκαν μια μια προσεκτικά για να μη χαλάσουμε την έως τώρα δουλειά ;D

DSC_0050.JPG

DSC_0051.JPG

DSC_0052.JPG

DSC_0053.JPG

Τελευταία δουλειά για σήμερα τοποθέτηση βέργας και κόλλημα ταστιέρας.

DSC_0054.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0056.JPG

DSC_0057.JPG

DSC_0058.JPG

DSC_0059.JPG

Εμπνευστική φάση!! Εύγε!!

Αναμένουμε και τα παρακάτω....  :D :D :D

argytar είπε:
Εμπνευστική φάση!! Εύγε!!

Αναμένουμε και τα παρακάτω....   :D :D :D
Ευχαριστώ παιδιά νά είστε καλά!

και επειδή με έπιασε βιασύνη διαμόρφωσα και το μπράτσο στο περίπου, η τελική διαμόρφωση θα γίνει πριν κολληθεί στο σώμα ;D

DSC_0064b.JPG

DSC_0065b.JPG

E.G. είπε:
ελπιζω να την δω απο κοντα στην εκθεση στις 30 Ιουνιου
Ελπίζω να καταφέρουμε να μαζευτούμε , και επίσης να προλάβω να τη τελειώσω αλλά και ατέλειωτη να είναι θα τη φέρω :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back