Fendero-κατασκευές

Γιάννη τώρα που το λές κάτι μου θυμίζει..

Ετσι κι αλλιώς θα χρησιμοποιήσω το wiring που έχει στο κιτ η fender.

Βασίλη στη  τρίτη φωτο φαίνεται η αλοιφή και τη δίνει και ο Γιάννης :D

Νασο.....Θα παιξω με αυτην οταν ερθω στην εκθεση ? ή θα ειναι πισω απο γυαλινη βιτρινα με ετικετες "Μην αγγιζετε" ???  :P  :D :D

Κουκλαρα

nasokosm είπε:
Βασίλη στη  τρίτη φωτο φαίνεται η αλοιφή και τη δίνει και ο Γιάννης :D
Σ'έυχαριστώ.

Η μπογιά της κιθάρας μου στο σημείο των knobs έχει κάνει αυτές τις μικρές γρατζουνιές και έκανε θαμπάδα,με αυτήν τη αλοιφή μπορώ να το δουλέψω ή θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν στις μπογιές των αυτοκινήτων βάζουν τπτ σκληριντικά και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τις αλοιφές.

Καταπληκτική δουλειά!

Συγχαρητήρια!

nasokosm είπε:
Μια απορία για να μην φάω το νετ, ο διακόπτης που προμηθεύτηκα έχει τέσσερεις θέσεις περίμενα τρεις με δύο μονούς που θα βάλω, τι παίζει γιατί έως τώρα τις tele τις έβλεπα μόνο στις φωτογραφίες ;D
Κανονικά είναι 3θέσιοι οι διακόπτες των Tele.

Ο 4θέσιος προσθέτει την επιλογή neck+bridge σε σειρά που δίνει πολλή περισσότερη έξοδο και πιο dark ήχο.

Προσωπικά μου αρέσει και έχω τέτοιο διακόπτη στη δικά μου.

Σχέδιο βρίσκεις παντού στο web, απλά να ξέρεις οτι άν ο neck δεν έχει ένα έξτρα καλώδιο απο το μεταλλικό κάλυμά του θα πρέπει να το βάλεις εσύ, αφού το αποσυνδέσεις απο το καλώδιο της γείωσης του μαγνήτη (συνήθως το μαύρο).

teleneck.jpg

Δηλαδή στην κάτω φωτό, αποσυνδέεις το μεσαίο solder blob απο το αριστερό που βγάζει το μαύρο καλώδιο και συνδέεις καλώδιο που θα πάει μέχρι τον διακόπτη.

Δες κι ένα σχέδιο για 4-way Tele wiring:

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=13&ved=0CH4QFjAM&url=http%3A%2F%2Fwww.specialtyguitars.com%2Fkits%2F4way_diagram.pdf&ei=8-OgUbuzE5Hz0gWsoYHYBQ&usg=AFQjCNFc0ySJYSyEhWuz3e_IVtqJszPg_Q&bvm=bv.47008514,d.d2k&cad=rja

kbasilis είπε:
Σ'έυχαριστώ.

Η μπογιά της κιθάρας μου στο σημείο των knobs έχει κάνει αυτές τις μικρές γρατζουνιές και έκανε θαμπάδα,με αυτήν τη αλοιφή μπορώ να το δουλέψω ή θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν στις μπογιές των αυτοκινήτων βάζουν τπτ σκληριντικά και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τις αλοιφές.
Με αυτή την αλοιφη μπορείς να ξανακάνεις τα θαμπά μέρη να γυαλίζουν :D

Χρήστο τα όργανα ειναι για να παίζονται και λίγο φυσικό rellic δε βλάπτει ;D

Alderbody ευχαριστώ για τα λινκ και τα επεξηγηματικά τα κατάλαβα πλήρως γιατί είχα δει σχέδια που έβαζαν τη γείωση του neck μαγνήτη με τρίτο καλώδιο απ ευθείας στο σασί (ποτ) .

Το θέμα ειναι αν αξίζει ο ήχος οπότε θα το δοκιμάσω αύριο και αν αρέσει το αφήνω.

Πάντως δοκίμασα τους ήχους των neck και bridge μαγνητών ξεχωριστά και έννοιωσα λίγο άβολα γιατί φανατικός των Gibson δεν είχα παίξει με tele Ποτέ ???

Και το σχήμα μου πάει πολύ και το fendero σκάσιμο  και η απουσία της σκληράδας του διπλού μαγνήτη μετάνοιωσα μονο που δεν έκανα contour πίσω όπως η Strato για να ειναι πιο βολική και ελάχιστα πιο ελαφρυά  :D

Τελείωσε , με τετραθέσιο διακόπτη και με ήχο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ οπως πρέπει να έχει μια tele :D

Τα κλειδιά ειναι αριστερόχειρης πάνε για αλαγή

DSC_2623.JPG

DSC_2629.JPG

nasokosm είπε:
Τελείωσε , με τετραθέσιο διακόπτη και με ήχο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ οπως πρέπει να έχει μια tele :D

Τα κλειδιά ειναι αριστερόχειρης πάνε για αλαγή
Καλά τι να πω... θέλω μαθήματα! Θα γίνεται του σκάσιμου το κάγκελο! Ευχαριστούμε Νασο!!!!

Είχες μεγάλα κέφια με την... κυρία tele  8) Ωραιότατη... καλορίζικη.

Πάντως μάστορη σε θέλω να σκέφτεσαι πιο worldwide  ;D Τι... «Κοσμάς» είναι αυτό; Θα το κάνεις «Kosmas» ή «NK Guitars»  ;)

Υπεροχη τι να λεμε τωρα  :D Νιωθω τυχερος που θα τη δω και απο κοντα!

Εύγε μάστορα. Δεν αμφέβαλα στιγμή. Στις 16/6 θα έρθω να την ακούσω και ελπίζω να εχεις και την 335 μαζί.  ;D

Ανυπομονώ και για τις αλλες δυο που φτιάχνεις.

argytar είπε:
Θα γίνεται του σκάσιμου το κάγκελο! Ευχαριστούμε Νασο!!!!
Φίλε Αργύρη τώρα που έπαιξα  κατάλαβα οτι ειναι the real thing, σκάσιμο απέραντο sustain ατελείωτο ήχος που βγαίνει πάνω απο οτιδήποτε,  πάω σούμπιτος για το Telecaster forum, μήπως ειναι τυχαίο οτι μολις γεράσει ο άνθρωπος ζητάει telecaster?

Τερυ αυτές οι κιθάρες ειναι: Αυστηρά για Προσωπική χρήση γι αυτό το γράφουν τ όνομα,για  αυτές που θα ειναι για εξαγωγή θα βρούμε ενα καλό πιασάρικο όνομα,

πάντως ακόμα γελάω :D

Ναρθείτε να τα πούμε κι απο κοντά θάχει κι άλλες ηλεκτρικές θα φέρει και ο Γιάννης τα μέταλά του :D

Ευχαριστώ όλους και να θυμόμαστε τα όργανα ειναι για να παίζουν!

Μπραβο Νασο.

Φαινεται υπεροχη!

nasokosm είπε:
Φίλε Αργύρη τώρα που έπαιξα  κατάλαβα οτι ειναι the real thing, σκάσιμο απέραντο sustain ατελείωτο ήχος που βγαίνει πάνω απο οτιδήποτε,  πάω σούμπιτος για το Telecaster forum, μήπως ειναι τυχαίο οτι μολις γεράσει ο άνθρωπος ζητάει telecaster?
Aυτο δεν περιμενα ποτε να το πεις! ;D ;D

gvour είπε:
Φαινεται υπεροχη!Aυτο δεν περιμενα ποτε να το πεις! ;D ;D
Γιατί βρε Γιώργο και ο Scofield  τελευταία παράτησε την Ibanez του και παίζει με Strat άσε που βρήκε τον τύπο που κατείχε μια παλιά tele που την είχε ο Sco έφηβος και την ξαναπήρε στη κατοχή του  :D

Μέθυσα απο τον ενθουσιασμό φίλε μου  :)

nasokosm είπε:
Γιατί βρε Γιώργο και ο Scofield  τελευταία παράτησε την Ibanez του και παίζει με Strat
Μ'αυτη τη ροζουλι λες? ;D ;D

Εδω που τα λεμε ο Σκο με οτι και να παιξει καλα ακουγεται.

Μέθυσα απο τον ενθουσιασμό φίλε μου  :)
Πραγματικα χαιρομαι!

Απλα σε ειχα για χαμπακερακια.

Bεβαια και για σενα ισχυει το ιδιο με τον Scofield.

Με οτι και να παιξεις... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι πανέμορφη Νάσο!

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και καλόπαιχτη!  :)

nasokosm είπε:
ο Scofield βρήκε τον τύπο που κατείχε μια παλιά tele που την είχε ο Sco έφηβος και την ξαναπήρε στη κατοχή του  :D
Σίγουρο αυτό?

Γιατί νόμιζα ότι ο τύπος του ζήτησε πολλά χρήματα και ο Sco τον διαολόστειλε και πήρε μια άλλη Tele.

nasokosm είπε:
Φίλε Αργύρη, μήπως ειναι τυχαίο οτι μολις γεράσει ο άνθρωπος ζητάει telecaster?
Με χτύπησες στη καρδιά τώρα... Για να μην πω πουθενά αλλου! ;D

Η τελεκαστερ ειναι για όλες τις ηλικιες. Με αυτή ξεκινάς και με αυτη τελειώνεις. Τα ενδιάμεσα παραγράφονται.

Στράτο και εγώ αυτο που λες γνωρίζω.

Οι Τελεκαστερ ειναι σαν τις ΙΟΝ αμυγδαλου

Μολις δοκιμασεις θα ειναι "η πρωτη σου αγαπη και παντοτινη"

Υ.Γ. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να φας και τιποτα παστες και γαλακτομπουρεκα ετσι ?  ;)

κούκλα ρε Νάσο, καλόπαιχτη! ελπίζω να την ακούσω και από κοντά κάποια στιγμή.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back