335 κατασκευές

Μπράβο Νάσο! πολύ ωραίο πρότζεκτ.

Ερώτηση: πως έκανες το μέσο της ταστιέρας να είναι συνεχώς κάθετο στον οδηγό σου για το κόψιμο των τάστων;

argytar είπε:
Πώς σκάβεις τετραγωνισμένa inlays με το dremel?? Tη γωνία τη διορθώνεις με σκαρπέλο/μαχαίρι??
Συγνώμη Αργύρη δεν διάβασα καλά, χρησιμοποιησα ψιλο κοπτικό που κόβει προς τα κάτω -downcut- και στις γωνίες ψιλό σκαρπέλο, τα υπόλοιπα τα έκανε η κυανοακρυλική με σκόνη απο το ξύλο της ταστιέρας τον παλίσανδρο.

Φτιαχνω rhodes πιανα (δηλαδη service & ανακατασκευες ) Ηταν ο συγχωρεμενος ο πατερας μου επιπλοποιος & ο πεθερος μου και εχω παρει καποια στοιχεια ξυλουργικης .

Παιζω τυπανα (μαλλον επαιζα επι 35 χρονια επαγγελματικα ) τωρα πλεον δεν εχει δουλειες .

Κανω και ανακατασκευες σε ενισχυτες λαμπατους .Πολλα δεν ειναι ; Αυτα ειναι σαν hobby .

Δυσκολο το ξυλο στην εφαρμογη αλλα αν πετυχει και μετα φινιρισθει καλα ''σκιζει'' ειναι κατι ζωντανο πιστευω.ΕΧΕΙΣ πμ

andreoulis είπε:
Μπράβο Νάσο! πολύ ωραίο πρότζεκτ.

Ερώτηση: πως έκανες το μέσο της ταστιέρας να είναι συνεχώς κάθετο στον οδηγό σου για το κόψιμο των τάστων;
Επειδη το ξύλο της ταστιέρας ήταν κομμένο έτοιμο   41χιλ στο nut και 55 χιλ στο 21ο ταστο το κεντράρισα και το κόλλησα με αυτοκόλητη ταινία διπλής όψης στο μεταλικό οδηγό απο το σύστημα για το χάραγμα των τάστων του Stewmac.

Ετσι ειναι πάντα κάθετο στο σημείο κοπής, τελικά δε αν προσθέσεις και το πάχος του binding έχουμε συνολικά 43χιλ στο nut και 57 στο 21ο τάστο.

Όταν ξεκινάω νέα ταστιέρα συνήθως έχω το ξύλο της άκοπο και οι ακρες ειναι παράλληλες στον οδηγό , οπότε κεντράρει καλύτερα.

Καλημέρα. Πολύ ωραίο το εγχείρημα .

Να επισημάνω κάτι (επειδή ασχολούμαι λίγο με το άθλημα κατασκευή) την ταστιέρα την έχεις κολλήσει στον λαιμό? Το ρωτάω γιατί από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να καταλάβω. Εάν όχι πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί βάζοντας τα τάστα σε σκέτη ταστιέρα υπάρχει κίνδυνος να έχεις "συστροφή" της ταστιέρας (στράβωμα).

Απλά μια φιλική επισήμανση κάνω.   

sofison είπε:
Καλημέρα. Πολύ ωραίο το εγχείρημα .

Να επισημάνω κάτι (επειδή ασχολούμαι λίγο με το άθλημα κατασκευή) την ταστιέρα την έχεις κολλήσει στον λαιμό? Το ρωτάω γιατί από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να καταλάβω. Εάν όχι πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί βάζοντας τα τάστα σε σκέτη ταστιέρα υπάρχει κίνδυνος να έχεις "συστροφή" της ταστιέρας (στράβωμα).

Απλά μια φιλική επισήμανση κάνω.     
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, επισημάνσεις ειναι παντα καλοδεχούμενες γιατί τις χρειαζόμαστε  :D

Αν παρατηρήσεις την τελευταία φωτο η ταστιέρα δεν ειναι κολημένη στο λαιμό,έχεις δίκιο μια μικρή κλίση την έχει θα κοληθεί όμως στο λαιμό σε απόλυτη ευθεία και τυχόν μικρές κλίσεις θα διορθωθούν και απο τα τάστα στο τελικό setup .

Ωραία, το ανέφερα γιατί μια φορά την είχα πατήσει εγώ και αναγκάστηκα να καταστρέψω ένα πολύ καλό κομμάτι μουαρέ κελεμπέκι (flame maple).

Ανυπομονώ τη συνέχεια 

μπράβο φίλε πολύ ωραία δουλειά και με μεράκι!!!!

την έχεις τ κατασκευή στο αίμα σου !!

Δεν ανοίγετε μια εταιρεία με τον Αργύρη να χεστούμε στο τάλιρο ? 

και να βάλουμε τον messalion για δοκιμαστή  ;D  ;D

ratman είπε:
μπράβο φίλε πολύ ωραία δουλειά και με μεράκι!!!!

την έχεις τ κατασκευή στο αίμα σου !!

Δεν ανοίγετε μια εταιρεία με τον Αργύρη να χεστούμε στο τάλιρο ? 

και να βάλουμε τον messalion για δοκιμαστή  ;D  ;D
δεν θα με ηθελαν γιατι εγω δοκιμαζω κιθαρες καπως οπως ο πιτσιρικας στο βιντεο  ;D

Guitar Smash - Banned Commercials - Mastercard

τα inalys ειναι ασετοπαστα ? αν οχι τι ειναι ? και ποσο κανουν περιπου ?

messalion είπε:
δεν θα με ηθελαν γιατι εγω δοκιμαζω κιθαρες καπως οπως ο πιτσιρικας στο βιντεο  ;D

Φαντάσου τον ΘΒ να σου λέει "Τι κάνεις εκεί αντί-χρί-στέέέέ????"

messalion είπε:

δεν τ νομίζω!!!  :P σαν και εμένα θα αντιδρούσες, πήγα σε έναν φίλο μ που έχει

gibson les paul custom και ΦΟΒΟΜΟΥΝ να την αγγίξω !!!! λολ δεν νομίζω να τ έκανες σε καμιά περίπτωσή αυτό που έκανε ο πιτσιρικάς  ;D  ;D  ;D 

ασετοπαστα απο πού μπορώ να προμηθευτώ ?

Να χεστούμε στο τάληρο δε νομίζω ;D

Τα inlays ειναι abalam δηλαδή λεπτά φύλλα abalon κολλημένα μαζί με εποξεική κόλλα,  το σετάκι γύρω στα 30 euro , μάλλον δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσω  γιατι με το τρίψιμο ψιλοθολώνει αν πέσεις σε κόλλα και όχι σε όστρακο και χάνει τη μπλε-πράσινη γυαλάδα του

Ασετόπαστα σε ποικιλία μπορείς να βρείς στο γνωστό μαγαζί στο Γαλάτσι (Αθήνα)

Και μενα μου τη σπάει χοντρά να πας να πιάσεις κιθάρα και νάχεις το " κόλημα"  απο δίπλα και να σου λέει πρόσεχε!

Ασετόπαστα σε ποικιλία μπορείς να βρείς στο γνωστό μαγαζί στο Γαλάτσι (Αθήνα)

είμαι από Εύβοια!!! μήπως μπορώ να βρω ασετοπαστα σε κανένα κατάστημα στη περιοχή μου?

Εξαιρετική δουλειά. Μας βάζεις ιδέες, αλλά είναι το βλέπω κομματακι δυσκολο....

Νασο να κανονισουμε και εκεινη την συναντηση που ναυαγησε καποια στιγμη. βλεπω ωραια δουλεια στην ταστιερα. το παχος των πλαινων ποσο το εκανες?

E.G. είπε:
Νασο να κανονισουμε και εκεινη την συναντηση που ναυαγησε καποια στιγμη. βλεπω ωραια δουλεια στην ταστιερα. το παχος των πλαινων ποσο το εκανες?
Ηλία τώρα είδα την ερώτησή σου ;D

Τα πλαινά ειναι στα 2.5 mm περίπου τα πήρα απο το μενίδι ξέρεις που :D

Οσο για συνάντηση θα σου στείλω PM

Λοιπόν μετά απο αρκετό καιρό- Χρόνια Πολλά σε όλους- συνεχίζω με την παραίνεση του Αργύρη-Argytar  τη κατασκευή με την προετοιμασία των καπακιών πάνω και κάτω που θα γίνουν απο κελεμπέκι σκαφτό. Ειναι μια δύσκολη τεχνική που απαιτεί εργαλεία και αρκετή υπομονή ;D

Ευτυχώς το κελεμπέκι ήταν κομμένο-bookmached- στα μέτρα του και χρειάστηκε προσεκτικό ίσιωμα στα σημεία που θα κοληθεί και έγιναν με ροκάνι καλοακονισμένο.

Ταυτόχρονα ξεκίνησα και το μπράτσο απο μαόνι που κόπηκε στα τρία και το κεντρικό κομμάτι αναποδογύρισε για να κοληθεί με τα νερά του αντίστροφα με τα άλλα δύο.

Είχα δυο μπράτσα έτοιμα απο παλιώτερα που φαίνονται στις φωτο, αλλά χρειάστηκε να ξεκινήσω νέα για να δώσω πιό πολύ ξύλο στο σημείο επαφής- tenon - δεν έχω σχέδια υπολογίζω το tenon να μπεί μέσα στο σώμα περι τα 9 cm απο το σημείο ένωσης μπράτσου - σώματος, Αργύρη ειναι εντάξει?

DSC_9939.JPG

DSC_9940.JPG

DSC_9941.JPG

DSC_9942.JPG

nasokosm είπε:
Λοιπόν μετά απο αρκετό καιρό- Χρόνια Πολλά σε όλους- συνεχίζω με την παραίνεση του Αργύρη-Argytar  τη κατασκευή με την προετοιμασία των καπακιών πάνω και κάτω που θα γίνουν απο κελεμπέκι σκαφτό. Ειναι μια δύσκολη τεχνική που απαιτεί εργαλεία και αρκετή υπομονή ;D

Ευτυχώς το κελεμπέκι ήταν κομμένο-bookmached- στα μέτρα του και χρειάστηκε προσεκτικό ίσιωμα στα σημεία που θα κοληθεί και έγιναν με ροκάνι καλοακονισμένο.

Ταυτόχρονα ξεκίνησα και το μπράτσο απο μαόνι που κόπηκε στα τρία και το κεντρικό κομμάτι αναποδογύρισε για να κοληθεί με τα νερά του αντίστροφα με τα άλλα δύο.

Είχα δυο μπράτσα έτοιμα απο παλιώτερα που φαίνονται στις φωτο, αλλά χρειάστηκε να ξεκινήσω νέα για να δώσω πιό πολύ ξύλο στο σημείο επαφής- tenon - δεν έχω σχέδια υπολογίζω το tenon να μπεί μέσα στο σώμα περι τα 9 cm απο το σημείο ένωσης μπράτσου - σώματος, Αργύρη ειναι εντάξει?
Παίκτη congrats! Είσαι ωραίος!!!

Δεν ξέρω για τον τένοντα ακόμη θα μετρήσω το πρωί και θα σου πω, εγώ ήθελα να ρωτήσω -άσχετο΄πώς ακονίζεις το ροκάνι ,αν θες στείλε μου πμ έχω πέτρα ακονίσματος αλλά μάλλον δεν κάνω καλά ,περνάω το εργαλείο σε οκτάρια κόβει αλλά ποτέ δεν καταφέρνω να το κάνω 'ξουράφι!'

θενξ!!!!!!!

nasokosm είπε:
για ποιο λογο τ κανεις αυτο  ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back