- Πόντοι
- 2,148
Ποιο μέλος είναι αυτό? Μετά από ένα τέτοιο pm αξίζει νομίζω να μάθουμε το όνομα του.
δεν χρειάζεται, αλλά πιθανόν να υπάρχει κι άλλος.
υπάρχουν χιλιάδες φλατερθερθς εκεί έξω
Ποιο μέλος είναι αυτό? Μετά από ένα τέτοιο pm αξίζει νομίζω να μάθουμε το όνομα του.
Αν είναι γνωστό-ενεργο μέλος, χρειάζεται. Αν είναι μέλος που έχει 30 αναρτήσεις σε 10 χρόνια, χέστηκες και κακώς το παίρνεις σοβαρά.δεν χρειάζεται, αλλά πιθανόν να υπάρχει κι άλλος.
Κατ' αρχάς από εμένα πολλά μπράβο για την διάθεση και την προσπάθεια αυτή. Αμήν και πότε. Μακάρι να υπάρξει επιτέλους ένα μεγάλο μουσικό forum στη χώρα μας.@fusiongtr
Οι αφαίρεση πόντων/προειδοποίηση υπάρχουν ακριβώς για να έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε mod να δίνει άμεσα προειδοποίηση. Υπάρχει μια λίστα από λόγους για τις προειδοποιήσεις που συμβαδίζουν με τους κανονισμούς του forum (πχ off-topic ή greeklish κτλ.)
Οπότε στην ερώτησή σου "γιατί υπάρχουν;" σου απαντάω πως υπάρχει το σύστημα του moderation που δουλεύει με αυτό τον τρόπο. Σε ειδοποιούν ότι παραβίασες κάποιο κανονισμό του forum. Προειδοποίηση δεν σημαίνει περιορισμός ή ban, εκτός αν ξεπεραστούν κατά πολύ τα όρια.
Όσον αφορά τη "διάθεση καφενείου".
Υπάρχει πολύ κόσμος που έχει αποχωρήσει εντελώς από το community του Noiz (το community, όχι τις αγγελίες) και είναι κυρίως νεότερες ηλικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λένε όλοι το ίδιο πράγμα, ότι έχει καταντήσει καφενείο. Ανοίγουν ένα θέμα και καταλήγει να συζητιέται κάτι άσχετο. Χαλάνε τα thread, βλέπουν post για πολιτικά, ο κόσμος απλά δεν ξαναμπαίνει.
Δεν είναι 1-2 ούτε καν 10 άτομα που μου το έχουν πει αυτό, είναι το consensus που υπάρχει σε όλο το μουσικό community, μουσικοί και μπάντες με τους οποίους έχω πάρε-δώσε, ηχολήπτες, εταιρίες κτλ.
Υπάρχει αποχή από τους εγγεγραμμένους χρήστες. Το Noiz έχει 120.000 εγγεγραμμένους χρήστες, από αυτούς οι 35.000 περίπου είναι στο community. Λίγοι συμμετέχουν.
Δεν είναι εύκολο να αλλάξει, αλλά είναι στόχος μου να ανέβει το community.
Οπότε ναι, ξεκάθαρα η διάθεση καφενείου είναι κάτι που ειδικά για αμιγώς τεχνικά/μουσικά θέματα, κάνει κακό στην εικόνα του site.
Όπως αναφέρθηκε ήδη, έχει να κάνει και με τη πλατφόρμα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν τεχνικές λύσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη δομή και διαχωρισμός, αλλά είναι κάτι που θα γίνει με τη νέα πλατφόρμα.
Αν είναι γνωστό-ενεργο μέλος, χρειάζεται. Αν είναι μέλος που έχει 30 αναρτήσεις σε 10 χρόνια, χέστηκες και κακώς το παίρνεις σοβαρά.
Αν είναι γνωστό-ενεργο μέλος, χρειάζεται. Αν είναι μέλος που έχει 30 αναρτήσεις σε 10 χρόνια, χέστηκες και κακώς το παίρνεις σοβαρά.
Εδώ ήμουν και τα έχω διαβάσει. Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα.Και ναι, μου είπαν ότι το έχω κάνει προσωπικό ημερολόγιο, ότι δεν είμαι δημοσιογράφος να ανεβάζω άρθρα, οτι έχω κολλήματα κλπ. (εκείνη την εποχή δεν έμπαινες και δεν το έζησες)
υπάρχουν στο εξωτερικό.Όσο γι αυτούς που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν fora πλέον, τα σοβαρά fora στα οποία εγώ συμμετέχω κράτησαν το χώρο τους, τα σοβαρά τους μέλη που βοηθούν τους πιο νέους και μια χαρά πηγαίνουν. Όλα έχουν και κάποιους χώρους "pub" ή "περί ανέμων και υδάτων" αλλά to UI τους βοηθάει ώστε το traffic να μην κατευθύνεται πρώτα σε αυτά.
Aυτό δεν είναι δίκαιο θα έλεγα για τη νέα διαχείριση.Για μένα μεγάλο πλην της νέας διοίκησης είναι η απουσία από τις καθημερινές συζητήσεις.
Η προηγούμενη ήξερε σχεδόν το κάθε μέλος και τα χούγια του.
Το τι θα γίνει με το νοιζ είναι θέμα της διαχείρισης.
Για μένα μεγάλο πλην της νέας διοίκησης είναι η απουσία από τις καθημερινές συζητήσεις.
Ειμαι γραμμενος απο το 2009. Μεχρι πριν απο 3-4 χρονια, εμπαινα, διαβαζα, εβγαινα.Εγω παντως γνωριζω μονο για ατομα που σταματησαν να συμμετεχουν, επειδη εφαγαν bulling (περισσοτερο για πολιτικα θεματα).
Κανεναν γιατι βαρεθηκε να διαβαζει καφενειακα και οφφτοπικ.
Αντιθετα, ξερω ατομα που μπαινουν για να διαβαζουν τετοια.
Σιγουρα πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει ενα οριο σε ολα, σεβασμος σε ολους και στις αντιθετες γνωμες και τιμωρια στο bulling.
.
Υπάρχουν fora περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά. Και ο κ. Μεθενίτης είχε αναφέρει κάποτε σε παρόμοια συζήτηση το Harmony Central που ήταν τεράστιο και ξεφούσκωσε αλλά η γνώμη μου είναι πως ξεφούσκωσε όντας παιδική χαρά, γιατί όλοι ήξεραν από ένα σημείο και μετά ότι δεν μπορείς να βρεις αξιόπιστη πληροφορία εκεί μέσα...υπάρχουν στο εξωτερικό.
Προσπάθησε να γραφτείς και να ρωτήσεις κάτι στο φόρουμ της RME, να δεις τι γίνεται εκεί.
Από τι captcha, ιερά εξέταση, γρίφους κλπ περνάς μέχρι να ανοίξεις ποστ κλπ.
Και δεν λέμε για κάτι diyaudio, steve hoffman κλπ. Μπροστα σ αυτά ακόμα και το steinberg είναι πανηγύρι.
Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει το ίδιο.
Το τι θα γίνει με το νοιζ είναι θέμα της διαχείρισης.
Για μένα μεγάλο πλην της νέας διοίκησης είναι η απουσία από τις καθημερινές συζητήσεις.
Βεβαια και στα δυο υπάρχει αντίλογος.
Κι εγω παλιος ειμαι (απο το 2007) και συμφωνω.Ειμαι γραμμενος απο το 2009. Μεχρι πριν απο 3-4 χρονια, εμπαινα, διαβαζα, εβγαινα.
Αλλες περιοδους περισσοτερο, αλλες λιγοτερο.
Ο λογος δεν ηταν ουτε η πλακιτσα, ουτε το οφτοπικ (λογικο αφου ανοιγω στους χαχαχουχες).
Ηταν η αγενεια κ λιγοτερο η "επιβολη" αποψεων (δεν ειναι ευστοχος ο ορος, αλλα ειλικρινα αυτη τη στιγμη δεν εχω ενεργεια να προσπαθησω να βρω καλυτερο ή να το περιγραψω).
Το πρωτο ειδικα, η αγενεια κ το να βρισκεται μια συζητηση στα ορια της προσβολης με κραταγε μακρυα κ μου εβγαζε κ πολυ ασχημο εαυτο οταν συμμετειχα.
Αυτο υπο καποια εννοια, συνεχιζεται ακομα (σε πολυ μικροτερο βαθμο βεβαια).
Με οσους μα οσους εχω μιλησει κ συζητησαμε για το λογο που δε μπαινουν στο νοιζ, ολοι μου εχουν πει, πως λεει ο καθενας το κοντο του κ το μακρυ του, χωρις να εξηγησει κιολας κ ειναι κ ψιλοπροκλητικο το κλιμα. Ατομα ολα μουσικαραδες κ στην πιατσα, που θα ειχαν να δωσουν πολλα.
Υποψιν πως ο επισκεπτης δε ξερει τα χουγια του καθενα κ 2-3 ατομα φτανουν για να δωθει αυτη η εντυπωση. Κ παροτι οπως ειπα πριν δεν γινεται εδω μεσα ο,τι γινοταν πριν 10 χρονια, ο αλλος αφου αυτη η φημη υπαρχει, ο,τι στραβουτσικο γινει θα του την επιβεβαιωσει.
Για οφτοπικ κ πλακιτσες δεν εχω ακουσει να χαλαστει ποτε κανενας παρεπιπτοντως.
Εξ αλλου ο αλλος που θα μπει εδω μεσα, θελει κ την παρεα κ την πλακιτσα του.
Κ οι πιο "φτασμενοι". Αγενεια δε θελει
Αυτο καταλαβες?Για το θέμα του "Στράτου" (ενικός, γνωριμίες και λοιπά χαζά πράγματα), δηλαδή του μέλους fusiongtr, τελικά απ' ότι αντιλαμβάνομαι έχουμε φτάσει τις οκτώ σελίδες για ένα μπαν που δεν συνέβη. Είναι σαφές ότι κάποιοι ψάχνουν αφορμή να την πούνε στη νέα Διεύθυνση (αν όχι και την παλιά). Σε κανενός το μυαλό δεν πέρασε ότι μπορεί απλά να έγινε ένα λάθος - και αυτό ΕΙΝΑΙ πολιτική συζήτηση, οπότε το αφήνω εδώ και τώρα.