@fusiongtr
Οι αφαίρεση πόντων/προειδοποίηση υπάρχουν ακριβώς για να έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε mod να δίνει άμεσα προειδοποίηση. Υπάρχει μια λίστα από λόγους για τις προειδοποιήσεις που συμβαδίζουν με τους κανονισμούς του forum (πχ off-topic ή greeklish κτλ.)
Οπότε στην ερώτησή σου "γιατί υπάρχουν;" σου απαντάω πως υπάρχει το σύστημα του moderation που δουλεύει με αυτό τον τρόπο. Σε ειδοποιούν ότι παραβίασες κάποιο κανονισμό του forum. Προειδοποίηση δεν σημαίνει περιορισμός ή ban, εκτός αν ξεπεραστούν κατά πολύ τα όρια.
Όσον αφορά τη "διάθεση καφενείου".
Υπάρχει πολύ κόσμος που έχει αποχωρήσει
εντελώς από το community του Noiz (το community, όχι τις αγγελίες) και είναι κυρίως νεότερες ηλικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λένε όλοι το ίδιο πράγμα, ότι έχει καταντήσει καφενείο. Ανοίγουν ένα θέμα και καταλήγει να συζητιέται κάτι άσχετο. Χαλάνε τα thread, βλέπουν post για πολιτικά, ο κόσμος απλά δεν ξαναμπαίνει.
Δεν είναι 1-2 ούτε καν 10 άτομα που μου το έχουν πει αυτό, είναι το consensus που υπάρχει σε όλο το μουσικό community, μουσικοί και μπάντες με τους οποίους έχω πάρε-δώσε, ηχολήπτες, εταιρίες κτλ.
Υπάρχει αποχή από τους εγγεγραμμένους χρήστες. Το Noiz έχει 120.000 εγγεγραμμένους χρήστες, από αυτούς οι 35.000 περίπου είναι στο community. Λίγοι συμμετέχουν.
Δεν είναι εύκολο να αλλάξει, αλλά είναι στόχος μου να ανέβει το community.
Οπότε ναι, ξεκάθαρα η διάθεση καφενείου είναι κάτι που ειδικά για αμιγώς τεχνικά/μουσικά θέματα, κάνει κακό στην εικόνα του site.
Όπως αναφέρθηκε ήδη, έχει να κάνει και με τη πλατφόρμα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν τεχνικές λύσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη δομή και διαχωρισμός, αλλά είναι κάτι που θα γίνει με τη νέα πλατφόρμα.