Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Αυγοτάραχο Μεσολλογιου (από χέρι)

Johnnie Walker Red Label (από ΑΒ Βασσιλοπουλο)

Marlboro Lights (από περίπτερο)

Για να καταλάβω κι εγώ ...

Μ' αυτά χορταίνεις, την ακούς, ή ξεχαρμανιάζεις?

Τα παγάκια στο ουίσκι βρε συ @MarLog τι τα ήθελες....;  Αμαρτία!   Μην σου πω και για τα λάιτς τσιγάρα.... Το αυγοτάραχο πάντως το ζηλεύω!

Τα παγάκια στο ουίσκι βρε συ @MarLog τι τα ήθελες....;  Αμαρτία! 
Εγώ μόλις διάβασα "Johnnie Walker Red Label" πήγα να γράψω "το ουίσκι στα παγάκια βρε συ MarLog τι το ήθελες....;  Αμαρτία!..."?

Εγώ μόλις διάβασα "Johnnie Walker Red Label" πήγα να γράψω "το ουίσκι στα παγάκια βρε συ MarLog τι το ήθελες....;  Αμαρτία!..."?
Έλα ρε κι εσύ μια χαρά είναι για τα λεφτά του.... 35+ χρόνια το πίνω και δεν γεύομαι στον ουρανίσκο μου διαφορά από παλιά.... εάν εννοείς βέβαια αυτό που λεν για το ότι το "χάλασαν" κ.τ.λ.

Έλα ρε κι εσύ μια χαρά είναι για τα λεφτά του.... 35+ χρόνια το πίνω και δεν γεύομαι στον ουρανίσκο μου διαφορά από παλιά....

Εδώ θα διαφωνήσω Φώτη μου.

Εκτός κι αν μιλάς για το black label.

Εντάξει, δεν είναι κακό το red, αλλά δεν είναι και αντάξιο της δημοφιλίας του.

Από τον @MarLog που ήταν στις Σκωτίες πάντως, περίμενα κάτι καλλίτερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Για το κόκκινο, το φθηνό μιλάω. Εντάξει δεν το συγκρίνω με τσίβας και ντιμπλ, αλλά εντάξει δεν είναι και του πεταματού

Για το κόκκινο, το φθηνό μιλάω. Εντάξει δεν το συγκρίνω με τσίβας και ντιμπλ, αλλά εντάξει δεν είναι και του πεταματού

Απάντησα ήδη, αλλάζοντας το ποστ μου.

Έλα ρε κι εσύ μια χαρά είναι για τα λεφτά του.... 35+ χρόνια το πίνω και δεν γεύομαι στον ουρανίσκο μου διαφορά από παλιά.... εάν εννοείς βέβαια αυτό που λεν για το ότι το "χάλασαν" κ.τ.λ.
Εννοώ ότι ήταν ήδη "χαλασμένο" απ΄'την πρώτη μέρα.? Πέρα απ'την πλάκα, με το ουίσκι δεν το έχω καθόλου, δεν μπορώ καν να το μυρίσω, μου θυμίζει έντονα σκυλάδικο/Ρίο Χαλκίδας, αν έχεις ακουστά. Ιδιαίτερα αν είναι με coca, πωωωωωω....? Δεν είμαι φίλος της γεύσης του ουισκιού λοιπόν, ακόμα και blue label να μου βάλεις, δεν...μια απ'τα ίδια μου φαίνεται, είναι αυτή η "Τζονίλα" που λέω που δεν την μπορώ. 

Το μόνο ουίσκι που έπινα και μάλιστα για πάνω από 10 χρόνια και σε καθημερινή βάση, είναι το Canadian, το οποίο όμως διαφέρει αρκετά σε γεύση από την τυπική γεύση ενός ουίσκι.

image.png

Το μόνο ουίσκι που έπινα και μάλιστα για πάνω από 10 χρόνια και σε καθημερινή βάση, είναι το Canadian, το οποίο όμως διαφέρει αρκετά σε γεύση από την τυπική γεύση ενός ουίσκι.

Είχα κούτα κάποτε.

Πάρα πολύ καλό.

Όλα έχουν την ώρα τους και την εποχή τους.
Εγώ είμαι "μονογαμικός" στο ποτό, πίνω σταθερά και για αρκετό καιρό ένα μόνο ποτό. Εδώ και κάποια χρόνια τζιν-τόνικ, πριν Canadian, πιο πριν Olmeca λευκή και πάει λέγοντας. Μόνο στα σφηνάκια τα μπλέκω.

Εγώ είμαι "μονογαμικός" στο ποτό, πίνω σταθερά και για αρκετό καιρό ένα μόνο ποτό. Εδώ και κάποια χρόνια τζιν-τόνικ, πριν Canadian, πιο πριν Olmeca λευκή και πάει λέγοντας. Μόνο στα σφηνάκια τα μπλέκω.

Εμένα πάλι μου αρέσει η ποικιλία, ακόμα και την ίδια μέρα.

Μπύρα, κρασί, τσίπουρο, κοκτέιλ, κλπ.

Εντάξει, δεν είναι κακό το red, αλλά δεν είναι και αντάξιο της δημοφιλίας του.

Από τον @MarLog που ήταν στις Σκωτίες πάντως, περίμενα κάτι καλλίτερο.
Κάνω ‘κονομία για να πάρω tele, ΦιλΩς 

Empanadas φτιάχνουμε συχνά πυκνά από το φθινόπωρο ως περίπου το τέλος τη άνοιξης. Παραδοσιακά τις κάναμε με κιμά και λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, καροτο, κολιανδρο) αλλά αντίθετα με πολλές απο τις εκδοχές που εκτελούνται σε όλη τη λατινική αμερική δεν βάζω το βραστό αυγό γιατι δε μου αρέσει και δε θεωρώ ότι προσφέρει τόσο στη γεύση.

Με τα χρόνια έχω προσθέσει στο ρεπερτοριο και άλλες γεμίσεις (πάστα φασολιών, κοτοπουλο, φρέσκο chorizo με τυρι, και σπανακι/ρικοτα) αλλά για να τις ξεχωριζω πιο εύκολα χρωμάτισα τις ζύμες με φυσικές χρωστικές (πατζάρι, σπανάκι, καρότο, κουρκουμας, αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι)

Φτιαχνω πολλές γιατι μοιράζω σε όλη την πολυκατοικία και πολλες φορες μου ζητάνε κιολας.

Για όσους δε γνωρίζουν ενδεχομένως, οι empanadas είναι ένα μεζεδάκι πολύ δημοφιλές στην Ιβηρική και σε όλη σχεδόν τη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για ενα πολύ απλό ζυμάρι με γέμιση από κιμά, λαχανικά και μερικές φόρες βραστό αυγό κομματιασμένο (όχι σε όλες τις χώρες) γίνεται εύκολα και παραδοσιακά τηγανίζεται για πιο γρήγορη παρασκευή αλλά εγώ δεν έχω στομάχι για τέτοια... Με τα χρόνια οι γεμίσεις απέκτησαν ποικιλία. Η δική μου συνταγή είναι απο Καράκας.

Εδώ οι παραδοσιακές

IMG_20210123_164913.jpg

Και εδώ το fusion

IMG_20220820_192137.jpg

IMG_20220820_194147.jpg

IMG_20220820_200525.jpg

IMG_20220821_153952.jpg

IMG_20220831_152623.jpg

375692614_6575965789177212_6757917178504747804_n.jpg

Empanadas φτιάχνουμε συχνά πυκνά από το φθινόπωρο ως περίπου το τέλος τη άνοιξης. Παραδοσιακά τις κάναμε με κιμά και λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, καροτο, κολιανδρο) αλλά αντίθετα με πολλές απο τις εκδοχές που εκτελούνται σε όλη τη λατινική αμερική δεν βάζω το βραστό αυγό γιατι δε μου αρέσει και δε θεωρώ ότι προσφέρει τόσο στη γεύση.

Με τα χρόνια έχω προσθέσει στο ρεπερτοριο και άλλες γεμίσεις (πάστα φασολιών, κοτοπουλο, φρέσκο chorizo με τυρι, και σπανακι/ρικοτα) αλλά για να τις ξεχωριζω πιο εύκολα χρωμάτισα τις ζύμες με φυσικές χρωστικές (πατζάρι, σπανάκι, καρότο, κουρκουμας, αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι)

Φτιαχνω πολλές γιατι μοιράζω σε όλη την πολυκατοικία και πολλες φορες μου ζητάνε κιολας.

Για όσους δε γνωρίζουν ενδεχομένως, οι empanadas είναι ένα μεζεδάκι πολύ δημοφιλές στην Ιβηρική και σε όλη σχεδόν τη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για ενα πολύ απλό ζυμάρι με γέμιση από κιμά, λαχανικά και μερικές φόρες βραστό αυγό κομματιασμένο (όχι σε όλες τις χώρες) γίνεται εύκολα και παραδοσιακά τηγανίζεται για πιο γρήγορη παρασκευή αλλά εγώ δεν έχω στομάχι για τέτοια... Με τα χρόνια οι γεμίσεις απέκτησαν ποικιλία. Η δική μου συνταγή είναι απο Καράκας.

Εδώ οι παραδοσιακές

Προβολή συνημμένου 38676

Και εδώ το fusion

Προβολή συνημμένου 38677

Προβολή συνημμένου 38678

Προβολή συνημμένου 38679

Προβολή συνημμένου 38681

Προβολή συνημμένου 38682

Προβολή συνημμένου 38683

Ωραίος,

Εμπαναδας δεν έφερα από Μαδρίτη,τις έφαγα όλες εκεί,αλλά έχω και σχετικά αξιοπρεπές ρούμι και αξιοπρεπέστατα και πολύ δύσκολο να τα βρεις short Trinitad (δυστυχώς είχε μόνο δύο πακέτα το καπνοπωλείο στη Μαδρίτη)

Για την ισορροπία του θέματος αντί για εμπαναδας βάζω ένα τάπερ με σπανακόρυζο που έφτιαξα χθες. 

16945981778722426715209730945698.jpg

Μπορει να βρεις και εδώ short T. Έτσι και αλλιώς εκει που εχουν παει οι τιμες της μπραντας ξεμένουν τα περισσότερα. Επισης απο CIgarillos σπανια ξεμένουμε.

Το Σπανακόρυζο είναι τρέλα και μια μόνο απο τις πολλές και τρομερές vegeterian συνταγές του ελληνικού ρεπερτορίου που κακουργηματικά ξεχνιουνται απο τους σύγχρονους woke vegeterian.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back