Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Μιας και έφτασε η εποχή των μούστων, τους πήζουμε με λίγο απο το μώβ αλεύρι και λίγο piloncillo και κάνουμε μια εθνικ μουσταλευριά με καρύδι και αρκετή κανέλα βεβαίως.

IMG_20220926_210341.jpg

IMG_20220926_211750.jpg

IMG_20220926_211932.jpg

 
Είσαι ο εξαποδώ, δεν εξηγείται διαφορετικά.

EDIT: Ρε συ Αργύρη, όταν ήμανε μικρός, μου έφτιαχνε η γιαγιά μου κολυβόζουμο.

Έβραζε το στάρι για τα κόλυβα, και μετά έπηζε το ζουμί στο οποίο έβραζαν με καβουρδισμένο αλεύρι (καστανό ρου), και πέταγε μέσα καρύδια και σταφίδες (και καμιά φορά σουσάμι).

Και μπόλικη κανέλα βέβαια.

Μιλάμε για superfood κόλαση.

Μην μου πεις ότι φτιάχνεις και τέτοιο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είσαι ο εξαποδώ, δεν εξηγείται διαφορετικά.

EDIT: Ρε συ Αργύρη, όταν ήμανε μικρός, μου έφτιαχνε η γιαγιά μου κολυβόζουμο.

Έβραζε το στάρι για τα κόλυβα, και μετά έπηζε το ζουμί στο οποίο έβραζαν με καβουρδισμένο αλεύρι (καστανό ρου), και πέταγε μέσα καρύδια και σταφίδες (και καμιά φορά σουσάμι).

Και μπόλικη κανέλα βέβαια.

Μιλάμε για superfood κόλαση.

Μην μου πεις ότι φτιάχνεις και τέτοιο.
Μπορώ να σου πω ότι το ακούω και πρώτη φορά!!!! 

Δεν ήξερα καν ότι γίνεται τέτοιο πράγμα.

Εντιτ: με εψησες με την περιγραφή. Θα κάνω δοκιμές 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορώ να σου πω ότι το ακούω και πρώτη φορά!!!! 

Δεν ήξερα καν ότι γίνεται τέτοιο πράγμα.


Όχι απλά γίνεται, έχει και όνομα, αλλά επειδή δεν το ξέρω το έλεγα πάντα κολυβόζουμο.

Μιλάμε για κόλαση αν έχεις την υπομονή να βράσεις καλά το στάρι, και μάλιστα περιέχει η κρέμα που γίνεται, αρκετό βρασμένο στάρι (δεν είναι όλο το στάρι μέσα, λίγο είναι, το υπόλοιπο πάει για κόλυβα).

Σήμερα παρεμπιπτόντως, είχε στην πλατεία του Μαρκοπούλου, γιορτή μούστου.

Όπως καταλαβαίνεις, εδώ στα Μεσόγεια, παντού μυρίζει μούστο αυτή την εποχή.

Φανταστικές μυρωδιές.

με εψησες με την περιγραφή. Θα κάνω δοκιμές 


Η υφή του είναι ίδια με την μουσταλευριά, γι' αυτό και το θυμήθηκα.

Μέσα έχει βρασμένο στάρι, καρύδια και σταφίδες.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε που το βρηκες αυτο το πηρουνι?
Ειχαμε πριν καμια 30αρια χρονια τετοια.
Στο σεντούκι του παππού στη σοφίτα

Ήταν μαζί με μια Strat που είχε αγοράσει φθηνά ο παππούς ($249.90) κάποια Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη (Dec 24, 1954, γράφει η απόδειξη) - πρέπει κάποια στιγμή να την ξεσκονίσω και να της βάλω χορδές - μπορεί και να παίζει 

 
Ρε που το βρηκες αυτο το πηρουνι?
Ειχαμε πριν καμια 30αρια χρονια τετοια.
Και εμείς.... πρέπει να ήταν στο σχέδιο Marshall.

Όχι απλά γίνεται, έχει και όνομα, αλλά επειδή δεν το ξέρω το έλεγα πάντα κολυβόζουμο.

Μιλάμε για κόλαση αν έχεις την υπομονή να βράσεις καλά το στάρι, και μάλιστα περιέχει η κρέμα που γίνεται, αρκετό βρασμένο στάρι (δεν είναι όλο το στάρι μέσα, λίγο είναι, το υπόλοιπο πάει για κόλυβα).

Σήμερα παρεμπιπτόντως, είχε στην πλατεία του Μαρκοπούλου, γιορτή μούστου.

Όπως καταλαβαίνεις, εδώ στα Μεσόγεια, παντού μυρίζει μούστο αυτή την εποχή.

Φανταστικές μυρωδιές.

Η υφή του είναι ίδια με την μουσταλευριά, γι' αυτό και το θυμήθηκα.

Μέσα έχει βρασμένο στάρι, καρύδια και σταφίδες.
Θα ψαχτώ και θα επανέλθω

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο σεντούκι του παππού στη σοφίτα

Ήταν μαζί με μια Strat που είχε αγοράσει φθηνά ο παππούς ($249.90) κάποια Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη (Dec 24, 1954, γράφει η απόδειξη) - πρέπει κάποια στιγμή να την ξεσκονίσω και να της βάλω χορδές - μπορεί και να παίζει 
Σε παρακαλω μην αλλαξεις χορδες, θα χαθει το mojo….?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τέρμα.. είσαι προβοκάτορας γ@μ$ την δίαιτα μου μέσα...?

είναι τουλάχιστον ολικής το ζυμαρικόν;...?
Δυστυχως οχι. Ειναι χειροποιητες χυλοπιτες απο το Πηλιο (που ειχα παει τον Αυγουστο πριν τις καταστροφες).
Αλλα στη δικη μου περιπτωση, δεν πειραζει να τρωω καμια φορα και κανονικα ζυμαρικα και ρυζι.

 
Αλλα στη δικη μου περιπτωση, δεν πειραζει να τρωω καμια φορα και κανονικα ζυμαρικα και ρυζι.


ελπίζω να φτάσω συντόμως στην δικιά σου θέση για να σταματήσω να κάνω τον Σεραφίνο (τον θυμάται κανείς;) ζαχαρώνοντας τις φωτό που ανεβάζετε...?

 
ελπίζω να φτάσω συντόμως στην δικιά σου θέση για να σταματήσω να κάνω τον Σεραφίνο (τον θυμάται κανείς;) ζαχαρώνοντας τις φωτό που ανεβάζετε...?
Προφανως μιλας για διαβητη. Εγω ξεμπερδεψα με τη βοηθεια φαρμακου μεν, αλλα βασικα με το χασιμο κιλων.

Περπατημα, λιγη γυμναστικη και νορμαλ διαιτα (νορμαλ προς μικρη ποσοτητα φαγητου και αποφυγη αμυλου) για ενα χρονο.
27 κιλα μειον.
Συνεχιζω την ελαφρια ασκηση και τωρα, οσο και οτι και να τρωω (και γλυκα) δεν παιρνω κιλα και δεν ανεβαινει το ζαχαρο πανω απο 90.
Αν δω και παρω καναδυο κιλα, τρωω 1-2 μερες την εβδομαδα μια σαλατα που μου αρεσει πολυ  (γαβαθα με μαρουλι και τονο και λιγο μαυρο παξιμαδι, λιγο λαδι, μπολικο ξυδι, αλατι, μπολικο πιππερι) και επανερχομαι.

Θα μπορουσα να χασω κι αλλα κιλα, αλλα θα πρεπει να αλλαξω παλι ολη την γκαρνταρομπα μου. ?
 

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπον όσοι κάνετε δίαιτα απομακρυνθείτε από την οθόνη.

Κεμπάπ

Χοιρινές μοσχαρίσιες

Ζαμπονοτυροπιτες

Τυροπιτάρι

Τυροπιτάκια

Και μια σπεσιαλιτέ μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα.

IMG_20230924_132135.jpg IMG_20230924_135050.jpg IMG_20230924_135158.jpg IMG_20230924_132107.jpg IMG_20230924_132104.jpg IMG_20230924_143006.jpg

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top