Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Λοιπόν τελευταίο (ελπίζω) γιατί το ξευτελίσαμε. Από Δευτέρα επιστροφή στο συντηρητισμό.

Παστουρμάς από Miran με Wolt γιατι βαριέμαι να κουνηθώ, ομοίως και τα τυριά. Φύλλο ελλείψει του σωστού, Χαβέλας Ζαγορίσιο (που για έτοιμο είναι ίσως και το καλύτερο παρεμπιπτόντως). Ντομάτες και κύμινο φρεσκοκοπανισμένο στο γουδί (βασικό).

Για τη συνταγή ακολούθησα τον μπάρμπα από δω (μονο που έβαλα πιο πολύ παστουρμά ?)που για κάτι τέτοιους τσιπουρομεζέδες και καταστάσεις ρούφεν κάργα, είναι πολύ καλός.





Προσοχή με το αλάτι, εγώ προσωπικά δεν πρόσθεσα καθόλου και πάλι ήταν λίγο αλμυρό.

Υπερτασικοί και χολυστερινικοί keep away. Εγώ θα χτυπιέμαι για κανα μήνα τώρα για να με συγχωρήσει ο Άγιος Escoffier.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αιωνία η μνήμη σου αξιομακάριστε αδελφέ ημών!

(πεθανε προχθές)

 
Αν δεν κάνω λάθος, είναι αρνί με μοσχάρι ή χοιρινό.


Λάθος κανείς.

Το αυθεντικό κεμπάπ είναι μόνο αρνίσιο και μάλιστα ενισχυμένο με λίπος από ουρά αρνιού .

Επειδή στην Ελλάδα το αρνί είναι ακριβό το νοθευουμε με μοσχάρι ή ακόμα χειρότερα χοιρινό.

 
Pasta risottata. Μακαρονάδα βρασμένη αργά μέσα στη σάλτσα. Άστα... ?

Με παίδεψε λίγο, λόγω χοντρού μακαρονιού, γιατί θέλει σπαγγέτι κανονικά.

Τη συνόδεψα με Αγιωργίτικο ντόπιο. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω στο τραπέζι.

20230903_152438.jpg

 
Ωραία μέρη! Ανοίξτε κανα θέμα ταξιδιωτικό όμως καθώς το "τι τρώτε σήμερα" το σκίσαμε πατόκορφα και χάνονται άλλα ενδιαφέροντα όπως η μακαρονάδα μου, ασούμε.?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τότε δεν θα σου επιτρέπουν οι γιατροί να τα φας.?
Δεν πάω ποτε στους γιατρούς.

Είναι σαν τους δικηγόρους .

 
Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι έεεεεουμε ξεφύει, με κάτι φοκάτσιες τριφασικές, κάτι χάι έντ χοιρομέρια, κάτι εμβαπτισμένα ζυμαρικά και άλλα τέτοια εξωτικά, θα επαναφέρω τη ζοφερή πραγματικότητα.

IMG_20230905_124024.jpg

Φαααααακή.

Κι από αυτή τη λήψη, που πας όλο λαχτάρα ανοίγεις την κατσαρόλα να δεις τι έχει μέσα και σε πιάνει απελπισία.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν πάω ποτε στους γιατρούς.

Είναι σαν τους δικηγόρους .
Ανεβάζουν φαγιά όταν βγαίνουν στη σύνταξη;

Sorry, I couldn't help it...

 
Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι έεεεεουμε ξεφύει, με κάτι φοκάτσιες τριφασικές, κάτι χάι έντ χοιρομέρια, κάτι εμβαπτισμένα ζυμαρικά και άλλα τέτοια εξωτικά, θα επαναφέρω τη ζοφερή πραγματικότητα.

Προβολή συνημμένου 38330

Φαααααακή.

Κι από αυτή τη λήψη, που πας όλο λαχτάρα ανοίγεις την κατσαρόλα να δεις τι έχει μέσα και σε πιάνει απελπισία.
Γίνεται και αυτό χάι έντ αν κάποιος το θέλει και είναι και καλό.

 
Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι έεεεεουμε ξεφύει, με κάτι φοκάτσιες τριφασικές, κάτι χάι έντ χοιρομέρια, κάτι εμβαπτισμένα ζυμαρικά και άλλα τέτοια εξωτικά, θα επαναφέρω τη ζοφερή πραγματικότητα.

Προβολή συνημμένου 38330

Φαααααακή.

Κι από αυτή τη λήψη, που πας όλο λαχτάρα ανοίγεις την κατσαρόλα να δεις τι έχει μέσα και σε πιάνει απελπισία.
Αγαπημένο 

 
Γίνεται και αυτό χάι έντ αν κάποιος το θέλει και είναι και καλό.
Συμφωνώ, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός ο κάποιος.?

(Πάντως καλή βγήκε, ήταν τουλάχιστον 10 φορές πιο νόστιμη απ' όσο φαίνεται. Μην πείτε 0x10 = 0, θα με πληγώσετε.?)

 
Συμφωνώ, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός ο κάποιος.?

(Πάντως καλή βγήκε, ήταν τουλάχιστον 10 φορές πιο νόστιμη απ' όσο φαίνεται. Μην πείτε 0x10 = 0, θα με πληγώσετε.?)
Μα φυσικά. Η γεύση δεν ειναι ανάλογη της μορφής. Με τις ιδέες, τι προκαταλήψεις και τις φοβίες μαχόμεθα και σεβαστό! 

 
Συμφωνώ, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός ο κάποιος.?


Έλα βρε, κάνε τα απλά τουλάΣΤΙχον.

Μπαχάρια, χώστα όλα μέσα.

Καπνιστή πάπρικα, τζίντζερ, πολύ κάρυ.

Μετά λίγο καροτάκι, καμιά πιπεριά Φλωρίνης, κανένα πράσο να βράσουν μαζί, και μετά τα λιώνεις στο μούλτι μαζί με λίγες φακές, και τα ξαναπετάς στην κατσαρόλα με τις φακές να χυλώσουν.

Άαααααλλο πράγμα.

EDIT: Για να μην αρχίσουμε με τα φινόκια και τα καπνιστά χέλια. :classic_tongue:

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπαχάρια, χώστα όλα μέσα.

Καπνιστή πάπρικα, τζίντζερ, πολύ κάρυ.

Μετά λίγο καροτάκι, καμιά πιπεριά Φλωρίνης, κανένα πράσο να βράσουν μαζί, και μετά τα λιώνεις στο μούλτι μαζί με λίγες φακές, και τα ξαναπετάς στην κατσαρόλα με τις φακές να χυλώσουν.
Αφτα, αν ήμουν αμοναχός μπορεί να τα δοκίμαζα. Αλλά υπάρχει κι η σύζυγος. Που κάνω ολόκληρο αγώνα να την πείσω ότι "ΟΧΙ, δεν είναι εξτριμ να βάλεις ένα κοτόπουλο στήθος μαζί με το μανεστράκι." Θέλουμε ΠΟΛΥ συγκεκριμένα πράγματα, και οι δυο μας. Οπότε η μαγειρική μας είναι DnB (δραμ ν μπαςς ντε). Ίσως κάποια στιγμή να πειραματιστούμε. Προς ώρας... όχι.

 
υπάρχει κι η σύζυγος. Που κάνω ολόκληρο αγώνα να την πείσω ότι "ΟΧΙ, δεν είναι εξτριμ να βάλεις ένα κοτόπουλο στήθος μαζί με το μανεστράκι." Θέλουμε ΠΟΛΥ συγκεκριμένα πράγματα, και οι δυο μας.


Για πάρτη της λοιπόν το παρακάτω. :classic_tongue:

https://www.gastronomos.gr/syntagh/fakes-me-poyre-karotoy-portokalioy-kai-kapnisto-cheli/79995/

 
Η φοβία της φαβας?
Η φοβία της μπάμιας, των γυαλιστερών, των σαλιγκαριών,του πατσά, του παστουρμά κ.ο.κ

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top