Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Κοίτα να δεις φίλε μου, που έχουμε και ινφλουένσερς στα φαγάδικα ασούμε.

Γευσιγνώστες μου ... για πείτε πόσα παίρνετε ρε αλιήται ...

Μας βλέπω όλους για "Γαστρονόμο" ..

 
Τρώω στον Παναγιώτη.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το κεμπάπ του ΙΜΟ.

Πολύ λιπαρό και βαρύ για τα γούστα μου (πολύ αρνί μέσα) και όχι εύγευστο και μυρωδάτο όπως  αυτά που τρώω σε Λοτζα (Ηλιούπολη) και Αρίστο (Π. Φάληρο). 

Πατάτες προτηγανισμενες, φάουλ.

Προβολή συνημμένου 38244
Σίγουρα σου αρέσει το κεμπάπ σαν κατασκευή? Γιατι το κεμπάπ είναι κατ εξοχήν αρνίσιο και ως εκ τούτου και πιο λιπαρό απο το μπιφτέκι. Δεν πρέπει να στεγνώνει. Τα μοσχαρίσια σκευάσματα είναι ελληνικές διασκευές.

Της λότζας εμένα μου φάνηκε πολύ χιπστερ. Τον Αρίστο δεν τον εχω δοκιμασει.

Τέλος πάντων θα κάνω και εγώ πραγματογνωμοσύνη  στο συγκεκριμένο και θα επανέλθω. Αλήθεια πως παει απο χώρο? εχει τραπέζια αρκετά? Έχει κόσμο?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σίγουρα σου αρέσει το κεμπάπ σαν κατασκευή? Γιατι το κεμπάπ είναι κατ εξοχήν αρνίσιο και ως εκ τούτου και πιο λιπαρό απο το μπιφτέκι. Δεν πρέπει να στεγνώνει. Τα μοσχαρίσια σκευάσματα είναι ελληνικές διασκευές.

Της λότζας εμένα μου φάνηκε πολύ χιπστερ. Τον Αρίστο δεν τον εχω δοκιμασει.

Τέλος πάντων θα κάνω και εγώ πραγματογνωμοσύνη  στο συγκεκριμένο και θα επανέλθω. Αλήθεια πως παει απο χώρο? εχει τραπέζια αρκετά? Έχει κόσμο?
Είχε δουλίτσα.

 
Μην τρώτε ρε σεις τέτοια πράγματα, δεν είναι καλά για την υγεία....


Άμα τα τρως σκέτα μόνο.

Άμα φας και μια πίτσα μετά δεν έχεις πρόβλημα.

 
Αν δεν κάνω λάθος, είναι αρνί με μοσχάρι ή χοιρινό.
Όσο πιο πίσω στο χρόνο πας, σε όλη την Ανατολή αλλά και στην ελλάδα, το αρνίσιο κρέας χρησιμοποιούσαν (και τα κατσίκια). Τα υπολοιπα (μοσχάρια, κοτοπουλα, γαλοπούλες) ειναι σχετικά καινούρια υπόθεση και μάλιστα για να πιασουν τα γούστα ανθρώπων που εχουν πλεον αλλο lifestyle. Παλιά οι ανθρωποι εξέτρεφαν για κρεατοπαραγωγή κατσικια και αρνια. Τα μοσχάρια υπήρχαν βέβαια, αλλά δεν ήταν για κρεατοπαραγωγή (ετσι και αλλιως ηταν πολύ αδυνατα για κατι τετοιο. Και τα χρησιμοποιούσαν μονο για αγροτικες εργασιες. Το χοιρινό στην ανατολή είναι haram (απαγορευμένο-βρώμκο) έτσι και αλλιώς απο τον 6μ.Χ αιώνα περιπου.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άμα τα τρως σκέτα μόνο.

Άμα φας και μια πίτσα μετά δεν έχεις πρόβλημα.
Η πίτσα μετά δεν έχει νόημα, άσε που αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις φάει αρκετά κεμπάπs και πεινάς ακόμα. Οπότε παραγγέλνεις καμιά 20ριά απ'την αρχή και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μια παλιά σοφή παροιμία λέει "καλύτερα να περισσέψει, παρά να μην φτάσει.☝️"?

 
Όσο πιο πίσω στο χρόνο πας, σε όλη την Ανατολή αλλά και στην ελλάδα, το αρνίσιο κρέας χρησιμοποιούσαν (και τα κατσίκια).


Οι μωαμεθανοί έτσι κι αλλιώς το χοιρινό δεν το τρώνε.

Γι' αυτό και προέκυψε στην Ελλάδα η γουρνοπούλα.

Τα αρνιά και τα κατσίκια τα παίρνανε οι Τούρκοι, αλλά τα γουρούνια δεν τα αγγίζανε.

Και η γουρνοπούλα, στο τέλος έγινε και σύμβολο αντίστασης.

Η πίτσα μετά δεν έχει νόημα ...


Τι λε ρε φίλως, είναι για φρουτάκι ασούμε.

 
Μην τρώτε ρε σεις τέτοια πράγματα, δεν είναι καλά για την υγεία....
Μια χαρά είναι όλα, αρκεί να τα τρώς στη σωστή ποσότητα, με τους σωστούς συνδυασμούς τροφών (υδατανθρακες και λαχανικα στις προβλεπόμενες ποσότητες) και όχι καθε μέρα.

Τίποτα δεν ειναι απαγορευμένο, εκτός αν συντρέχει λόγος αλεργίας ή κάποιας ιατρικής παθησης που επηρεάζει.

 
Τα αρνιά και τα κατσίκια τα παίρνανε οι Τούρκοι, αλλά τα γουρούνια δεν τα αγγίζανε.

Και η γουρνοπούλα, στο τέλος έγινε και σύμβολο αντίστασης.
Εμείς στον ανατολικό Παρνασσό μπήκαμε στον πόλεμο όταν μας απείλησαν ότι θα μας πάρουν την προβατίνα. Είναι casus belli ακόμα και σήμερα.

 
Και μια και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο θρεντ, και εντελώς τυχαία τρώω αυτή τη στιγμή:

image.png

(ναι ωρέ Φιούζιε, η Ελένη το έφτιαξε, ποιος άλλος??)

 
(ναι ωρέ Φιούζιε, η Ελένη το έφτιαξε, ποιος άλλος??)


Μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα είναι, ή έχει κρέμα και πατάτες?

Το έφτιαχνα αυτό παλιά.

Σκοτώνει.

"Κι εσύ Ελένη

και κάθε Ελένη ...."

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άνευ κρέμας και πατάτας.


Απλό, πανεύκολο, γρήγορο, και πεντανόστιμο.

Να το φτιάξεις μόνος σου την επόμενη φορά.

 
Pancakes με προζύμι, crema catalana και μια ξινή μαρμελαδα απο μυρτιλα. Πρωινό Σαββατοκύριακου.

Pancakes

Με την προυπόθεση οτι διατηρεί κάποιος προζύμι, κάθε φορά που το ταίζει πετά μια ποσότητα.

250γρ απο αυτη την ποσότητα

250γρ αλεύρι ΓΟΧ

30γρ κρυσταλική ζαχαρη

500ml γάλα

2κ.σ λευκό ξυδι

Ανακατεύουμε, καλυπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην ακρη ολο το βραδυ. Το επομενο πρωι προσθέτουμε 2 αυγα, 50γρ βούτυρο, 1 κ.γ μαγειρικη  σόδα και μια πρεζα αλάτι.

Ανακατεύουμε και εχουμε το χυλό που θα τηγανισουμε.

Crema Catalana

500ml γάλα ή (350 και 150κρεμα γάλακτος) ζεσταίνονται σε κατσαρολάκι μέχρι να πιάσουν 85-90 βαθμούς και σβήνουμε. Ρίχνουμε μέσα φλούσα πορτοκαλιού, λεμονιού, βανίλια ή δυο βανιλίνες και ένα ξύλο κανέλας, σκεπάζουμε με πετσέτα ή το καπάκι και αφήνουμε 20' για να περάσουν στο γάλα τα έλαια των αρωματικών.

Χτυπάμε σε bowl 6 κρόκους αυγών με 95γρ ζάχαρη και 25 γρ corn flour και όταν ομογενοποιηθούν και διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες ανακατεύοντας λίγο απο το γάλα ωστε να πάρουν σιγα σιγα τα αυγα τη θερμοκρασία του ζεστού χωρίς να μαγευρευτούν. Εν τω μεταξύ εχοντας σουρώσει το γάλα απο τα αρωματικά, προσθέτουμε το υπολοιπο μειγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτια ανακατεύοντας συνεχώς γιατι το μείγμα θα σφίξει ξαφνικά (εντός δευτερολέπτων μέσα σε ένα διαστημα 10-15΄. Όταν φτάσει σε υφή κρέμας σβήνουμε και τραβάμε απο τη φωτια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνεχεια μεταγγίζουμε σε άλλο σκεύος (bowl ή τάπερ) και με μεμβράνη στην επιφάνεια το αποθηκεύουμε στο ψυγειο. Καλο ειναι να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών.

Η μαρμελάδα είναι αυτοσχέδια απο φρούτα με ελάχιστη ζάχαρη και βράσιμο μέχρι να αφυδατωθουν. Τη θελω λιγο ξινή (εξου και το ξινο φρούτο) γιατι για τα γούστα μου η κρεμα ειναι αρκετα γλυκια.

Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλισουμε με αχνη ζάχαρη και να προσθεσουμε ενα ματσακι δυοσμου.

thumbnail3.jpg

IMG_20230625_111257.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απλό, πανεύκολο, γρήγορο, και πεντανόστιμο.

Να το φτιάξεις μόνος σου την επόμενη φορά.
Ωραιότατο είναι, το έφτιαχνε και η μάνα μου. Τώρα να το φτιάξω μόνος μου μάλλον χλωμό το κόβω, βλέπεις ο παράγοντας "Βαριέμαι" είναι αρκετά ισχυρός.?

 
Pancakes με προζύμι, crema catalana και μια ξινή μαρμελαδα απο μυρτιλα. Πρωινό Σαββατοκύριακου.


Εσένα σε κόβω για Σπανιόλο Τσιτσιλιάνο με Βρετανικές ρίζες.

ο παράγοντας "Βαριέμαι" είναι αρκετά ισχυρός.?


Τίποτα δεν είναι.

Ένα τέταρτο δουλειά (και πολύ σου λέω), τι να βαρεθείς ...

Τα άλλα τα κάνει ο φούρνος.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top