Σίγουρα σου αρέσει το κεμπάπ σαν κατασκευή? Γιατι το κεμπάπ είναι κατ εξοχήν αρνίσιο και ως εκ τούτου και πιο λιπαρό απο το μπιφτέκι. Δεν πρέπει να στεγνώνει. Τα μοσχαρίσια σκευάσματα είναι ελληνικές διασκευές.
Της λότζας εμένα μου φάνηκε πολύ χιπστερ. Τον Αρίστο δεν τον εχω δοκιμασει.
Τέλος πάντων θα κάνω και εγώ πραγματογνωμοσύνη στο συγκεκριμένο και θα επανέλθω. Αλήθεια πως παει απο χώρο? εχει τραπέζια αρκετά? Έχει κόσμο?
Σίγουρα σου αρέσει το κεμπάπ σαν κατασκευή? Γιατι το κεμπάπ είναι κατ εξοχήν αρνίσιο και ως εκ τούτου και πιο λιπαρό απο το μπιφτέκι. Δεν πρέπει να στεγνώνει. Τα μοσχαρίσια σκευάσματα είναι ελληνικές διασκευές.
Της λότζας εμένα μου φάνηκε πολύ χιπστερ. Τον Αρίστο δεν τον εχω δοκιμασει.
Τέλος πάντων θα κάνω και εγώ πραγματογνωμοσύνη στο συγκεκριμένο και θα επανέλθω. Αλήθεια πως παει απο χώρο? εχει τραπέζια αρκετά? Έχει κόσμο?
Όσο πιο πίσω στο χρόνο πας, σε όλη την Ανατολή αλλά και στην ελλάδα, το αρνίσιο κρέας χρησιμοποιούσαν (και τα κατσίκια). Τα υπολοιπα (μοσχάρια, κοτοπουλα, γαλοπούλες) ειναι σχετικά καινούρια υπόθεση και μάλιστα για να πιασουν τα γούστα ανθρώπων που εχουν πλεον αλλο lifestyle. Παλιά οι ανθρωποι εξέτρεφαν για κρεατοπαραγωγή κατσικια και αρνια. Τα μοσχάρια υπήρχαν βέβαια, αλλά δεν ήταν για κρεατοπαραγωγή (ετσι και αλλιως ηταν πολύ αδυνατα για κατι τετοιο. Και τα χρησιμοποιούσαν μονο για αγροτικες εργασιες. Το χοιρινό στην ανατολή είναι haram (απαγορευμένο-βρώμκο) έτσι και αλλιώς απο τον 6μ.Χ αιώνα περιπου.
Η πίτσα μετά δεν έχει νόημα, άσε που αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις φάει αρκετά κεμπάπs και πεινάς ακόμα. Οπότε παραγγέλνεις καμιά 20ριά απ'την αρχή και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Μια παλιά σοφή παροιμία λέει "καλύτερα να περισσέψει, παρά να μην φτάσει."?
Μια χαρά είναι όλα, αρκεί να τα τρώς στη σωστή ποσότητα, με τους σωστούς συνδυασμούς τροφών (υδατανθρακες και λαχανικα στις προβλεπόμενες ποσότητες) και όχι καθε μέρα.
Τίποτα δεν ειναι απαγορευμένο, εκτός αν συντρέχει λόγος αλεργίας ή κάποιας ιατρικής παθησης που επηρεάζει.
Pancakes με προζύμι, crema catalana και μια ξινή μαρμελαδα απο μυρτιλα. Πρωινό Σαββατοκύριακου.
Pancakes
Με την προυπόθεση οτι διατηρεί κάποιος προζύμι, κάθε φορά που το ταίζει πετά μια ποσότητα.
250γρ απο αυτη την ποσότητα
250γρ αλεύρι ΓΟΧ
30γρ κρυσταλική ζαχαρη
500ml γάλα
2κ.σ λευκό ξυδι
Ανακατεύουμε, καλυπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην ακρη ολο το βραδυ. Το επομενο πρωι προσθέτουμε 2 αυγα, 50γρ βούτυρο, 1 κ.γ μαγειρικη σόδα και μια πρεζα αλάτι.
Ανακατεύουμε και εχουμε το χυλό που θα τηγανισουμε.
Crema Catalana
500ml γάλα ή (350 και 150κρεμα γάλακτος) ζεσταίνονται σε κατσαρολάκι μέχρι να πιάσουν 85-90 βαθμούς και σβήνουμε. Ρίχνουμε μέσα φλούσα πορτοκαλιού, λεμονιού, βανίλια ή δυο βανιλίνες και ένα ξύλο κανέλας, σκεπάζουμε με πετσέτα ή το καπάκι και αφήνουμε 20' για να περάσουν στο γάλα τα έλαια των αρωματικών.
Χτυπάμε σε bowl 6 κρόκους αυγών με 95γρ ζάχαρη και 25 γρ corn flour και όταν ομογενοποιηθούν και διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες ανακατεύοντας λίγο απο το γάλα ωστε να πάρουν σιγα σιγα τα αυγα τη θερμοκρασία του ζεστού χωρίς να μαγευρευτούν. Εν τω μεταξύ εχοντας σουρώσει το γάλα απο τα αρωματικά, προσθέτουμε το υπολοιπο μειγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτια ανακατεύοντας συνεχώς γιατι το μείγμα θα σφίξει ξαφνικά (εντός δευτερολέπτων μέσα σε ένα διαστημα 10-15΄. Όταν φτάσει σε υφή κρέμας σβήνουμε και τραβάμε απο τη φωτια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνεχεια μεταγγίζουμε σε άλλο σκεύος (bowl ή τάπερ) και με μεμβράνη στην επιφάνεια το αποθηκεύουμε στο ψυγειο. Καλο ειναι να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών.
Η μαρμελάδα είναι αυτοσχέδια απο φρούτα με ελάχιστη ζάχαρη και βράσιμο μέχρι να αφυδατωθουν. Τη θελω λιγο ξινή (εξου και το ξινο φρούτο) γιατι για τα γούστα μου η κρεμα ειναι αρκετα γλυκια.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλισουμε με αχνη ζάχαρη και να προσθεσουμε ενα ματσακι δυοσμου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.