μετά έρχεσαι και λες ότι τελικά δεν είπες αυτά για τα οποία σου απάντησα
αφού εγώ λέω ένα πράγμα και εσύ του δίνεις 5 ακόμα σημασίες. Λέω οτι υπάρχουν κοραλ του Μπαχ ετοιματζίδικα, που γίνανε δηλαδή μόνο με συνταγή που είχε πάλι προηγουμένως χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Δεν το θεωρώ αυτό ούτε "επιλήψιμο" ούτε "συκοφαντία" ούτε τίποτα, απλή διαπίστωση είναι. Εσύ όμως είναι φανερό οτι το θεωρείς βρισιά ή κακία, απο την απάντηση σου, το θεωρείς προσπάθεια μείωσης του Μπαχ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εγώ δεν είπα αυτό, τόσο απλά. Δεν μίλησα καν για την αξία της τεχνικής και της τεχνοτροπίας, είπα οτι υπήρχε, και οτι ο εφευρέτης της την έβαζε σε εφαρμογή, οπότε δεν ισχύει η άποψη για την θεικότητα κάθε μοναδικού κομματιού του(την οποία όπως εξήγησα μετά, μπορεί να μην την έχει κανένας, αλλά την είχα εγώ, γιατί αυτή η εντύπωση μου είχε δωθεί απο τη φιλολογία και όχι τη σοβαρή μελέτη που υπάρχει γύρω του). Δεν είπα τίποτα για την συνολική του αξία, ή για την τεχνοτροπία του, ή για άλλα έργα του, ή για τις στιγμές ιδιοφυίας του, για τα turning points στο έργο του και στην ιστορία της μουσικής, και δεν ξέρω γω τι, δεν τα σκέφτηκα καν.
το επιχείρημα για τους μαθητές των ωδείων και την κατάντια του πολιτισμού στην ελλάδα τι λέει λοιπόν πάνω σε αυτό το παραπάνω? Στην ουσία απαντάει σε κάτι, αλλά όχι σε αυτό που είπα εγώ. Μάλιστα εμφανίζεσαι και σίγουρος γι αυτά που εννοούσα με αυτά που έγραψα, (πχ οτι ο Μπαχ ήταν ένας άσχετος παπάρας που ακολουθούσε σε όλα του τα κοράλ κάτι συνταγές που πεσαν απο τον Ουρανό) ενώ έχεις καταλάβει 50 ακόμα πράγματα που δεν μου είχαν καν περάσει απο το μυαλό.
Επίσης ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι;
Η αλήθεια είναι, κανένας. Απλώς το επιχείρημα για τους μαθητές των ωδείων, το πολιτισμικό χάλι, και η λέξεις επιλήψιμο και κατηγορείς, μου φάνηκαν τόσο άσχετες με το αν ο Μπάχ ακολουθούσε για κάποια κομμάτια του την ίδια ακριβώς βήμα-βήμα τεχνική (που ο ίδιος είχε εφεύρει), που θεώρησα οτι ήταν απλώς δείγμα εκνευρισμού. Μπορεί πραγματικά να κάνω λάθος, και να κατάλαβα κι εγώ πράγματα που δεν είπες. Απλώς περίμενα μια απάντηση του στυλ "ναι γιατί στα τάδε κομμάτια έτσι κι έτσι" Ή "όχι γιατι στα κομμάτια του έγραφε έτσι κι αλλιώς και τούτο και τ'άλλο" στο κομμάτι για τον Μπαχ, και όχι αυτό που πήρα.