Vangelis

Και αν σκεφτει κανεις οτι ουτε διαβαζει ουτε "γραφει" μουσικη ειναι ακομα περισσοτερο θεος μια και οι περισσοτεροι που ασχολουνται με παρομοια μουσικη ειναι του "ωδειου" icon_wink.gif
?? Αυτό ακριβώς τον κάνει περισσότερο θνητό, γιατί φαίνεται κιόλας. Ωραίοι οι ήχοι, εμπνευσμένο το κάθε μουσικό θέμα του, αλλά μέχρι εκεί, ανάπτυξη καμμία. Δεν συγκρίνεται με τον Howard Shore πχ.

Επισης επειδη εχει τυχει να τον γνωρισω προσωπικα,ειναι ενας σεμνος,υπεροχος & ευγενεστατος ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Αυτό δεν φαίνεται καθόλου στα λαιβ του πάντως.

Εχεις ποτε σκεφτει οτι καποια θεματα ΔΕΝ χρειαζονται αναπτυξη & καλο θα ειναι να μενουν "στασιμα" :?: :wink:

Η οτι καποια θεματα ειναι ΤΟΣΟ καλα που καλυτερα να τους λειπει η "αναπτυξη" :?: :wink:

Εχεις ποτε σκεφτει οτι καποια θεματα ΔΕΝ χρειαζονται αναπτυξη & καλο θα ειναι να μενουν "στασιμα" :?: :wink:
Η οτι καποια θεματα ειναι ΤΟΣΟ καλα που καλυτερα να τους λειπει η "αναπτυξη" :?: :wink:
Συμφωνώ απόλυτα. Ο Vangelis δεν προσφέρεται σαν θέμα για περαιτέρω ανάπτυξη. Είναι πολύ μεγάλος ο άνθρωπος για να τον πιάνουμε μεταξύ τύρου και αχλάδου.

+1000

Listen to Alpha song from Albedo album....... :D :D ..καποιες φορες επιβαλεται η σιωπη οταν η εμπνευση παιρνει τον πρωταγωνιστικο ρολο...

O άνθρωπος έχει γράψει το 666 (με τους aphrodite's child)...

Όσοι δεν το έχουν χάνουν!

Πολύ ευχάριστη η μουσική του, υπέροχος ο εξοπλισμός του... Όμως άλλο το μουσικό ταλέντο στη σύνθεση καθαρά και άλλο το ταλέντα στην ενορχήστρωση μέσα απο την μουσική τεχνολογία... Στο δεύτερο είναι πάρα πολύ καλός. Στο πρώτο είναι απλά μέτριος και αυτό το καταλαβαίνει καλά όποιος ξέρει λίγα θεωρητικά. Οι μελωδίες του όμορφες, αλλά δομικά σαν ασκήσεις σολφέζ πρώτης τάξης θεωρίας. Η ενορχηστρώσεις και οι ήχοι είναι αυτοί που μετράνε και αξίζει κανείς να ασχοληθεί... Αυτό τον σώζει :)

(Οι πορωμένοι μην πέσετε να με φάτε, προσωπική άποψη εκφράζω)

Όχι, δεν θα πέσουμε να σε φάμε, αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση. Αφού είναι τόσο απλές οι μελωδίες του, δομικά σαν ασκήσεις σολφέζ πρώτης τάξης θεωρίας, γιατί δεν τις γράφεις και εσύ (ή εγώ) ώστε να γίνουμε εξίσου διάσημοι και αναγνωρισμένοι; Το κάνεις να ακούγεται πολύ εύκολο, οπότε νομίζω ότι η απορία μου είναι εύλογη.

Όχι' date=' δεν θα πέσουμε να σε φάμε, αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση. Αφού είναι τόσο απλές οι μελωδίες του, δομικά σαν ασκήσεις σολφέζ πρώτης τάξης θεωρίας, γιατί δεν τις γράφεις και εσύ (ή εγώ) ώστε να γίνουμε εξίσου διάσημοι και αναγνωρισμένοι; Το κάνεις να ακούγεται πολύ εύκολο, οπότε νομίζω ότι η απορία μου είναι εύλογη.[/quote']
Δεν νομίζω οτι αυτό ειναι βάσιμο...Οι μελωδίες που γράφει ειναι οντως απλές...και ναι ισως και να μπορουμε κι εμεις να τις γραψουμε...αλλα!!...Ποιος απο μας μπορει να χειριστει τον ηχο του και τις ενορχηστρωσεις του ουτως ωστε το αποτελεσμα να ειναι εντυπωσιακό..Νομιζω οτι ολη η μαγκειά του Vangell οπως και του Jarre (κατα τη γνώμη μου) ειναι στην ενορχήστρωση και στον ηχο τους.

Πολύ ευχάριστη η μουσική του' date=' υπέροχος ο εξοπλισμός του... Όμως άλλο το μουσικό ταλέντο στη σύνθεση καθαρά και άλλο το ταλέντα στην ενορχήστρωση μέσα απο την μουσική τεχνολογία... Στο δεύτερο είναι πάρα πολύ καλός. Στο πρώτο είναι απλά μέτριος και αυτό το καταλαβαίνει καλά όποιος ξέρει λίγα θεωρητικά. Οι μελωδίες του όμορφες, αλλά δομικά σαν ασκήσεις σολφέζ πρώτης τάξης θεωρίας. Η ενορχηστρώσεις και οι ήχοι είναι αυτοί που μετράνε και αξίζει κανείς να ασχοληθεί... Αυτό τον σώζει :)(Οι πορωμένοι μην πέσετε να με φάτε, προσωπική άποψη εκφράζω)[/quote']

δηλ. αν καταλαβα καλα μονο οσοι εχουν διπλωματα θεωριας μπορουν να καταλαβουν αν καποιος εχει ταλέντο στο να γραφει ορχηστρικη μουσικη??

8O

και αφου ειναι τοσο ευκολο με μερικους καλους ηχους & ενορχηστρωσεις να ..κατακτησεις τον κοσμο (οπως ο Vangelis) γιατι δεν το κανεις και εσυ?

:wink: (ειναι τοσο ευκολο αλλωστε... :roll: )

α,αν θες δωσε μας και ενα link ,η τουλαχιστον αναφερε μας τους δισκους που εχεις κανει και κυκλοφορουν με την πιο πολυπλοκη & "δομημενη" μουσικη σου :wink:

μαλλον εχεις παραβλεψει το γεγονος οτι το δυσκολοτερο πραγμα στη μουσικη ειναι η ΑΠΛΟΤΗΤΑ (οχι η απλοϊκοτητα) :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eye η απάντηση υπάρχει και στο προηγούμενο post μου και στο post του Chaostar. Είπα τι είναι αυτό που τον σώζει. Δηλαδή δεν αναγνωρίζεις το πόσο "μαθητικές" είναι οι μελωδίες (και ειδικά οι αρμονίες!!!) του; Ας μην ακούμε μόνο τους εντυπωσιακόυς ήχους ρε παιδιά, υπάρχουν και άλλα αξιόλογα πράγματα. Και eye, ναι μπορώ να γράψω τέτοιες μελωδίες... Τέτοιες έγραφα όταν το 1995 ήμουν 1ο έτος αρμονίας... μόνο που οι δικές μου ακούγονταν με ένα μόνο πιανάκι :)

superfunk αφού αυτά είναι τα κριτήριά σου, πάρε τους δίκους του Φοίβου και καλή ακρόαση. Νομίζω πως δεν κατάλαβες τι λέω...

επαναλαμβανω το αιτημα μου

"αν θες δωσε μας και ενα link ,η τουλαχιστον αναφερε μας τους δισκους που εχεις κανει και κυκλοφορουν με την πιο πολυπλοκη & "δομημενη" μουσικη σου" :wink:

εστω και αυτους που εβγαλες οταν ησουν στην πρωτη ταξη της αρμονιας :wink: :roll:

Και eye, ναι μπορώ να γράψω τέτοιες μελωδίες
το δηλωσες αλλωστε..

Πολύ ευχάριστη η μουσική του' date=' υπέροχος ο εξοπλισμός του... Όμως άλλο το μουσικό ταλέντο στη σύνθεση καθαρά και άλλο το ταλέντα στην ενορχήστρωση μέσα απο την μουσική τεχνολογία... Στο δεύτερο είναι πάρα πολύ καλός. Στο πρώτο είναι απλά μέτριος και αυτό το καταλαβαίνει καλά όποιος ξέρει λίγα θεωρητικά. Οι μελωδίες του όμορφες, αλλά δομικά σαν ασκήσεις σολφέζ πρώτης τάξης θεωρίας.[/quote']

Κομματακι υπερβολικο σε βρισκω.....

Eye η απάντηση υπάρχει και στο προηγούμενο post μου και στο post του Chaostar. Είπα τι είναι αυτό που τον σώζει. Δηλαδή δεν αναγνωρίζεις το πόσο "μαθητικές" είναι οι μελωδίες (και ειδικά οι αρμονίες!!!) του; Ας μην ακούμε μόνο τους εντυπωσιακόυς ήχους ρε παιδιά' date=' υπάρχουν και άλλα αξιόλογα πράγματα. Και eye, ναι μπορώ να γράψω τέτοιες μελωδίες... Τέτοιες έγραφα όταν το 1995 ήμουν 1ο έτος αρμονίας... μόνο που οι δικές μου ακούγονταν με ένα μόνο πιανάκι :)[/quote']
Εδω το πεθανες το ζητημα:D :D :D

παντως για να γελασουμε και λιγακι Tasos οι δηλωσεις σου μου θυμιζουν λιγακι την παρακατω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δηλωση που ειχε κανει ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ναι αυτος που ειχε γραψει το ¨ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ") ,ειχε πει λοιπον ο απιστευτος

"το 74 ημουν σε ενα κλαμπ στο Μαϊαμι & επαιζα,τοτε μπηκε στο μαγαζι ο James Brown & επαθε τοσο μεγαλη πλακα απο το bit μου που το πηρε & το εβγαλε αργοτερα για δικο του.ΕΓΩ εδειξα το bit στον JAMES BROWN!! ":lol:

Παντως τιμη μου που συμεμτεχω σε ενα φορουμ με εναν συνθετη της εμβελειας σου που εχει πολυ μεγαλυτερο ταλεντο απο τον VANGELIS.! :lol:

Kανενας αλλος που να εχει μεγαλυτερο ταλεντο απο τον..αχρηστο τον Μπετοβεν παιδια?? :lol:

Αυτό με την απλότητα και την απλοϊκοτητα έχει γίνει καραμέλα και το ρίχνουμε όπου να'ναι. Είπα είναι πολύ καλό ενορχηστρωτικά. Απλά μη μπερδεύετε το ταλέντο κάποιου συνθέτη με το πόσο ευχάριστα έρχεται στο αυτί μας το αποτέλεσμά της δουλειάς του. Ίσως αν έγραφε για ένα βιολί σόλο, να έγραφε με διαφορετική δομή πολύ πιο ανεπτυγμένη και λόγια. Ίσως επειδή τα δίνει όλα στην ενορχήστρωση επίτηδες έχει τη μουσική του έτσι. Δε λέω ότι δε μπορεί, λέω πως δεν το κάνει. ¶ρα ΜΑΛΛΟΝ δε μπορεί.

(Για την επιτυχία μην ξεχνάτε και τις δημόσιες σχέσεις)

ε,βεβαια ειναι και οι δημοσιες σχεσεις.. :roll:

εννοειται οτι ενα απλο παιδι απο το Βολο οπως ο Βαγγελης ειχε γεννηθει μεσα στις δημοσιες σχεσεις! :lol:

δε σοβαρευομαστε καλυτερα λεω εγω....

παντως για να γελασουμε και λιγακι Tasos οι δηλωσεις σου μου θυμιζουν λιγακι την παρακατω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δηλωση που ειχε κανει ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ναι αυτος που ειχε γραψει το ¨ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ") ' date='ειχε πει λοιπον ο απιστευτος
"το 74 ημουν σε ενα κλαμπ στο Μαϊαμι & επαιζα,τοτε μπηκε στο μαγαζι ο James Brown & επαθε τοσο μεγαλη πλακα απο το bit μου που το πηρε & το εβγαλε αργοτερα για δικο του.ΕΓΩ εδειξα το bit στον JAMES BROWN!! :lol:[/quote']

Σωστος..και για να επιτρεψει ο Βασιλειου να γινει κατι τετιοιο..ζητησε απο τον Δημητρη Καφετι...να κοιμηθει με ολες τις αραπινες που ειχε μαζι του...μερικοι λενε οτι εκεινη την νυχτα εγινε η συλληψη ενος αλλου μεγαλου αστεριου...του ΑΛΚΑΙΟΥ...

Μην τον βλεπετε ετσι ασπρο.. :D :D :D

Trending...

Νέα θέματα

Back