Tonelab SE vs. Stompboxes - blind test

Πάντως ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι τουλάχιστον στο drive δεν θα μου άρεσε η TL όπως και έγινε ;D Πιστεύω τα περισσότερα drive της πεταλιέρας είναι ένα απο τα μελάνά της σημεία.

..της κάθε πεταλιέρας θα προσέθετα...

Εννοείται βέβαια πως οι πεταλιέρες που κυκλοφορούν σήμερα έχουν κάνει μεγάλα άλματα προόδου σε σχέση με ότι υπήρχε πριν 10-15 χρόνια..(θυμάμαι μια digitech rp6 που είχα...καμμία σχέση..)

Επίσης εννοείται πως αν αυτό που ήθελα απο μια πεταλιέρα ήταν καθαρά και μόνο καθαρά , δεν ξέρω...

ίσως να έπαιρνα κι εγω μία για ευκολία..(αν και δεν παίζω live τελευταία...)

Ας μην πω όμως περισσότερα γιατί δεν έχω παίξει tonelab με τα χέρια μου...άν κάποτε παίξω, τότε και μόνο τότε θα σιγουρευτώ για το τί προσφέρει...(ή δεν προσφέρει..)

Ωραιος!

Αν και δεν χρησιμοποιω τα drive της πεταλιερας (οι βρωμικοι "ενισχυτες" ειναι η ...γκαζο-δυναμη της  :) και οχι τα πεταλια της) την ψιλοαδικησες  ;D μια και δεν χρησιμοποιησες τα 2  καλυτερα της drive pedal δηλ. το boutique & το fuzz ;)

Επισης το κορυφαιο πεταλι delay ειναι βεβαια το multi tape το οποιο αφηνει στη λασπη οτιδηποτε πεταλακι delay κυκλοφορει ;)

κατα τα αλλα με εντυπωσιασαν ολοι οι ηχοι και πεταλακιων και  tl ;) (με μια ελαχιστη προτιμηση σε ολα τα modulation και ειδικα στο phaser στην ΤL) αλλα επαθα και πλακα γιατι στο univibe θα εκοβα το δεξι μου χερι οτι το 2ο ηταν απο την TL μια και εχω βρει εναν ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο ηχο στη δικη μου :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Αν και δεν χρησιμοποιω τα drive της πεταλιερας (οι βρωμικοι "ενισχυτες" ειναι η ...γκαζο-δυναμη της  :) και οχι τα πεταλια της) την ψιλοαδικησες  ;D μια και δεν χρησιμοποιησες τα 2  καλυτερα της drive pedal δηλ. το boutique & το fuzz ;)

Επισης το κορυφαιο πεταλι delay ειναι βεβαια το multi tape το οποιο αφηνει στη λασπη οτιδηποτε πεταλακι delay κυκλοφορει ;)
O σκοπός του πείραματος ήταν να επαληθεύσουμε αν είναι βάσιμες οι απόψεις:

α) "η tl είναι πολύ κατώτερη ποιοτικά από τα stompboxes"

β) "η tl είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά από τα stompboxes"

γ) "η tl είναι εφάμιλλη ποιοτικά των stompboxes"

Γι'αυτό το λόγο χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα εφέ της tl και όχι αυτά που αναφέρεις, ώστε να κάνω τους ήχους όσο πιο παρόμοιους γίνεται, χάριν συγκρισιμότητας. Και μένα μου αρέσει το multihead, αλλά είναι τελείως άλλο καπέλο από τα analog delay

Έχω πάντως την αίσθηση πως κι'αν κατείχα πετάλια ανάλογα με τα εφέ που αναφέρεις, ώστε να μπουν στο crash test, πάλι τα συμπεράσματα θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια.

Superfunk είπε:
δεν χρησιμοποιησες τα 2  καλυτερα της drive pedal δηλ. το boutique & το fuzz ;)
Το Fuzz? Σου αρέσει το fuzz της TL? Εμένα καθόλου...

Για αυτο τελικα ειναι ματαιο μερικες φορες  το να κριτικαρουμε τον "ηχο" καποιων πεταλιων μια και τελικα one man's nightmare is another man's dream ;)

εχει μεγαλη σημασια τι θελει ο καθενας μας ξεχωριστα απο τον ηχο του ;)

Superfunk είπε:
Για αυτο τελικα ειναι ματαιο μερικες φορες  το να κριτικαρουμε τον "ηχο" καποιων πεταλιων μια και τελικα one man's nightmare is another man's dream ;)

εχει μεγαλη σημασια τι θελει ο καθενας μας ξεχωριστα απο τον ηχο του ;)
Σε αυτό θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ

elavd είπε:
Παιχ το με marshalli (δηλ οπως θα πρεπει να παιχτει) και θα δεις ασπρη μερα

12AX7 είπε:
O σκοπός του πείραματος ήταν να επαληθεύσουμε αν είναι βάσιμες οι απόψεις:

α) "η tl είναι πολύ κατώτερη ποιοτικά από τα stompboxes"

β) "η tl είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά από τα stompboxes"

γ) "η tl είναι εφάμιλλη ποιοτικά των stompboxes"
Να τολμήσω; Η σωστή απάντηση είναι η γ  ??? ;D

elavd είπε:
-1 και απο μένα για το fuzz.Εγω γιατι νιώθω οτι σε marshall θα είναι χειρότερο;; ;D

Εγω γιατι νιώθω οτι σε marshall θα είναι χειρότερο;; Grin
ξερω και εγω μπορει να σε πειραξε η σκορδαλια..... ;D ;D

Σοβαρα τωρα καλο ειναι να εχουμε δοκιμασει ενα μηχανημα πριν το κρινουμε...και...νοιωσουμε ::) κατι για αυτο...

Παντως αν το ρυθμισεις σωστα ωστε να ταιριαξει στον ΕΝΙΣΧΥΤΗ  σου & τις ΚΙΘΑΡΕΣ σου  μια χαρα παιζει (ισα,ισα ειναι και πολυ ευκολοτερο να το ρυθμισεις απο ενα κανονικο fuzz μια και εχει full eq ;)) σε εμενα με την tele μου τον BOOGIE & τον KOCH ,αλλα και με τον Harley Benton στο σπιτι και τον Marshall στο προβαδικο θεϊκα ακουγεται ;) (και χωρις θορυβο)

Και για να μη το ξαναρχισουμε το πανηγυρι,ας καταλαβουμε επιτελους οτι ο καθενας εδω μεσα εχει διαφορετικα ΓΟΥΣΤΑ ,αισθητικη και απαιτησεις απο τον ηχο του οποτε μια ΚΟΙΝΗ συνταγη του τυπου "παρε TL" ή "παρε μπουτικα" και θα "γινεις" ειναι ακυρη.

Στο κατω κατω οποιος θελει να τραβηχτει ας τραβηχτει ΜΟΝΟΣ του για να βρει τον ηχο του παρα να περιμενει "ετοιμη" τη λυση απο τριτους.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει την ΠΕΙΡΑ,την "σωστη"  αισθητικη και το ΜΥΑΛΟ στη χρηση του gear (και των πεταλιων,πεταλιερων) στα οποια τελικα οφειλεται κατα συντριπτικο ποσοστο ο καλος η ο κακος ηχος ;) και δυστυχως και τα 3 αυτα μονο με ΨΑΞΙΜΟ & ΧΡΟΝΟ καλλιεργουνται.

my 2 cents

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω αυτο με το fuzz το ανακαλυψα τυχαια παντως. Γενικα δεν δηλωνω και μεγαλος fuzz lover, δεν το πολυγουσταρω σαν ηχο γενικα. ΟΜΩΣ εκατσε και παιζαμε καπου και ανεβηκε ενας φιλος να τζαμαρουμε και ηθελε Red House. Τοτε συνειδητοποιησα οτι ΔΕΝ εχω Hendrix fuzz ηχο, και για πλακα το εκανα πραγματικα ON THE FLY σε δευτερολεπτα. Απλα ειχα το UK Blues amp απο τους ενισχυτες. Μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Αυτα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back