Mega Blind Test - 5 + 2 Jazz Guitars

Μάκη, συγχαρητήρια και από μένα και για την πρωτοβουλία και για το παίξιμο!! :)

Στο blind test δεν θα συμμετάσχω (κότα ::)), ενώ προσωπική μου προτίμηση είναι η 6. Το τεστ - και η σύγχυση που επικρατεί ως τώρα - μάλλον δικαιώνει τον Superfunk όσον αφορά τις solidbodies.

Ομολογω πως, με το πρωτο ακουσμα, ενω προσπαθησα να συγκεντρωθω στον ηχο, τελικα ακουσα το παιξημο! Φοβερος πραγματικα φιλε Μακη!  8)

Με δευτερο ακουσμα, ομολοντας πως εχω πληρη ασχετοσυνη με τα hollow bodies και τα σκαφη, υποθετω οτι η 4 ειναι η stratocaster και η 5 einai h Les Paul...

κ. Μάκη καθυστερείστε λίγο την στιγμή της αλήθειας για να... ξεμπροστιαστούν κι άλλοι!!!  ;D ;D  :P :) (εγώ τώρα τα ακούω)

Ολες ακουγονται υπεροχα μια και παιζει παικτης και οχι παιξε γελασε.Ειναι αδυνατον να καταλαβω ποια ειναι ποια βεβαια απο ηχογραφηση.

Το τεστ αυτο νομιζω ειναι ενα ωραιο wake up call για οσους πιστευουν οτι χρειαζονται ενισχυτες των 3000 ευρω ,κιθαρες φτιαγμενες απο..... τιμιο ξυλο με μαγνητες τυλιγμενοι απο ινδο γκουρου και φτιαγμενοι απο unobtanium & χρυσοσκονη...& ηχογραφηση με μικροφωνα του 1913 σε στουντιο που κοστιζουν 30 εκ. ευρω με μηχανικο ηχου τον Sir G.Martin....  για να βγαλουν εκπληκτικο ηχο    ;D ;D

Στο επομενο ποστ που θα ρωταει ποιος ενισχυτης εχει τον ...... καλυτερο καθαρο ηχο θα κανω link αυτο το thead  ;D ;D

(ειδικα αν οι απαντησεις ειναι του τυπου "φιλε αν δεν παρεις μηχανημα 1000 βαττ vintage δουλεια δεν θα κανεις ποτε"... ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μονο τα single coils καταφερα να εντοπισω!

Περαιτερω συγκριση,μονο ακριβως το ιδιο παιξιμο και χωρις backing

θα δειξει την αληθεια... :)

Ωπ ξέχασα να γράψω ποιά υποψιάζομαι για τους μονούς:

kultura είπε:
Να τολμήσω να μαντέψω ότι η 4  και η 6 έχουν μονούς μαγνήτες;  ::)
Μαζί με kultura είμαι  :)

Kι εγώ για 4: στρατ, 6: (λες;) Πολ είμαι. Κατά το απογευματάκι θα γράψω και ποια μου άρεσε περισσότερο.

Jasemeister είπε:
Ωπ ξέχασα να γράψω ποιά υποψιάζομαι για τους μονούς:

Μαζί με kultura είμαι  :)
+1 kai η 4 ειναι η strat. k h 6 h lespaul.Δεν μπορω να πω οτι καποιο clip αρεσε σαφως περισοτερο,ισως το 1 λιιιιγο.Και φοβερος ο παικτης πανω απο ολα.

Με προλαβε ο bloody ;)

Tην 4 και την 6 ακομα κι εγω ο κουφος με τον μπεΧριγκερ τις ψυλλιαστηκα, ημουν και ο πρωτος που ψηφησε  ;D.

Πανεμορφο παιξιμο, ευχαριστουμε για τις ηχητικες εμπειριες  ;)

Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι θα γίνουμε (αν δεν έχουμε ΗΔΗ γίνει), ομαδικώς...

image.asp

elavd είπε:
Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι θα γίνουμε (αν δεν έχουμε ΗΔΗ γίνει), ομαδικώς...
Ρόμπαξ ε; Αφού έβαλε και ο SF το χεράκι του κάποιο λάκκο θα'χει η φάβα όλες tele θα είναι  :D

με κινδυνο παντα να γινω κι εγω ρομπα(ξ) λεω τις εκτιμησεις μου:

1 Gibson L5

2 Gibson S400

3 Heritage

4 Strat

5 Gibson 175

6 Les paul

7 Epiphone

δεν εχω εμπειρια απο jazzboxes, αλλα ακουσα και τα κλιπακια απο το παλιοτερο θρεντ και κουτσα-στραβα εκει κατεληξα.

δυστυχως δεν εχω και πολυ χρονο να τα επεξεργαστω γιατι ειμαι στη δουλεια και τα ακουσα εν ταχει στο break.  ::)

...Επισης να προσθεσω οτι θα ηθελα πολυ να μπορω να παιξω ετσι!...

H 2 λέω ότι ίσως είναι η Heritage... Aυτή που μου άρεσε λιγότερο είναι η 7 που ίσως είναι η Epi, και αυτή που μου άρεσε περισσότερο είναι η 3 που δεν έχω ιδέα ποια θα μπορούσε να είναι. Αυτ(ι)ά, πάω να... κουμπωθώ λίγο.  ;D

1.respect (και υποκλισεις) στον ΠΑΙΧΤΑΡΑ!! Ευχαριστουμε για το blind test ... (το "μαθημα" και τα "χωσιματα" σου)

2. δηλωνω τελειως ανιδεος διοτι η μοναδικη κιθαρα που εχω πιασει στη ζωη μου ειναι η strat (αντε και μια rockinger tele.) παντως μου αρεσε πιο πολυ η 3 & 4 σαν ηχοχρωμα.

την τελικη μου ψηφο την εδωσα στην 4. δεν ξερω ... μου "εβγαλε" πιο πολυ μαγκια απο τις αλλες...

ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ και απο μενα!! ;) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα.

Ευχαριστώ κατ'αρχήν για τα καλά σας λόγια.

Μπράβο σ'αυτούς που ρίσκαραν μαντεψιά, και συγχαρητήρια σ'αυτούς που βρήκαν την stratocaster. (trigga-nasokosm-nikosdor41274-zooropean 11-jasemeister)

Αποφάσισα τελικά να αποκαλύπτω κάθε φορά, την κιθάρα που θα συγκεντρώνει 5 τουλάχιστον σωστές απαντήσεις, και η strato δεν τα κατάφερε να κρυφτεί γιά πολύ πίσω από τα 'θηρία'.

H strato φανέρωσε αμέσως την προσωπικότητά της, (και λογικό ήταν), αλλά η les paul παραμένει ακόμα κρυμμένη, αν και κάποιοι την έχουν μυριστεί και σε λίγο βλέπω να αποκαλύπτεται κι αυτή...

Αντε προσπαθήστε λίγο ακόμα... 6 μείνανε. :)

Kι άλλοι την βρήκαν την στρατούλα (νο.4), ανάμεσά τους κι εγώ... Αναμένουμε με αγωνία, ολ μπετς αρ οφ.

Όσο για τις άλλες και πέρα από τις μαντεψιές που ήδη έκανα, έχω κάποιες σημειώσεις αλλά αρκετά... εκτέθηκα!  ;D

bloody_sunday είπε:
Kι άλλοι την βρήκαν την στρατούλα (νο.4), ανάμεσά τους κι εγώ... Αναμένουμε με αγωνία, ολ μπετς αρ οφ.

Όσο για τις άλλες και πέρα από τις μαντεψιές που ήδη έκανα, έχω κάποιες σημειώσεις αλλά αρκετά... εκτέθηκα!  ;D
Φυσικά και την βρήκες την strato και μπράβο, απλά έβαλα τα ονόματα των 5 πρώτων που την 'μυρίστηκαν'.

Αντε να βγάλουμε και την les paul από την εξάδα, να μείνουν τα δύσκολα...

makam είπε:
Αντε να βγάλουμε και την les paul
Αυτό κάτι μου θυμίζει.... :D

Πάντως τη strat έχω την εντύπωση ότι την κατάλαβα περισσότερο σαν αλλαγή στο στυλ παιξίματος σε συνδυασμό με τον γνωστό της ήχο...

Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά με τις hollow body δεν έχω καθόλου hands on experience, μόνο μετά από πολύωρη σύγκριση με τα πρώτα κλιπάκια ίσως να μπορούσα να κάνω εικασίες.

Trending...

Νέα θέματα

Back