Το μέγιστο ποσό που θα δίνατε για tele Usa.

Mετα μένουν....όσες LP μπορώ να πάρω.
Τόσες φτάνουν ή να προσθέσω μερικές; 😄
LP.jpg

Eχει LP για πούλημα;
Έχει κάτι που γράφει Gibson, αλλά δεν θυμάμαι αν είναι LP...

Λοιπόν, νομίζω ότι ο σεβάσμιος γέροντας πρέπει να έχει μια LP, αλλά εκείνη την "περίεργη" την double cut...

Λοιπόν, νομίζω ότι ο σεβάσμιος γέροντας πρέπει να έχει μια LP, αλλά εκείνη την "περίεργη" την double cut...
Δε θυμάμαι αν ήταν double cut, αλλά το ανατρεπτικό του πράγματος θυμιζει έντονα Marathon.

Gibson double cut Pro... Μόλις επικοινώνησα με τον σεβάσμιο και σας το μεταφέρω.
ΥΓ: Δεν νομίζω να ενδιαφέρει τον κ. συνήγορο.

Gibson double cut Pro... Μόλις επικοινώνησα με τον σεβάσμιο και σας το μεταφέρω.
ΥΓ: Δεν νομίζω να ενδιαφέρει τον κ. συνήγορο.
Ειχα την εντυπωση οτι ηταν LP VOS. Τέλος πάντων, ανακαλώ λόγω λήθης!

Για να απαντήσω και εγώ.
Ειμαι ανάμεσα σε αυτες τις 2 , με τάσεις προς την AV II
1) https://www.thomann.de/gr/fender_av_ii_51_tele_mn_btb.htm
2) https://www.thomann.de/gr/fender_am_pro_ii_tele_mn_btb.htm..... οπότε το 2χιλιαρο δεν το γλιτώνω.
ωχωχωχωχωχ....

Η μία πεύκο, γελάει ο κόσμος, κι ή αλλη ναι μεν δεσποτάκι αλλά με τα σημερινά δεδομένα της Fender για αυτή τη σειρά, μπορεί να είναι πέντε κιλά ή πέντε κομμάτια η κιθάρα...

Επίσης σίγουρα αυτές οι κιθάρες δεν είναι επένδυση ή αποταμίευση, αλλά μάλλον ένας βέβαιος τρόπος να χάσεις το ίδιο ποσοστό αρχικού κεφαλαίου με το να αγόραζες αυτοκίνητο, ίσως και περισσότερο (ένα 30% με το που θα βάλεις το κλειδί στη μίζα σε υπολογίζω).

ωχωχωχωχωχ....

Η μία πεύκο, γελάει ο κόσμος, κι ή αλλη ναι μεν δεσποτάκι αλλά με τα σημερινά δεδομένα της Fender για αυτή τη σειρά, μπορεί να είναι πέντε κιλά ή πέντε κομμάτια η κιθάρα...

Επίσης σίγουρα αυτές οι κιθάρες δεν είναι επένδυση ή αποταμίευση, αλλά μάλλον ένας βέβαιος τρόπος να χάσεις το ίδιο ποσοστό αρχικού κεφαλαίου με το να αγόραζες αυτοκίνητο, ίσως και περισσότερο (ένα 30% με το που θα βάλεις το κλειδί στη μίζα σε υπολογίζω).
Το Fender και το USA είναι αυτό που κρατάει την αξία και όχι τα υλικά, που αθροιστικά κάνουν 150 ευρώ.

Το Fender και το USA είναι αυτό που κρατάει την αξία και όχι τα υλικά, που αθροιστικά κάνουν 150 ευρώ.
Κάποιες φορές μπορεί, αλλά αν δεις για παράδειγμα τις παλιές Classic Series τις Μεξικάνικες, έχουν κρατήσει αξία για αντικειμενικούς λόγους. Αντίθετα αν βάλεις κάτω τον πληθωρισμό τα περισσότερα απλά μοντέλα της Fender τα οποία δεν έχουν κάποια συλλεκτικότητα απλά χάνουν.

Εξαίρεση είναι η Gibson που έχει ένα ξεχωριστό κοινό το οποίο δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω😅
Αλλά θα πρέπει και εκεί είτε να αγοράσεις vintage, (vintage για τους Gibsonάδες είναι μέχρι τέλη 90s :sick:) είτε να περιμένεις καμιά 25 χρόνια για να κάνεις appeal στους ιθαγενείς (δεν άντεξα τελικά).

πό εκεί και πέρα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι από καινούργια παίρνεις μόνο performer, και από used φτάνεις και σε elite πχ.
Πριν 6 μήνες αγόρασα με 1.200€ μια Artist με αρχική 2.800€. Όπως είπα και πριν, οι απλές Fender δεν είναι επένδυση.

Να τα βάλουμε σε μια σειρά
Το να έχει μια μεξικανα καλά parts, όπως έχει η baja πχ, σίγουρα αυτό θα παίξει ρόλο στο να κρατήσει αξία μιας και το Mexico δεν είναι usa....ψυχολογικά.
Το usa σε συνδυασμό με το Fender δε, μας έχει δείξει ότι δεν χάνει αξία....φυσικά σε βάθος χρόνου (αυτή είναι και η έννοια της αποταμίευσης).
Φυσικά αν πάρεις μια καινούργια Fender usa τώρα, το επόμενο λεπτό θα χάσεις, γιατί είναι και το κέρδος του εμπόρου (γι αυτό δεν είναι επένδυση ή κερδοσκοπία ή αγορά κιθάρας).
Σε 20 χρόνια όμως θα είσαι στα λεφτά σου + τον πληθωρισμό.
Αν μιλάμε και για κάποιο κομμάτι "καλό " μπορεί να βγάλεις και κέρδος.

Σε 20 χρόνια όμως θα είσαι στα λεφτά σου + τον πληθωρισμό.
Αν μιλάμε και για κάποιο κομμάτι "καλό " μπορεί να βγάλεις και κέρδος.
Τώρα εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα... Λογικά και με βάση τα δικά μας μέτρα και σταθμά, ναι.
Όμως - όπως συζητούσαμε πρόσφατα σε άλλο "νήμα"- οι τάσεις της μουσικής (εν πολλοίς) θα καθορίσουν τη ζήτηση στα όργανα και δεν είμαι σίγουρος ότι τότε ότι οι κιθάρες θα είναι και τόσο της... μοδός.
Πάντως, πάντα θα ποντάρω σε "αρρωστάκια" σαν εμάς, καθότι είμεθα διαχρονικό είδος.

Τώρα εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα... Λογικά και με βάση τα δικά μας μέτρα και σταθμά, ναι.
Όμως - όπως συζητούσαμε πρόσφατα σε άλλο "νήμα"- οι τάσεις της μουσικής (εν πολλοίς) θα καθορίσουν τη ζήτηση στα όργανα και δεν είμαι σίγουρος ότι τότε ότι οι κιθάρες θα είναι και τόσο της... μοδός.
Πάντως, πάντα θα ποντάρω σε "αρρωστάκια" σαν εμάς, καθότι είμεθα διαχρονικό είδος.
Ναι τα έχουμε πει 1000 φορές αυτά.
Τι θα γίνει αν πεθάνουν οι boomers, θα πετιούνται οι κιθάρες ή θα τις αντιμετωπίζουν αμιγώς συλλεκτικά...κ.ο.κ.
Σε κάθε περίπτωση εγώ κρίνω ότι οι κιθάρες είναι καλή αποταμίευση.
Άλλος το θεωρεί χαζό.
Ο καθένας λούζεται τις επιλογές του....πάντα.

Όταν πουλήσεις το οικόπεδο, στείλε και ένα μήνυμα στον @marathon 🤪
Eγώ δεν αγοράζω κιθάρες για να ταιριάζουν με τα πουκάμισα μου. Μία Gibson και καλή! Αγοράζω μόνο τεχνολογικά αποτυχημένα μοντέλα που δεν αγοράζει κανένας άλλος!!!

Το usa σε συνδυασμό με το Fender δε, μας έχει δείξει ότι δεν χάνει αξία....φυσικά σε βάθος χρόνου (αυτή είναι και η έννοια της αποταμίευσης).
Πού το στηρίζεις αυτό; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καινούργιες Fender Stratocaster Am. Std ίσα ίσα που πιάνουν τον πληθωρισμό από το 1990 μέχρι σήμερα.

Οι μεταχειρισμένες Am. Std Stratocasters 1986-2000 από good έως mint condition, έχουν μέση τιμή πώλησης στο Reverb τα 1000€, δηλαδή απώλεια αρχικού κεφαλαίου άνω του 50%. Οι πιο ακριβές, που υποθέτουμε ότι είναι mint condition, φτάνουν στα 1.250€, δηλαδή απώλεια κεφαλαίου άνω του 30%.

(Στοιχεία: Ιστορικό πωλήσεων Reverb)

ΥΓ: Δίνω κάποια νούμερα για να το καταλάβουν όλοι: Τα $900 που έκανε μια Fender Strat Am Std το 1986, αντιστοιχούν σε περίπου $2,000. Μια τέτοια κιθάρα κοστίζει σήμερα στο Reverb σε mint κατάσταση $1,200. Άρα έχεις χάσει $800.

Αν τα $900 τα επένδυε κάποιος σε ετήσια ομόλογα του Αμερικανικού κράτους (δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ασφαλές για την προηγούμενη 40ετία) θα είχε σήμερα $4,000 περίπου.

Last edited:
Πού το στηρίζεις αυτό; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καινούργιες Fender Stratocaster Am. Std ίσα ίσα που πιάνουν τον πληθωρισμό από το 1990 μέχρι σήμερα.

Οι μεταχειρισμένες Am. Std Stratocasters 1986-2000 από good έως mint condition, έχουν μέση τιμή πώλησης στο Reverb τα 800€, δηλαδή απώλεια αρχικού κεφαλαίου άνω του 50%. Οι πιο ακριβές, που υποθέτουμε ότι είναι mint condition, φτάνουν στα 1.200€, δηλαδή απώλεια κεφαλαίου άνω του 30%.
Οι παρατηρήσεις μου αφορούν τις κιθάρες μου, πόσο αγοράστηκαν και πόσο βλέπω ότι πουλιούνται (θεωρητικά γιατί εγώ δεν χρειάστηκε να πουλήσω).
Από εκεί και πέρα, όπως είπα στον τερρυ , ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back