Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Μεγάλη μαυρομάτικη φακή και πεντανόστιμη.

 
γιορτάζω την πρώτη ημέρα από το 2001 που τα..κιλά μου ειναι λιγότερα από τα....εκατοστά του ύψους  μου  :) 
Tο να μειώσεις το βάρος σου είναι must, αφεντικό  - και όχι κάτι για να υπερηφανευόμαστε

Το θέμα είναι το πως θα αυξήσεις το ύψος σου 

εδω σε θέλω κάβουρα ???

 
Ειναι κανενας αλλος εδω φαν του σπιτικου τουρσι, της πικλας κλπ?
Ναιιιι. Και φτιαχνουμε μαζι και γαυρο μαρινατο (το Ελληνικο σουσι ?)

 
κίτρινη φάβα από λαθούρι.

Ακόμα δεν έγινε...

20211208_093538.jpg

 
Άντε και του χρόνου


Αν δεν είναι λάσπη το μελομακάρονο, να δαγκώνεις και να στάζουν τα σορόπια από μέσα, δεν μου αρέσει.

Και από ότι βλέπω στην γωνία της πιατέλας .... έχει πέσει ήδη χεράκι.

Για λέγε λοιπόν, πώς είναι?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεν είναι λάσπη το μελομακάρονο, να δαγκώνεις και να στάζουν τα σορόπια από μέσα, δεν μου αρέσει.

Και από ότι βλέπω στην γωνία της πιατέλας .... έχει πέσει ήδη χεράκι.

Για λέγε λοιπόν, πώς είναι?
Οχι δεν ειναι λασπη. Κανονικο ειναι. Μελωμενο αλλα σπυρωτο μεσα.

IMG_20211219_192315.jpg

Πολλοί σνομπαρουν τον κουραμπιέ αλλά αν πετύχει ο κουραμπιές και δεν ειναι ούτε μπισκότο ούτε λάσπη, και είναι φυσικά με βούτυρο γαλακτος Διβανη που του δίνει τρομερη γευση είναι ισάξιο με το μελομακάρονο.

IMG_20211219_192925.jpg

 
Να σας μπάσω στο μυστικό των κουραμπιέδων.

Οχι πως να τους φτιάξετε σίγουρα... αλλά αν εξαιρέσεις αυτους της Δέσποινας, που τελευταία φορά πήρα προς 26 ευρώ το κιλό και όχι ξανά, είναι κάτι μπουκίτσες της Αλλατίνη που είναι όνειρο, με ροδόνερο. Απο το σουπερ μάρκετ φίλε μου!

Το θέμα στον κουραμπιέ είναι το μέγεθος για μένα, καθως επειδή είναι πιο μπελαλίδικες οι μικρές μπουκιές, κάνουν μπιφτέκι size και δεν ξέρεις απο που να δαγκώσεις. Άσε το χαλί...

Αμ... το μουστάκι;

Τόσο, όσο φίλε μου, δεν είναι για να μην τρως βραδινό!

Και φυσικά να έχουν ολόκληρα αμύγδαλα μέσα.  

ΥΓ Αναζήτησα μόλις, στην Αλλατίνη κουραμπιέδες και δεν τους παράγει πλέον, επίσημα. Κρίμα...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το θέμα στον κουραμπιέ είναι το μέγεθος για μένα, καθως επειδή είναι πιο μπελαλίδικες οι μικρές μπουκιές, κάνουν μπιφτέκι size και δεν ξέρεις απο που να δαγκώσεις.


Αμανείναι όμως μπουκίτσα δεν δαγκώνεις.

Τον τρως ολόκληρο.

Και στον κουραμπιέ άμα δεν δαγκώσεις δεν αξίζει.

Εκεί είναι που φαίνεται το φρέσκο βούτυρο που τον κάνει να λιώνει, στο δάγκωμα.

Το ίδιο ισχύει (κατά την γνώμη μου πάντα) και στο μελομακάρονο.

Πρέπει να δαγκώσεις, να το δεις μέσα να είναι μελωμένο, σκουρόχρωμο, βρεγμένο.

 
ο μικρός κουραμπιές δε λέει. Γιατί κολλάει όλος στον ουρανίσκο.

Πρέπει να δαγκώνεται και να πέφτει η άχνη στη μπλούζα και στον καναπε.

αλλιώς....

επίσης το φρέσκο βούτυρο πρέπει να φαίνεται σαν λίγδα πάνω στην άχνη

αλλιώς...

 
να πέφτει η άχνη στη μπλούζα και στον καναπε.


Καλά βρε σεις, γιατί δεν παίρνετε ένα πιατάκι, ή χαρτοπετσέτα?

Να μπει καμιά ασφάλεια μετά, και μόλις δει το χαλί ή την μπλούζα, να ψάχνει για ζυγαριές ακριβείας?

 
Έτοιμες και οι πιατέλες δώρα


Ευχαριστώ!

Έχεις pm με την διεύθυνσή μου.

Βγάλε τις δίπλες και βάλε μου διπλή μερίδα μελομακάρονα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top