Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Ευχαριστώ!

Έχεις pm με την διεύθυνσή μου.

Βγάλε τις δίπλες και βάλε μου διπλή μερίδα μελομακάρονα.
Συμφωνω για τις διπλες, αλλα το εθιμο βλεπεις ...

 

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τηρείς τα πατροπαράδοτα αλλά είσαι και χρυσοχέρης, Σπύρο.

Ελέγχεις τη δίπλα όπως την PRS.
Εγω ειμαι βοηθος. Στην κουζινα αλλος ειναι ο ... μαστορας.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω ειμαι βοηθος. Στην κουζινα αλλος ειναι ο ... μαστορας.
Και τι μάστορας!

Ο βοηθός καθαρίζει μεθοδικά ότι παρουσιάζει ο μάστορας να υποθέσω.

 
Ο βοηθός καθαρίζει μεθοδικά ότι παρουσιάζει ο μάστορας να υποθέσω.


Να μας πει όμως αν καθαρίζει και την άχνη απ' το χαλί.

Πάντως ρε Σπύρο, με τέτοιο μάστορα, που να χάσεις κιλά ...

Εύκολο είναι?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κεφτέδες φούρνου. 

Θα φαγωθούν με "τηγανιτές" πατάτες φούρνου (έτσι του λέω του μικρού μια και δεν τηγανιζω ΠΟΤΕ πατατες και γενικά τίποτα) και μια ωραία σαλάτα με αβοκάντο ,φρέσκο κρεμμύδι και μαρούλι 

16400902854935644610519287620588.jpg

 
Ε... μα όντως είσαι χρυσοχέρης και νοικοκύρης.

Ότι ανεβάζεις είναι γύρω στις 2 με 3 το μεσημέρι, όχι την επομένη.

Τυπικότατος, οργανωμένος και μπαμπάκος.

ΥΓ. Να τα καλά της δουλειάς εξ αποστάσεως.

 
Κεφτέδες φούρνου. 

Θα φαγωθούν με "τηγανιτές" πατάτες φούρνου (έτσι του λέω του μικρού μια και δεν τηγανιζω ΠΟΤΕ πατατες και γενικά τίποτα) και μια ωραία σαλάτα με αβοκάντο ,φρέσκο κρεμμύδι και μαρούλι 

Προβολή συνημμένου 30530
Eχεις δοκιμασει να κανεις τα σουτζουκακια στο φουρνο αντι για το τηγανι?
Δεν καταλαβαινεις τη διαφορα στη νοστιμια.
Το μονο που καταλαβαινεις ειναι το πιο ελαφρυ στομαχι.

Οπως επισης μελιτζανες πατατες για το μουσακα. Αντι για τηγανι, στο φουρνο.

 
Πατάτες κομμένες για τηγάνι ΑΛΛΑ ψημένες στο φούρνο με λίγο λάδι (και μετά πάπρικα! )

Τις τρως ανένοχα.

Σουτζουκάκια στο φούρνο - και μετά τα ρίχνεις στη σάλτσα και παίρνουν μία βράση. Γλιτώνεις το τηγάνι και τα τρως ανένοχα.

Πρόσθεσε τα παραπάνω και απόλαυσε υπεύθυνα! ?

 
Eχεις δοκιμασει να κανεις τα σουτζουκακια στο φουρνο αντι για το τηγανι?


Πάντα ,btw κανω ΘΕΪΚΑ σουτζουκακια

Οπως επισης μελιτζανες πατατες για το μουσακα. Αντι για τηγανι, στο φουρνο.


Πάντα ,btw κανω υπερηχητικο μουσακα

εξτρα tip: για να εχει ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΙΑ την ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ λαχανικών/κιμά/μπεσαμελ/σαλτσας ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (εγω στο μουσακα βαζω και λιγο κολοκυθι & αρκετο κρεμμυδι) τα βαζω σε μια μπασινα οπου τα μασαζαρω με ελαιολαδο/αλατι & μπαχαρικα και τα ψηνω στο φουρνο πριν συναρμολογησω το μουσακα ενω στον κιμά βαζω και μια μεγαλη κουταλια μπεσαμελ στην οποια βεβαια παντα προσθετω και γραβιερα ή/και παρμεζανα  (πανω απο τη μπεσαμελ και πριν μπει στο φουρνο τριβω και μπολικη/μπολικη παρμεζανα ή γραβιερα)

Με τα ΤΗΓΑΝΙΤΑ εχω ΘΕΜΑ....μου διαλύουν το στομαχι ενω τρεφω μεγα ΜΙΣΟΣ για τα τηγανιτά  πΣαρια (με εξαιρεση τα fish n' chips με batter τα οποια μου αρεσουν αν και δεν ειναι και οτι καλυτερο για το στομαχι μου)    

Αντιθετα με τα ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ/ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ δεν εχω κανενα προβλημα και τα λατρευω

Πατάτες κομμένες για τηγάνι ΑΛΛΑ ψημένες στο φούρνο με λίγο λάδι (και μετά πάπρικα! )

Τις τρως ανένοχα.


ΒανΕ απο ΠΡΙΝ (δηλ. να ψηθουν μαζι), σκονη σκορδο και καπνιστη παπρικα και φυσικα αλατι σπαταλα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κάτσε @Yannis Methenitis μη στεναχωριέσαι έχει και συνέχεια το μενού δεν θα τη βγάλουμε στην πείνα 

@npap τα ΣΠΑΝΕ τα ολικής τα οποία σνόμπαρα μέχρι τώρα και τα οποία με ωθησες να δοκιμάσω, και πιο all dente κρατάνε και πιο πολύ σε γεμίζουν.

Thanks!

1640187872262636965155963958726.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό ακριβώς!


Και γλυκαιμικος δείκτης στα τάρταρα.

Μεγάλο πράγμα για την ΨΥΧΗ να μη στερείσαι τη μακαρονάδα 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο κύριε Νίκο, νόμιζα θα μενατε νηστικοί!?

Γκρίνια mode on.

Το μακαρόνι αν δεν μπει στο τηγάνι, δεν λέει. Είναι νερόβραστο.

Τυχαία οι Ιταλοσεφ τα ρίχνουν στη σάλτσα που φτιάχνουν στο τηγάνι;

8 λεπτά βράσιμο και 2 στο τηγάνι ανάλογα με το... μοντέλο.

Κάνουν κρούστα, δένουν με τη σάλτσα και γίνονται τραγανά αλλά ψημένα.

Μεγάλη αγάπη.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για να πω και του στραβού το δίκιο, εν Ελλάδι τα τρώμε χωριστά παραδοσιακά. Π.χ. με τον κιμά.

Αλλά οι παλιές μαγείρισσες (βλέπε μαμά) τα τσιγάριζαν με φυτίνη γερά και τα έκαναν και νιανιά επίσης, γιατι άρεσε του πατριάρχη.

Μέχρι που ήρθε το 80 και το πασόκ και γίναμε υγιεινιστές, όπου βάζαμε φρέσκο ελαιόλαδο απο πάνω (εγώ δηλαδή, ως ειδήμων της πλάκας για τα κεκορεσμένα λίπη κλπ). Ασε που δεν μου άρεσε δικαίως η γεύση της φυτίνης. Οπότε έτρωγα με λαδάκι, αλ ντεντε μεν αλλά βραστό δε...

Μετά όμως ήρθα στα ίσια μου πάλι και έφαγα μακαρονάκι του Θεού απ' το τηγάνι και είδα το φως μου.

Αυτά πάθαινες προ ίντερνετ εποχής. Έπρεπε να έχεις καθε είδους βιβλία για κάθε θέμα και τσελεμεντέδες ελληνικούς που έδιναν το πατροπαράδοτο κυρίως. Κι εμείς... πειραματιζόμασταν με μπούρδες ενω η γνώση υπήρχε πάντα και ήταν παραδοσιακή, απλά άγνωστη.

 
Το μακαρόνι αν δεν μπει στο τηγάνι, δεν λέει


Πάντα. 

Τιπ:

Εγώ δεν χρησιμοποιώ τηγάνι για να μην έχω έξτρα λάντζα.

Φτιάχνω τη σάλτσα σε ένα κατσαρολακι και 

βράζω κανονικά τα μακαρόνια στην κατσαρολαρα ,πάντα με μπόλικο μπόλικο αλάτι,όταν βράσουν 8 λεπτά τα σουρωνω, κρατώντας και ένα ποτήρι μακαρονοζουμο για να δέσει με το άμυλο η σάλτσα ,και στην κατσαρολαρα ρίχνω τη σάλτσα η οποία συνεχίζει και βράζει. 

Μετά ρίχνω τα μακαρόνια ΜΕΣΑ στη σάλτσα και τελειώνω το μαγείρεμα εκεί, αν χρειαστεί δένοντας με λίγο μακαρονοζουμο.

Έτσι γλυτώνω και το mess που κάνει το ανακάτεμα μέσα σε ρηχό τηγάνι που μοιραία γίνεται μια και δεν πετάγονται οι σάλτσες στα πλακάκια :)

Η παρασκευή μακαροναδας τύπου 70s και 80s (βραζω τα μακαρόνια, τα βάζω στο πιάτο και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα) έπρεπε να ειναι ΒΑΡΥ ποινικο αδίκημα. 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top