Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Παραμονή σήμερα, ας ανεβάσω πίστα :)

Πατάτες fondant ,μεγάλος μπελάς αλλά για μια φορά το χρόνο αξίζει, καταρχάς αφού τις κόψουμε, πετώντας αναγκαστικά το 1/4 κάθε πατάτας τις τσιγαρίζουμε σε μπόλικο φρέσκο βούτυρο, οι Γάλλοι βάζουν αγελάδα για εμένα σαν το πρόβειο δεν έχει 

20211224_191942.jpg

Πετάμε, αφού τις αλλατοπιπερωσουμε σπαταλά,και δεντρολίβανο και θυμάρι και μόλις τις γυρίσουμε και κάνουμε σπαταλο basting ,και μια κούπα ζωμό 

20211224_192156.jpg

Και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα 

Ώρα για πάπια..

Έχουμε ρίξει αλάτι 3 ώρες πριν στη μεριά της σάρκας και τώρα γυρνάμε και με ξυράφι χαράσουμε την πέτσα, και εδώ αλατοπίπερο σπαταλα

20211224_193258.jpg

Ζεσταίνουμε σιγά σιγά την demi glass sauce  από την κατάψυξη (δεν είμαι τρελός, μια φορά το χρόνο φτιάχνω 4 λίτρα και την χωρίζω σε batches χρησιμοποιώντας την οπότε χρειαστεί μια και θέλει 3 ημέρες για να φτιαχτεί) και δένουμε με μπόλικο βούτυρο 

20211224_194716.jpg

Ώρα για πάπια, σε ΚΡΥΟ μαντεμι ξεκινάμε για τέλειο  fat rendering χωρίς επιπλέον λάδι,βούτυρο 

20211224_202058.jpg

Μόλις γίνει η πέτσα...πέτρα γυρνάμε και βανουμε 10 λεπτά στο φούρνο 

Final results...

20211224_203850.jpg

20211224_204805.jpg

Χρόνια πολλά!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλως, καλύτερα να ρυθμίζεις/αλλάζεις χορδές σε 10 κιθάρες με licenced floyd rose την ημέρα παρά αυτό ασούμε.

Μπράβο σου.

Ντεμιγκλάς έφτιανα παλιά, που ήμανε παντρεμένος, και την έβαζα κατάψα κι εγώ.

 
Μεθεορτια

facebook_1640382140519_6880261373509914323.jpg

Ντεμιγκλάς έφτιανα παλιά, που ήμανε παντρεμένος, και την έβαζα κατάψα κι εγώ.


E ναι ρε συ,αλλιώς πας ψυχιατρείο, δεν υπάρχει δυσκολότερο πραμα ,πιο εύκολα βγάζεις Joe Pass νότα προς νότα  :)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραία πράματα βλέπω και φτιάνομαι ασούμε.

E ναι ρε συ,αλλιώς πας ψυχιατρείο, δεν υπάρχει δυσκολότερο πραμα πιο εύκολα βγάζεις Joe Pass νότα προς νότα  :)


Όλα αρχίζουν με ένα καστανό ρου ....

Και η πλάκα είναι ότι η ντεμιγκλάς είναι βάση για σάλτσες, θέλει δηλαδή και περαιτέρω επεξεργασία μετά, ανάλογα τι θα φτιάξεις.

Σαν την ολλαντέζ.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήρεμα.

Για το welcome 

IMG_20211225_135717.jpg

Ορεκτικά

IMG_20211225_135505.jpg

Κρέπα σπανάκι

IMG_20211225_135514.jpg

Κρέπα ζαμπόν τυρί μανιτάρια

IMG_20211225_145900.jpg

Παντζαροσαλάτα

IMG_20211224_143742.jpg

Πιπεριές baby , γεμιστές με τυρί

IMG_20211225_145854.jpg

Τυρισαλατα, φάρμα, ρωσική

IMG_20211225_145806.jpg

Σαλάτα

IMG_20211225_135554.jpg

1ο  πιάτο χοιρινό με σελερι

IMG_20211225_155049.jpg

2ο πιάτα ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου αλά κρεμ

IMG_20211225_135548.jpg

IMG_20211225_145756.jpg

3ο πιάτο κατσικάκι γάλακτος στις κληματόβεργες.

IMG_20211225_135535.jpg IMG_20211225_145801.jpg

IMG_20211224_203431.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήρεμα.

Για το welcome 

Προβολή συνημμένου 30580

Ορεκτικά

Προβολή συνημμένου 30581

Κρέπα σπανάκι

Προβολή συνημμένου 30582

Κρέπα ζαμπόν τυρί μανιτάρια

Προβολή συνημμένου 30585

Παντζαροσαλάτα

Προβολή συνημμένου 30586

Πιπεριές baby , γεμιστές με τυρί

Προβολή συνημμένου 30584

Τυρισαλατα, φάρμα, ρωσική

Προβολή συνημμένου 30583

Σαλάτα

Προβολή συνημμένου 30587

1ο  πιάτο χοιρινό με σελερι

Προβολή συνημμένου 30592

2ο πιάτα ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου αλά κρεμ

Προβολή συνημμένου 30588

Προβολή συνημμένου 30589

3ο πιάτο κατσικάκι γάλακτος στις κληματόβεργες.

Προβολή συνημμένου 30590Προβολή συνημμένου 30591


Respect. 

 
Επιδόρπιο φρουτοσαλάτα και φρουιτ πάντς  δικής μας συνταγής

IMG_20211225_161528.jpg

IMG_20211225_162456.jpg

IMG_20211225_163031.jpg

IMG_20211225_164745.jpg

Και του χρόνου.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και του χρόνου.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους


Καλά Χριστούγεννα Σπύρο, χόρτασε το μάτι μας, να 'σαι καλά.

Από περιέργεια, είχατε κόσμο, ή όλα αυτά είναι για 2 άτομα?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για 7 ρε.


Εσύ μετράς για 6 και η κοπέλα είναι το 7ο άτομο?

Ήρθε η ώρα για ένα γλυκάκι.


Τα προηγούμενα γλυκά δεν σας έφτασαν ασούμε?

Ρε φίλε όποιος έρχεται εκεί, πρέπει να έχει το 166 απ' έξω να τον περιμένει κατευθείαν για τα επείγοντα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Decadence 

Σπιτικός πουρές με τη σωστή αναλογία "όσο πατάτα, τόσο βούτυρο ",αυγά Ματια,τηγανισμενα στο λίπος της πάπιας από την παραμονή (πάντα το κρατάω μια και είναι ο βασιλιάς των μαγειρικων λιπών τόσο λόγω αντίστασης στη θερμοκρασία όσο και ως γεύση και αποτέλεσμα) demi glass sauce και ένα λουκάνικο χωριάτικο τρομερό που μου έκανε δώρο ο χασάπης μου.

Κρασάκι φυσικά. 

IMG_20211226_181831.jpg

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top