- Μηνύματα
- 47,842
- Πόντοι
- 2,368
Παραμονή σήμερα, ας ανεβάσω πίστα 
Πατάτες fondant ,μεγάλος μπελάς αλλά για μια φορά το χρόνο αξίζει, καταρχάς αφού τις κόψουμε, πετώντας αναγκαστικά το 1/4 κάθε πατάτας τις τσιγαρίζουμε σε μπόλικο φρέσκο βούτυρο, οι Γάλλοι βάζουν αγελάδα για εμένα σαν το πρόβειο δεν έχει
Πετάμε, αφού τις αλλατοπιπερωσουμε σπαταλά,και δεντρολίβανο και θυμάρι και μόλις τις γυρίσουμε και κάνουμε σπαταλο basting ,και μια κούπα ζωμό
Και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα
Ώρα για πάπια..
Έχουμε ρίξει αλάτι 3 ώρες πριν στη μεριά της σάρκας και τώρα γυρνάμε και με ξυράφι χαράσουμε την πέτσα, και εδώ αλατοπίπερο σπαταλα
Ζεσταίνουμε σιγά σιγά την demi glass sauce από την κατάψυξη (δεν είμαι τρελός, μια φορά το χρόνο φτιάχνω 4 λίτρα και την χωρίζω σε batches χρησιμοποιώντας την οπότε χρειαστεί μια και θέλει 3 ημέρες για να φτιαχτεί) και δένουμε με μπόλικο βούτυρο
Ώρα για πάπια, σε ΚΡΥΟ μαντεμι ξεκινάμε για τέλειο fat rendering χωρίς επιπλέον λάδι,βούτυρο
Μόλις γίνει η πέτσα...πέτρα γυρνάμε και βανουμε 10 λεπτά στο φούρνο
Final results...
Χρόνια πολλά!

Πατάτες fondant ,μεγάλος μπελάς αλλά για μια φορά το χρόνο αξίζει, καταρχάς αφού τις κόψουμε, πετώντας αναγκαστικά το 1/4 κάθε πατάτας τις τσιγαρίζουμε σε μπόλικο φρέσκο βούτυρο, οι Γάλλοι βάζουν αγελάδα για εμένα σαν το πρόβειο δεν έχει

Πετάμε, αφού τις αλλατοπιπερωσουμε σπαταλά,και δεντρολίβανο και θυμάρι και μόλις τις γυρίσουμε και κάνουμε σπαταλο basting ,και μια κούπα ζωμό

Και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα
Ώρα για πάπια..
Έχουμε ρίξει αλάτι 3 ώρες πριν στη μεριά της σάρκας και τώρα γυρνάμε και με ξυράφι χαράσουμε την πέτσα, και εδώ αλατοπίπερο σπαταλα

Ζεσταίνουμε σιγά σιγά την demi glass sauce από την κατάψυξη (δεν είμαι τρελός, μια φορά το χρόνο φτιάχνω 4 λίτρα και την χωρίζω σε batches χρησιμοποιώντας την οπότε χρειαστεί μια και θέλει 3 ημέρες για να φτιαχτεί) και δένουμε με μπόλικο βούτυρο

Ώρα για πάπια, σε ΚΡΥΟ μαντεμι ξεκινάμε για τέλειο fat rendering χωρίς επιπλέον λάδι,βούτυρο

Μόλις γίνει η πέτσα...πέτρα γυρνάμε και βανουμε 10 λεπτά στο φούρνο
Final results...


Χρόνια πολλά!
Τελευταία επεξεργασία από moderator: