Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Όνειρο ήταν και πάνε.


μωρέ δεν ήταν όνειρο... ολοζώντανα "ήσαντε" πριν τα ματσαμπουκώσεις τα έρμα... όνειρο (δικό μας) είναι τώρα κι άντε να βρούμε τέτοια ώρα...?

 
μωρέ δεν ήταν όνειρο... ολοζώντανα "ήσαντε" πριν τα ματσαμπουκώσεις τα έρμα... όνειρο (δικό μας) είναι τώρα κι άντε να βρούμε τέτοια ώρα...?
Ειναι σχετικα ευκολο, να το κανεις οποιαδηποτε ωρα αρκει να εχεις στην καταψυξη παντα ενα πακετο πιτες, στο ψυγειο γιαουρτι ή μουσταρδα και μπιφτεκια ή χοιρινες μπριζολες ή κοτοπουλο που εχουν μεινει απο τις προηγουμενες.

Κοβω τη χοιρινη ψιλες φετες και την βαζω στο γκριλ να ξεροψηθει σαν γυρος.
Εχω αλοιψει την λεια επιφανεια της πιτας με λιγο βουτηρο (κατεψυγμενη οπως εναι) και μολις βγαλω το κρεας, βαζω για 2 λεπτα την πιτα και την ψηνω μονο απο την μερια με το βουτηρο να παρει λιγο χρωμα.
Εχω κοψει ντοματα φετες και κρεμμυδι.
Αν εχω γιαουρτι, τριβω στον τριφτη ενα αγγουρακι και το στιβω να φυγουν τα υγρα, το ριχνω στο γιαουρτι με λιγο λαδι αλατι και πιπερι και ετοιμο. Αν δεν εχω γιαουρτι βαζω μουσταρδα και γινεται εξισου καλο.
Και παρπικα καπνιστη.

Αν βαλω κοτοπουλο βαζω μια σως απο μαγιονεζα μουσταρδα κετσαπ και μαρουλι αντι ντοματας κρεμμυδιου.

 
Και χωρίς, ωραίο είναι.

Να πω κι δύο κοινά μυστικά για όσους δεν γνωρίζουν;

  1. Το σκόρδο δεν βρωμάει και μένει μονο η γεύση, αν αφαιρέσεις την λεπτή πράσινη ρίζα στη μέση.
  2. Αποφεύγεις το κλάμα όταν κόβεις κρεμμύδι, αν αφήσεις τα τριχωτά μουστάκια άθικτα και κόβεις απο πάνω προς αυτά. 
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IMG_20220727_213844.jpg

 
Το σκόρδο δεν βρωμάει και μένει μονο η γεύση, αν αφαιρέσεις την λεπτή πράσινη ρίζα στη μέση.


αδερφέ μου γιατί να μην το έχεις ξεστομίσει το μυστικό καμιά 40ριά χρόνια πριν;

αν και ποτέ δεν είναι αργά... έτσι αμέσως έθεσα το θέμα στην Σοφία... δεν λέω έδειξε απρόσμενη κατανόηση να το δοκιμάσω με μια μικρή υποσημείωση στα ψιλά γράμματα: - Πες του Γιάννη ότι αν είναι μούφα θα σε στείλω το βράδυ στο σπίτι του να κοιμηθείτε μαζί...

ε λοιπόν πιάνει... τη γλύτωσες τη βρώμα (και το ροχαλητό μου) και σου χρωστάω και μια μεγάλη χάρη πλέον...?

 
Ξεχασα το βασικο. Στο γιαουρτι βαζουμε και σκορδο. ?
Επίσης δοκίμασε να μην τρίβεις το αγγούρι και να το κόβεις μικρά κομματάκια.

Δεν χρειάζεται στύψιμο, είναι πιο στεγνό και έχει πιο φρέσκια γεύση το τζικι-τζα.

Μπορεί να σου αρέσει ή και όχι.

 
Δεν πάει με καρπούζι...... με πεπόνι ναι!


Με πεπόνι είναι το κλασσικό (πεπόνι, γραβιέρα, προσιούτο, και τσίπουρο), αλλά και με καρπούζι (αν υπάρχει τυρί) σπέρνει.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εάν μπορέσω (πόντιας θέλοντος....) θα ανεβάσω φωτό με τις μπάμιες (αγαπημένες μου...) με τα μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top