Σήμερα, παίζει μια πολύ ιδιαίτερη μελιτζανοσαλάτα, μαζί με άλλα μεζέδια.
Συνταγή.
Παίρνουμε 4 φλάσκες μελιτζάνες, τις πιάνουμε από το κοτσάνι και τις βάζουμε στο γκαζάκι να "καούν" για να γίνουν καπνιστές.
Ψήνουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης, και 2 σκελίδες σκόρδο στον φούρνο.
Παίρνουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες όταν ψηθούν, και τις βάζουμε μαζί με τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο σε μια επιφάνεια κοπής, και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε.
Τα πετάμε όλα σε ένα σκεύος, μαζί με ψιλοκομμένο δυόσμο, γαλοτύρι ή μαλακή ξυνομυζήθρα, κρέμα μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λίγο κίμινο, μπούκοβο, και από πάνω λίγο μέλι ( που έχουμε ζεστάνει για να είναι ρευστό) σε λεπτές γραμμές με ένα πηρούνι.
Δεν υπάρχει το αποτέλεσμα!!!!!!
Με αραβικές πίτες, νάτσος (σαν ντιπ), ψωμί, φέτα, τυροκαυτερή, είναι δολοφονία.
Αν όμως προσθέσετε γύρω από το πιάτο και κόκκινες φακές σαλάτα ... κλείνετε άμεσα θέση στον Παράδεισο.
Με μπόλικο κράσο πάντα.
Καλή μας όρεξη!!!!!