- Πόντοι
- 398
δες το καναλι τους στο yt. δεν υπαρχουν μονο προκάτ μουσικές εκεί εξω στα ιντερνετς!πού είναι αυτό το βιβλιοπωλείο?
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δες το καναλι τους στο yt. δεν υπαρχουν μονο προκάτ μουσικές εκεί εξω στα ιντερνετς!πού είναι αυτό το βιβλιοπωλείο?
Μπορεις να το κανεις κ εσυ ρε φιλε κ το μηδενιζεις?
δεν μπορω να μην σεβομαι αυτο που κανει γιατι πανω απο ολα...ΕΓΩ δεν μπορω να το κανω.
εχεις δικιο.Βρε Βαγγέλη, ο Καλιτζάκης ήξερε μπάλλα?
Εγώ σου λέω ότι ήταν άμπαλος.
Όμως αυτά που έκανε εγώ δεν μπορώ να τα κάνω.
Ε, και?
Τι λογική είναι αυτή?
Αν εγώ δεν μπορώ να παίξω τρεις νότες στην σειρά, δεν μπορώ να έχω άποψη για το αποτέλεσμα του μουσικού πονήματος κάποιου άλλου?
Με αρκετά από όσα λες συμφωνώ, αλλά εδώ ... κόλλησα άσχημα.
Αρχίσανε τα οπαδικά,σε λίγο θα μπουν και τα πολιτικά στην μέση και θα ισιώσουμε ?Βρε Βαγγέλη, ο Καλιτζάκης ήξερε μπάλλα?
Εγώ σου λέω ότι ήταν άμπαλος.
όχι....
Αυτό είναι πρόβλημα!
Και φυσικα αυτο {συμπλήρωνω εγω αν μου επιτρεπεις} δεν ειναι ουτε μεμπτο ουτε εχει λιγοτερη καλλιτεχνικη αξια σε σχεση με παλαιοτερες δεκαετιες κ καταστασεις.Αυτό είναι πρόβλημα!
Κάποτε τα πιτσιρίκια που ξεκινούσαν να παίζουν μουσική ονειρεύονταν να γίνουν rock stars (μιλάω πάντα για αυτές τις μουσικές).
Σήμερα τα όνειρά τους είναι διαφορετικά.
Ονειρεύονται να γίνουν youtube περσόνες.
Και φυσικα αυτο {συμπλήρωνω εγω αν μου επιτρεπεις} δεν ειναι ουτε μεμπτο ουτε εχει λιγοτερη καλλιτεχνικη αξια σε σχεση με παλαιοτερες δεκαετιες κ καταστασεις.
Για μενα η πλατφορμα αλλαξε..Το τρενο συνεχιζει για τους δημιουργους να κυλα.Βαγγέλη, η άποψή μου, είναι ότι φυσικά και δεν είναι μεμπτό.
Είναι επιλογές αυτές που υπαγορεύονται από τις συνθήκες της εποχής.
Καλλιτεχνική αξία λιγότερη .... χμμμ, μάλλον κατά την γνώμη μου έχει, αλλά δεν συγκρίνω με άλλες εποχές, δεν έχει νόημα άλλωστε, συγκρίνω σε σχέση με το "δυναμικό" των μουσικών.
Θεωρώ δηλαδή ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν την καλλιτεχνική δημιουργία από την άποψη των οικονομικών απολαβών, αλλιώς ίσως να είχαμε διαφορετικά δεδομένα.
Σήμερα δεν ενδιαφέρει/πληρώνει η δημιουργία, αλλά η προβολή/διαφήμιση.
Αλιμονο λοιπον αν αρχισουμε να πιστευουμε οτι ο Gallaher{τυχαιο ονομα} εχει μεγαλυτερη καλλιτεχνικη αξια επειδη τυπωθηκε σε βινυλιο κ οι Snarky δεν εχουν η εχουν λιγοτερη... επειδη ξεκινησαν απο το ΥΤ.
Αυτο μου συνεβη προσφατα με τον Plini..που για μενα τον εκτιμω απεριοριστα.Κανείς δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο, αλλά σκέψου το εξής.
Αν (αν λέω) ο Gallagher, δεν έβγαζε album δεν με ενδιαφέρει σε τι μορφή (δίσκοι, cd, κλπ) με κομμάτια, αλλά άνοιγες το tube, και τον έβλεπες να σολάρει πάνω σε backing tracks, θα είχε την ίδια καλλιτεχνική αξία που έχει τώρα?
Αν ο Gallagher εκανε οτι κανει ο Plini σημερα {που μαλλον θα το εκανε} ..ναι θα τον εκτιμουσα το ιδιο.
Δεν ξερω.Παραειναι υποθετικη η συζητηση.Μπορεί να τον εκτιμούσες το ίδιο, δεν αντιλέγω.
Όμως η καλλιτεχνική του αξία θα ήταν η ίδια, χωρίς τις κομματάρες που έχει γράψει?
Μηπως...λεω μηπως...ψαρωνουν μερικοι λογω ηλικιας..{απολυτα κατανοητο φυσικα}
Δεν ειναι τοσο ευκολο να αποκαθηλωσουμε τους ηρωες που μας συνοδεψαν την εφηβικη μας ηλικια.
Ο λογος που παιρνω μερος σε αυτες τις συζητησεις ειναι γιατι θεωρω οτι η σοφια δεν ερχεται με τα χρονια κ την πειρα αλλα με την ανταλλαγη αποψεων με σοφοτερους απο μενα ανθρωπους. Και εδω μεσα γραφουν μερικοι πραγματικα εξυπνοι ανθρωποι που κατεχουν τι σημαινει μουσικη συνολικα.Όσον αφορά εμένα το ξεχνάς αυτό.
Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν παίρνω το μέρος της μιας ή της άλλης άποψης όπως αναπτύχθηκαν εδώ, αλλά έχω μια προσωπική άποψη σχετικά με το θέμα, και προσπάθησα να δώσω κάποιους προβληματισμούς μου στις χαζές αρχικές μου ερωτήσεις στα πρώτα μου ποστ πάνω στο θέμα.