- Πόντοι
- 2,098
εγω ακουω ενα A ενα B ενα C και ενα σολο.Ωραιος κιθαριστας.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ που ειναι ομως? (σαν etude heavy metal κιθαρας μου ακουγεται)
σαν δομη μου ακουγεται Νικο.
εγω ακουω ενα A ενα B ενα C και ενα σολο.Ωραιος κιθαριστας.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ που ειναι ομως? (σαν etude heavy metal κιθαρας μου ακουγεται)
εγω ακουω ενα A ενα B ενα C και ενα σολο.
σαν δομη μου ακουγεται Νικο.
Μαυρα χαλια ....για ποιον ? Για σενα? Οκ.Ναι αλλα συνθετικα ειναι μαυρα χάλια....δεν νομιζω να γινοντουστασανε ποτε hit ?
και το συγκεκριμενο δεν εγινε ποτε χιτ παντως..κ εχει 2 εκατ views αυτο..κ 4 το κλιπ
https://en.wikipedia.org/wiki/MusicΝαι αλλα εδω ακουω μουσικη και μελωδια μια χαρα.
Το αλλο ηταν σαν κατι ασκησεις του Alkan που μας εβαζαν στο εθνικο......?
Bαγγέλη δεν μιλάω για φθηνή επίδειξη, ελπίζω να έγινε κατανοητό. Ακόμη και για την δική τους, εσωτερική γαλήνη να γίνεται, το αποτέλεσμα για εμένα, τον ακροατή είναι το ίδιο. Επικροτώ την ενασχόληση με το όργανο αλλά λόγω μέσου και έκθεσης, εκ των πραγμάτων αυτό έχει πάει σε άλλα μονοπάτια. Επίσης, λόγω κορεσμού συνθέσεων και τεχνικών (κακά τα ψέμματα, όσο περνούν τα χρόνια, όλο και πιο δύσκολο είναι να γραφτούν ή να παιχτούν οriginal πράγματα) οι μουσικοί αναλώνονται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι υπερβολικά στυλιζαρισμένης τεχνικής που, δεν το συζητώ, θέλει κόπο και πολλή δουλειά για να επιτευχθεί, αλλά μπορεί (η τεχνική η ίδια) να χαλάσει τη ροή μιας -κατά τ' άλλα- ωραίας σύνθεσης.H μουσικη εξελισσεται κυριοι.
Αν οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε - το βαφτιζουμε αψυχη κ φτηνη επιδειξη τεχνικης, το μονο που κανουμε ειναι να αφηνουμε το δικο μας αυτι πισω.
Ναι υπαρχουν ΚΑΙ αυτοι...Οι ζογκλερς...
Παντα υπηρχαν κ παντα θα υπαρχουν.
Και οσο κ αν αγαπω το Sultans...το ακουσα κ το ξανακουσα κ το επαιξα με μπαντες κ το ξαναπαιξα...
Βαριεμαι πλεον φιλε μου. Τα εκανα αυτα αρχες του 90 και πλεον εχουμε 2020 σχεδον..
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά δεν ειναι αυτό το ζήτημα εδώ, αλλά η σύνθεση.Η βασικη διαφορα μου νομιζω σε σχεση με πολλους εδω μεσα , ειναι οτι εγω ειμαι φιλαθλος της μουσικης με ανοιχτα αυτια κ οχι φανατικος μιας μουσικης { η μιας εποχης.}
Και οσο κ αν αγαπω το Sultans...το ακουσα κ το ξανακουσα κ το επαιξα με μπαντες κ το ξαναπαιξα...
Βαριεμαι πλεον φιλε μου. Τα εκανα αυτα αρχες του 90 και πλεον εχουμε 2020 σχεδον..
θελεις να πεις δηλαδη οτι συνθεση ειναι οτι περιεχει στιχους μουσικους κ συναισθημα..?Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά δεν ειναι αυτό το ζήτημα εδώ, αλλά η σύνθεση.
Δημιουργικά, το Sultans of Swing, είναι σύνθεση (στίχοι, μουσική και συναίσθημα). Οι μελωδίες δεν συνιστούν μοτίβα στο αριστερό χέρι ούτε ασκήσεις αναπνοής. Και ο ερμηνευτής, μπορεί να συναρπάζει χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι κάνει show off (αυτό κάνουν συνήθως οι μεγάλοι). Οσο κι αν το έχουμε σκυλοβαρεθεί, όσο κι αν είμαστε ανοιχτοί σε άλλα ακούσματα, ανήκει σε άλλη κατηγορία από ένα μη-τραγούδι εντυπωσιασμού που αύριο δεν θα το θυμάται κανείς πιθανόν, και θα είναι χρήσιμο μόνο για να διδάσκεται σε ωδεία.
Τα είπαν και άλλοι καλύτερα - δεν είναι προσωπικό το σχόλιό μου στην τσουβαλοποίηση που υπονοείς (περί φανατικών), είναι τοποθέτηση.
Αυτο τι ειναι πχ για σενα? Μακαρονια με κιμα?
Ολα μουσικη ειναι. Με δομη - μελωδια - ρυθμο κ συναισθημα.δεν ξέρω, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι άλλο η 2η του Ραχμάνινοφ, άλλο το Girl from Ipanema, άλλο το sultans, άλλο το παραπάνω της κοπέλας, άλλο του σρεντερά και άλλο του sinboy.
Του σρεντερά πότε το έκλεισες? (γιατί και εγώ την κοπέλα κάπου 1 λεπτό άκουσα)Μπέρδεμα το πράμα και νομίζω βάζουμε όλοι υποκειμενικά κριτήρια. Πάντως ούτε και αυτό της κοπελιάς μου άρεσε. Δηλ. πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε. Το έκλεισα στο 1ο λεπτό.
Τώρα το χόντρυνες.το δευτερόλεπτο μεταξύ 0:51 και 0:52 στο παρακάτω βίντεο μου αρκεί για να κατατάξω τον Rory πχ στο πάνθεον των κιθαριστών με τεχνική οξυδέρκεια που ξεπερνάει 15 λεπτά οποιασδήποτε θεωρητικής και τεχνικής αρτιότητας των youtube σεσιονάδων. Kαι αν υπάρχει κιθαρίστας που δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό, όσο και να μην του αρέσει το είδος, όσο και να μην ακούει τέτοια πράματα τότε ή είναι ή πολύ νέος, ή αμόρφωτος ή είναι παραμορφωμένος και έχει χάσει το δρόμο του.
Και τα μακαρόνια με κιμά;Ολα μουσικη ειναι. Με δομη - μελωδια - ρυθμο κ συναισθημα.
Η μουσικη Μιχαλη μου ειτε ειναι κακη ειτε καλη{υποκειμενικο κριτηριο} αν πληρει τα κριτηρια που την κανει μουσικη { υφος , δομη , ρυθμο , συναισθημα.. για μενα παραμενει ...μουσικη.Και τα μακαρόνια με κιμά;
Αν ναι, θα ξέρεις ότι υπάρχουν και κάποια που απλώς δεν τρώγονται.
Υπάρχει λοιπόν, καλή και κακή μουσική και μουσικοί. Και υπάρχουν και μη μουσικοί που νομίζουν ότι είναι μουσικοί. Ή κάτι περισσότερο από κουρδισμένες μαριονέτες - για συνθέτες δε, ούτε λόγος. Όπως ειπώθηκε εύστοχα από κάποιον συμφορουμίτη, σαν εκείνες τις ζογκλερικές επιδείξεις μπάσκετ χωρίς αντίκρυσμα άλλο εκτός από μια πρόσκαιρη εντύπωση.
Εγω τον σρεντερά τον έκλεισα όταν άρχισε να επαναλαμβάνει patterns δακτυλισμών. Είναι κάτι που οι μουσικοί αποκαλούμε "γυμναστική για τα δάχτυλα". Σαν αερόμπικ με guitar hero game ένα πράγμα, στο πιο ανέμπνευστο, κομπρεσαρισμένο για να παίζεται δυνατά στο ράδιο του αυτοκινήτου ή στα ακουστικά του practice ενισχυτή σου, άχρωμο για να μην χτυπήσει καμιά νότα μεταβατική και ξενίσει τα αυτιά των απαίδευτων, με μπόλικο dist (όχι OD) για πιο ξεκουρασιά στα ισοκρατήματα, και εν τέλει τόσο ανεπαρκές να προξενήσει το παραμικρό συναίσθημα ώστε να μην χρειάζεται στίχους. Και 200 ακόρντα να άλλαζε, πάλι το ίδιο θα ήταν.Του σρεντερά πότε το έκλεισες? (γιατί και εγώ την κοπέλα κάπου 1 λεπτό άκουσα)
σύνολο 20 δευτερόλεπτα με skip λίγο παρακάτω κάθε φορά?Του σρεντερά πότε το έκλεισες? (γιατί και εγώ την κοπέλα κάπου 1 λεπτό άκουσα)