Σκηνική Παρουσία

όσο για ιεροτελεστίες μακριά από τα περιστέρια κοντεύουν να τα αφανίσουν.
Brain, τι σημαίνει αυτή η φράση; Έχει ερμηνεία ή να καταχωρηθεί στα X-Files :) ???

Wow!

Ελπίζω να την κατάλαβες την ερμηνεία πρόλαβε κι έδωσε απάντηση

ο feather

προφανώς δεν έχει καταχωρηθεί στα x-files :)

οσα χρόνια νταλαβερίστικα με γκρουπ στην Αμερική & την Αγγλία ΚΑΝΕΝΑ δεν κουβέντιαζε ή "σχεδίαζε" το image του απλά το ΕΙΧΕ...
Κάτι πήγες να πεις edw αλλά πάλι δεν σου βγήκε:wink:

Για να έβλεπες τον Nick Cave με καμπανούλα κοτλεδάκι & χωριστρούλα να σου πω εγω αν θα σου άρεσε :D 8O
Superfunk δοκίμασες να γνωρίσεις κάποιον μουσικό χωρίς να ξεκινήσεις από τις επιταγές της τηλεόρασης; Για παράδειγμα εγώ που γνωρίζω μουσικούς μέσω ανταλλαγής cd-βινυλίων χωρίς να έχω δει τις φάτσες τους και τρέχω να τους πετύχω σε κάποιο live για να τους δω και ζωντανά είμαι λάθος; Λες να μου αρέσει ένα cd και όταν πάω στη συναυλία και τους δω να ξενερώσω επειδή δεν μου άρεσε το show;

Και να ρωτήσω κάτι, το αρχικό topic αναφερόταν σε συγκροτήματα που οι οπαδοί τους έχουν αγοράσει το έργο τους και τους ξέρουν (και το συγκρότημα ξέρει ότι παίζει «σε δικό του» κοινό) ή σε παιδάκια που πληρώνουν και από πάνω τον κάθε μαλάκα για να τους αφήσει να παίξουν στο μαγαζί του; Που προσπαθούν αγχωμένα να ακούσουν το όργανό τους και να συγκεντρωθούν στα 20' χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους; Γιατί έτσι δε νομίζω να χοροπηδούσες όσο κιτς και αν είσαι.

Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τα Διάφανα Κρίνα γιατί δεν βγαίνουν με γούνες στα live; γιατί οι Τρύπες δεν είχαν χορεύτριες στο background κλπ;;; Όπως γουστάρω έτσι θα συμπεριφερθώ και είναι δικό σου λάθος αν εσύ αυτό το αποκαλείς show - κάτι που δηλώνει την υλιστική και διασκεδαστική σχέση σου με τη μουσική:wink: .

¶λλωστε για ποιο λόγο τα «συνήθως» μικρά ελληνικά συγκροτήματα που «συνήθως» δεν έχουν κάποιο ιδεαλιστικό στόχο αλλά παίζουν για την καύ...λα τους να τους βγαίνει αυθόρμητα να αρχίσουν να κοπανιούνται στη σκηνή; Επειδή τάχα μου πρέπει να προσφέρουν θέαμα! Και πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να γίνουν οι ίδιοι θέαμα;

Μίλησα για πέντε στοιχειώδη πράγματα που λείπουν και του αλλάξατε τα φώτα.¶μα γουστάρετε κοιτάτε σα χάνοι απο κάτω και μην τολμήσετε να αφεθείτε ούτε για μια στιγμή,ντροπή...τι θα πεί ο κόσμος άλλωστε;Τουλάχιστον κόψτε τις επισκέψεις στο ρόδον και κοιτάχτε σε καμιά μπουάτ,θα βρείτε εκεί το κοινό σας.

Καταρχήν πιστεύω ότι η σκηνική παρουσία είναι ένας τρόπος να έκφραστείς με πιο εμφανή τρόπο και κατ΄ επέκταση να έρθεις πιο κοντά και να γίνεις πιο οικείος σε αυτούς που σε παρακοκλοθούν και να περάσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τώρα το πώς θα το καταφέρεις αυτό είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να κάτσεις σαν άγαλμα ( αυτό που σε είδε και σε θυμήθηκε) και αν βγάλεις απίστευτο feeling, να φορέσεις τα πιο απλά ρούχα και να δείχνουν απάνω σου σαν να μην τα έχει ξαναφορέσει κανείς. Από την άλλη Συμφωνώ με τα posts που μίλησαν περί ιεροτελεστίας πάνω στην σκηνή. Όσο αστείο και αν ακούγεται πρόκειται για μια θεατρική πραξη χωρίς σενάριο και τέλος που συνοδεύει την μουσική. Αν πάμε σε live μόνο για την μουσική γιατί δεν κρεμάμε και μάι κουρτίνα μπροστά από την σκηνή για να μην βλέπουμε τις αγριόφατσές τους? Όσο για το image τον σκυλάδων που είπε κάποιος, οφείλω να τον ενημερώσω ότι όσο κιτσ και αν είναι είναι πολύ πιο επαγγελματίες από άλλους που θέλουν να αναγνωρίζονται και να πληρώνονται ως τέτοιοι. Ο αγαπημένος μας Μαργαρίτης όταν πήγε να παίξει στο πανυγήρι ενός χωριού, εμφανήστηκε κουστουμαρισμένος στην τρίχα, έπαιξιε κάμποσες ώρες και δεν ζήτησε και φράγκο. Ευχαριστώ.

Μίλησα για πέντε στοιχειώδη πράγματα που λείπουν και του αλλάξατε τα φώτα.¶μα γουστάρετε κοιτάτε σα χάνοι απο κάτω και μην τολμήσετε να αφεθείτε ούτε για μια στιγμή' date='ντροπή...τι θα πεί ο κόσμος άλλωστε;Τουλάχιστον κόψτε τις επισκέψεις στο ρόδον και κοιτάχτε σε καμιά μπουάτ,θα βρείτε εκεί το κοινό σας.[/quote']
Sorry ρε Jacques_Clouseau. Έχεις και εσύ τα δίκια σου. Δεν διαφωνώ με το ερώτημά σου αλλά με τον τρόπο προσέγγισης που έγινε.

Πάντως αν ψάξεις και διακρίνεις το «λανθάνον»* μήνυμα στα προηγούμενα posts σχεδόν όλα απαντάνε στο αρχικό σου ερώτημα!!! 8)

By the way τις επισκέψεις στο Ρόδον τις έχω κόψει προ πολλού.

*Λανθάνον μήνυμα -με απλές λέξεις- είναι αυτό που κρύβεται κάτω από αυτά που λέμε.

Η μουσική που παίζουμε περικλείει πάντοτε τουλάχιστον ένα λανθάνον μήνυμα! :roll:

Δεν ζήτησα να μου πεί κανείς αν έχω δίκιο ή όχι ένα θέμα έθιξα που απ΄ότι βλέπω δεν προβληματίζονται και πολλοί. Και ειλικρινά δεν δίνω δεκάρα για το τι κάνουν οι άλλοι,το πολύ πολύ να χάσω 2 ώρες απ΄την ζωή μου και 10 ευρώ.Απλά δεν γίνεται να αναρωτιούνται μετά τι πήγε στραβά.

ετσι για να πω και εγω την γνωμη μου πιστευω οτι η σκηνικη παρουσια ειναι απαραιτητη.και για να μην γραφω τα ιδια με τους προηγουμενους φιλους με καλυπτουν απολυτα οι αποψεις του superfunk αλλα και ολων των αλλων που εχουν την ιδια αποψη :wink:

Η γνώμη μου είναι ότι η σκηνική παρουσία είναι θεμιτή αλλά όχι απαραίτητη, και βέβαια εξαρτάται από το είδος της μουσικής.

πχ Δεν μπορείς να παίζεις funk και να στέκεσαι παγοκωλόνα...πως θα χορέψει ο κόσμος αν δεν του μεταδώσεις την ενέργεια σου ??

Απ'την άλλη υπάρχουν συγκροτήματα που πας στις συναυλίες τους για να ακούσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ !

¶κουσα τον Peter Hamill με πιανο και βιολί και άκουγα με σηκωμένη την τρίχα...

¶κουσα τους camel στο Λονδίνο και ήταν η καλύτερη συναυλία στη ζωή μου...σκηνική παρουσία...τι να την κάνεις ? είναι απλά περιττή.

Και η τελευταία περίπτωση όπου συγκροτήματα καταστρέφουν την εικόνα τους με καραγκιοζιλίκια του τραγουδιστή τους-frontman.

Προσωπικά η σκηνική παρουσία απλά δεν με απασχολεί...Πάω να ακούσω ένα συγκρότημα για τη μουσική του. Αντικειμενικά όμως πιστεύω πως εξαρτάται απ'το είδος της μουσικής .

Και η τελευταία περίπτωση όπου συγκροτήματα καταστρέφουν την εικόνα τους με καραγκιοζιλίκια του τραγουδιστή τους-frontman.
Θα προτιμούσες παρόλα αυτα να πας σε μια συναυλία και ο τραγουδιστής να είναι ανέκφραστος;Σε ποιά συγκροτήματα αναφέρεσαι;

Αν δεν έχω μέση επιλογή, ναι προτιμώ να είναι ανέκφραστος παρα να κανει τον καραγκιόζη...

τελευταίο παράδειγμα ενα συγκρότημα σε ένα φεστιβάλ πρόσφατα...ο κιθαρίστας δεν ξέρω τι πρόβλημα είχε πάντως έκανε σαν ξεχαρβαλωμένος...ασε η καημένη η jaguar που την κοπανούσε με μανία στο πάλκο...

όταν δεν μπορεί να μιλήσει η μουσική, μιλάν άλλα...

Ένα καλό παράδειγμα καλλιτέχνη που μονίμως έχει υψηλό επίπεδο (μουσικώς, στιχουργικώς κλπ), αλλά ποτέ δεν παραμέλησε την παράμετρο "σκηνική παρουσία" είναι ο Peter Gabriel. Προτείνω να δείτε το πρόσφατο dvd με τίτλο Growing Up Live για να δείτε το πως ο 50χρονος (και πλέον) Gabriel μαγνητίζει το κοινό του προτείνοντας εντελώς νέες θέσεις-σχέσεις ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον όποιο συναυλιακό χώρο.

Οι έλληνες μουσικοί θα έπρεπε να ακούν τους δίσκους του Gabriel και να βλέπουν το βίντεο υλικό του, περίπου 5 φορές την ημέρα.

ας μιλησουμε για την Ελλαδα καλυτερα.

σκηνικη παρουσια η μηπως εννοειτε "ερμηνεια"?

τι θα λεγατε εαν ενα γκρουπακι του ροκ εκανε αυοτ που εκαναν οι Beatles στη Αγγλια δηλαδη να εβαζαν απο ενα ιδιο κουστουμακι σαν στολη?

τι θα λεγατε αν ενα τετοιο γκρουπακι οπου τα μελη του να μοιαζουν σαν τους καλυτερους γαμπρους για της κορες των συντηρητικων Ελληνων

αποδεικνυοταν οτι επαιζε επι σκηνης το πιο σκληροπυρηνικο πανκ που εχετε ακουσει?

με αυτο θελω να πω οτι η σκηνικη παρουσια πρεπει απλα να ειναι ταιριαστει με τον ερμηνευτη και την ηλικια του. Φανταζεστε τον Βοσκοπουλο να εβγαινε επι σκηνης οχι με το Αρμανι που βγαινει σημερα αλλα με τα καφτανια και τις κελεμπιες των seventies?

ας μιλησουμε για την Ελλαδα καλυτερα
Γιατί είναι καλύτερα να μιλήσουμε για την Ελλάδα; Και - εν πάσει περιπτώσει - για ποια Ελλάδα ακριβώς; Την Ελλάδα του Βοσκόπουλου; Την Ελλάδα του Fame Story; Την Ελλάδα της φουστανέλλας (υπάρχει και αυτή);
Τι υπεκφυγή είναι αυτή φίλε Mule; Μήπως είναι ακόμη καλύτερα να μιλήσουμε για την Κένυα, ώστε να είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι εκεί τα πράγματα είναι πραγματικά πίσω;

δεν ειναι υπεκφυγη και μιλω για την Ελλαδα και του Βοσκοπουλου και της Καλομοιρας και του ροκ και ων δημοτικων και της ...δικης σου μπαντας!!!

η σκηνικη παρουσια αφορα ολους μας που ασχολουμαστε με τη μουσικη και οχι μονο τον image maker που θα σε μεταμορφωσει για να σε "πουλησει" στο κοινο.

και μην εισαι τοσο σιγουρος οτι στην Κενυα τα πραγματα ειναι πισω!!!

και μην εισαι τοσο σιγουρος οτι στην Κενυα τα πραγματα ειναι πισω!!!
Αυτό το τελευταίο... δεκτόν.

Μπορεί να είναι μπαγιάτικη η συζήτηση,αλλά το θέμα είναι ενδιαφέρον και λέω να πω κι εγώ αυτά που σκέφτομαι:

Α)Δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι παίζεις βαρύτερο thrash με καρφιά στα χέρια.Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφω.

Β)Ο ήχος μιας κιθάρας επί σκηνής είναι αμιγώς τεχνικό θέμα.Δεν βγάζεις καλύτερα πρίμα αν φοράς πέτσινο.

Γ)Δεν διάβασα σε καμιά εγκυκλοπέδια ότι οι drummer αποδίδουν μόνο γυμνόστηθοι.

Δ)Δεν είναι υποχρεωτικό,αν τραγουδάς σαν τον Danny Filth,να μιλάς με την ίδια καφρο-τσιρίδα στο κοινό σου.Εκτός κι αν έτσι καλημερίζεις και τη μάνα σου.

Ναι,καλά το μυριστήκατε,δεν χωνεύω τα on-stage κουστούμια...Ίσως γιατί στα μέρη μας δίνεται τόση έμφαση στο κωλο-look.Έχω παίξει κάμποσα live,διασκευές Sabbath,Hendrix,The Who,Led Zeppelin αλλά και δικά μας κομμάτια,heavy rock με κάργα χιτζάζ & riff ασήκωτα...και μαντέψτε...Δεν φόραγα σταυρούς,χαιμαλιά,μαύρα δέρματα πατόκορφα και άρβυλα!Απέδωσα χειρότερα λόγω πουκαμίσου/τζιν/αθλητικών παπουτσιών;Χάλασε η μόστρα μου που αντί να πουλάω βαριά ροκιά έλεγα μ@λ@κιε$ με το κοινό ανάμεσα στα κομμάτια;Ή μήπως...είμαι εκτός πραγματικότητας που μετά από live πήγα με το group σε φιλικό σπίτι αντί να περιφέρομαι σαν περιθωριακός με μια μπύρα κι ένα τσιγαριλίκι;

Το όλο sex and drugs and rock 'n' roll attitude μας τελείωσε.Ευτυχώς.Για να βγουν μπροστά κι αυτοί που παίζουν τη μουσική τους χωρίς να κουβαλούν το άγχος να θεωρηθούν ενταγμένοι...

Υ.Γ:Δεν έχω πρόβλημα με τους μεταλάδες.Ούτε εγώ ακούω Σοπέν.Με τα μυαλά ορισμένων έχω σιχτιρίσει...

Έχω την εντύπωση ότι οι Xaxakes έχουν αυτό που ζητάτε... δεν είμαι και σίγουρος, γιατί δεν τους ξέρω πολύ καλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν ανεξαρτήτως αν είναι του γούστου μας ή όχι.

Υπάρχουν ακόμη άραγε?

Έχω την εντύπωση ότι οι Xaxakes έχουν αυτό που ζητάτε... δεν είμαι και σίγουρος' date=' γιατί δεν τους ξέρω πολύ καλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν ανεξαρτήτως αν είναι του γούστου μας ή όχι.Υπάρχουν ακόμη άραγε?[/quote']

Δεν είναι του γούστου μου η αλήθεια.Μόνο ένα τραγούδι τους μου άρεσε.Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη έτυχε να έρθουν τρείς εξ αυτών στο μαγαζί που παίζαμε με τη μπάντα μου και είπαν ότι μόλις ήρθαν απο live.

παιδια εγω πιστευω οτι η σκηνικη παρουσια ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το Image making.και θα αναφερω καποια απλα παραδειγματα.

1.nick cave and the bad seeds στη θεσσαλονικη. κουστουματος οσο δεν παει, με γιλεκο απο μεσα και τα συναφη.μαζι με την χορωδια πανω απο 10 ατομα πανω στην σκηνη.τετοια ενεργεια δεν εχω ξαναδει πανω στην σκηνη.επικοινωνια με το κοινο και πανω απ ολα ο cave εδειξε οτι ειναι ο μεγαλυτερος performer αυτην τη στιγμη.(αποψεις ειναι αυτες) :lol:

2 pj harvey στο rockwave.απλη λιτη με ενα κοκκινο φορεμα. την θεωρω πολυ ασχημη γυναικα, αλλα δεν νομιζω οτι υπηρχε κανεις που να μην ηθελε να την γ@#%^^σει απο συγκινηση..μας αρρωστησε ολους.

3.portishead στο rockwave. h beth gibbons σαν εγγλεζα νοικοκυρα με ενα μπλουζακι ενα τζιν που χωραγα εγω μεσα(και ειμαι και 100 κιλακια..) και ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ εγγλεζου τουριστα στην παραλια. μυσταγωγια. τετοιο κλιμα δεν εχω ξαναδει σε live και ημουν και 15 χρονων.

δηλαδη πιστευω οτι η σκηνικη παρουσια ειναι μια μυστικη συνταγη.δεν ειναι ρουχα ουτε ροχαλες ουτε 60 ζευγαρια βυζια πανω στην σκηνη(οσοι πηγαινατε rockwave καταλαβατε) ουτε το Α Θ Λ Ι Ο manowar :lol: :lol: :lol: :lol: στυλακι με τα πετσινα και τις harley πανω στην σκηνη.

και για να κλεισω, σκηνικη παρουσια ειναι αυτο που εκαναν οι stones στο οακα. μπορει να μην ενιωθαν τιποτα.μπορει να το εκαναν για τα φραγκα. δεν ξερω αλλα αυτες οι γερομαιμουδες το ξερουν καλα το κολπο :wink:

Trending...

Νέα θέματα

Back