Ρούχα και σκηνική παρουσία

samy paraga είπε:
Αν μου επιτρέπετε να πω κι εγώ τη γνώμη μου στον Ιερισιώτη.

Το είδα τις προάλλες το βίντεο που πόσταρες ,πραγματικά ,αν και δεν είναι του στυλ μου η μουσική σας και παρά τον άσχημο ήχο κατάλαβα, ότι παίζετε όμορφα .

Πριν καν μιλήσει ο ΛΚ πεί εμφάνισης και σκηνικής παρουσίας βλέπωντας το βίντεο κάτι δε μου πήγαινε καλά στο οπτικό κομμάτι .Φυσικά ήταν αυτά ακριβώς που σου είπαν λίγο πολύ όλοι και φυσικά συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα σου είπαν.

Όλα αυτά ίσως να είχαν περάσει απαρατήρητα αν δε συνέβαινε το εξής άτυχο για σας περιστατικό .Παίζατε σε μια μεγάλη σκηνή και ήταν εμφανέστατα άδεια .Το αυτί γέμιζε όμορφες μουσικές ,αλλά το μάτι έβλεπε άλλα πράγματα απ αυτά που θα περίμενε με βάση το αυτί .Εβλεπε 4 αδιάφορους τύπους να στέκονται ακίνητοι σε μια τεράστια σκηνή ,ντυμένοι σα να είχαν βρεθεί τυχαία εκεί περιμένοντας το λεωφορείο .

Αν παίζατε σε μια μικρή σκηνή ,είσασταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο ,τα τραβήγματα της κάμερας ήταν πιο κοντινά σε πρόσωπα ή χέρια ,ίσως το ενδυματολογικό να είχε περάσει απαρατήρητο και απλά να μιλάγαμε μόνο για το πόσο καλοί μουσικοί είστε και πόσο καλά υπηρετείτε το είδος .Δυστυχώς η εικόνα με τον ήχο ήταν άνισα και γι αυτό ακούστηκαν όλα αυτά .

Πραγματικά κι εγώ γι αυτό σου μιλάω ,γιατί είναι κρίμα να έχεις ιδρώσει τόσο πολύ να πετύχεις αυτό το ηχιτικό αποτέλεσμα και από κάτι τόσο απλό και εύκολο να διορθωθεί, τελικά να τη πατάς.

Επειδή και εγώ στο παρελθόν που έπαιζα ,αλλά και οι περισσότεροι από μας εδώ μέσα αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα ,αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μερικές φιλικές συμβουλές.

Αποφεύγετε τις μεγάλες σκηνές ,που δύσκολα γεμίζουν το μάτι του θεατή. Είναι δύσκολο για τους περισσότερους ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες ή ακόμα κάποιες φορές και επαγγελματίες μουσικούς ,να παίζουν και να κάνουν σώου, χωρίς να μοιάζουν με καραγκιόζιδες.Η κινησιολογία πχ ενός Πιτ Τάουνσεντ είναι ικανή από μόνη της να γεμίσει μια σκηνή ,αλλά πόσοι από εμάς ειδικά εδώ στο Ελλάντα παίζουμε τόσο συχνά μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια σε πελώριες σκηνές ,ώστε να αποβάλουμε το άγχος μας και να νοιώσουμε άνετα και αποενοχοποιημένα ,ωστε να βγάλουμε μια φυσιολογική και με άνεση κίνηση που δε θα μας κάνει να μοιάζουμε με το Χατζηαβάτη.Οι περισσότεροι από μας στεκόμαστε στη γωνίτσα μας και οι κινήσεις μας είναι μετρημένες και τελικά αυτό είναι και το καλύτερο προκειμένου να μη χαρακτηριστούμε ψευτοεπιδειξίες που δεν κατέχουν και το σπορ.

Το να μικρύνεις μια μεγάλη σκηνή κάποιες φορές είναι εφικτό,αλλά εδώ μπαίνουμε σε άλλα χωράφια μακρυνά για τις δυνατότητες των περισσοτέρων από μας ,που πολλές φορές δεν έχουμε καν ηχολήπτη δικό μας.Αυτό όμως που μπορεί να γίνει ,είναι να βρίσκεστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο και να μη θυμίζετε σκόρπια διαδήλωση. Από τη στιγμή που δεν έχετε έναν Μικ Τζάγκερ να ρίχνει χλμ στη σκηνή πέρα δώθε,προσπαθήστε να επικεντρώσετε το μάτι του κοινού στο κέντρο της σκηνής σε ένα μαζεμένο σύνολο και μην απλώνεστε .

Το ντύσιμο νομίζω υπερκαλύφθηκε από τους προλαλίσαντες ,απλά όπως είπαν και τα παιδιά ,φόρα κάτι ανάλογο μιας ειδικής κατάστασης που συμμετέχεις,σύμφωνα πάντα και με τη προσωπική σου ιδιοσυγκρασία και γούστο.Τα παραδείγματα των τελετών -γάμος,βάφτιση-κηδεία-δεξίωση-δικαστήριο- είναι πολύ καλά.Σίγουρα σε κάποιο τέτοιο έχεις βρεθεί και σίγουρα δεν πήγες όπως πας μια βόλτα για καφέ.Απ την άλλη ,αν δεν έχεις συνηθήσει να φοράς ''φράκο'' και δεν μπορείς να το υποστηρίξεις να είσαι σίγουρος πως κανένας δεν θα στο ζητήσει ,ούτε θα του λείψει, μια και αν το έβαζες το ρούχο θα σε φόραγε και όχι εσύ αυτό.

Πάντα υπάρχουν τρόποι για προσεγμένο ντύσιμο,χωρίς ακραίες επιλογές.

Φιλικά  ;)
Στο συγκεκριμένο live μας είχε ζητήσει ο τύπος απο τα φώτα να μην απομακρινόμαστε απο τους ενισχυτές μας γιατί είχε ένα θέμα με τα φώτα .Kουφό ε?Δε μπόρεσα να καταλάβω ποιό ήταν το θέμα .Αυτός είναι ο λόγος που δε μετακινούμαστε.Οσον αφορά το ενδυματολογικό αν υπήρχε πιο κοντινό πλανο θα έβλεπες ότι φορούσαμε t-shirts απο καλλιτέχνες blues και jeans.Θα μου πείς ότι δεν είναι αρκετό.Οκ .Αλλά με 35 βαθμούς και με αυτά τα φώτα να μας τηγανίζουν απο πάνω θεωρήσαμε ότι έτσι θα νιώθαμε άνετα.

ierissiotis είπε:
Στο συγκεκριμένο live μας είχε ζητήσει ο τύπος απο τα φώτα να μην απομακρινόμαστε απο τους ενισχυτές μας γιατί είχε ένα θέμα με τα φώτα .Kουφό ε?Δε μπόρεσα να καταλάβω ποιό ήταν το θέμα .Αυτός είναι ο λόγος που δε μετακινούμαστε.Οσον αφορά το ενδυματολογικό αν υπήρχε πιο κοντινό πλανο θα έβλεπες ότι φορούσαμε t-shirts απο καλλιτέχνες blues και jeans.Θα μου πείς ότι δεν είναι αρκετό.Οκ .Αλλά με 35 βαθμούς και με αυτά τα φώτα να μας τηγανίζουν απο πάνω θεωρήσαμε ότι έτσι θα νιώθαμε άνετα.
Πειράζει που θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να μη παριστάνω και μιμούμαι κάποιον άλλο?

ΟΧΙ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!! Που λέει και ο Φλωρινιώτης ;D

ierissiotis είπε:
Είπα κάποια πράγματα με καλή διάθεση και θαυμασμό προς τις μουσικές σας δυνατότητες-ικανότητες .Αν μπορείς να καταλάβεις το πνεύμα μου έχει καλώς ,ξέρεις δεν είμαι μάνατζερ και δεν ψάχνω για πελάτες  ;D

Μη με κάνεις να αισθάνομαι απολογούμενος για 2-3 φιλικές συμβουλές, που δεν είναι και θέσφατα  .

Όσο λίγος και να είμαι μουσικά απέναντί σου και στη μπάντα σου ,έχω ζήσει αρκετά αντίστοιχα πράγματα και δεν προσπαθώ να στο παίξω ειδήμων .Προσπάθησε να αφουγκραστείς αυτά που με κάθε καλή διάθεση σου είπαμε όλοι .

Να είσαι σίγουρος ,ότι θα βγει κάτι καλύτερο ,γιατί σίγουρα αξείζετε κάτι καλύτερο  ;)

samy paraga είπε:
Είπα κάποια πράγματα με καλή διάθεση και θαυμασμό προς τις μουσικές σας δυνατότητες-ικανότητες .Αν μπορείς να καταλάβεις το πνεύμα μου έχει καλώς ,ξέρεις δεν είμαι μάνατζερ και δεν ψάχνω για πελάτες  ;D

Μη με κάνεις να αισθάνομαι απολογούμενος για 2-3 φιλικές συμβουλές, που δεν είναι και θέσφατα  .

Όσο λίγος και να είμαι μουσικά απέναντί σου και στη μπάντα σου ,έχω ζήσει αρκετά αντίστοιχα πράγματα και δεν προσπαθώ να στο παίξω ειδήμων .Προσπάθησε να αφουγκραστείς αυτά που με κάθε καλή διάθεση σου είπαμε όλοι .

Να είσαι σίγουρος ,ότι θα βγει κάτι καλύτερο ,γιατί σίγουρα αξείζετε κάτι καλύτερο  ;)
Δε νομίζω να είπα κάτι  για το οποίο πρέπει να απολογηθείς.Βεβαίως και δέχομαι τις συμβουλές σου όπως και όλων των άλλων.Αλλωστε για αυτό το λόγο έβαλα και το κλιπ για να μου πείτε τη γνώμη σας.

για να είστε σίγουροι, βάλτε ένα τζην και ένα μαύρο t-shirt και play safe ;D

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την άποψη περί ενδυμασίας και σεβασμού.

Ο σεβασμός δείχνεται με πράξεις,στην προκειμένη περίπτωση με την μουσική.

Το παν για μένα είναι να νιώθει ο μουσικός καλά επάνω στην σκηνή και ας φοράει και δίχαλο...

Αυτό που κοιτάω στην σκηνική παρουσία μίας μπάντας είναι η μουσική της(προφανώς),το δέσιμό της και η κίνησής της.Δεν μου αρέσουν ούτε τα αγάλματα ούτε όμως και τα...."κατσίκια".

MitiliRay είπε:

Το παν για μένα είναι να νιώθει ο μουσικός καλά επάνω στην σκηνή και ας φοράει και δίχαλο...

Αυτό που κοιτάω στην σκηνική παρουσία μίας μπάντας είναι η μουσική της(προφανώς),το δέσιμό της και η κίνησής της.Δεν μου αρέσουν ούτε τα αγάλματα ούτε όμως και τα...."κατσίκια".

+1

MitiliRay είπε:

Δηλαδή το να ντυθείς κάπως δεν είναι πράξη; Τι είναι; Παράλειψη;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό που θέλω να πω είναι το ντύσιμο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απαιτώ από τον άλλο να είναι πάντα ο εαυτός του και να νιώθει άνετα ακόμα και στην πιο "σοβαρή" εκδήλωση.Αν γουστάρει να έρθει ο άλλος με σαγιονάρα ποιός είμαι εγώ που θα του πει το αντίθετο...

good luck with society...

επίσης για μένα "πράξη" σημαίνει "συμπεριφέρομαι σωστά απέναντι στον άλλο","δείχνω αγάπη" και άλλα τέτοια περίεργα...η αλήθεια είναι ότι έχω ένα θέμα και στο νόημα της λέξης "σεβασμός"...

MitiliRay είπε:
Αυτό που θέλω να πω είναι το ντύσιμο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απαιτώ από τον άλλο να είναι πάντα ο εαυτός του και να νιώθει άνετα ακόμα και στην πιο "σοβαρή" εκδήλωση.Αν γουστάρει να έρθει ο άλλος με σαγιονάρα ποιός είμαι εγώ που θα του πει το αντίθετο...

good luck with society...
Ισχει αυτο που λες...ομως...ενας μοντερνος σωστος μουσικος...πρεπει να εχει αρκετα ανοιχτο μυαλο...δλδ...αναλογα με την εκδηλωση...(live)..φορας τα ρουχα που σε κανουν να νιωθεις ανετα..στα πλαισια του live...

επειδή... είσαι μεταλας και παίζεις jazz σε κρουαζιέρες...δεν παει να πει οτι θα φορας τον eddie γιατι ετσι γουστάρεις...

MitiliRay είπε:
ποιός είμαι εγώ που θα του πει το αντίθετο...
Ο αποδέκτης.

Ο κριτής.

Αυτός που πληρώνει.

Ο λόγος για τον οποίος βγήκε να παίξει.

Αλλιώς θα καθόταν να παίζει με τη μπάντα του στο prova room ή να γράφει στη κάρτα ήχου.

audiokostas είπε:
ή να γράφει στη κάρτα ήχου.
εκεί...μπορώ να φοράω ότι θέλω? ή υπάρχει συγκεκριμένο dress code?

MitiliRay είπε:
Αυτό που θέλω να πω είναι το ντύσιμο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απαιτώ από τον άλλο να είναι πάντα ο εαυτός του και να νιώθει άνετα ακόμα και στην πιο "σοβαρή" εκδήλωση.
Συμφωνώ 100%

Αν γουστάρει να έρθει ο άλλος με σαγιονάρα ποιός είμαι εγώ που θα του πει το αντίθετο...
Αυτό που λέει ο AudioKostas

επίσης για μένα "πράξη" σημαίνει "συμπεριφέρομαι σωστά απέναντι στον άλλο",
To ίδιο ακριβώς ισχύει και με το ντύσιμο

η αλήθεια είναι ότι έχω ένα θέμα και στο νόημα της λέξης "σεβασμός"...
Προφανώς, διότι αυτό που περιγράφεις είναι «σεβασμός» , απλά σε «χαλάει» η λέξη

Κατά τον «ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ-ΦΥΤΡΑΚΗ»

Σεβασμός= η ευλάβεια προς πρόσωπο

Ευλαβής= που φέρεται με σέβας, με προσοχή ώστε να μη θίξει.

Γιατί προσδίδουμε στη τη λέξη «σεβασμός»  αρνητική χροία ;

Το μόνο που λέω είναι οτι αφήνω εκτός "σεβασμού" το θέμα ένδυση ακριβώς γιατί είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν θεωρώ οτι "πρέπει" να λαμβάνεται ως κριτήριο σεβασμού.

MitiliRay είπε:
Το μόνο που λέω είναι οτι αφήνω εκτός "σεβασμού" το θέμα ένδυση ακριβώς γιατί είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν θεωρώ οτι "πρέπει" να λαμβάνεται ως κριτήριο σεβασμού.
Το θέμα της έκφρασης του λόγου δεν είναι «προσωπική υπόθεση του καθενός»;

Το θέμα της έκφρασης του σώματος δεν είναι «προσωπική υπόθεση του καθενός» ;

Αυτά είναι εξαιρέσιμα ή όχι από την έννοια ή τα κριτήρια του «σεβασμού»;

Υποτιθέσθω ότι διαφωνώ με κάποιον. Η προσωπική μου διάθεση είναι να τον πω «μακακα». Τι γίνεται εδώ;Έχουμε κριτήριο σεβασμού;

Υποτιθέσθω ότι διαφωνώ με κάποιον. Η προσωπική μου διάθεση είναι να τον μουντζώσω. Τι γίνεται εδώ επίσης; Έχουμε κριτήριο σεβασμού;

παντως στο χιπχοπ ο σεβασμοσ που αποδιδει ο ενας MC στον αλλονα ειναι για 3 πραματα πρωτον flow, δύο ρίμα, τρία να κρατάει τη φάση αυθεντική.

Μου έχει τύχει να φάω diss στα καλά καθούμενα και χωρίς να έχω προκαλέσει, άλλα έδωσα respect γιατί η ρίμα έρρεε φίνα ;)

blue είπε:
τρία να κρατάει τη φάση αυθεντική.
Και τι κρατεί αυθεντική τη φάση στο χιπ-χόπι;

Αχα-αχα

η β(ρ)άκα μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη.

Σιγά μη σκάσει ο MC

με μαύρο το σκαρπίνι .

Α-Α-Α-Α-Α  :P :P

Το ίδιο λέμε με άλλα λόγια φριστάιλερ ΜΠΛΕ!  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back