• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland GAIA 2 (Nο2)

εγώ λίγο που είδα πήρα ιδέες για να φτιάξω κομμάτια.
Κι εγώ το έτρεξα λίγο, και το σταμάτησα μόλις έπεσα πάνω στο σημείο που λέει ότι δεν είναι multitimbral.?

ρώ να τραβήξω τους ήχους σαν λούπες, να τις ρίξω π.χ στο V-Synth και να φτιάξω πράγματα τρελά.
Το είχε πει ο Πατήρ Παϊσιος.............. "Δεν θα  έχει ο cos_dr το νέο Roland Gaia 2 και θα είναι σαν να το έχει"

χαχαχαχαχαχαχχαχχαχαχ?

Αχ ρε ρολαντ, με το Γαια

δεν ξηγηθηκες ωραια.

Μονοτιμπραλ το καημενο

στεκει παραπονεμενο

Βλεπει το μεγαλο Φαντομ

να χει την πολυφωνια

και το δολιο εχει ρεψει

απ'  της ζηλιας τη μανια.

" Τι 'μαι γω, κανενα τσολι

και δεν αξιζα τα λουσα;

Ουτε ενα σπλιτ να μην κανω;

Στο πηγαδι κατουρουσα;

Πως θα κανω εγω πωλησεις

πως θα γραψω ιστορια

θα με φαει η μαρμαγκα

και δε θα πουλησω μια"

Ολο τετοιες σκεψεις κανει

για τη μοιρα τη σκληρη

και θα ειχε αυτοκτονησει

αν δεν ειχε διπλα ερθει

ενα μουγκ δυστυχισμενο

που εβγαζε χαρτια για Κινα

το εργοστασιο ειχε κλεισει

και εφευγε τον αλλο μηνα

"Μην γκρινιαζεις Γαια" του λεει

"η ρολαντ τις υποθεσεις της τις εχει λυμενες

τωρα κλαινε που κλαινε οι χηρες

ας μην κλαιν και οι παντρεμενες."

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το Roland V-Synth είναι ΔΕΚΑΕΞΙ parts multitimbral.

Ζήλια- Ψώρα

αλλά

1) Από receive δέχεται μόνο σε ένα

2) Έχει 24 νότες πολυφωνία

3) Άμα είσαι σε Rhythm Kit mode έχει ΔΩΔΕΚΑ parts

Ρε παιδιά, να κάνω μια πρόταση?

Γιατί δεν ανοίγετε ένα νήμα "Το ιδανικό synth για μένα", να γράψετε ποιο θα ήταν το ιδανικό synth για κάθε έναν από εσάς?

Και επίσης την πιθανή τιμή του, και την εταιρεία που θα μπορούσε (ή θα θέλατε) να το βγάλει.

Μιλάμε για όλα τα specs του, λίστα.

Για hardware μιλάμε πάντα.

Και φυσικά τα parts μοιράζονται αναγκαστικά τα ίδια φίλτρα, effects και τον arpeggiator/sequencer

το πρώτο part καθορίζει τα υπόλοιπα, όχι να τα λέμε και αφτά

cos_dr είπε:
Και φυσικά τα parts μοιράζονται αναγκαστικά τα ίδια φίλτρα, effects και τον arpeggiator/sequencer

για τα φίλτρα μάλλον πάει ξεχωριστά σε κάθε part. δεν το θυμάμαι αυτό καλά και βαριέμαι να το ψάχνω τώρα. Μην το ξυπνάω ή ψάχνω το manual?

για τα φίλτρα μάλλον πάει ξεχωριστά σε κάθε part. δεν το θυμάμαι αυτό καλά και βαριέμαι να το ψάχνω τώρα. Μην το ξυπνάω ή ψάχνω το manual?
Antiquity... image.gif

Ρε παιδιά, να κάνω μια πρόταση?

Γιατί δεν ανοίγετε ένα νήμα "Το ιδανικό synth για μένα", να γράψετε ποιο θα ήταν το ιδανικό synth για κάθε έναν από εσάς?
Τι να γράψω? τα έχω πει όλα εδώ και χρόνια. image.gif

image.jpeg

Είναι  η λογική του οργάνου.

Δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα.

Το συγκεκριμένο έχει περισσότερα από ότι χρειάζεται.

Τα parts δεν είναι στη λογική του music workstation

είναι στη λογική του SOUND WORKSTATION με τη δυνατότητα μεν  performance μιας μίξης  loops, και ήχων σε ολιγόμετρο sequencing, παντρεύοντας το sampling με το VA αλλά το βάρος δίδεται στο σχεδιασμό ήχων.

Υπό αυτό το πρίσμα o αριθμός των parts του για εμένα είναι και μεγάλος.

Το όργανο είναι παλιό ούτως η άλλως και συμφωνώ πως βγήκε με τη λογική της επιτομής του sound desing προσπαθώντας να πρωτοπορήσει σε μια εποχή που λόγω του software κυρίως ήταν ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ αχαχαχαχαχαχχαχα?

Συνυπολογίζοντας πως θα χρησιμοποιηθεί με DAW και όχι για να παίξει σε σχήμα σαν να είναι αρμόνιο, οι δυνατότητες part και πολυφωνία είναι αδιάφορες. Μέσω του DAW θα γράψεις άπειρα πράγματα, άπειρα parts και άπειρη πολυφωνία, από τότε το συνυπολόγισαν.

Το μόνο τους λάθος και μάλλον για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά για την εποχή, ήταν το πόσα MB μνήμης RAM  για το θέμα των samples. 50 είναι λίγα, αλλά δεν είναι  και λίγα αν το δεις και λύνεται με το να φορτώσεις άλλο project από το εξωτερικό μέσο, δηλαδή να έχεις άπειρα patch list.

αλλά τι γράφω τώρα.

Εδώ μιλάμε για το Gaia.

Δεν υπάρχει σύγκριση με τα δυο αυτά για να γράφω.

Απλά μοιράζονται κοινά VA και analog modelling στοιχεία και παρεμφερή λογική structure και είναι στην ίδια οικογένεια. Είναι ROLAND, είναι ξαδέλφια ?

@cos_dr Ποιο V-Synth έχεις από τα τρία?
Το πρώτο. Και με το os v2

Αλλα καμία φορά το γυρίζω σε 1 γιατί μου αρέσουν και τα πρώτα presets. 

Πως το γυρίζεις στο 1??
ρίχνεις το OS δεν είναι τίποτα.

Έχω το αρχείο μεσα στην SD card που έχω και πατάω αν θυμάμαι καλά όπως το ανοίξω ταυτόχρονα MODE και patch 8 και το ρίχνει, δεν παίρνει ώρα, αμέσως το κάνει.

Το έχω σημειωμένο το πως το κάνω

Ακυρο, άλλη συντόμευση είναι αυτή?

Τώρα το είδα. Το ανοίγω πατώντας ταυτόχρονα το 1 από την row με τα patches και μετά πατάς το δυο και σε κάνει prompt στο αποθηκευτικό μέσο, διαλέγεις τα αρχεια και προχωράς.

Άμα το χρειάζεσαι να στα στείλω.

ρίχνεις το OS δεν είναι τίποτα.

Έχω το αρχείο μεσα στην SD card που έχω και πατάω αν θυμάμαι καλά όπως το ανοίξω ταυτόχρονα MODE και patch 8 και το ρίχνει, δεν παίρνει ώρα, αμέσως το κάνει.

Το έχω σημειωμένο το πως το κάνω
Μάιστα. Κανονικά θα έπρεπε στο νέο OS να υπάρχουν και τα  παλιά/πρώτα presets, περίεργο μου ακούγεται.? 

Μάιστα. Κανονικά θα έπρεπε στο νέο OS να υπάρχουν και τα  παλιά/πρώτα presets, περίεργο μου ακούγεται.? 
Όχι, είναι τελείως αλλαγμένη η λίστα, δεν χωράνε να τα έχεις και τα δυο μαζί και δεν είναι συμβατοί οι ήχοι της 2 με την ένα γιατί είναι άλλη η ROM ούτως η άλλως.

Απλά είχαν βγάλει την πρώτη, μετά την ενάμισι και στη δυο τα άλλαξαν όλα και άφησαν τους ήχους της εναμισι.

Το ξέρω καλά το V-Synth, το είχα μελετήσει στα πάντα από τη μέρα που βγήκε και το παρακολουθούσα πριν το αγοράσω.

Όταν το αγόρασα (τα έχω γράψει κι όλας και έχω κάνει και παρουσιάσεις εδώ στο noiz? και έχω γράψει και τραγούδια ειδικά με αυτό για αυτό?)  το ήξερα τόσο καλά σαν να το είχα χρόνια. Είχα μεγάλο κόλλημα μαζί του.

Και ακόμα το έχω. Και μόνο που το βλέπω τη βρίσκω.

Με όλα μπορείς να τα κάνεις όλα.

Αυτά τα δυο από κάτω τα κάνεις μόνο με το V-Synth ιδιαίτερα real time όπως τα κάνω.

Θα μου επιτρέψεις να τα υπενθυμίσω, να υπενθυμίσω τι δεν μπορεί να κάνει κανένα hardware και software synth, ιδιαίτερα με την αμεσότητα του V-Synth. Είναι τα πιο απλά αλλά ουσιαστικά παραδείγματα.

Τι μπορεί να γίνει με ένα vocal sample και ένα sample από το στόμα μου με analogue modelling τεχνικές

Δείτε με. ?

?χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Και ας μείνουμε στο GAIA 2

Συγνώμη, το αγαπάω το αγαπάω, το αγαπάω.

Πάρτε μου και το Komplete S MK3 και φεύγω, αντε γεια.

χ αχ;χαχαχαχαχαχα?

Κανονικά θα έπρεπε στο νέο OS να υπάρχουν και τα  παλιά/πρώτα presets
Δεν υπάρχει κανονικά. Βλέπε για παράδειγμα Fantom-X vs Fantom-G ειδικά στις αρχικές εκδόσεις.

Απλά είχαν βγάλει την πρώτη, μετά την ενάμισι και στη δυο τα άλλαξαν όλα και άφησαν τους ήχους της εναμισι.
+1

Όχι, είναι τελείως αλλαγμένη η λίστα, δεν χωράνε να τα έχεις και τα δυο μαζί και δεν είναι συμβατοί οι ήχοι της 2 με την ένα
+1

Δεν υπάρχει κανονικά. Βλέπε για παράδειγμα Fantom-X vs Fantom-G ειδικά στις αρχικές εκδόσεις.
Δεν ξέρω τι παίζει με τα Roland, μάλλον είναι νορμάλ για αυτά όταν κάνουν update στο OS να αλλάζουν και τα presets. Δεν θυμάμαι να το έχω δει αυτό να συμβαίνει σε synths από άλλες εταιρείες.?

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία.

Δεν ξέρω τι παίζει με τα Roland, μάλλον είναι νορμάλ για αυτά όταν κάνουν update στο OS να αλλάζουν και τα presets. Δεν θυμάμαι να το έχω δει αυτό να συμβαίνει σε synths από άλλες εταιρείες.?

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία.
Δεν παίζει πάντα. Αλλά σε κάποια μηχανήματα έχει παίξει και ήταν σοβαρό θέμα. Αλλά πέρα βρέχει.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back