Roland GAIA 2 (Nο2)

Μάπα look και Μάπα καρα-συνηθισμένος ήχος. Από το 13λεπτο βίντεο του Doctor Mix, μόνο ο τελευταίος arp ήχος ήταν της προκοπής,
Ε νταξει ο τυπος πιο πολύ χαβαλε κάνει συγκεκριμενο βιντεο , και μενα προς το τέλος μου άρεσε.Το παρεθεσα γιατι ηταν ευχαριστο το βιντεο.Ο ίδιος έχει αναφέρει πως δεν κάνει reviews. Συνήθως αν θέλω να δω κατι σε  λιγο περισσοτερο βαθος θα βαλω να δω τον sonicstate , αντε και τον Ιάπωνα, εχω μαθει και Ιαπωνικά με δαυτον... κονοντεκοροντεμπας!

Κιθάρες υπάρχουν κ αταστες. Το λέω για την εκφραστικότητα. Εκεί αλλάζουν οι προοπτικές. Αλλά δυστυχώς αυτές δε παιζνε ροκ

Ναι, καταλαβαινω τι εννοεις. Πιστευω ομως οτι το μεγαλο μειονεκτημα στην εκφραστικοτητα της κιθαρας δεν ειναι ο συγκερασμος των ταστων, αλλα το οτι ειναι νυκτο εγχορδο. Δεν μπορει δηλαδη να κρατησει τη νοτα οπως την κραταει το βιολι η τα πνευστα, και κατα συνεπεια δεν μπορει να διαμορφωσει τη δυναμικη μιας νοτας αφου αυτη εχει ηχησει.

Δεν ξερω αν εχουν μπει γιατι μου εχουν διαφυγει σελιδες απο το θεμα
?

image.png

Αν παλι θελεις να ροκ ? και τετοια, πρεπει να γρατζουνας οπωσδηποτε και λιγο κιθαριτσα, κακα τα ψεματα ?
image.png

Ναι, καταλαβαινω τι εννοεις. Πιστευω ομως οτι το μεγαλο μειονεκτημα στην εκφραστικοτητα της κιθαρας δεν ειναι ο συγκερασμος των ταστων, αλλα το οτι ειναι νυκτο εγχορδο. Δεν μπορει δηλαδη να κρατησει τη νοτα οπως την κραταει το βιολι η τα πνευστα, και κατα συνεπεια δεν μπορει να διαμορφωσει τη δυναμικη μιας νοτας αφου αυτη εχει ηχησει.
Φυσικά. Απλά είναι ένα όργανο με μεγάλες εκφραστικές δυνατότητες κ μπορεί ν'αποκτησει ακόμα περισσότερες.

Αυτό το "πρόβλημα" με το ότι δεν είναι βιολί ή πνευστό κ το ότι με το δεξί μπορείς μόνο να ελέγξεις την ατάκα κ το που τελειώνει η νότα, είναι μεν σπάσιμο νεύρων στην εκφραστικότητα, από την άλλη δίνει αυτό τον περκασιβ χαρακτήρα στο όργανο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί μεγάλο μέρος της δημοφιλίας της. Το είπες εξάλλου κ πιο πριν

Σωστα.

Μηπως ομως και τα ταστα βοηθανε στην πολυφωνια της; Δε θα ηθελα να φανταστω να κανω μπαρε σε αταστη κιθαρα ?

Χωρια που η σχετικη της ευχρηστια που την εκανε τοσο δημοφιλη θα εφευγε απο το παραθυρο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Σωστα.

Μηπως ομως και τα ταστα βοηθανε στην πολυφωνια του; Δε θα ηθελα να φανταστω να κανω μπαρε σε αταστη κιθαρα ?

Χωρια που η σχετικη της ευχρηστια που την εκανε τοσο δημοφιλη θα εφευγε απο το παραθυρο.
Εννοειται. Δεν παιζονται ολα τα βοισινγκ σε αταστη. Ειδικα τα απλα, του κιλου.

Πρεπει να χρησιμοποιεις πολυ συγκεκριμενα πραγματα στις συγχορδιες

Αλλα στις μελωδιες μπορεις να εξερευνησεις εναν αλλο κοσμο στην εκφραστικοτητα.

(Καλα αν βαλεις κ τα μορια πανω απο εναν)

Ερωτηση: Πως καταλαβαινεις οτι ενα καινουργιο συνθ δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και ειναι βαρετο;

Απαντηση: Οταν στο thread που αφορα την κυκλοφορια του μιλαμε για κιθαρες.

Δεν μπορει δηλαδη να κρατησει τη νοτα οπως την κραταει το βιολι η τα πνευστα, και κατα συνεπεια δεν μπορει να διαμορφωσει τη δυναμικη μιας νοτας αφου αυτη εχει ηχησει.

Η κλασσική μόνο.

Η ηλεκτρική είναι άλλη ιστορία.

Ερωτηση: Πως καταλαβαινεις οτι ενα καινουργιο συνθ δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και ειναι βαρετο;

Αφου ο Καταρρακτης φροντισε να βαλει τα πραγματα στη θεση τους απο το πρωτο ποστ ?

Εδω δε μας αφηνει καν να πουμε πως ειναι ομορφουτσικο

Η κλασσική μόνο.

Η ηλεκτρική είναι άλλη ιστορία.
Εννοει ο Μανος πως δε μπορεις σε μια νοτα να αλλαξεις τη δυναμικη της κατα το δοκουν (οπως με δοξαρι ή φσώντας). Εχουμε αλλα κολπα ομως

Επισης αφου το θρεντ εχει παει περιπατο να κανω κ μια ερωτηση που την εχω απορια απο την αρχη.

Αυτο το συνθ, οταν το παιζεις, δε θελεις σε καθε καλο ηχο που δοκιμαζεις να λες: " Οου Γαιιιια"?!?!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εννοει ο Μανος πως δε μπορεις σε μια νοτα να αλλαξεις τη δυναμικη της κατα το δοκουν (οπως με δοξαρι ή φσώντας).

Μπορείς (με πετάλια), γιατί εκεί υπάρχει το sustain, που δεν υπάρχει στην κλασσική.

Μπορείς (με πετάλια), γιατί εκεί υπάρχει το sustain, που δεν υπάρχει στην κλασσική.
Ναι Οκ ενταξει. Μπορεις. Αλλα δεν ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Απο την αλλη αυτο που λες δειχνει κιολας ποσο ευελικτο μπορει να γινει το οργανο

Είδα αυτό στα related μου

ακούμε ήχους.

και μετά ακούμε απόψης.

Αμα το παμε ετσι βαζεις πεταλια και στη σφυριχτρα και την κανεις να παιζει Slayer ?

Που βασικα ουτε πεταλια δε χρειαζεσαι, παιζεις με το volume της κιθαρας και με τσιτωμα στο gain του ενισχυτη.

Αλλα οπως και να εχει, αυτα ειναι workarounds, ειναι σα να λες οτι μπορεις να βγαλεις αρμονικες στο πιανο, επειδη μπορεις να το κανεις prepared.

Ναι, μπορεις, αλλα ο σκοπος ηταν να ειναι αμεσα προσβασιμες οπως στην κιθαρα, αν ειναι να ανοιγουμε καπακια και να πεταμε μεσα βιδες μανταλακια και αδειες κονσερβες απο σαρδελες τρατα, αστο καλυτερα.

Καλά, αυτό συμβαίνει σε όλα ανεξαιρέτως τα θρεντς στο ΝΟΙΖ από ένα σημείο και μετά, ακόμα και στο "Τι τρώτε σήμερα?"?

16 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Είδα αυτό στα related μου

Μία ώρα και 11 λεπτά?? Μία ώρα και 11 λεπτά βίντεο ρε Cos?? 
Μία ώρα και 11 λεπτά δεν θα καθόμουν να δω βίντεο ούτε για το νέο Montage.?

Μία ώρα και 11 λεπτά?? Μία ώρα και 11 λεπτά βίντεο ρε Cos?? 
Μία ώρα και 11 λεπτά δεν θα καθόμουν να δω βίντεο ούτε για το νέο Montage.?
εγώ λίγο που είδα πήρα ιδέες για να φτιάξω κομμάτια.

Άσε που είναι χρήσιμα έτσι όπως είναι κομμένοι οι ήχοι στο τέλος.

Γιατί στην αρχή περιγράφει πράγματα και εγώ πιστεύω πως αξίζει να το δούμε ΟΛΟΙ ΟΛΟ?

Το κρατάω γιατί μπορώ να τραβήξω τους ήχους σαν λούπες, να τις ρίξω π.χ στο V-Synth και να φτιάξω πράγματα τρελά. Και να σκέφτονται πάλι οι fan μου, ακούγοντας, τι κάνει ο άνθρωπος. Είναι Μεγάλος Καλλιτέχνης χαχαχαχχαχαχαχαχα?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back