Εγώ δεν πήγα δυστυχώς στα σόου, αν και θα το ήθελα πολύ...θα μου ερχόταν 65+300 ευρώ στην καλύτερη για να μπορέσω να παρευρεθώ, αν και απ'ότι καταλαβαίνω και πάλι θα άξιζε... :'( :'(
(μην ξεχνάτε όσοι είστε/μένετε Αθήνα και γκρινιάζετε για το εισιτήριο ότι σε τέτοιες συναυλίες παρευρίσκονται συνήθως πολλοί από την επαρχία που κυριολεκτικά ξεφραγκιάζονται για να έρθουν...)
Να σημειώσω ότι συμμετείχα σε pink floyd tribute μπάντα όντας φοιτητής στην Ξάνθη, με κάτι άλλα αρρωστάκια...(ανεβάσαμε και live υλικό κατα καιρούς εδώ στο νόιζ), τέτοια τρέλα με floyd...
Όσον αφορά το άλμπουμ The Wall, είναι σίγουρο ένα ψηφιδωτό της rock μουσικής με μια πολύ δυνατή ιστορία, αν και εμένα προσωπικά όσο και αν μ'αρέσει το the Wall, το Tommy ή το Quadrophenia ομολογώ ότι δεν είμαι και πολύ fan των rock operas (αν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της rock κουλτούρας) με την έννοια ότι μου αρέσει ο ακροατής να ερμηνεύει τους στίχους ενός κομματιού όπως αυτός νιώθει και όπως τον εκφράζει, παρά ως κομμάτι μιας ιστορίας... Φυσικά τα συγκεκριμένα άλμπουμς έχουν κομματάρες μέσα, και εκπληκτική μουσική, και αυτό μου αρκεί. Όταν ακούσω το ''comfortably numb'' δεν θα φαντάζομαι ότι είμαι ο Gedolf σε ζουρλομανδύα και από πάνω μου βαράνε 10 άτομα ενέσεις...αλλά για να νιώσω όμορφα σε κάποια στιγμή ''χαλαρής'' μελαγχολίας ;D ή φυσικά για την εκπληκτική μουσική του. Επίσης κομμάτια σαν το Μother ή το Goodbye blue sky δεν αφορούν μόνο τον Pink, αλλά σχεδόν όλους μας.
Επομένως δεν ξέρω αν είναι κλισέ ή κιτς το the Wall, ξέρω όμως ότι περιέχει και μαμώ τις κομματάρες μέσα.....να πας να τις ακούσεις live λοιπόν με ηχο που σκοτώνει, 100% επαγγελματισμό και εκπληκτικό show αυτα τα κομματια sounds pretty reasonable to me.
Όσον αφορά αυτά περί απαξίωσης των μηνυμάτων που περνάει το The Wall θα διαφωνήσω...τέτοια ''απλά'' και ''χαζά'' (όχι για μένα πάντως) μηνύματα όπως ειρήνη και ''ο πόλεμος είναι κακό πράγμα'' έχουν γίνει λίκνο δημιουργίας πραγματικών αριστουργημάτων στην λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση, τον κινηματογράφο. Αν ήταν τόσο απλά και χαζά θα τα είχαμε αφομοιώσει άλλωστε σαν είδος, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ
Τέλος, ακριβώς επειδή είναι δικαίωμα του καθενός να πίνει νερό στο όνομα των Floyd ή του Waters ή των Who ή των Led Zeppelin και δικαιώμα του άλλου να τους θεωρεί κοινούς θνητούς, το thread δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα...δεν μπορεί να επιβάλλει ο ένας τα πάθη του άλλου.