• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Presonus AudioBox iTwo / STEINBERG UR-22-MKII

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 5K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
17 Αυγούστου 2010
13,441
5,839
113
Κozani
www.instagram.com
Όνομα
Χριστόδουλος
Επίθετο
Καλλιανίδης
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Όπως λέει και ο τίτλος, Presonus AudioBox iTwo ή STEINBERG UR-22-MKII

Τις κοιτούσα για έναν laptop που έχω, να στήσω ένα portable studio.

Τις έχει κάποιος; Και αν ναι, εντυπώσεις;

Ευχαριστώ.

https://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_itwo.htm?glp=1&gclid=CjwKCAiAp7GcBhA0EiwA9U0mtnov6e4jAvoOZPXb5IKCx6WYc6bzak17e0WhYA8wRkF_Pd6-GNAi3RoCaCkQAvD_BwE

https://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/studio/kartes-ichou/steinberg-steinberg-ur-22-mkii-karta-ichou_546782/

Last edited by a moderator:
Απο τα λινκ που παραθέτεις, μάλλον ψάχνεις για κάτι κάτω απο 100 ευρώ.

Οι επιλογές σου δεν έχουν καλή φήμη και προδιαγραφές και θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι πιο μοντέρνο όπως την Arturia MiniFuse στα 99. Δες εδω τον Julian που κάνει τα πιο εξονυχιστικά review καρτών και κρίνε ο ίδιος.

• Συμφωνώ
  • Like
Reactions: npap and LK
Μόλις τώρα, Yannis Methenitis είπε

Απο τα λινκ που παραθέτεις, μάλλον ψάχνεις για κάτι κάτω απο 100 ευρώ.

Οι επιλογές σου δεν έχουν καλή φήμη και προδιαγραφές και θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι πιο μοντέρνο όπως την Arturia MiniFuse στα 99. Δες εδω τον Julian που κάνει τα πιο εξονυχιστικά review καρτών και κρίνε ο ίδιος.

Για τα λεφτά μέσα είσαι.

θέλω  όμως Midi (Ι/Ο) 1000%

Arturia MiniFuse 2 αλλά πας 40 πάνω.

Είναι λάθος να πάρεις φτηνή κάρτα με κακούς και θορυβώδεις προενισχυτές για να έχεις MIDI IN/OUT.

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: BillTrantos and LK
Aπό περιέργεια και με όλη την αγάπη μου....Κάρτα δεν αγοράζεις κάθε μέρα...γιατί τέτοια τσιγκουνιά?

Πάρε μια μεσαία κάρτα στα 200-250 να τελειώνεις.

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: BillTrantos and LK
Όπως λέει και ο τίτλος, Presonus AudioBox iTwo ή STEINBERG UR-22-MKII

Τις έχει κάποιος; Και αν ναι, εντυπώσεις;

Ευχαριστώ.

https://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_itwo.htm?glp=1&gclid=CjwKCAiAp7GcBhA0EiwA9U0mtnov6e4jAvoOZPXb5IKCx6WYc6bzak17e0WhYA8wRkF_Pd6-GNAi3RoCaCkQAvD_BwE

https://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/studio/kartes-ichou/steinberg-steinberg-ur-22-mkii-karta-ichou_546782/
Θα συμφωνησω για τα 250.

Η steinberg ειναι καλη λύση για συμβατοτητα αν εχεις cubase

Εγω παντως θα έπαιρνα μια audient ή ssl γυρω στα 250

• Like
Reactions: LK
Arturia MiniFuse 2 αλλά πας 40 πάνω.

Είναι λάθος να πάρεις φτηνή κάρτα με κακούς και θορυβώδεις προενισχυτές για να έχεις MIDI IN/OUT.
40 ευρώ δεν είναι τίποτα δεν το συζητάμε.

Aπό περιέργεια και με όλη την αγάπη μου....Κάρτα δεν αγοράζεις κάθε μέρα...γιατί τέτοια τσιγκουνιά?

Πάρε μια μεσαία κάρτα στα 200-250 να τελειώνεις.
Βασικά οκ ξεκινησα με την τιμη, χαμηλά υποθέτοντας οτι πλέον πανω κατω θα ειναι σχετικα καλά ακομα και τα φθηνα. Αν δεν είναι, οκ να πάω παραπανω κατηγορία τιμης...

Θα συμφωνησω για τα 250.

Η steinberg ειναι καλη λύση για συμβατοτητα αν εχεις cubase

Εγω παντως θα έπαιρνα μια audient ή ssl γυρω στα 250
Αρα όλοι συμφωνείτε να πάμε γυρω στα 250...οκ.

Θα κοιταξω σε αυτό το range prιce

Arturia MiniFuse 2

Η Arturia βγάζει εξαιρετικές κάρτες, αλλά βγάζουν πολλά προβλήματα hardware.

Μια βόλτα στο google θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

• Συμφωνώ
Reactions: dimsonic
Έχω την STEINBERG. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την ερασιτεχνική χρήση που της κάνω με πολύ καλά αποτελέσματα θέλω να πιστεύω. Σε Mac είναι plug n play (no drivers), πλήρως συμβατή με Cubase, Logic και άλλα DAWs, πολύ χαμηλό latency, προενισχυτή και phantom power. 24 bit 192Khz. Έχω δουλέψει με δεκάδες κάρτες και τουλάχιστον στα αυτιά μου δε μπορώ να εντοπίσω σημαντικές διαφορές στο final output.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από τις Audient, αλλά βάσει spec και όσων διαβάζω στο νετ, αν ήταν να πάω σε μια κάρτα μεσαίας κατηγορίας και να βασιστώ τους προενισχυτές της, μάλλον προς τα κει θα πήγαινα.

Μετά θα σου πρότεινα και καμιά μεταχειρισμένη MOTU, αλλά υπάρχει λόγος που τις βρίσκεις φθηνές τις περισσότερες: Οι φανταστικά γρήγοροι drivers που έχουν δεν είναι ιδιαίτερα σταθεροί και βγάζουν συχνά θεματάκια στα Windows. 

Κι αν είσαι computer nerd κάποια USB Antelope (όχι Thunderbolt) μεταχειρισμένη από κάποιον φουκαρά που δεν την πάλεψε. 

• Συμφωνώ
Reactions: dimsonic
κάποια USB Antelope (όχι Thunderbolt)

Θέλει midi, οι Antelope δεν έχουν κατά κανόνα.

Αλλά γιατί όχι Thunderbolt?

Ίσα ίσα που δεν θα έχει σχεδόν καθόλου latency.

Θέλει midi, οι Antelope δεν έχουν κατά κανόνα.
Έχεις δίκιο, πώς μου διέφυγε; Έχουν s/pdif, έχουν adat και δεν έχουν midi...

Αλλά γιατί όχι Thunderbolt?
Thunderbolt και Windows είναι συνταγή για προβλήματα. Τουλάχιστον με τους drivers της Antelope.

Ίσα ίσα που δεν θα έχει σχεδόν καθόλου latency.
Το latency έχει να κάνει με τη γενικότερη υλοποίηση της κάρτας και κυρίως με τους drivers. Έχω και την MOTU Audio Express με usb και την Antelope ZenQ με thunderbolt. Η MOTU είναι απείρως πιο γρήγορη. Μπορώ να παίξω ακόμη και thrash metal με VST ενισχυτές χωρίς latency και χωρίς να σπάει ο ήχος.

To thunderbolt προσφέρει κυρίως bandwidth, όχι ταχύτητα. 

• Like
Reactions: fusiongtr
1. Έχω και την MOTU Audio Express με usb και την Antelope ZenQ με thunderbolt. Η MOTU είναι απείρως πιο γρήγορη. Μπορώ να παίξω ακόμη και thrash metal με VST ενισχυτές χωρίς latency και χωρίς να σπάει ο ήχος.

2. To thunderbolt προσφέρει κυρίως bandwidth, όχι ταχύτητα. 

1. Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο αυτό, υποτίθεται ότι το thunderbolt πρωτόκολλο έχει τέτοια αρχιτεκτονική που που το latency είναι σχεδόν μηδενικό.

2. Και bandwidth και ταχύτητα (σε σχέση με το usb 2).

Αλλά το bandwidth είναι πολύ σημαντικό λόγω της διαφορετικής αρχιτεκτονικής του πρωτοκόλλου.

1. Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο αυτό, υποτίθεται ότι το thunderbolt πρωτόκολλο έχει τέτοια αρχιτεκτονική που που το latency είναι σχεδόν μηδενικό.

2. Και bandwidth και ταχύτητα (σε σχέση με το usb 2).

Αλλά το bandwidth είναι πολύ σημαντικό λόγω της διαφορετικής αρχιτεκτονικής του πρωτοκόλλου.
Το πιο σημαντικό κομμάτι στα audio interfaces είναι οι drivers. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Γι αυτό η RME παραμένει προς το παρόν η No1 κάρτα για PC users. 

Anyway, αυτά είναι τα αποτελέσματα των δικών μου δοκιμών. Για του λόγου το αληθές:

image.jpeg

• Like
Reactions: fusiongtr
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από τις Audient, αλλά βάσει spec και όσων διαβάζω στο νετ, αν ήταν να πάω σε μια κάρτα μεσαίας κατηγορίας και να βασιστώ τους προενισχυτές της, μάλλον προς τα κει θα πήγαινα.

Ωπ, αυτό μου διέφυγε, ούτε οι Audient έχουν midi.

Ωπ, αυτό μου διέφυγε, ούτε οι Audient έχουν midi.
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Με τα USB to Midi καλώδια υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αλλιώς γιατί να περιορίζεται ο OP έτσι;

Να ρωτήσω εγώ κάτι; Με τα USB to Midi καλώδια υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αλλιώς γιατί να περιορίζεται ο OP έτσι;

Να τα βάλει στο pc ή στο audio interface (πόσες usb θύρες να έχει το audio interface)?

Επίσης δεν έχουν όλες οι συσκευές (πχ παλαιότερα πλήκτρα) usb.

Εγώ πχ για να δώσω εντολές στην πεταλιέρα μου από το pc, πρέπει να την συνδέσω μέσω midi, γιατί δεν έχει usb.

Να τα βάλει στο pc ή στο audio interface (πόσες usb θύρες να έχει το audio interface)?
Sorry, μπορεί να λέω βλακείες ή να έχει κάτι που να μη μου περνάει απ το μυαλό ο OP, αλλά εγώ πχ θυμάμαι ότι τον παλιότερο εξοπλισμό μου (πχ ένα RY30 Drum Machine) τον έβαζα με USB to Midi απευθείας το PC και τον έβλεπε το DAW κανονικά (Studio One), όπως ακριβώς και τον νεότερο εξοπλισμό μου που έχει USB και πάλι τον συνδέω απευθείας στο PC. 

Sorry, μπορεί να λέω βλακείες ή να έχει κάτι που να μη μου περνάει απ το μυαλό ο OP, αλλά εγώ πχ θυμάμαι ότι τον παλιότερο εξοπλισμό μου (πχ ένα RY30 Drum Machine) τον έβαζα με USB to Midi απευθείας το PC και τον έβλεπε το DAW κανονικά (Studio One), όπως ακριβώς και τον νεότερο εξοπλισμό μου που έχει USB και πάλι τον συνδέω απευθείας στο PC. 

Το θέμα είναι να έχει usb η συσκευή, και να μην χρειάζεται να την συνδέσεις και κάπου αλλού με midi (πχ ο dim θέλει να πάρει ένα B3 module και δεν έχει midi στο πλήκτρο του να το συνδέσει).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα