@LK,
@cos_dr,
@dimsonic,
@fusiongtr
Σύμφωνοι ρε παιδιά. Αλλά...
Γύρω γύρω είναι αυτά τα νούμερα. Δηλαδή εμένα το RME Digiface εδώ που έχω π.χ. με 350 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ ΙΤΣ, βγάζει καθυστέρηση:
με
32 samples buffer στα
44.1 0.794ms input,
1.921 output.
Στα
512 samples buffer στα
44.1 πάλι βγάζει
11.678ms input,
12.812ms output.
Το fireface που έχω, κι αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά σε latency, και έκανε 900 ευρώ επί ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσον το 0.5 ms θα κάνει διαφορά. Θα κάνει διαφορά όσο ο υπολογιστής θα φορτώνει αγόγγυστα πλαγκιν βαρβάτα
τα οποία θα είναι κι αυτά Zero Latency. Γιατί δεν είναι όλα. Και θα κάνει διαφορά το κατα πόσον μπορείς να κατέβεις π.χ. στα 64 σαμπλς.
Δηλαδή πάνω κάτω αυτό που έχω καταλάβει εγώ, είναι ότι αν λειτουργούν όλα ρολόι, όταν δουλεύεις στα 96k με 256 buffer, έχεις ακριβώς την ίδια καθυστέρηση με το να δούλευες στα 48k με 128 buffer, απλά στα 96 τρώει λίγο παραπάνω στειλιάρι η CPU, που
σε συνάρτηση με το ΠΟΙΑ plug-in τρέχουν, έχει πολύ μεγάλη επίδραση.
Δηλαδή στο θέμα της καθυστέρησης και τελείως υπερβολικά και σκανδαλιστικά να το πω, αν έχεις πενταλιέρες και ήχο έτοιμο, και θες να δουλέψεις το DAW σαν απλό κασετόφωνο, με δίχως εφφε, με δίχως τίποτα, μπορείς να βάλεις Direct Monitoring από την κάρτα, και τότε τι Behringer, τι RME, τα ίδια είναι. (είπα, υπερβολικά και σκανδαλιστικά. Και μόνο για latency)
Θα πάρεις RME και θα πάρεις σταθερότητα, totalmix, υποστήριξη σε βάθος χρόνου, 4 προενισχύσεις με ψηφιακό gain κτπ κτπ. Δεν ξέρω αν αξίζει να αγοραστεί επειδή έχει 0,5 ms λιγότερο latency από την audient π.χ..
(Όπως και τα behringer τα HDx0x είναι απομιμήσεις scarlet-ο-steinberg-ο αυτή η κάρτα η φασον τέλος πάντων. Υλικό μπορεί να είναι ίδιο, αλλά βάζεις και βλέπεις driver ASIO4ALL. Ε όχι ρε φίλε μη με στεναχωρείς δηλαδή, κάνε έναν κόπο βγάλε έναν driver. Αλλά για την τιμή του τη δουλειά την κάνει και την παρακάνει.)
Τι θέλω να πω και πλατειάζω πάλι. Να δώσω λεφτά να πάρω μια καλύτερη, κάρτα, τα δίνω. Αλλά δεν βάζω το latency προτεραιότητα. Ξέρω ότι μπορώ με οποιαδήποτε κάρτα μου δώσουν να κάνω τον υπολογιστή να φτύσει αίμα, και να κάνω ένα κανάλι με ένα μόνο "αντιτράκινγκ" πλαγκιν να καθυστερήσει ολόκληρα δευτερόλεπτα. Οπότε η καθυστέρηση ναι μεν είναι ενοχλητική στο παίξιμο, και ναι μεν οι καλύτερες κάρτες δείχνουν σχετικά/εντυπωσιακά/οριακά καλύτερα νούμερα, αλλά δεν είναι πανάκεια η καλή κάρτα στην εξάλειψη της καθυστέρησης σε όλες τις περιπτώσεις.
Εντιτ: Μέχρι να βράσω τη φακή, η απάντησή μου γράφτηκε σχεδόν από όλους τους υπόλοιπους! Κύριοι, τα σέβη μου.??