• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Presonus AudioBox iTwo / STEINBERG UR-22-MKII

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 5K
Διάβασα τα πάντα, πολύ ενδιαφέροντα.

Και μερικές διευκρινίσεις.

1.Οι προενισχυτες δεν με πολύ νοιάζουν (όχι ότι θέλω μάπα) γι αυτό και η λύση του Γιάννη (yameth) στα 140,00 € είναι τέλεια , δεδομένου ότι θα χρησιμοποιώ εξωτερικούς.

2. Για usb midi δεν το συζητάω. Θέλω οπωσδήποτε MIDI I/O

3. To low zero latency είναι εκ των ων ουκ άνευ.

4. Μεταχειρισμένο όχι. Το μπατζετ να το ανεβάσω , μην φωνάζει ο martahon , αλλά όχι πάνω από 250.

5. Cubase και ΜΟΝΟ cubase (γι αυτό κοίταξα και την steimberg).

Υ.Γ. Δεν έχω εμπειρία με USB audio interfaces (εκτός από κάτι φθηνά, lexicon κλ.π) . ΠΑΝΤΑ ήμουν υπέρ του PCI, αλλά τώρα μιλάμε για λαπιτόπι....

Last edited by a moderator:
Με πάσα επιφύλαξη μιας και δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά όλα τα κατακαίνοργια μοντέλα καρτών αλλά κι επειδή η εμπειρία μου με την Antelope με δίδαξε ότι δεν μπορεί κάποιος να πρτείνει βάσει του τί γράφεται στα specs, για PC Laptop και πάρα πολύ χαμηλό latency η σίγουρη λύση δυστυχώς είναι μόνο η RME και μετά σε φθηνότερη με ρίσκο όμως, MOTU.

Όλες οι υπόλοιπες που έχω δοκιμάσει εγώ, είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά. Όμως αυτές είναι εντελώς εκτός budget, απ τη στιγμή που δε θες και μεταχειρισμένη ώστε τουλάχιστον να πήγαινες σε κάποια παλιότερη RME...Υπάρχουν άπειροι που δουλεύουν ακόμη απροβλημάτιστα αρκετά παλιές κάρτες της.

Τα specs του laptop?

• Like
Reactions: LK
Τα specs του laptop?

Κανένα μηχάνημα που τρέχει Windows δεν μπορεί να δώσει το μηδενικό latency που ζητιέται εδώ. Το γράφω, για να μην πει ο LK ότι δεν το έγραψε κάποιος. Υπάρχει τεχνικό background αλλά δεν το γράφω εδώ διότι βλέπω πως δημιουργούνται καυγάδες, όποιος θέλει ας πάρει ένα τηλέφωνο (τα Πανασόνικ είναι καλά).

• Συμφωνώ
Reactions: cos_dr
Κανένα μηχάνημα που τρέχει Windows δεν μπορεί να δώσει το μηδενικό latency που ζητιέται εδώ. Το γράφω, για να μην πει ο LK ότι δεν το έγραψε κάποιος. Υπάρχει τεχνικό background αλλά δεν το γράφω εδώ διότι βλέπω πως δημιουργούνται καυγάδες, όποιος θέλει ας πάρει ένα τηλέφωνο (τα Πανασόνικ είναι καλά).
Γράψε ωρέ.

Δεν θα γίνει pc vs mac....θα φάνε ξύλο.

Υ.Γ. Και εγώ panasonic έχω...ασύρματο.

Γράψε ωρέ.

Δεν θα γίνει pc vs mac....θα φάνε ξύλο.

Αν έχεις συνηθίσει σε PCI μάλλον θα απογοητευτείς από θέμα latency με το USB πάντως.

• Λύπη
Όταν λες κανένα PC εννοείς ακόμη και τα σύγχρονα Desktop? Κι όταν λές μηδενικό latency, πώς το ορίζεις; Γιατί εγώ όταν γράφω πολύ χαμηλό αναφέρομαι σε μη αντιληπτό.

Αν έχεις συνηθίσει σε PCI μάλλον θα απογοητευτείς από θέμα latency με το USB πάντως.

Δεν είναι απαραίτητο, ξαναγράφω ότι εγώ στο desktop με το USB και τη MOTU έχω μη αντιληπτό latency. Εννοείται βέβαια πώς αν αρχίσω να φορτώνω plugins, χωρις freeze, σε όλη τη μίξη εκεί αρχίζει και υπάρχει latency.

Για να γίνω πιο αντιληπτός: Αν μπορώ να φορτώσω ένα Neural DSP και να παίξω το Battery χωρίς πρόβλημα, για μένα δεν τίθεται θέμα latency.

• Like
Τα έχουμε ματαξαναπεί για το latency σε άλλα θέματα. Τίποτα δεν πάει κάτω απο 4-5 ms εκτός αν έχει onboard επεξεργαστή όπως οι UA π.χ. που κατεβαίνουν στα 2 χρησιμοποιώντας εσωτερικούς προσομοιωτες.

Μη σκιάζεσαι όμως Λάκη, η καθυστέρηση παίζει σοβαρό ρόλο μόνο όταν γράφεις dry κιθάρα και χρησιμοποιείς VST plugins προσομοίωσης ταυτόχρονα και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν κιόλας, όπως θα διαβάσεις αν ψάξεις τα τελευτά θέματα.

Σε ότι αφορά μικρόφωνα και keyboards δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

ΥΓ Οι προενισχυτές δεν είναι μονο μικροφώνων αλλα και ακουστικών.

• Like
Γράψε ωρέ.
Βασικάαααα (με ύφος νεαράς Μαρίας Ιωαννίδου) έχει δίκηο ο kpeyos, δηλαδή είναι θέμα drivers. Όμως, αυτό σχετίζεται - με τη σειρά του - με το ηχο-υποσύστημα που έχει (ή δεν έχει) το λειτουργικό. Στα Windows το επαγγελματικό audio ήταν πάντα ένα afterthought, στα Mac υπάρχει το Core Audio, το οποίο δίνει πραγματικά μηδενικό latency με όλες σχεδόν τις κάρτες ήχου, ακόμη και με Realtek τσιπάκια.

Ειδικά εσύ φίλε Lindy που λες ότι δεν έχεις εμπειρία με USB interfaces είναι πιθανό να πάθεις ένα μικρό σοκ από το πόσο διαφορετικά μπορούν να είναι τα πράγματα σε σχέση με τις PCI κάρτες, οπότε η πρότασή μου είναι να διαβάσεις πολλά reviews αλλά με αυτό το θέμα στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου.

• Like
Reactions: LK and kpeyos
Εγώ μόλις τα παίξει η lexicon lambda μου που έχω γράψει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου ? θα δώσω την ευκαιρία στις audient. 

Αλλα δεν χαλάει η άτιμη, σκύλος ?

• Haha
Αυτός είναι ο Λάκης που θέλουμε….όχι ο άλλος ο τσίπης!?
Αφού γλιτώνω και 144.00 € λέμε! ?

• Haha
Reactions: fusiongtr
Αφού γλιτώνω και 144.00 € λέμε! ?

Το θέμα είναι ότι τις βρίσκεις, γιατί όπως θα είδες ο Thomann δεν τις έχει πια.

Το θέμα είναι ότι τις βρίσκεις, γιατί όπως θα είδες ο Thomann δεν τις έχει πια.
Ναι αυτό είναι το πρόβλημα....που να τη βρω. ?

• Haha
Reactions: fusiongtr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα