Πως γινόμαστε καλύτεροι μουσικοί;;;

Το practise σίγουρα παίζει όπως και σε οτιδήποτε άλλο.

Όμως,

καλύτεροι μουσικοί γινόμαστε όταν γίνομαστε καλύτεροι άνθρωποι. Πιό αληθινοί.

Ε, τα κλασσικά :) Εξάσκηση, ψάξιμο, άνεση χρόνου πάνω στο θέμα, όρεξη και συνέπεια, ανοιχτά μυαλά, αναζήτηση... Και πολύ πολύ βασικό κατά τη γνώμη μου, συνδυασμός του "παίζω με καρδιά" και του "παίζω με μυαλό", αλλιώς δεν πάμε Π Ο Υ Θ Ε Ν Α!! :)

Για μένα το βασικότερο όλων είναι να μάθεις πρώτα να ακούς και να σέβεσαι τους συμπαίχτες σου.

Και μετά να βουτήξεις στον κόσμο του οργάνου σου, της μπάντας σου,της μουσικής, της τέχνης...

Έτσι:

1. Αφήνουμε μαλλί.

2. Σερφάρουμε στο internet όλη μέρα.

3. Αγοράζουμε συνέχεια νέο εξοπλισμό.

4. Πηγαίνουμε σε μαγαζιά με όργανα και ξεκουφαίνουμε τον κόσμο παίζοντας το μοναδικό κομμάτι που ξέρουμε να παίζουμε καλά.

5. Πηγαίνουμε σε συναυλίες και πετάμε ατάκες του στιλ "ο Mike Stern δεν είναι τόσο καλός τεχνικά - προτιμώ το στιλ του Holdsworth".

6. Δεν μελετάμε καθόλου, γιατί τα βιβλία και οι δάσκαλοι μας βάζουν σε καλούπια και δεν μας αφήνουν να αναπτύξουμε το ελεύθερο πνεύμα μας.

;D ;D ;D ;D ;D

delta66 είπε:
Ζωντας

...

Αναλόγως ποιος είσαι. Όσο συνεχίζει να ζεί ο Κατέλης δεν γίνεται κανείς καλύτερος μουσικός.

Όσο ζει η Πάνια και ο Καρβέλας εννοείς...

Ο φτωχο-Κατέλης και κάθε Κατέλης δεν φταίει σε τίποτα...

lambrosgg είπε:
Ζωντας

...

Αναλόγως ποιος είσαι. Όσο συνεχίζει να ζεί ο Κατέλης δεν γίνεται κανείς καλύτερος μουσικός.
Ακομα και ο κατελης, ζωντας (οπως το εννοω εγω) θα γινοταν καλυτερος.

Την απαντηση αυτη (ζωντας) την εδωσα γιατι διαβασα πολλα μυνηματα του στυλ

Μελετη και διαβασμα και bedroomκατι....

Ενταξει ολα αυτα αλλα αν μενεις κλεισμενος μεσα μελετωντας μονος σου και διαβαζοντας δεν γινεσαι καλυτερος μουσικος.

Γινεσαι καλυτερος σπαστικος.

Θελει και ζωη και συναναστροφη και αλητεια και αλλα ενδιαφεροντα και αλλα διαβασματα και και...

delta66 είπε:
Ζωντας

...

Ακομα και ο κατελης, ζωντας (οπως το εννοω εγω) θα γινοταν καλυτερος.

Την απαντηση αυτη (ζωντας) την εδωσα γιατι διαβασα πολλα μυνηματα του στυλ

Μελετη και διαβασμα και bedroomκατι....

Ενταξει ολα αυτα αλλα αν μενεις κλεισμενος μεσα μελετωντας μονος σου και διαβαζοντας δεν γινεσαι καλυτερος μουσικος.

Θελει και ζωη και συναναστροφη και αλητεια και αλλα ενδιαφεροντα και αλλα διαβασματα και και...
OK. Έχεις δίκιο. Έπρεπε να γίνεις πιο σαφής με το "Ζωντας"...

delta66 είπε:
....

+137

Αυτό εννούσα.

...Μετετήστε πάντως .... τις περισσότερες φορές κάνει καλό.  :wink:

harilatron είπε:
+137

Αυτό εννούσα.

...Μετετήστε πάντως .... τις περισσότερες φορές κάνει καλό.  :wink:
Κανει καλο στα χερια (τεχνικη).

(εχω ριξει και γω πολυ παιχτηρι+ασκησιδι, ατελειωτο, να με παιρνει ο υπνος με το οργανο στο χερι απο την κουραση. 12ωρα)

Θελει και το μυαλο τροφη ομως.

delta66 είπε:
Θελει και το μυαλο τροφη ομως.
+ 95.9  ;)

Παρόλα αυτά σέβομαι απεριόριστα τους μουσικούς που αφιερώνονται στη μελέτη,κι ας κλείνονται μέσα σε 4 τοίχους.. (Parker ,ας πούμε).

Σωστός.

Αυτό δεν είναι αλληλένδετο με το είδος μουσικής και το όργανο που μαθαίνεις?Το κάθε είδος έχει βέβαια την πολυπλοκότητα του αλλά εγώ προσωπικά θα διαχώριζα τα είδη και τα όργανα.Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι αυτό.

Για παράδειγμα ένας πνευστός είναι οργανίστας που θέλει πιο πολύ πράκτις για να φτάσει κάπου.Ειδικότερα ο τζάζ πνευστός χρειάζεται αρκετά εφόδια παραπάνω απο έναν καθαρό ρέγγε πνευστό.Αντίστοιχα και σε άλλα όργανα.

Αυτό το ζώ με έναν "ντράμερ" που παίζει dub-reggae και δεν ξέρει την τύφλα του κι όμως σ'αυτό το είδος κάτι κάνει.Αν το πείς για κάτι άλλο μάλλον δεν θα έκανε τπτ.

Θέλω να καταλήξω ότι το practice που θα κάνει κάποιος σχετίζεται άμεσα με το που θέλει να φτάσει.Απο κεί και πέρα ίσως καταλάβει μόνος του ότι αυτοπεριορίζεται με το είδος και θα θέλει κάτι άλλο.Εκεί έρχεται και περισσότερη προπόνηση και περισσότερη τεχνικη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trigga είπε:
Αυτό δεν είναι αλληλένδετο με το είδος μουσικής και το όργανο που μαθαίνεις?Το κάθε είδος έχει βέβαια την πολυπλοκότητα του αλλά εγώ προσωπικά θα διαχώριζα τα είδη και τα όργανα.Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι αυτό.

Για παράδειγμα ένας πνευστός είναι οργανίστας που θέλει πιο πολύ πράκτις για να φτάσει κάπου.Ειδικότερα ο τζάζ πνευστός χρειάζεται αρκετά εφόδια παραπάνω απο έναν καθαρό ρέγγε πνευστό.Αντίστοιχα και σε άλλα όργανα.

Αυτό το ζώ με έναν "ντράμερ" που παίζει dub-reggae και δεν ξέρει την τύφλα του κι όμως σ'αυτό το είδος κάτι κάνει.Αν το πείς για κάτι άλλο μάλλον δεν θα έκανε τπτ.

Θέλω να καταλήξω ότι το practice που θα κάνει κάποιος σχετίζεται άμεσα με το που θέλει να φτάσει.Απο κεί και πέρα ίσως καταλάβει μόνος του ότι αυτοπεριορίζεται με το είδος και θα θέλει κάτι άλλο.Εκεί έρχεται και περισσότερη προπόνηση και περισσότερη τεχνικη.
Δεν είναι μόνο το στύλ που θες να παίξεις, αλλα και το πού θέλει ο καθένας να φτάσει το όργανο που παίζει. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις απο τον εαυτό τους.

Το πιο σωστό για μένα είναι να μπορείς παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, να μπορείς να παίξεις όσο δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα καλύτερα απο άλλους. Είτε παίζεις βιολί, είτε ντέφι.

lambrosgg είπε:
Το πιο σωστό για μένα είναι να μπορείς παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, να μπορείς να παίξεις όσο δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα καλύτερα απο άλλους. Είτε παίζεις βιολί, είτε ντέφι.
+1

Δεν νομίζω να συμφωνώ με το πρέπει να τα παίζουμε όλα γιατί εκεί χάνουμε την μπάλα.Σκοπός είναι να βρείς αυτό με το οποίο ευχαριστέσαι να παίζεις μουσική και να ακούς.Εκεί πρέπει να τα δώσεις όλα.Το λίγο απ' ολα με διπλή και τζατζίκι δεν πάει.

Άλλο ότι θα ήταν καλύτερο να τα παίζουμε όλα τα είδη και όλα τα όργανα μαζί σαν εξωγήινοι.

Αφιερώνεσαι κάπου στο οποίο πλέον έχεις κατασταλάξει σαν ήχος και όχι όπου πάει ο άνεμος.Το να εμπλουτίζεις το είδος αυτό με άλλα στοιχεία απο άλλα είδη είναι ακόμα καλύτερο.

Δεν ξέρω πείτε μου κάποιον που παίζει πολλά είδη και στο κάθε ειδος να προσαρμόζεται σαν ερπετό σε όλη τη νοοτροπία-τεχνική του είδους.Δεν θέλω κάποιον που απλά εμπλουτίζει όμως.

Απλά βουτάς το όργανο και παίζεις ότι σου αρέσει. Έτσι γίνεσαι καλύτερος μουσικός. Αν θες απλά να κατέβεις σε διαγωνισμούς και να λένε όλοι πωωωωω τι έκανε το παλικάρι, τότε το συζητάμε.

Με το πολύ ψάξιμο, στο τέλος χάνεται η μπάλα.

lambrosgg είπε:
Οχι.

Το πιο σωστο ειναι να παιξεις τα δικα σου.

Αυτο που γραφεις ειναι το λαθος που κανουν ολοι (και γι'αυτο αποτυγχανουν)

Η μουσικη δεν ειναι RALLY, ουτε συναγωνισμος.

:) :) :)

τροποποιηση:

Φυσικα αυτο που λες εχει μια βαση και ειναι σωστο, οταν ο μουσικος ειναι ακομα στο σταδιο της εκμαθησης και εξασκησης, για να μπορει να παιρνει πολλους επιρρεασμους κλπ.

Αλλα sos να μην μεινει για παντα σ'αυτο το σταδιο  :D :D :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ελα να μπαίνουμε στον ίσιο δρόμο σιγά σιγά.

+1,37 (μπιζέδες) στον delta66

delta66 είπε:
Οχι.Το πιο σωστο ειναι να παιξεις τα δικα σου.

Αυτο που γραφεις ειναι το λαθος που κανουν ολοι (και γι'αυτο αποτυγχανουν)

Η μουσικη δεν ειναι RALLY, ουτε συναγωνισμος.

:) :) :)

τροποποιηση:

Φυσικα αυτο που λες εχει μια βαση και ειναι σωστο, οταν ο μουσικος ειναι ακομα στο σταδιο της εκμαθησης και εξασκησης, για να μπορει να παιρνει πολλους επιρρεασμους κλπ.

Αλλα sos να μην μεινει για παντα σ'αυτο το σταδιο  :D :D :D
Ωπα! :) Δε λέει κανείς για συναγωνισμό. Απλά λέμε (εγώ τουλάχιστον) ότι καλό είναι να μπορείς να παίξεις όσα περισσότερα μπορείς ώστε τελικά να παίζεις από επιλογή και όχι από ανάγκη/συνήθεια. ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back