delta66 είπε:Ζωντας
Ακομα και ο κατελης, ζωντας (οπως το εννοω εγω) θα γινοταν καλυτερος.lambrosgg είπε:Ζωντας
...
Αναλόγως ποιος είσαι. Όσο συνεχίζει να ζεί ο Κατέλης δεν γίνεται κανείς καλύτερος μουσικός.
OK. Έχεις δίκιο. Έπρεπε να γίνεις πιο σαφής με το "Ζωντας"...delta66 είπε:Ακομα και ο κατελης, ζωντας (οπως το εννοω εγω) θα γινοταν καλυτερος.Ζωντας
...
Αναλόγως ποιος είσαι. Όσο συνεχίζει να ζεί ο Κατέλης δεν γίνεται κανείς καλύτερος μουσικός.
Την απαντηση αυτη (ζωντας) την εδωσα γιατι διαβασα πολλα μυνηματα του στυλ
Μελετη και διαβασμα και bedroomκατι....
Ενταξει ολα αυτα αλλα αν μενεις κλεισμενος μεσα μελετωντας μονος σου και διαβαζοντας δεν γινεσαι καλυτερος μουσικος.
Γινεσαι καλυτερος σπαστικος.
Θελει και ζωη και συναναστροφη και αλητεια και αλλα ενδιαφεροντα και αλλα διαβασματα και και...
+137delta66 είπε:....
Ενταξει ολα αυτα αλλα αν μενεις κλεισμενος μεσα μελετωντας μονος σου και διαβαζοντας δεν γινεσαι καλυτερος μουσικος.
Γινεσαι καλυτερος σπαστικος.
Θελει και ζωη και συναναστροφη και αλητεια και αλλα ενδιαφεροντα και αλλα διαβασματα και και...
...Μετετήστε πάντως .... τις περισσότερες φορές κάνει καλό. :wink:
Κανει καλο στα χερια (τεχνικη).harilatron είπε:+137
Αυτό εννούσα.
...Μετετήστε πάντως .... τις περισσότερες φορές κάνει καλό. :wink:
+ 95.9delta66 είπε:Θελει και το μυαλο τροφη ομως.
Δεν είναι μόνο το στύλ που θες να παίξεις, αλλα και το πού θέλει ο καθένας να φτάσει το όργανο που παίζει. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις απο τον εαυτό τους.trigga είπε:Αυτό δεν είναι αλληλένδετο με το είδος μουσικής και το όργανο που μαθαίνεις?Το κάθε είδος έχει βέβαια την πολυπλοκότητα του αλλά εγώ προσωπικά θα διαχώριζα τα είδη και τα όργανα.Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι αυτό.
Για παράδειγμα ένας πνευστός είναι οργανίστας που θέλει πιο πολύ πράκτις για να φτάσει κάπου.Ειδικότερα ο τζάζ πνευστός χρειάζεται αρκετά εφόδια παραπάνω απο έναν καθαρό ρέγγε πνευστό.Αντίστοιχα και σε άλλα όργανα.
Αυτό το ζώ με έναν "ντράμερ" που παίζει dub-reggae και δεν ξέρει την τύφλα του κι όμως σ'αυτό το είδος κάτι κάνει.Αν το πείς για κάτι άλλο μάλλον δεν θα έκανε τπτ.
Θέλω να καταλήξω ότι το practice που θα κάνει κάποιος σχετίζεται άμεσα με το που θέλει να φτάσει.Απο κεί και πέρα ίσως καταλάβει μόνος του ότι αυτοπεριορίζεται με το είδος και θα θέλει κάτι άλλο.Εκεί έρχεται και περισσότερη προπόνηση και περισσότερη τεχνικη.
+1lambrosgg είπε:Το πιο σωστό για μένα είναι να μπορείς παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, να μπορείς να παίξεις όσο δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα καλύτερα απο άλλους. Είτε παίζεις βιολί, είτε ντέφι.
Οχι.lambrosgg είπε:Το πιο σωστό για μένα είναι να μπορείς παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, να μπορείς να παίξεις όσο δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα καλύτερα απο άλλους. Είτε παίζεις βιολί, είτε ντέφι.
Ωπα!delta66 είπε:Οχι.Το πιο σωστο ειναι να παιξεις τα δικα σου.
Αυτο που γραφεις ειναι το λαθος που κανουν ολοι (και γι'αυτο αποτυγχανουν)
Η μουσικη δεν ειναι RALLY, ουτε συναγωνισμος.
![]()
![]()
τροποποιηση:
Φυσικα αυτο που λες εχει μια βαση και ειναι σωστο, οταν ο μουσικος ειναι ακομα στο σταδιο της εκμαθησης και εξασκησης, για να μπορει να παιρνει πολλους επιρρεασμους κλπ.
Αλλα sos να μην μεινει για παντα σ'αυτο το σταδιο![]()
![]()
![]()
Το θεμα του συναγωνισμου το σχολιασα για την φραση σου:menelaos είπε:Ωπα!Δε λέει κανείς για συναγωνισμό. Απλά λέμε (εγώ τουλάχιστον) ότι καλό είναι να μπορείς να παίξεις όσα περισσότερα μπορείς ώστε τελικά να παίζεις από επιλογή και όχι από ανάγκη/συνήθεια.
![]()
8)να μπορείς να παίξεις όσο δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα καλύτερα απο άλλους. Είτε παίζεις βιολί, είτε ντέφι.