audiokostas είπε:
Αν εσένα σου αρκεί το "πάρε-ένα-υπερυψωμένο-σανίδι-και-κάνε-κουμάντο" πάω πάσο και κουμάντο στα γούστα σου δεν κάνω.
Και πολύ καλά θα κάνεις, πολύ
κακώς όμως κάνεις να παρερμηνεύεις τα λεγόμενά μου. Εκτός αν θέλεις να μου υποδείξεις που το έγραψα αυτό. Ακριβώς όμως, μέχρι τελείας. Ή σταμάτα να αποδομείς τη συζήτηση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, είναι προς τι η τόση μανία στο να έχει το μαγαζί σώνει και καλά ενισχυτές. Όλοι μας ξέρουμε ότι 9 στις 10 φορές, οι ενισχυτές των μαγαζιών είναι του πρωκτού. Για τα τύμπανα ας μη το συζητήσουμε καλύτερα...
Και, επειδή έχει περάσει απαρατήρητο, άντε να το ξαναγράψω.
Κάθε μαγαζί έχει συγκεκριμένο budget για τα ηχητικά του. Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Ας πούμε, αν άνοιγα εγώ μαγαζί (τώρα κάποιο μέλος του forum χαμογελάει χαιρέκακα, αλλά δεν μπορώ να του κρατήσω κακία

) θα υπολόγιζα έναν προϋπολογισμό, ας πούμε, 10000 ευρώ για τα του ήχου (για μαγαζί-γιαπί, όλα από την αρχή). Μέσα σ'αυτά θα ήταν το κόστος μιας, κατά το δυνατόν καλύτερης, ηχητικής μελέτης και των διορθώσεων-επεμβάσεων που θα απαιτούντο.
Τα υπόλοιπα θα τα έριχνα ΟΛΑ σε υποδομές PA. Οπότε αν ενδιαφερόταν μια μπάντα να παίξει, θα τους έλεγα: "Κοιτάξτε μάγκες, το μαγαζί έχει μια καλή κονσόλα με επαρκή αριθμό καναλιών, ηχεία που καλύπτουν όλο το χώρο, σε σωστές εντάσεις, χωρίς στάσιμα και ακυρώσεις φάσης και αρκετά μόνιτορ για να καλυφθεί μια εξαμελής μπάντα. Έχω και 2-3 outboard εφφέ που μπορούν να μπουν στα κανάλια που θα μου πείτε. Υπάρχουν και ακουστικά για όποιον (ντράμμερ?, πληκτράς?) θέλει να χρησιμοποιήσει. Έχω DI για τα πλήκτρα σας, τις ακουστικές σας και το μπάσσο καθώς και backup αν χρειαστείτε. Υπάρχουν μικρόφωνα για τα τύμπανα, για τους ενισχυτές καθώς και για φωνές και ακουστικά όργανα. Η βάση για τα τύμπανα είναι floating και υπάρχουν ανάλογες βάσεις για ενισχυτές. Από βάσεις μικροφώνων, βάση για πλήκτρα, καλώδια, κλπ κανένα πρόβλημα. Και από δω να σας γνωρίσω τον Τασούλη, ο οποίος είναι ο ηχολήπτης του μαγαζιού και θα βρίσκεται στη διάθεσή σας από το soundcheck μέχρι να κλείσουμε. Αν έχετε δικό σας ηχολήπτη, φέρτε τον για να καθίσει ΔΙΠΛΑ στον Τασούλη. Αααα, και φυσικά θα φέρετε τα δικά σας τύμπανα, ενισχυτές κιθάρας, ενισχυτή και καμπίνα μπάσσου και ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε. Μη σας απασχολεί, ό,τι κι'αν είναι, αν τα εμπιστεύεστε εσείς, θα βγάλουμε τον καλύτερο ήχο ό,τι και να γίνει. Θα τα πούμε στις 8:00 στο soundcheck, καλή σας μέρα".
Ξέρω, και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί πέφτοντας από το κρεβάτι. :