Αφου έχεις κάνει κάποιο κλασσικό πιάνο, ξεκίνα εντατικά με ασκήσεις κλίμακας, αν και δεν είναι το πάν στα σκυλάδικα, αλλα θα σε βοηθήσουν να ξεναβρείς την ταχύτητα.
Ξεκίνα και χρωματική πάρα πολύ, αλλα κυρίως ανα τονικα διαστήματα.
Τώρα μέχρι να εξοικειωθείς ξεκίνα να διαλέξεις καμια δεκαριά συγκεκριμένα κομμάτια και μάλλον αφού δουλευεις με κάποιο arranger , βαλε ενα ανάλογο style και αρχισε να δουλευεις με transpose για ποιο γρήγορα , σε κλίμακες ποιο ευκολες όπως από Λα, Απο ρε ή απο μι.
Αν είσαι καλύτερο επίπεδο, που χλωμό το βλεπω παρέβλεψε το προηγούμενο βήμα.
Μην παλέψεις τόσο με παρτιτούρα , αν είσαι ακουστικός, γιατι οι παρτιτούρες θα περιορίσουν τους χρωματισμούς,
Σιγά σιγά θα βρείς τους δρόμους, γιατι τα σκυλάδικα είναι δρόμοι και όχι κλίμακες,
Ξεκίνα με χαμηλά tempo σε τσιφτετέλια και ρούμπες ενα ένα κομμάτι πρώτα μόνο με το δεξί, και μετά ακολούθα με το αριστερό τα ακόρντα.
Απεφυγε με το δεξί να κάνεις συγχορδίες, και σιγά σιγά τα δακτυλά σου θα πάρουν το δρόμο .
Μετα θα δεις οτι οι δρόμοι σου θα εμπλουτίζονται με ημιτονικα γεμίσματα, έτσι τα ονομάζω εγώ , είναι δική μου ορολογία, στυλ tzaze
Σε λίγο καιρό αν το παλέψεις , όταν θα καταλάβεις την λογική , δεν θα πιστεύεις πόσο απλότερο είναι απο τα κλασικά η τζαζ και μοντέρνα στυλ.
Δούλεψε με κομμάτια που έχουν σόλο που ήδη τα γνωρίζεις.
Μπορώ να σου κάνω ιδιαίτερα, αλλά χρεώνω 1000 ευρώ την εβδομάδα για 3 2ωρα, χρεώνω πολύ γιατι ούτως ή άλλως ζω αλλιώς, οπότε μπορεί κάποιος να θέλει να μάθει απο εμένα αυτά που ξέρω, και να κάνω την καλή