Επιλογή budget μπάσσου

billybass είπε:
Kαλησπέρα μέλη και φίλοι του Φόρουμ. Θα μπω στο ζουμί κατευθείαν..μετά απο εναν χρόνο σχεδόν μαθημάτων μπάσου με ενα Stagg, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα και την αγορά ενος καλύτερου μπάσου. Για κάποιο λόγο με έχει clicκαρει αυτο https://www.thomann.de/gr/fender_sq_vintage_mod_jazz_owt.htm?ref=search_rslt_FENDER+Squier+Vintage+Modified+Jazz+Bass_319080_7

υπάρχει καποιος που το έχει η το έχει δοκιμάσει να μου τις εντυπώσεις του; Καθώς και αν ειναι καλό για το επίπεδο μου η να αντιπροτείνει κάποιο άλλο στο ίδιο ποσό.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές παίδες  O0
Body Tilia... Να και κάτι καινούργιο για τα Squier. Δηλαδή basswood, αλλά με την επιστημονική ονομασία  ;D

Φαντάσου ένα πιο "στεγνό" συχνοτικά, alder σώμα και είσαι μέσα.

Δεν το έχω πιάσει στο χέρι, αλλά από τα specs μου φαίνεται αξιοπρεπές. Βέβαια σε όλα αυτά τα Squier οι μαγνήτες (και το hardware) είναι για πέταμα, αλλά όρεξη να έχεις για μόντες  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Φαντάσου ένα πιο "στεγνό" συχνοτικά, alder σώμα και είσαι μέσα.
Παίζουν ρόλο στον ήχο τα ξύλα;

Οταν λες alder σωμα τι θα πρεπει να καταλαβω με αυτον τον τυπο ξυλου; Ειναι καλο μπασο για all round χρηση;

billybass είπε:
Οταν λες alder σωμα τι θα πρεπει να καταλαβω με αυτον τον τυπο ξυλου;
Περισσότερα μεσαιοπρίμα, σε αντίθεση με το ash, που έχει περισσότερα μπάσα και πρίμα  και περισσότερο σκάσιμο, αλλά λιγότερα μεσαία.

Όχι βέβαια.

Body Tilia...
Αν πάντως δεν σου αρέσει ο ήχος του, το βράζεις και φτιάχνεις ένα αφέψημα τίλιο μούρλια. ;D ;D ;D

fusiongtr είπε:
Περισσότερα μεσαιοπρίμα, σε αντίθεση με το ash, που έχει περισσότερα μπάσα και πρίμα  και περισσότερο σκάσιμο, αλλά λιγότερα μεσαία
Όχι βέβαια.
Μας εστειλες!!!! ;D

fusiongtr είπε:
Επίτηδες το έκανα. :D
Fusie, Ray, Digi, πως το έλεγε ο Κωνσταντάρας... Το νου σας τομάρια  ;D

Μην αποπροσανατολίζετε τον billy.

Ρεμάλια ελεγε...

dimsonic είπε:
Ρεμάλια ελεγε...
Thanx... αδύνατη μνήμη. Οπότε, το νου σας ρεμάλια, μην τον μπλέξετε τον άνθρωπο.

Bottom line, tilia, καλή για all around κούτσουρο.  ;)

ΥΓ: Καλή και για αφέψημα  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Bottom line, tilia, καλή για all around κούτσουρο.  ;)
Να βοηθήσω λίγο περισσότερο.

Πολύ καλή.

Κάτι ανάμεσα σε Alder και μαόνι, με πολύ πιο ελεγχόμενο - μαζεμένο - focused σε συγκεκριμένες συχνοτικές περιοχές ήχο.

Κοντρολάρεται εύκολα, και πλάθεται ευκολότερα, γιατί συχνοτικά "ανοίγει" λιγότερο.

Eυχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις, δυστυχώς η απειρία μου θα ωθεί στο να ρωτάω και ''χαζά'' πράγματα. Υπάρχει κάποιο θρεντ παρόμοιο σαν αυτό που να εξηγεί σε πολυ πρωτάρηδες τα βασικά των specs σε ενισχυτές η μπάσα; Δηλαδή σε εναν ενισχυτη Ισχύς: 500W RMS @ 4 ohms / 300W RMS @ 8 ohms και σε ένα μπάσο π.χ

Κλίμακα: 34" (86.36 cm)

Hardware: Chrome

Χορδές: .045 - .105

Ειδαλλιώς θα ήταν ωραίο να γίνει ενα sticky για πληροφορίες για newbies όπως έχει το πρώτο ποστ σε αυτο το θρεντ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα