Επιλογή budget μπάσσου

Καλησπέρα!

Είμαι κατοχος yamaha bb414x και μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με μόνη διαφορα οτι εχει μικρό sustain όμως είναι ελαφρύ γρήγορο και με πολύ καλό ήχο και χωρίς έγννοια αλλαγης μπαταριας  και εχουν εντυπωσιαστει και ο δασκαλος μου και αλλοι όπως και ο μπασιστας των Domenica ! Τελοσπαντων είναι πολυ παρεξηγημένη η Yamaha διότι τα Rbx τους ειναι ασχημα στη μεγαλύτερη πλειοψηφια του ! Μια πολυ καλή λυση ειναι http://www.thomann.de/gr/yamaha_bb424_bl.htm ! Αν βρειτε με pickguard (σειρα x της  yamaha) δηλαδη bb424x δένει και καλύτερα εμφανησιακα!

Επίσης προτείνω και αυτό που προτείνει και ενα αλλο παλικαρι το μοντελο της ibanez SR500BM με μια μπαταρια(απεφευγε τη σειρα BTB διοτι τα μπασακια χρειαζονται 2 μπαταριες)!

Αλλη μια λύση ειναι συγκεκριμενα τα cort a5 και b4 !

Αυτα!  :)

pamelgio είπε:
απεφευγε τη σειρα BTB διοτι τα μπασακια χρειαζονται 2 μπαταριες
Δηλαδή αν μου κάτσει στο χέρι το BTB να μην το πάρω γιατί παίρνει 2 μπαταρίες?

Σε ένα μπάσο μου έχω την OBP3 με 2 μπαταρίες.Να το πετάξω?

Αλλη μια λύση ειναι συγκεκριμενα τα cort a5 και b4 !
A4 Και Β5 απαγορεύονται δια ροπάλου?

warwickplayer είπε:
Δηλαδή αν μου κάτσει στο χέρι το BTB να μην το πάρω γιατί παίρνει 2 μπαταρίες?

Σε ένα μπάσο μου έχω την OBP3 με 2 μπαταρίες.Να το πετάξω?

A4 Και Β5 απαγορεύονται δια ροπάλου?
Κατα τη γνώμη μου ειναι πολυεξοδο-ανουσιο ριψοκύνδινο ηχητικα τα μπασα με 2 μπαταριες δηλαδη να μη λειτουργει ο ενας μαγνητης αμα τελειωσει μια απο της δυο μπαταριες σε live!

Οχι δεν απαγορευονται. Βιαστηκα και εγραψα τα αντιστοιχα! Είναι καλα μπασακια κι αυτα μπορει και τα GB τα οποια δεν τα εχω δοκιμασει ακομα ! :)

pamelgio είπε:
Κατα τη γνώμη μου ειναι πολυεξοδο-ανουσιο ριψοκύνδινο ηχητικα τα μπασα με 2 μπαταριες δηλαδη να μη λειτουργει ο ενας μαγνητης αμα τελειωσει μια απο της δυο μπαταριες σε live!
.............

Μάλλον οι συντάκτες του BassPlayer έκαναν λάθος που ψήφισαν μια 18v σαν καλύτερη onboard προενίσχυση

Εχουν και τα θετικα εχουν τα αρνητικα τους μαν! Για μενα τα αποφευγω οχι ως ποιοτητα ηχου .. ! Περι ορεξεως...

Για αυτό και έχεις μαζί σου μπαταρίες...Διαφορετίκα..passive....

Και τι θα κανω σε live αν τελειωσουν οι μπαταριες ανυπολογιστα...? Θα τους πω μισο λεπτο θεατες να αλλαξω και παιζουμε?

Μεγαλη προσοχη στα μπασα με μπαταριες γιατι μερικα τα τρωνε του κουταλιου!

pamelgio είπε:
Και τι θα κανω σε live αν τελειωσουν οι μπαταριες ανυπολογιστα...?
Θα ξέρεις πότε τελειώνουν οι μπαταρίες..συνήθως σε βγάζουν για ένα μήνα με παίξιμο 3 ωρών την μέρα...

Αν τελειώσουν στο live θα τους αλλάξεις...δουλεία 2 λεπτών είναι...

Ή να εχεις ενα καλό passive για backup ή όχι και εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο!

warwickplayer είπε:
Θα ξέρεις πότε τελειώνουν οι μπαταρίες..συνήθως σε βγάζουν για ένα μήνα με παίξιμο 3 ωρών την μέρα...
90 ωρες ζωη μπαταριας δηλαδη; :o Εγω αλλαζω καθε εξαμηνο και αυτο απλα για να ειμαι σιγουρος.

Ή να εχεις ενα καλό passive για backup ή όχι και εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο!
Υπαρχουν active μπασα που εχουν και επιλογη για passive λειτουργια.

Nikoubis είπε:
90 ωρες ζωη μπαταριας δηλαδη; :o Εγω αλλαζω καθε εξαμηνο και αυτο απλα για να ειμαι σιγουρος.
Δίκιο έχεις...Μπερδεύτηκα γιατί παλιά δεν έβγαζα το βύσμα απ το μπάσο  ;D  ;D  ;D

Nikoubis είπε:
Υπαρχουν active μπασα που εχουν και επιλογη για passive λειτουργια.
Nαι υπάρχουν! Για παραδειγμα το Cort gb74 κ.α

Καλησπέρα.

Είμαι κιθαρίστας..μπάσσο παίζω πολύ σπάνια  από φίλους μου  :P

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μπασσάκι να παίζω στο σπίτι για την πλάκα μου. Το budget είναι αυστηρά 300. Θα παίζω σε ενισχυτή κιθάρας με 10''. Η μουσική που με ενδιαφέρει να πάιζω είναι κατι σαν αυτό

και γενικώς ηλεκτρονικούς ρυθμούς. Τα φώτα σας  8) (δεν με ενδιαφερουν μαρκες ή χρώμα ή σχήμα)

schafferbfg είπε:
Καλησπέρα.

Το budget είναι αυστηρά 300. Θα παίζω σε ενισχυτή κιθάρας με 10''.
Με 300Ε θα έπαιρνα ένα φθηνώτερο μπάσο και ένα μικρό ενισχυτή μπάσου

Ή ένα φθηνώτερο μπάσο και μια καμπίνα μπάσου

Γιατί το 10άρι κιθαρο-μεγάφωνο θα την ακούσει άσχημα με το μπάσο...

gdevelek είπε:
Με 300Ε θα έπαιρνα ένα φθηνώτερο μπάσο και ένα μικρό ενισχυτή μπάσου

Ή ένα φθηνώτερο μπάσο και μια καμπίνα μπάσου

Γιατί το 10άρι κιθαρο-μεγάφωνο θα την ακούσει άσχημα με το μπάσο...
Το μεγάφωνο την έχει ακούσει ήδη άσχημα. οπότε δεν είναι θέμα  :P

από μπάσσο δεν έχω ιδέα ομώς τι να κοιτάξω .

έχεις ακούσει το κόμπο σου  με μπάσο; αν όχι, κάνε μια δοκιμή πριν κάνεις την κίνηση...

Αυτή την στιγμή αν θέσεις όρο περι τιμής στις αγγελίες κάτω από 300 όλα τα μπάσα που θα σου εμφανιστούν είναι αξιοπρεπέστατα.

Ibanez gsr και ARTB-100

Yamaha rbx

Squier vintage modified 77

Εpiphone thunderbird pro iv (το goth δεν θα το πρότεινα)

Και άλλα.

gdevelek είπε:
έχεις ακούσει το κόμπο σου  με μπάσο; αν όχι, κάνε μια δοκιμή πριν κάνεις την κίνηση...
Εχει δίκιο Schafferbfg.Θα επιστρατεύσεις την Νικολούλη προς εύρεση μπασοσεσσαίων  ;D ...και τεχνικούς για επιδιορθώσεις ενισχυτών.

Έχει κάποιος μπασίστας γνώμη για το ΙΒΑΝΕΖ SR 505;

http://www.thomann.de/gr/ibanez_sr505bm_5string_ebass.htm

Δεν ξέρω αν θεωρείται budget βεβαια. Με ενδιαφέρει η αγορά του και οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθησει.

-bartolini pickups (θεωρούνται καλοί;)

-Einai active οι εχουν απλα active eq;

-To έχω πιασει και ειναι παναλαφρο σε σχεση με τα jazz. παιζει να μην έχει καθολου sustain;

stepar10 είπε:
Έχει κάποιος μπασίστας γνώμη για το ΙΒΑΝΕΖ SR 505;

http://www.thomann.de/gr/ibanez_sr505bm_5string_ebass.htm

Δεν ξέρω αν θεωρείται budget βεβαια. Με ενδιαφέρει η αγορά του και οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθησει.

-bartolini pickups (θεωρούνται καλοί;)

-Einai active οι εχουν απλα active eq;

-To έχω πιασει και ειναι παναλαφρο σε σχεση με τα jazz. παιζει να μην έχει καθολου sustain;
Τα SR-50x τα συστηνω ανεπιφυλακτα, ειναι εξαιρετικα (μοντερνα) οργανα σε αυτα τα λεφτα. Οι κορεατικοι bartolini και τα ηλεκτρονικα ειναι κομπλε, σε καμια περιπτωση δεν ειναι απαραιτητη καποια αναβαθμιση. Ηλεκτρικο μπασο που να μη μου φτανει το sustain δεν εχω ακουσει ποτε.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back