@cos_dr Κωστή παραδέξου το, είσαι τυχεράκιας, that's all...μην ανησυχείς και εμείς ΙΤ είμαστε, προτιμώ να βγάλει πρόβλημα οτιδήποτε αλλο (ολοκληρη mobo, mem slot, PCI/PCIe slot, δισκοι, καρτες γραφικων, cpu, controllers κοκ) παρά RAM γιατί αν δεν έχει πεθάνει τελείως "ηλεκτρικα" τα συμπτωματα ειναι τόσο χαοτικά και το troubleshooting απελπισία...τουλαχιστον επαθα και εμαθα, οταν τα συμπτώματα ειναι χαοτικά, χωρίς pattern (και εφοσον εχει εξαιρεθει οτιδηποτε εχει σχέση με software) τεστάρω κατευθείαν τις μνήμες. Το συμβάν btw έλαβε τόπο το 2015 οπότε δεν μιλάμε για αρχαίες εποχές...shit happens, απλά είσαι τυχερακιας, παραδέξου το να τελειώνουμε...?
Απο εκει και πέρα ότι έγραψε ο Μάνος.
Τα τελευταία 25 χρόνια έχω "χάσει", μια CPU, δύο mobos, δύο κάρτες γραφικών (η μία μάλλον απο στατικό ηλεκτρισμό, η άλλη από κεραυνό), ενα στικ RAM, αμετρητους εσωτερικούς και εξωτερικούς δίσκους (ΟΚ, 1-2 απο πτώση, δικιά μου λακαμία), αρκετα πληκτρολόγια (καθαρά απο χρήση, ειπαμε, coding) και άλλα τόσα ποντίκια (αναλωσιμα), ένα audio interface (κεραυνος μαζι με την προαναφερθήσα καρτα γραφικών), δυο τροφοδοτικά (εχω δει και τροφοδοτικό να πιάνει φωτιά), ένα floppy disk (και αυτό καπνισε), ουκ ολίγα CD/DVD readers/writers, κανα δύο controllers κοκ...από την άλλη μιλάμε για καμιά 15αρια συστήματα και μιλάω για τα δικά μου, όχι φιλων, γνωστών ή εταιρειών.
Come to think of it, ακόμα δεν μου έχει φύγει monitor αλλά εδω και πολλά χρονια χρησιμοποιώ τηλεοράσεις αντι για μονιτορς οπότε...
Και κάπου εδώ με όλα αυτά τα σημεία και τέρατα που διαβάζει τις τελευταίες μέρες, θα φρικάρει ο
@Superfunk και θα ξεκινήσει να σκέφτεται να αγοράσει/φτιαξει δύο ακριβως ίδια τουμπανα PC για το υπερτατο redundancy. Και τελικά σε μια εβδομάδα θα ανοίξει νεο thread για να παρουσιάσει το νέο του PC, ένα Dell σερβερ με dual Xeon, RAID 5 hot swap και ισοβεια εγγυηση same-business-day και με τεχνικό της Dell στο σπίτι του και έξτρα ασφάλεια για απώλεια hardware/software/δεδομένων από την ΝΝ. ?