Πως επαναφερουμε τα ΠΑΝΤΑ στο νεο μας PC?

...εδω έχουμε ένα θέμα.

Έχεις nvme. Δεν ξέρω αν έχει δευτερη σλοτ για άλλον.

1. Άρα, παρε έναν τέτοιον : https://www.e-shop.gr/ssd-intenso-3832430-top-performance-128gb-m2-2280-sata-3-p-PER.340554?gclid=CjwKCAiA0cyfBhBREiwAAtStHEDwHUNtmeQ-KDneKGMW85QQiKKXlrirFSM3tt03IP6-kKQQIXwHvhoColAQAvD_BwE     

Αν πάρω αυτόν είμαι οκ;

https://www.e-shop.gr/ssd-intenso-3835440-premium-250gb-nvme-pcie-gen3-x-4-m2-2280-p-PER.340670

Γενικά αν είναι NVME θα ταιριάζει στο κουτί που μου υπέδειξες;

Καταρχάς τον D δεν χρειάζεται να τον κάνει κλώνο.

Και copy και paste όλα τα αρχεία να κάνει , το ίδιο είναι.

Άσε που καλλίτερα να μην το κάνει κλώνο, σε περίπτωση π.χ που θέλει να πάρει άλλον για D μεγαλύτερα από 1 TB

Ναι βρε σύμφωνοι.

Το είπα επειδής το ρώτηξε ο άνθρωπος.

Αν πάρω αυτόν είμαι οκ;

https://www.e-shop.gr/ssd-intenso-3835440-premium-250gb-nvme-pcie-gen3-x-4-m2-2280-p-PER.340670

Γενικά αν είναι NVME θα ταιριάζει στο κουτί που μου υπέδειξες;
Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μεγαλύτερο από 128GΒ, γιατί αν τον κάνεις κλώνο ΧΑΜΕΝΑ θα παν τα υπόλοιπα GB.

Αφού έχεις system 128GB , πάρε ίδιο σε μέγεθος και ΟΠΟΙΑ μαρκα σε αρέζει.

Να στο κουτάκι χωραν όλοι αυτου του style NVME.

Ναι βρε σύμφωνοι.

Το είπα επειδής το ρώτηξε ο άνθρωπος.
Ναι ωρα, καλά έκανες μάλιστα και το διευκρίνισες .

Αφορμή στάθηκες (εγώ ξέχασα να το αναφέρω) να του πούμε ότι τον D ας το κάνει copy paste.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ε πες μπρε έναν πΓιοτικο ντε
Samsung / Intel (από τις ακριβές σειρές, αν δε θέλεις να ταλαιπωρηθείς εις το μέλλον, η αλλιώς από τις φθηνές με το θεώρημα του LK).

@Superfunk

Αν παρ' όλα αυτά σου άρεσε ο 250άρης , πάρτον , φθηνός είναι , αλλά σαν 128GB θα τον δει.

Πάντως, αυτό δεν το δοκίμασα, αν πάρεις clone έναν 128GB σε έναν 250GB, τη διαφορά ήτοι τα 122GB θα στα βγάλει "unallocated".

Δηλαδή άχρηστα,.

ΔΕΝ ξέρω όμως, αν μέσα από την διαχείριση δίσκων μπορείς, και είναι πιθανόν, να κάνει format αυτό το unallocated partition , και στην ουσία να έχεις μετά 2 partitions....αλλά νομίζω ότι μπλέκουμε τα πράγματα χωρίς λόγο, ειδικά για το επόμενο clone,. 

γιατί αν τον κάνεις κλώνο ΧΑΜΕΝΑ θα παν τα υπόλοιπα GB
Ή (στο σενάριο όπου απευθύνεται σε κάποιον επαγγελματία) ΜΕΤΑ την κλωνοποίηση θα κάνει extend το partition και δεν θα πάει τίποτις χαμένο.

Ή (στο σενάριο όπου απευθύνεται σε κάποιον επαγγελματία) ΜΕΤΑ την κλωνοποίηση θα κάνει extend το partition και δεν θα πάει τίποτις χαμένο.
Ναι το ανέφερα παραπάνω, ότι μπορεί να γίνει, απλά μετά για τον επόμενο κλώνο θα χρειαστεί 250GB, και αυξάνει το κόστος της κλωνοποίησης.

Ναι το ανέφερα παραπάνω
Παρεξήγησις, νόμιζα ότι αναφέρθηκες στην λύση του να φτιαχθούν δύο partitions, το οποίο όντως περιπλέκει τα πράγματα. Εγώ λέω για "επέκταση" του ενός partition.

Παρεξήγησις, νόμιζα ότι αναφέρθηκες στην λύση του να φτιαχθούν δύο partitions, το οποίο όντως περιπλέκει τα πράγματα. Εγώ λέω για "επέκταση" του ενός partition.
Ναι, άλλο είναι το επέκταση, άλλο το 2 partitions.

Σωστή η διευκρίνισης .

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή μάλλον θα το κάνει μόνος του, και θα είναι και η πρώτη φορά....καλλίτερα, λέω γω τώρα, να πάρει ισόποσο σκλΕρό. Όχι τίποτα άλλο, μην μας κυνηγάει μετά ότι έχασε το λοτζικ και τέτοια. ?

Ρε παιδιά μην τον μπερδεύετε, γιατί θα μας αρχίσει με τα bias, τα sag, τις ανορθώτριες, τα reverb tank και θα χάσουμε την μπάλα.

Πάντως, και αφού κάνεις clone στον C, μπορείς να κάνεις και αυτό κατά διαστήματα (αν δεν το ξέρεις).

Δεξί κλικ στον εικονίδιο ΄"ο υπολογιστής μου" / "αυτός ό υπολογιστής" ή "my computer", ανάλογα αν έχεις Ελληνικά  ή Εγγλέζικα.

Properties/ ιδιότητες.

System protection/ Προστασία  συστήματος

Επιλέγεις τον C (γιατί έχεις δύο σκληρούς).

Configure/ Ρύθμιση παραμέτρων (γιατί νομίζω η default ρύθμιση είναι να είναι απενεργοποιημένη η "επαναφορά συστήματος").

Turn on system protection/ Ενεργοποίηση προσατσίας συστήματος.

όρισε μια σχετικά μικρή " μέγιστη χρήση"/ "max usage" , ήτοι περίπου 2GB.

Apply/ Εφαρμογή .

OK/OK (αυτό για έναν περίεργο λόγο είναι το ίδιο και στα Ελληνικά ?)

Create/ Δημιουργία.

Create a restore point/ Δημιουργία ενός σημείου επαναφοράς.

Ονόμασε το όπως θες, name it as u please ?

Create/ Δημιουργία.

Το να δημιουργήσεις ένα σημείο επαναφοράς , παίρνει περίπου 1 λεπτό της ώρας.

Αυτό θα επαναφέρει το Pc στο "καλό" σημείο που ήταν και όρισες ως "σημείο επαναφοράς" .

Δεν αντιμετωπίζει hardware θέματα του σκληρού, αλλά ανωμαλίες που προέρχονται από software.

Αν χρειαστεί :

Πας πάλι

Δεξί κλικ στον εικονίδιο ΄"ο υπολογιστής μου" / "αυτός ό υπολογιστής" ή "my computer",

Properties/ ιδιότητες.

System protection/ Προστασία  συστήματος

Επιλέγεις τον C (γιατί έχεις δύο σκληρούς).

System restore/ Επαναφορά συστήματος

και μετά

Next/Επόμενο

Διαλέγεις το ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ το καλό που ετοίμασες

Νext/ Επόμενο

και περίμενεις.

Δουλεύει συνήθως καλά ή επαναφορά αν χρειαστεί, και παίρνει καμία ώρα, ανάλογα το σύστημα.

Εγώ παίρνω system restore ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εσύ δεν είσαι ψυχιατρικός, παίρνε κάθε 2 βδομάδες / μηνα....ξερω γω, ή ίσως μετα από Major updates.

Δώσε μου 13,85 ευρώ να πάρω ένα κιλό φέτα ΔΩΔΩΝΗΣ και στο φτιάχνω εγώ όπως θες?

Δώσε μου 13,85 ευρώ να πάρω ένα κιλό φέτα ΔΩΔΩΝΗΣ και στο φτιάχνω εγώ όπως θες?

Τι Δωδώνης βρε.

Λευκό τυρί, και πολύ σου είναι.

Τι Δωδώνης βρε.

Λευκό τυρί, και πολύ σου είναι.
Απλά είναι τα πράγματα.

και θα πω και κάτι γιατί είμαι στο πόδι, ένα statement θα κάνω ?

Toυς Νvme δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου.

Για σοβαρή δουλειά ο cos_dr συνιστά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ BACK UP

Και αν τους βάλετε και έχετε δυνατά tasks, κυρίως βέβαια για video editing, rendering και gaming, δηλαδή με απαιτητικό data exchange ζεσταίνονται πολύ, να έχετε κουτι με καλό airflow και καλή μητρική.

Είχαμε θέμα στη δουλειά και γενικά είναι ευαίσθητοι στα ρεύματα

Σαν πρωτόκολλο είναι καλύτερο, είναι DCΤCPU'sPCIe lanes.

Στην πράξη και με σύγχρονο επεξεργαστή δεν υπάρχει διαφορά με τους SSD δεν θα την νιώσετε, ισως στο boot αλλά και πάλι

Θα συνιστούσα π.χ. ΝVMe σκληρό σε όσους δουλεύουν με large sample libraries και ταυτόχρονη προβολή εικόνας.

Αλλά προσωπικά ακόμα δεν τους εμπιστεύομαι. 

Καλά μην βαράτε τη γνώμη μου λέω. χααχαχαχαχαχχαχ?

Και αν τους βάλετε και έχετε δυνατά tasks, κυρίως βέβαια για video editing, rendering και gaming, δηλαδή με απαιτητικό data exchange ζεσταίνονται πολύ, να έχετε κουτι με καλό airflow και καλή μητρική.

Εννοείται, γι' αυτό αν δεν έχει ψύκτρα η μητρική στην θέση των NVMe, παίρνεις είτε δίσκους με ψύκτρα, είτε aftermarket ψύκτρα, αν κάνεις βαριές δουλειές.

Εννοείται, γι' αυτό αν δεν έχει ψύκτρα η μητρική στην θέση των NVMe, παίρνεις είτε δίσκους με ψύκτρα, είτε aftermarket ψύκτρα, αν κάνεις βαριές δουλειές.
εγω έχω μητρική που παίρνει 2 τέτοιους και μπορώ να τους προσθέσω και να εκμεταλλεύομαι ολα τα lanes με PCIe Gen 4 και υδρόψυξη, και ειδική ψύξη στα VRM και AIR FLOW και ψήκτρες στις θήκες τους και δεν τους βάζω.

Προς το παρόν τους εμπιστεύομαι όσο ο Cpt. Kirk εμπιστευόταν τους Klingon ?

Trending...

Νέα θέματα

Back