Πως επαναφερουμε τα ΠΑΝΤΑ στο νεο μας PC?

Εκτός αν έχει κάποιος αστείο μέγεθος Data, δεν είναι ακόμα η εποχή να παραμερισει τους μηχανικούς, 8Τb HDD γρήγορο (@7200rpms αναλόγως με το τι κάνεις και τι μεταφέρεις χτυπάει και 180-200+ ΜΒ/s)  αξιοπιστο και με 5 χρονια εγγυηση παίρνεις με 230 ευρώ σήμερα (αν έχεις Data της τάξης των 6Gb παραδειγμα, καλή ωρα). Και αν θέλεις να είσαι και σωστός θα πρεπει να παρεις και άλλον έναν ή 2 για backup. Τζαμι, 690 συνολικά για ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ online και backup hdds, όχι τρίχες κατσαρές.

Για 8Tb για SSD είσαι ήδη στα 800 ευρώ και ξαναγυρνάς πάλι σε SATA3 2.5" με τις κλασσικες επιδόσεις που προφανώς κάνουν saturate άνετα το SATA3 protocol (κατω απο 600ΜΒ/s sequential, αλλα δεν μας ενδιαφέρουν αυτά πες, αρχαίες επιδόσεις σε Random Write IOPS), 2400 ευρώ και για άλλους 2?

Οχι θα μου πείς έχω 4 θέσεις για NVMe, θα καρφώσω 2 των 4Tb για Data, ΟΚ, πάλι στο 600άρι είσαι για τα 8Τb, για έναν χρήστη που ΔΕΝ τον ενδιαφέρει και ΔΕΝ έχει ανάγκη την υπερταχυτατη προσπέλαση στα data του είναι η πεμπτουσία του overkill. Κάτι σαν να στήνεις συστημα με  13900Κ ή 7950Χ για browsing, office και να βλέπεις καμιά ταινία...

Για έναν επαγγελμάτια που πραγματικά θα του γλιτώσει χρόνο (αρα και χρήμα) και άρα θα βγάλει απο αυτό και θα κάνει απόσβεση, πάσο και αναλόγως και πάλι...

Ειδικά για όποιον δεν έχει πορτοφόλι χωρίς πάτο, το θέμα θέλει ρεαλισμό. Σε μερικά χρόνια αν και όταν θα πέσουν οι τιμές των SSD στο μισο και θα διπλασιαστούν οι χωρητικότητες ανάλογα το ξανασυζητάμε.

ΥΓ: η δική μου πολιτική εδω και χρονια ειναι να παίρνω τον μεγαλύτερο SSD της προκοπής μεσα στο budget μου και εκει να μπαινουν OS, applications και να υπαρχει χώρος και για εφαρμογές που είναι disk intensive (VSTs, plugins, video editing, rendering κοκ). Δουλευεις τα projects σου εκει, οταν τελειωσουν τα μεταφερεις στον μηχανικο (και backup). Οταν θελεις να το ξαναδουλεψεις, πισω στον SSD, κανεις την δουλεια σου κοκ.
Εγω εχω δύο SSD με ξέχωρα λειτουργικά windows 7 και windows 10, τα 7 μόνο για μια εφαρμογή που δεν ανοίγει στα 10 και τρεις ssd για data εφαρμογών και έναν μηχανικό με data και αυτος. Πολλα data και 7 σκληρούς παλιούς έξω από το pc για back up. 

Ετσι μου βγήκε και με βολεύει. 

Εχω έναν εξαιρετικό υπολογιστή λοιπόν με πολύ χώρο και υδροψυξη και κσλη κάρτα γραφικών για gaming, μουσική και δουλειές γραφείου. Και ας είμαι φτωχός 

Και όσο κρατήσει γιστι αποφάσισα μόλις δεν τραβάει να μην αναβαθμιστώ ξανά. Μεγάλωσα και σε 5-6 χρόνια θα τα πετάξω ΟΛΑ. θα κρατήσω μόνο το πραγματικό πιάνο και θα παίζω μονο μουσική και θα πηγαίνω στα καφενεία να μαζεύω ψήφους γιστι θα ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνο με την πολιτική. 

Νιώθω πως με χρειάζεται ο λαός ?

IMG_20200817_211428.jpg

@cos_dr, ότι σου κάνει την δουλεια Κώστα και να υποθέσω οτι κάποιους απο τους SSDs (οπως και τους μηχανικους) τους "κουβαλάς" απο παλιά και κάνεις reuse. Με το οποιο συμφωνώ απόλυτα γιατι και μακροπροθεσμα ειναι cost effective (ναι ακόμα και αν καποιον απο τους SSDs σου τον πηρες πριν απο 5 χρόνια ακριβά).

Θα ανοιξω ενα thread για τους πυροβολημένους με τους υπολογιστές, OC κοκ, να ποστάρει οποιος γουστάρει ότι γουστάρει  για να μην ξεσχίζουμε καθε λιγο και λιγάκι "αθώα" threads

θα κρατήσω μόνο το πραγματικό πιάνο και θα παίζω μονο μουσική και θα πηγαίνω στα καφενεία ...

Ωωωω ρε φίλε εσύ είσαι πολύ δυνατός ασούμε.

Δεν έχω δει άλλον να γυρνάει τα καφενεία με το πιάνο στην πλάτη.

Συνεχίστε, είναι να σαν βλέπω το Λατερνα Φτωχεια και Φιλότιμο σε διασκευή του 2023 από ημίτρελλους μουσικούς ναούμ...

@Superfunk, όλα καλά εκει?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για leasing σε IBM mainframe τον βλέπω τον άνθρωπο (έχω και γνωστούς να τον υποστηριζουν on premise, θα μενουν στο πλυσταριό, ειναι συνηθισμένοι αυτοι)...

Καλη ειναι αλλα δεν εχει ψαρακια μεσα

Ειναι λεει με μη- τοξικο λαδι, καλο αυτο γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι, το βαζεις ολη μερα να σκαβει για bitcoin, και ερχεσαι το βραδυ που θα εχει αναψει, πετας μεσα τις πατατες σου και τις τηγανιζεις και ουτε να καις κουζινα ουτε τιποτα, τα λεω καλα ρε cos;

Συνεχίστε, είναι να σαν βλέπω το Λατερνα Φτωχεια και Φιλότιμο σε διασκευή του 2023 από ημίτρελλους μουσικούς ναούμ...

@Superfunk, όλα καλά εκει?

Μια χαρα...να σημειώσω οτι το PC για το οποίο "ανησυχω" χρησιμοποιείται 4-5 ωρες την εβδομαδα και πολυ λεω,ειναι δε μονο "music pc" τρεχει δηλ. το Bandlab (Sonar) και καποια VSTs...μεχρι τωρα δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα και ειναι αθορυβο και γρηγορο.

Οποτε με τη μεση λυση για backup (τον D)  & cloning (τον C) θα ειμαι οκ.

Τωρα αν χαλασει η μητρικη ή δεν ξερω τι αλλο απο τη στιγμη που πρεπει να αρχισω ξαναμανα απο την αρχη θα φτιαξω τοτενες ενα καλυτεροτερο pc. 

Το οποίο είναι ΚΑΙ customιά - ειδική παραγγελία, με Cos_dr στην πλάτη ?
Αυτο είναι το triton που λες. ?To V-synth έχει customια το joystick και το πάνελ με λογότυπο καλού φίλου του forum που πραγματικά μου το πούλησε σε προνομιακή τιμή επειδή είμαι εγώ και ήθελα να το αλλάξω με το δικό μου logo αλλα το κρατάω με το δικό του για να τον τιμήσω γιστι και καλό παιδί είναι και μου το έδωσε φθηνά και το επιμελήθηκε πριν το δώσει με σέρβις που του έκανε ο ίδιος και το έδωσε σε άριστη κατάσταση. 

Και δεν θα το πουλήσω αυτό. Ποτέ. Θα το κρατήσω γιστι..... Σταματάω το off topic, ο επόμενος Χαχαχαχαχα ?

@LKΕπηρα τα αρκεντια μου ?

Αφου μου βγήκε η πίστη να τοποθετησω τον  nvpm στη θήκη τον συνδέω με τον υπολογιστή για να κάνω το cloning αλλά ο υπολογιστής δεν τον βλέπει κάτω αριστερά.

Τον βλέπει μόνο όταν κάνω σε ένα από τους άλλους δύο δίσκους κλικ στο properties και μετά πατήσω hardware. Ειναι ο JMicron .

20230224_115426.jpg

Τι κάνω;

Τα πετώ στα σκουπίδια τα νέα μου καλουδια?

Κατσε, γιατι δεν καταλαβα τίποτα.

Ποιον δισκο πήρες και ποιά θηκη (Jmicron υποθτω οτι ειναι ο controller καποιας USB  θήκης?)

Μπορείς να δώσεις και ένα screen απο Disk Manager?

π.χ.

image.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back